BELGIAN VEGETABLES

Société en commandite simple


Dénomination : BELGIAN VEGETABLES
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 556.849.482

Publication

29/07/2014
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : Oprichting

DEEL I: DE OPRICHTING

In het jaar 2014 op 18 juli om 10u zijn bijeengekomen

1) Mevrouw Vanbesien Marleen, wonende te Zeedijk-Heist 176  bus 4, 8301 Knokke-Heist,

2) Mevrouw Van Leene, wonende te Hendrik Consciencestraat 16 bus 31, 8500 Kortrijk

en hebben bij deze onderhandse akte vastgelegd dat zij een gewone commanditaire vennootschap oprichten welke zal worden beheerd door volgende statuten :

DEEL II: STATUTEN

TITEL I: NAAM  ZETEL  DUUR  DOEL

Artikel 1 : Naam

Artikel 2 : Zetel

Artikel 3 : Duur

Artikel 4 : Doel

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur vanaf heden. Zij kan slechts door de wil van

de vennoten worden ontbonden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de

wijziging van de statuten zijn gesteld.

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap.

De naam van de vennootschap luidt :  Belgian Vegetables

De vennootschap moet telkens wanneer zij haar naam gebruikt de naam laten voorafgaan of volgen door de

melding van haar vennootschapsvorm, of wel voluit geschreven :  gewone commanditaire vennootschap , ofwel

afgekort  Comm.V

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Zeedijk-Heist 176 Bus 4, 8301 Knokke-Heist.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Nederlands taalgebied en in het tweetalig Brussel-hoofdstad, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, mits bekendmaking in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De vennootschap kan overal in het binnenland, bij gewone beslissing van de raad van bestuur, administratieve zetels, bijhuizen en kantoren openen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Belgian Vegetables

(afgekort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Zeedijk-Heist 176 4

8301 Knokke-Heist (Heist-aan-Zee)

België

*14306828*

Luik B

0556849482

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Griffie

Neergelegd

25-07-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Artikel 6 : Aandelen

Artikel 7 : Vennoten

De vennootschap heeft tot doel :

- De handel, de invoer, doorvoer en uitvoer, de teelt, bewerking, bereiding, conditionering en verduurzaming van groenten en fruit en van bloemen en planten

- Het optreden als tussenpersoon bij onderhandelingen bij gehele of gedeeltelijke overname van aandelen, in de meest ruime betekenis, het deelnemen aan emissieverrichtingen van aandelen en vastrentende waarden door intekening, waarborgplaatsing, verhandeling of anderszins, alsmede het verwezenlijken van om het even welke verrichting inzake portefeuille of kapitaalbestuur, voor zover deze activiteiten voorafgaandelijk geen wettelijke vergunning vereisen;

- Het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies in andere vennootschappen;

- De aan- en verkoop in- en uitvoer, commissiehandel, verhuring, onderverhuring en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in het kort tussenpersoon in de handel;

- Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, know-how en aanverwante immateriële duurzame activa;

- Het verwerven, het bezitten, het vervreemden, het beheer door inschrijving, aankoop of verkoop van aandelen  obligaties  kasbons of andere roerende waarde, van welke vorm ook van Belgische of buitenlandse bestaande of nog op te richten vennootschappen, voor zover deze activiteiten voorafgaandelijk geen wettelijke vergunning vereisen;

- Het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering;

- Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder het even welke vorm, in dit kader kan zij zich borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito s op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen;

- Het verhuren en in exploitatie geven van alle roerende en onroerende goederen welke tot haar patrimonium behoren;

- Het beheer van een onroerend en roerend vermogen en de huurfinanciering en verhuring van deze goederen aan derden, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van deze goederen te bevorderen, zoals het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing en de verhuring, alsmede zich borgstellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze goederen.

De vennootschap zal door middel van inbreng, versmelting, inschrijving of om het even welke andere wijze mogen deelnemen aan alle ondernemingen, verenigingen, vennootschappen die een gelijksoortig of bijhorend doel nastreven of die eenvoudig nuttig zijn tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. Verder zal de vennootschap alle handels-, industriële, financiële-, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met haar maatschappelijk doel en die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden. TITEL II : KAPITAAL  AANDELEN  VENNOTEN

Artikel 5 : Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is verdeeld in 100 aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde. Alle aandelen zijn op naam en worden aangetekend in een aandelenregister dat wordt bewaard op de zetel van de vennootschap, en dat daar ter inzage is van de vennoten.

De vennootschap telt beherende vennoten en stille vennoten. Beherend vennoot van de vennootschap is mevr. Vanbesien Marleen, voornoemd. Zij is hoofdelijk en onbeperkt gehouden voor de verbintenissen van de vennootschap. De andere vennoten zijn stille vennoten, zij zijn enkel gehouden tot beloop van hun inbreng.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt euro (~ 1.000).

Dit bedrag is volledig onderschreven en als volgt volstort :

- Mevr. Van Leene Rita : 500 euro voor 50 aandelen

- Mevr. Vanbesien Marleen : 500 euro voor 50 aandelen

Artikel 8 : Overdracht van de aandelen

De aandelen mogen enkel worden overgedragen, onder levenden of bij overlijden, aan vennoten (en/of aan niet-vennoten mits deze voorafgaandelijk aan de overdracht door de algemene vergadering aanvaard worden als vennoot) mits toestemming van de algemene vergadering beslissende met unanimiteit van stemmen van de beherende vennoten en met een gewone meerderheid van de stille vennoten.

TITEL III : BESTUUR EN CONTROLE

Artikel 9 : Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer commanditaire zaakvoerder(s). Wordt tot dit ambt benoemd : Mevr. Vanbesien Marleen, voornoemd. De zaakvoerder bezit alle machten van bestuur en van beschikking. Zijn of haar afzonderlijke handtekening verbindt de vennootschap geldig voor alle akten die haar aanbelangen, zelfs de akte waarbij een openbaar ambtenaar tussenkomt.

Artikel 10 : Controle

Artikel 14 : Stemrecht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11 : Algemene vergadering

Artikel 12 : Jaarvergadering

Artikel 13 : Buitengewone algemene vergadering

De vennootschap is niet verplicht één of meer commissarissen te benoemen, tenzij in de gevallen door de wet bepaald.

Wordt er geen commissaris benoemd, dan heeft ieder vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, dit alles met inachtneming van de gestelde wettelijke bepalingen in het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering kan echter bij gewone meerderheid beslissen dat de onderzoeks- en controlebevoegdheid van de individuele vennoten worden overgedragen aan één of meer controlerende vennoten. Deze laatste mogen in de vennootschap geen andere taak uitoefenen of enige opdracht of mandaat aanvaarden.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING

De samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten, en wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder. Zij heeft de meest uitgebreide macht om de akten die de vennootschap aanbelangen te stellen of te bekrachtigen.

Zij is samengesteld uit alle eigenaars van aandelen die het recht hebben in persoon of bij gevolmachtigde te stemmen mits zij zich gedragen naar de voorschriften van de wetten en de statuten.

De beslissingen genomen door de algemene vergadering, zijn verbindend voor alle vennoten, ook voor afwezigen of diegenen die er een andere mening op na houden.

Van de vergadering zullen notulen worden opgemaakt waarin de genomen beslissingen worden geakteerd.

Elk jaar op de voorlaatste zaterdag van december, zal een jaarvergadering gehouden worden, om zich ondermeer uit te spreken over de (interne) jaarrekening van het voorbije boekjaar, kwijting te verlenen aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of een der vennoten belast met de controle. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt deze vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden. De beslissingen op de jaarvergadering worden genomen met unanimiteit van de beherende vennoten en met een gewone meerderheid van de stille vennoten.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid hoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

De buitengewone algemene vergadering kan op elk ogenblik worden samengeroepen op verzoek van iedere vennoot en dit binnen de maand van dit verzoek. De buitengewone algemene vergadering heeft tot doel de wijziging van de statuten. De beslissingen op de buitengewone algemene vergadering worden genomen met een unanimiteit van stemmen van de beherende vennoten en een drie/vierde meerderheid van de stille vennoten.

Elk aandeel heeft recht op één stem. Elke stem van een vennoot mag persoonlijk worden uitgebracht, ofwel verzonden per gewone brief, telex, fax of e-mail of om het even welk ander communicatiemiddel. Een stem kan geldig worden uitgebracht door tussenkomst van een lasthebber of een gevolmachtigde, die niettemin de hoedanigheid van de vennoot moet bezitten.

Artikel 15 : Aanwezigheidsquorum

Zowel de jaarvergadering als de bijzondere algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen wanneer alle

beherende vennoten aanwezig zijn.

TITEL V : MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR  JAARREKENING  WINSTVERDELING

Artikel 16 : Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 juli en eindigt op 30 juni van het daaropvolgend boekjaar.

Artikel 17 : Jaarrekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Op het einde van elk boekjaar wordt de (interne) jaarrekening opgesteld, de boeken afgesloten en de inventaris opgenomen dit rekening houdende met de algemeen geldende regels van de boekhoudwet.

Artikel 18 : Winstverdeling

Op voorstel van de zaakvoerder beslist de jaarvergadering over de bestemming die aan het resultaat zal worden

gegeven.

TITEL VI: ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 19 : Besluit tot ontbinding

De vennootschap kan worden ontbonden bij besluit van de buitengewone algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld. De vennootschap zal niet ontbonden zijn door het overlijden van een vennoot.

Artikel 20 : Vereffenaars

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21 : Woonplaats

Alle vennoten, bestuurders, eventuele commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, doen woonstkeuze in de zetel van de vennootschap waar alle mededelingen, aanmaningen en dagvaardingen geldig kunnen geschieden.

Artikel 22 : Gemeen recht

Alle bepalingen in deze statuten die herhalingen zijn van wat vermeld staat in het Wetboek van Vennootschappen worden bij een wetswijziging vervangen door de nieuwe bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

In deze herhalingen dienen de erin vervatte verplichtingen niet als statutaire, doch louter als wettelijke verplichtingen aanzien te worden.

Aanvang en einde van het eerste boekjaar  Eerste jaarvergadering

TITEL VII: SLOTBEPALINGEN  VERSCHEIDENE

De comparanten verklaren, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 18 juli 2014 onder opschortende voorwaarde van het neerleggen ter griffie van de rechtbank van koophandel van het uittreksel van de oprichtingsakte.

Volmachtdrager ondernemingsloket  BTW  Directe belastingen

Onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter bevoegde Griffie van de Rechtbank van Koophandel, wordt door de comparanten aan BVBA TRIACCOUNT de nodige machten verleend om alle formaliteiten die de oprichting van onderhavige vennootschap zullen volgen, te vervullen en uit te voeren en onder meer deze vereist voor de inschrijving van de vennootschap in het handelsregister of de Kruispuntbank der Ondernemingen, bij de diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, de Federale, Gewestelijke en Lokale Diensten van de Directe en Indirecte Belastingen, en in het algemeen om alle nodige of nuttige formaliteiten te vervullen die de vennootschap zullen toelaten haar activiteiten aan te vangen en dit met macht tot in de plaatsstelling.

Ingeval de vennootschap wordt ontbonden, zullen de zaakvoerders van rechtswege vereffenaars zijn, tenzij anders aangeduid op de buitengewone algemene vergadering tot ontbinding.

De vennoten zullen zich gedragen naar de gebiedende beschikkingen van het Wetboek van Vennootschappen en de aanvullende wettelijke bepalingen waarvan de statuten geen uitdrukkelijke afwijking wordt aangebracht.

Het eerste boekjaar vangt aan op heden en zal eindigen op 30 juni 2016. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in december 2016 .

Overneming van verbintenissen

DEEL III : OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Opgemaakt te Knokke-Heist op 18 juli 2014 in vijf exemplaren waarvan twee bestemd voor de oprichters; de drie overige bestemd voor de griffie van de rechtbank van koophandel en de fiscale administraties.

Knokke-Heist, 18 juli 2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Vanbesien Marleen Van Leene Rita

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
BELGIAN VEGETABLES

Adresse
ZEEDIJK-HEIST 176, BUS 4 8301 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8301
Localité : Heist-Aan-Zee
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande