BELGISCHE FEDERATIE RASKATTEN VERENIGINGEN / FEDERATION BELGE ASSOCATION DE CHATS DE RACES / NOORSE BOSKATTEN VERENIGING, AFGEKORT : B.F.R.V./F.B.A.C.R./N.F.A.

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGISCHE FEDERATIE RASKATTEN VERENIGINGEN / FEDERATION BELGE ASSOCATION DE CHATS DE RACES / NOORSE BOSKATTEN VERENIGING, AFGEKORT : B.F.R.V./F.B.A.C.R./N.F.A.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 629.944.229

Publication

21/05/2015
ÿþMOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

e

na neerlegging van de akte

ERG ELEG D

Griffie Rechtbank Koophandel

08 MEI 2015

Gent Afdeling Brugge

De &r

1111/1111111311131.111

e.

Ondememingsnr : 0.6 Benaming

(voluit) : Belgische Federatie Raskatten Verenigingen 1 Fèderation Belge Assocation de chats de races 1 Noorse Boskatten Vereniging

9

(verkort) : B.F.R V.1F.B.A.C.R.IN.F.A.

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Vestingstraat 11, 8310 Assebroek

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

1.Mevr. Duerinck Andrea, bediende, wonende te 9150 Bazel, Blokmakerslaan 23, van Belgische

nationaliteit;

2.De heer De Bruyn Robert, werknemer, wonende te 9150 Bazel, Blokmakerslaan, van Belgische

nationaliteit.

3.De heer Serry Wendy, gepensioneerd, wonende te 8310 Assebroek, Vestingstraat 11, van Belgische

nationaliteit.

4.De heer De Bruyn Noèl, zaakvoerder, wonende te 9150 Rupelmonde, Nieuwstraat 6 gelijkvloers,

Belgische nationaliteit

zijn overeengekomen op de algemene 30 april 2015 een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,

waarvan zij de statuten als volgt samen stellen:

I. benaming, maatschappelijke zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd: Belgische Federatie Raskatten Verenigingen / Fèderation Belge Assocation de chats de races / Noorse Boskatten Vereniging, evenwaardig afgekort tot

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 8310 Assebroek, Vestingstraat 11.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van het welzijn en de gezondheid van de kat en het streven naar raszuiverheid zoals opgenomen in de oorspronkelijke rasstandaarden. In dat opzicht stelt de vereniging zich tot doel de standaarden te herbekijken en te vrijwaren van afwijkingen van de bestaande standaarden. Wij stellen ons tot doel extremiteiten te vermijden in het belang van de gezondheid van de kat. In dat opzicht kan zij onder meer deelnemen en/of ondersteuning geven aan projecten van andere personen en:of verenigingen. Zo kan zij onder meer tentoonstellingen en presentaties organiseren. De opsomming is echter niet beperkend en de vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben.

II. Leden en bijdragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4. De vereniging bestaat uit wettelijke leden en reglementaire leden. Enkel de bestuursleden, die tevens de oprichters zijn van de vereniging, maken deel uit van de algemene vergadering. De rechten van de bestuursleden zijn onbeperkt. De reglementaire leden worden verdeeld in twee groepen: fokkerleden en leden. De fokkerleden kunnen een stamboom aanvragen voor alle rassen als de raad van beheer heeft besloten een stamboek secretariaat te voeren.

Artikel 5. Het aantal wettelijke leden is onbepaald, doch mag niet minder bedragen dan 3. De oprichters zijn de eerste wettelijke leden. De raad van beheer kan, onder de door hem te bepalen voorwaarden, ook ereleden, beschermende, steunende of adviserende leden aanvaarden. Deze leden worden niet aanzien als wettelijke leden en hebben geen stemrecht

Artikel 6. De ontslagneming en uitsluiting van een wettelijk lid gebeurt uitsluitend bepaald door de wet van 27 juni 1921. De uittredende en uitgestoten wettelijke leden moeten alle rekeningen met de vereniging vereffenen, en mogen slechts gebeurlijk goederen en waarden terugvorderen voor zover zulks bedongen werd,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

f ~ MOD2.2

Artikel 7. Aan de wettelijke leden zal gevraagd worden een finaniële bijdrage te leveren teneinde de werkingskosten van de vereniging te vrijwaren indien deze niet beschikbaar zijn.

Deze financiële bijdrage kan bij voldoende middelen teruggevraagd worden.

Aan de fokkersieden en sympatiserende leden wordt jaarlijks lidgeld gevraagd, die zal vastgesteld worden op de algemene vergadering, en die evenwel niet meer mag bedragen dan 100 euro per jaar, Uitgesloten of uittredende leden of hun rechtverkrijgende kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, nog teruggave vragen van de jaarlijks gestorte bijdragen of lidgeld.

III. Algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge Artikel 8. De algemene vergadering wordt samengesteld uit de bestuursleden. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander wettelijk lid. Een lid kan maximum twee stemmen uitbrengen.

Artikel 9. De wijze van beraadslagen en de bevoegdheden van de algemene vergadering zijn bepaald in de wet van 27 juni 1921. Na de bekendmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoordverklaring van twee derde der aanwezigen. Om geldig te kunnen beslissen dient steeds een meerderheid van de leden aanwezig en of vertegenwoordigd te zijn. Een bijzondere meerderheid is evenwel vereist in de gevallen voorzien door de wet en de statuten.

Artikel 10. De besluiten van de algemene vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Ze zijn voor de leden ter inzage beschikbaar, op aanvraag kunnen zij een afschrift ontvangen.

Artikel 11. Ieder wijziging in de statuten wordt binnen de maand ter publicatie doorgestuurd naar het Belgisch Staatsblad,

Artikel 12. Ten minste een keer per jaar zal een algemene vergadering plaatsvinden, ten laatste binnen zes maanden volgend op ieder boekjaar, waarvan het einde van het boekjaar vastgesteld Is op jaarlijks dertig april, en telkens plaatsvinden op de maatschappelijke zetel.

IV. Raad van bestuur

Artikel '13. De vereniging wordt beheerd door de bestuursleden bestaande uit tenminste 3 personen, zijn de voorzitter, secretaris en penningmeester. De voorzitter leidt het dagelijks beheer, is gemachtigd om postiiggende stukken, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen. Rechtshandelingen buiten het dagelijks beheer behoeven de handtekening van de voorzitter en een andere beheerder. Zij moeten niet doen blijken van een bijzondere machtiging.

Artikel 14. De raad van beheer kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de stemmen.

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

Artikel 15. De bestuurders worden benoemd voor onbeperkte duur. De beslissing tot benoeming zowel als afzetting, wordt genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De beslissing tot afzetting moet niet gemotiveerd zijn. Indien een bestuurder zelf ontslag wenst te nemen, deelt hij dit per aangetekend schrijven mee aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de datum aangetekend schrijven, Indien het aantal bestuurders niet daalt onder art.13. voorziene leden kan de algemene vergadering beslissen geen vervanger te benoemen.

Artikel 16. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De bestuurders kunnen onderling de taken verdelen. De onderlinge taakverdeling die de bestuurders eventueel overeenkomen, kan niet tegengeworpen worden door derden. Het art. 13 verhindert niet dat de raad van bestuur een deel van zijn bestuursbevoegdheden kan dèligeren aan èèn of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur. Deze bijzondere machtiging moet schriftelijk worden gegeven. De bestuursbevoegdheid is beperkt tot de handelingen die in de machtiging vermeld worden. De machtiging kan op het even welk ogenblik zonder enige motivering door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Artikel 17. De beheerders kunnen een vergoeding op vrijwillige basis ontvangen voor hun medewerking aan de georganiseerde activiteiten.

Artikel 18. De raad van beheer heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, en zonder afbreuk te doen aan aile andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten: aile daden en overeenkomsten stellen en afsluiten; schikkingen treffen; kompromissen sluiten; roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen; onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren; leningen afsluiten; subsities, schenkingen en overdrachten aanvaarden; alle bijzondere machten, toekennen aan mandatarissen van zijn keuze, al dan niet leden. Zij vertegenwoordigen de vereniging in rechte daarbuiten.

V. Diverse bepalingen

Artikel 19. Een huishoudelijk- en showreglement zal door de raad van beheer aan de algemene vergadering voorgelegd worden. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht met een eenvoudige meerderheid van stemmen.

Artikel 20, Lidmaatschap tot de vereniging sluit aanvaarding van statuten en in art.19 voorziene reglementen in.

r MOD 2.2



Voor- Luik B - Vervolg

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbiad



" Artikel 21, Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar; bij uitzondering zal het

" eerste dienstjaar aanvangen op 30 april 2015 en eindigen op 31 december 2015.

Artikel 22. De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting voor het volgend dienstjaar zullen onderworpen warden aan de goedkeuring van de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 23. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering èèn of meer vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto vermogen van het maatschappelijk bezit gegeven worden. De bestemming zal plaatsvinden ten voordele van een onafhankelijke vereniging voor dierenwelzijn. Deze beslissing zal gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 24. Voor alles wat hier niet nadrukkelijk voorzien is, wordt geregeld volgens de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk



VI, Toezicht

Artikel 25. Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld naar de wet van 27 juni 1921 ( aangepast op 01 juli 2003) met betrekking to de aanstelling van een commissaris niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.,

VII Raad van Bestuur

Op de algemene vergadering van de vereniging Belgische Federatie Raskatten Verenigingen / Fèderation Belge Assocation de chats de races 1 Noorse Boskatten Vereniging, met zetel te 8310 Assebroek, Vestingstraat 41 pèscuurchaar tersrir voaovr 00n nEpaalceril duur) hierna volgende personen benoemd tot

1.Mevr. Duerinck Andrea, bediende, wonende te 9150 Bazel, Blokmakerslaan 23, van Belgische

nationaliteit;

2.De heer De Bruyn Robert, werknemer, wonende te 9150 Bazel, Blokmakerslaan, van Belgische

nationaliteit.

3.0e heer Serry Wendy, gepensioneerd, wonende te 8310 Assebroek, Vestingstraat 11, van Belgische

nationaliteit.

4.De heer De Bruyn Noël, zaakvoerder, wonende te 9150 Rupelmonde, Nieuwstraat 6 gelijkvloers,

Belgische nationaliteit

Op de bijeenkomst van de raad van beheer van 3D april 2015 verkozen deze onderling tot :

Voorzitter : Mevr, Duerinck Andrea.

Secretaris : Deheer De Bruyn Robert

Penningmeester : Deheer Serry Wendy

Stamboom secretaris : Deheer De Bruyn Noël

Opgemaakt in zoveel exemplaren als er oprichters zijn, te 8310 Assebroek op 30 april 2015.

Getekend,

Duerinck Andrea, Serry Wendy, De Bruyn Robert, De Bruyn Noèl.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/08/2015
ÿþMOD 2.2

Ina n de bijlagen bij het Belgisc yEER G~ kerkkopie

neerlegging van de akte t Mr griff a

Griffie Rechtbank Koophandei

BELCE 2 0 JUL 2315

HhII111.111%11111E11115~~~u11 7 6

E

27 -07

ELGISCH STAATSSLAD

Gent Afdeling Brugge De griffier

2015

Ondernemingsnr : 0629.944.229

Benaming

(voluit) : Belgische Federatie Raskatten VerenigingenlFèderation Belge

Assocation de Chats de RaceslNoorse Boskatten Vereniging

(verkort) " B.F.R.V.IF.B.A.C.R.IN.F.A.

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Vestingstraat 11, 8310 Assebroek

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur en zetel

Op maandag 13.07.2015. heeft de heer Serry Wendy ontslag genomen als penningmeester.

De nieuwe peningmeester wordt in overeenstemming met de voorzitter

Lindsay Van Huile.

De maatschappelijke zetel wordt:

Blokmakerslaan 23

9150 Bazel

België

Bij een materiële vergissing wordt de naam aangepast naar de juiste benaming:

Belgische Federatie Raskatten Verenigingen/Fédération Belge Association de Chats de Race!Norwegian Forets Association

Afgekort: B.F.R.VJF.B.A.C.R.IN.F.A.

DUERINCK ANDREA LINDSAY VAN HULLE

VOORZITTER PENNINGMEESTER

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BELGISCHE FEDERATIE RASKATTEN VERENIGINGEN /…

Adresse
VESTINGSTRAAT 11 8310 ASSEBROEK

Code postal : 8310
Localité : Assebroek
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande