BEROEPSVERENIGING VAN VLAAMSE ONTGINNERS IN VLAAAMS-BRABANT, OOST- EN WEST- VLAANDEREN, AFGEKORT : BEVON

Association sans but lucratif


Dénomination : BEROEPSVERENIGING VAN VLAAMSE ONTGINNERS IN VLAAAMS-BRABANT, OOST- EN WEST- VLAANDEREN, AFGEKORT : BEVON
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 823.122.895

Publication

30/12/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffre`RGELEGD

Ondernemingsnr : 0823.122.895

Benaming

(voluit) : Beroepsvereniging van Vlaamse Ontginners in Vlaams-

Brabant, Oost- en West-Vlaanderen

(verkort) : BEVON

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 8820 Torhout, Kortemarkstraat 70

Onderwerp akte : wijziging statuten zoals goedgekeurd door de algemene vergadering van 4 november 2014

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 4 november2014.

De algemene vergadering van 4 november 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantal aanwezigen en meerderheden, heeft in haar zitting besloten volgende artikels van de statuten met, eenparigheid van stemmen te wijzigen.

Artikel 1: Wijziging van de naam door de ondertitel "in Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen" te: schrappen zodat artikel 1 is gewijzgd als volgt :

De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam: "Beroepsvereniging van Vlaamse Ontginners", afgekort "BEVON" v.z.w.

De naam van de vereniging, of de verkorte weergave ervan, zal vermeld worden in alle akten, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en alle andere stukken, uitgaande ervan, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "v.z.w.".

Artikel 3: In de eerste paragraaf wordt de voorwaarde dat de ontginning moet gelegen zijn "in Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen" geschrapt en wordt ook de beperking tot de beroepsbelangen van de "Vlaams-Brabantse, Oost en West-Vlaamse" ontginners geschrapt, zodat artikel 3 is gewijzigd als volgt

De vereniging heeft tot doel: de behartiging en de verdediging van alle gemeenschappelijke belangen van de leden, in de breedste zin, tegenover gelijk wie en tegenover gelijk welke instantie van gelijk welke aard deze ook moge wezen, dus ondermeer van private als van publiekrechterlijke aard, zowel nationaal als internationaal; dit in het bijzonder de beroepsbelangen van de Vlaamse ontginners. Geografisch betreft het de ontginners die in Vlaanderen of op het Belgisch continentaal plat hun ontginning hebben.

De gemeenschappelijke beroepsbelangen van de oprichtende en de toegetreden leden worden opgevat in de meest algemene betekenis, en de behartiging ervan kan gebeuren tegenover gelijk welke instantie, fysische of rechtspersoon zowel van privaat- als van publiekrechtelijke aard, zowel regionaal, nationaal als internationaal, en betreffende de materiele, morele, economische, juridische en andere belangen, zonder, nochtans afbreuk te mogen doen aan de eigen juridische aard van een vereniging zonder winstoogmerk.

Om voormelde doelstellingen te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dat doel bevorderen.

De vereniging kan ook haar leden vertegenwoordigen ten aanzien van voormelde belangen tegenover de, openbare instanties, de officiële diensten en in het algemeen tegenover wie dan ook.

De vereniging kan alle onderwerpen, zaken of initiatieven bestuderen, aanmoedigen of verwezenlijken voor zover deze op sociaal, economisch, technisch, juridisch en fiscaal gebied van nut kunnen zijn voor de leden van de vereniging.

De vereniging mag ook alle verrichtingen in verband met onroerende goederen aangaan.

Zij mag tevens alle activiteiten ondernemen, daden stellen en middelen handhaven die dit doel nastreven,

behouden of van die aard zijn het te bevorderen_ - - _

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Griffe Fh chtbank Koophandel

17 DEC 2014

ent Afdeling Oostende Le e g

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In die zin, doch slechts op bijkomstige wijze, kan zij handelsdaden stellen, enkel in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 6: De voorwaarde dat om effectief lid te zijn de ontginning moet gelegen zijn "in de provincie Vlaams-Brabant, Oost of West-Vlaanderen" wordt gewijzigd in gelegen in Vlaanderen zodat artikel 6 is gewijzigd als volgt :

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon, die door de algemene vergadering als zodanig wordt toegelaten, na onderzoek en advies door de raad van bestuur.

In het geval het lid een rechtspersoon is kan die vertegenwoordigd worden door een lasthebber die een aangestelde is van het lid/bedrijf, ook als die geen bestuurder van het lid/bedrijf is, ofwel door een aangestelde vertrouwenspersoon van het lid/bedrijf.

Publiekrechtertijke en/of gemengde rechtspersonen kunnen ook toetreden.

De algemene vergadering beslist geheim en autonoom over elk schriftelijk verzoek tot toetreding aan de raad van bestuur.

Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren,

Aspirant-leden moeten worden voorgedragen door minstens twee effectieve leden; ten minste drie vierde van alle leden dienen in te stemmen met de toetreding van een aspirant-lid.

Om effectief lid te worden, dient men naast de kandidatuurvoordracht ook aan de volgende voorwaarde te voldoen: uitbater of vergunninghouder of concessiehouder zijn van een ontginning (primaire grondstof) gelegen in Vlaanderen of op het Belgisch continentaal plat,

Indien de behoefte zich zou voordoen, of indien de algemene vergadering dit noodzakelijk mocht achten,. kunnen bovenvermelde, niet-limitatief opgesomde voorwaarden, in een huishoudelijk reglement van de vereniging verder bepaald en gespecificeerd worden.

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en in voorkomend geval ook het huishoudelijk reglement,

De leden verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of deze op enigerlei wijze schade toe te brengen.

De leden betalen bij hun toetreding het lidgeld voor het kalenderjaar waarin zij toetreden en het inschrijvingsgeld dat door de raad van bestuur is vastgelegd.

De leden gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 10. De voorwaarde dat er bij voorkeur minstens één bestuurder uit elk van de drie provincies (Vlaams-Brabant, Oost- of West-Vlaanderen) moet komen wordt geschrapt en de tweede paragraaf die verduidelijking gaf over wat werd verstaan onder die bepaling wordt integraal geschrapt.

Artikel 10 is gewijzigd als volgt :

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie, en maximum negen, effectieve leden. Als er evenwel maar drie leden zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden van de vereniging.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een duur, door haar te bepalen, doch maximaal voor zes jaar. Zij zijn steeds herkiesbaar en afzetbaar.

Dit mandaat wordt kosteloos uitgeoefend.

De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur of dodr twee bestuurders gezamenlijk bij belet van de voorzitter of bij belet van de secretaris.

Ze zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging, tenzij onder voorbehoud van de gebruikelijke aansprakelijkheidsregels.

Artikel 12. De laatste zin waarbij werd gestipuleerd dat binnen de Raad van Bestuur de functies zo dienden verdeeld te worden dat er bij voorkeur minstens één mandaat naar elke provincie diende te gaan wordt geschapt zodat artikel 12 is gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur beschikt over de mogelijkheid minstens volgende functies aan te duiden: voorzitter, ondervoorzitter en penningmeester.

Artikel 17, De derde en vierde paragraaf die voorziet dat er moet gestreefd worden naar twee bijkomende vergaderingen per jaar en een roulatie over de drie provincies wordt integraal geschrapt zodat artikel 17 is gewijzigd als volgt:

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

!

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Zij moet minstens eenmaal per jaar, ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur, door de secretaris, of bij belet van de voorzitter of de secretaris door twee bestuurders.

Alle effectieve leden moeten per brief of per email worden opgeroepen ten minste veertien kalenderdagen vóór de algemene vergadering.

De oproeping die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat tevens de agenda die wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Elk onderwerp dat minstens vijf kalenderdagen vóór de vergadering schriftelijk wordt voorgedragen aan de voorzitter of de secretaris, door minstens één twintigste van de effectieve leden moet eveneens op de agenda geplaatst worden.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden, tenzij twee derden van de aanwezigen toch akkoord zijn om het onderwerp te behandelen, behoudens voor de punten vermeld in artikel 46 die enkel kunnen behandeld worden indien ze op de agenda staan.

de heer John Mestdagh

secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

*behouden

aan het

ielgisch Staatsblad

06/05/2013
ÿþroi /lez MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr ; 0823.122.895 Benaming

(voluit) : BEROEPSVERENIGING VAN VLAAMSE ONTGINNERS IN VLAAMS-BRABANT, OOST- EN WEST- VLAANDEREN

(verkort) : BEVON

Rechtsvorm :: vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 8820 Torhout, Kortemarkstraat 70

Onderwerp akte : (her)benoeming bestuurders en raad van bestuur

Ulttreksel uit de algemene jaarvergadering dd. 19 november 2012:

De algemene vergadering heeft, met eenparigheid van stemmen, volgende rechtspersonen benoemd tot bestuurder voor een termijn van drie jaar, vanaf 19 november 2012 tot en met de jaarvergadering !n 2016 :

- NV WIENERBERGER, met maatschappelijke zetel te 8500 Kortrijk, Ter Bede Business Center, vertegenwoordigd door mevrouw Anita Ory

BVBA ZANDGROEVE DE MAERE, met maatschappelijke zetel te 9250 Waasmunster, Wareslagstraat 57, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer Dominique De Maere

BVBA ZANDGROEVE BOUILLON, met maatschappelijke zetel te 3360 Bierbeek, Herpendalstraat 14, vertegenwoordigd door de heer Frans D'Haese, bij volmacht.

- NV TOP-MIX, met maatschappelijke zetel te 8460 Oudenburg, Stationsstraat 30, vertegenwoordigd door de heer Johan VERHELST, gedelegeerd bestuurder.

- BVBA WEGENBOUW IVAN VUYLSTEKE, met maatschappelijke zetel te 8760 Meulebeke, Steenovenstraat 98, vertegenwoordigd door de heer Dries Vuylsteke, gedelegeerd bestuurder.

- NV MEGANCK - COLLEWAERT, met maatschappelijke zetel te 9160 Lokeren, Daknamstraat 90, vertegenwoordigd door de heer Raf Verhosté, bij volmacht.

- NV ODM, met maatschappelijke zetel te 8890 Moorslede, Roeselaarsestraat 179, vertegenwoordigd door de heer Geert Gaby, gedelegeerd bestuurder.

- NV OB & P, met maatschappelijke zetel te 8600 Diksmuide, Cardijnlaan 12, vertegenwoordigd door de heer Baudwijn Vancoillie.

Tevens wordt in zelfde algmene vergadering, BVBA MEDO, met maatschappelijke zetel te Koekelare, Vlaanderenstraat 40, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer John Mestdagh, aangesteld als secretaris van de raad van bestuur en van de algemene vergadering van de vzw Bevone voor de duur van drie jaar tot en met de jaarvergadering in 2016.

Uittreksel uit de raad van bestuur dd. 12 maart 2013.

De bestuurders hebben in de raad van bestuur, de functies als volgt onder elkaar verdeeld voor een periode van één jaar.

1. Voorzitter ; BVBA ZANDGROEVE DE MAERE voornoemd, vertegenwoordigd door de heer Dominique De Maere.

2. Ondervoorzitter ; NV OB & D voornoemd, vertegenwoordigd door de heer Baudewijn Vancoillie

3. Penningmeester: NV ODM voornoemd., vertegenwoordigd door de heer Geert Gaby

BVBA MEDO, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer John Mestdagh secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i

1111

_I.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblac

Nectergetegd ter gr'<ti.e vsan tm,

rechtbank van kocemr;dek Brugge afdeling re : ",stA?litt5

°p 4 APR. 2013

Griffie 6e grnff7e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BEROEPSVERENIGING VAN VLAAMSE ONTGINNERS IN …

Adresse
KORTEMARKTSTRAAT 70 8820 TORHOUT

Code postal : 8820
Localité : TORHOUT
Commune : TORHOUT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande