BELLINGUA

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BELLINGUA
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 629.889.789

Publication

12/05/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

08-05-2015

Griffie

*15307965*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0629889789

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Bellingua

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

~~Uit een akte verleden voor Meester Eric HIMPE, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke maatschap  Eric HIMPE  Annelies HIMPE, Geassocieerde Notarissen met zetel te Ieper, op zeven mei tweeduizend vijftien, waarvan een expeditie wordt neergelegd vóór registratie, blijkt dat door: 1/ De Heer BELPALME Nicolas Cesar Louis, geboren te Ieper op twee mei negentienhonderd vijfenzeventig, nationaal nummer 75.05.02-273.16, en zijn echtgenote

2/ Mevrouw SUPPLY Griet, geboren te Ieper op zes september negentienhonderd drieënzeventig, nationaal nummer 73.09.06-300.49, samen wonende te 8900 Ieper, Bisdomstraat 7,

Een vennootschap werd opgericht met volgende statuten:

1) RECHTSVORM : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

2) NAAM : Bellingua

3) ZETEL : Bisdomstraat 7, 8900 Ieper

4) DOEL : Het uitbaten van een vertaalbureau en het uitoefenen van het beroep van vertaler en tolk. Het uitvoeren van allerhande vertaal- en tolk-activiteiten van en naar diverse talen en allerhande tekstrevisies en  correcties.

Het geven van taallessen en het inrichten van taalcursussen, het publiceren van vakliteratuur, het verstrekken van taalkundige diensten in het algemeen, taaladvies, -expertise en alle verwante nevenactiviteiten.

Het verzorgen van studiebegeleiding aan kinderen, scholieren, en studenten in alle vakken en aan alle leeftijden.

Het beheer van roerende en onroerende goederen.

Immobiliaire operaties of ermee verband houdende verrichtingen met name: de aankoop, verkoop, ruiling, het bouwen, het laten bouwen, afbraakwerken, het huren, verhuren, ter beschikking stellen van gebouwen en gronden, de omvorming of ombouwing en valorisatie van onroerende goederen, in voorkomend geval door middel van lotissering, verkaveling, nieuwbouw, en heropbouw of verbouwing.

Het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en ondernemingen, het aangaan van samenwerkingsverbanden, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt.

Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, het aangaan van leningen en kredietopeningen, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan kredietinstellingen. Het waarnemen van alle bestuursopdrachten en opdrachten van vereffenaars, het uitoefenen van opdrachten en functies.

Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen

Onderwerp akte :

Bisdomstraat 7 8900 Ieper

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

5) MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL : Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het is verdeeld in honderd twintig (120) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen. Het maatschappelijk kapitaal werd afbetaald en volstort als volgt:

1/ Door de Heer Nicolas Belpalme, voornoemd, wordt ingeschreven tot beloop van de helft van het kapitaal en waarvan hij drieduizend honderd euro (¬ 3.100,00) onmiddellijk volstort in geldspeciën. Als vergelding voor deze inbreng worden hem zestig (60) aandelen toegekend. Ieder aandeel is volstort ten belope van één/derde (1/3).

2/ Door Mevrouw Griet Supply, voornoemd, wordt ingeschreven tot beloop van de helft van het kapitaal en waarvan zij drieduizend honderd euro (¬ 3.100,00) onmiddellijk volstort in geldspeciën. Als vergelding voor deze inbreng worden haar zestig (60) aandelen toegekend. Ieder aandeel is volstort ten belope van één/derde (1/3).

Ondergetekende notaris bevestigt dat in overeen-stemming met artikel 224 van het Wetboek van Vennoot-schappen een bedrag, groot zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) vóór de oprichting van de vennootschap gedeponeerd werd bij storting op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting bij ING Bank, en dit op zicht van een attest van deponering van deze gelden afgeleverd door voormelde bank op zes mei tweeduizend vijftien.

6) DUUR : De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

7) BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP :

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Indien de vennootschap slechts uit één vennoot bestaat en er geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan een zaakvoerder is, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht.

8) BEPALINGEN BETREFFENDE :

a) Het aanleggen van reserves en de verdeling van de winst: Het batig saldo, dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. De algemene vergadering beslist vrij over de aanwending van het saldo. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto-actief moet worden verstaan : het totale bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden. Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten: 1 het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding. 2 behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling. Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

b) de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo: Na delging van al de schulden en lasten en van de kosten van vereffening, dient het netto-actief eerst tot de terugbetaling van het uitgedrukte kapitaal aan de maatschappelijke aandelen. Indien de aandelen niet alle in dezelfde verhouding zijn volgestort, moeten de vereffenaars alvorens tot de terugbetaling over te gaan, rekening houden met dit verschil van toestand en de gelijkheid van al de maatschappelijke aandelen herstellen, hetzij door aanvullende fondseninvorderingen ten laste van de aandelen die in onvoldoende mate werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in het voordeel van de aandelen die voor een hoger bedrag worden volgestort.

Het beschikbare saldo wordt in gelijke delen onder alle aandelen verdeeld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

9) BEGIN EN EINDE VAN HET BOEKJAAR : Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op 31 december 2015.

10) a) JAARVERGADERING VAN DE AANDEELHOUDERS : De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand juni om tien uur in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in 2016.

b) VOORWAARDEN VOOR TOELATING : Een aanwezigheidslijst met opgave van de naam en de voornaam of de maatschappelijke benaming van de aandeelhouders en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, moet door iedere aandeelhouder of lasthebber ondertekend worden vooraleer tot de vergadering toegelaten te worden.

c) VOORWAARDEN VOOR DE UITOEFENING VAN HET STEMRECHT : Elk aandeel geeft recht op één stem. Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

11) BENOEMING NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDERS EN VOLMACHT.

Onmiddellijk hierna zijn de oprichters bijeengekomen in een algemene vergadering en hebben zij met eenparigheid van stemmen beslist te benoemen tot niet-statutaire zaakvoerders van de vennootschap voor onbepaalde duur : de Heer Nicolas Belpalme en Mevrouw Griet Supply, beiden voornoemd, die beiden verklaren te aanvaarden.

De oprichters geven hierbij bijzondere volmacht aan de medewerkers van de naamloze vennootschap  Titeca Accountancy Ieper , en anderzijds aan Mevrouw Sabine Holvoet van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Luminad , om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van de Kruispuntbank van Belgische Ondernemingenn het bekomen van het enig ondernemingsnummer, de inschrijving bij de diensten van de B.T.W.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd:

- expeditie van de akte-oprichting

Coordonnées
BELLINGUA

Adresse
BISDOMSTRAAT 7 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande