BEROEPSVERENIGING VOOR CIJFERBEROEPEN

Divers


Dénomination : BEROEPSVERENIGING VOOR CIJFERBEROEPEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 508.979.685

Publication

17/01/2013
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad MOD 0.6

bekend te maken kopie na indiening van de akte bij de

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie

111,§1§119I1

Ondernemingsnr : 050% 9l. eS

Benaming

(voluit) : Beroepsvereniging voor Cijferberoepen

Rechtsvorm : Beroepsvereniging

Onderwerp akte : Oprichting vereniging

TITEL I -- BENAMING  OPRICHTERS  ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 1 -- Naam

De vereniging wordt genoemd "Beroepsvereniging voor Cijferberoepen", afgekort "B.V.C.'of "BVC' en is opgericht op 20/12/2012. De vereniging is onderworpen aan de bepalingen van de wet van 31 maart 1898 op de beroepsverenigingen.

Artikel 2 - Oprichters

Naam en adres van de stichtende leden:

-Desmidt Sara, Polderweg 21, 8380 Zeebrugge;

-Devlamynck Dieter, Alfons Van Heestraat 21, 8600 Baarst;

-Jonckheere Kris, Sparappelstraat 15, 8820 Torhout;

-Mergaert Daan, Koolkerksesteenweg 195, 8000 Brugge;

-Stuyts Jonathan, A. Musschestraat 86, 9000 Gent;

-Van Daele Heidi, Veldstraat 56/0001, 9910 Knesselare;

-Van Daele Kurt, Scheepsdalelaan 15, 8000 Brugge;

Artikel 3  Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8200 Brugge (Sint-Michiels), Koningin Astridlaan 2a.

Artikel 4 - Doel

De vereniging stelt zich tot doel om de beroepsbelangen van haar leden te bevorderen en hen te voorzien

van een permanente vorming. Hierbij hecht de vereniging veel belang aan de eisen inzake

beroepsbekwaamheid en onafhankelijkheid. De vereniging streeft naar een kwalitatief hoogstaand opleidingsprogramma, dat een meerwaarde biedt voor de leden in hun professionele beroepscarrière.

Artikel 5  Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden warden in overeenstemming met de wettelijke en/of statutaire bepalingen terzake.

TITEL Il  LIDMAATSCHAP  AANVAARDING -- UITSLUITING

Artikel 6 - Leden

De vereniging bestaat uit werkende leden en uit ereleden: de ereleden worden door de algemene vergadering benoemd op voorstel van de raad van bestuur, zij mogen de vergaderingen bijwonen, maar hebben er enkel een adviesverstrekkende functie. Ereleden kunnen door de raad van bestuur als dusdanig erkend worden omwille van de stopzetting van hun beroepsactiviteit of de totstandbrenging van een positieve

Oe de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

4

MOD 0.6

K

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

ontplooiing van de vereniging.

Het aantal werkende leden bedraagt minstens zeven. Het aantal ereleden is beperkt tot een vierde van de werkende leden.

De personen die kunnen toetreden tot de beroepsvereniging zijn kandidaten die in het kader van hun beroep

actief zijn, hetzij voor eigen rekening hetzij als mandataris al dan niet in een samenwerkingsverband hetzij in het

kader van een dienstbetrekking, in een kantoor lid van één van volgende instituten:

-het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten (BIBF);

-het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (1AB);

-het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR);

Deze kandidaten moeten naar het oordeel van de raad van bestuur geacht worden de eer en de waardigheid van het beroep te respecteren.

De raad van bestuur kan de beroepsbeoefenaars specifieke normen opleggen in het kader van hun lidmaatschap.

De toetreding tot de beroepsvereniging kan pas na aanvaarding door de raad van bestuur en na het betalen van het gebruikelijke lidgeld voor de periode van een jaar.

De leden verbinden zich om de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging na te leven.

Artikel 7  Lidmaatschapsbijdrage

De jaarlijkse bijdrage voor de werkende leden wordt bepaald door de algemene vergadering,

Artikel 8 -- Einde lidmaatschap

Een lid kan op elk moment de beroepsvereniging verlaten door schriftelijk zijn ontslag te richten aan de raad van bestuur; het ontslag maakt de betaalde bijdrage voor het lopende jaar niet terugvorderbaar.

Het verlies van de hoedanigheden om lid te worden heeft van rechtswege het verlies van het lidmaatschap tot gevolg. Leden van de vereniging kunnen worden uitgesloten wanneer zij ernstige tekortkomingen vertonen in de uitoefening van hun beroep.

Het niet betalen van twee vervallen bijdragen brengt van rechtswege uitsluiting met zich mee indien er aan een schrijven opgesteld door de raad van bestuur, geen gevolg werd gegeven. Op het ogenblik van ontslag kan de vereniging slechts nog de verschuldigde lidgelden opeisen.

De raad van bestuur kan op elk moment beslissen tot de uitsluiting van een lid op basis van:

131-let niet naleven van de statuten en reglementen

D Wangedrag

DHandelingen verricht door het lid dat de belangen van de vereniging schaadt.

Ereleden kunnen op ieder ogenblik de vereniging verlaten door een schrijven te richten aan de raad van bestuur.

Artikel 9  Vermogensrechtelijke aanspraken

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte of gedane inbrengen.

Artikel 10  Vermogen

Het batig saldo van de vereniging mag niet aan de leden worden uitgekeerd doch blijft verworven voor de vereniging en wordt uitsluitend aangewend tot verwezenlijking van haar doel, dit alles behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering en binnen de mogelijkheden toegestaan door de wetgeving.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 0,6

TITEL III - BESTUUR

Artikel 11 Samenstelling van de raad van bestuur

Het bestuur van de vereniging wordt toevertrouwd aan de raad van bestuur, verkozen door de algemene vergadering onder haar werkende leden bestaande uit minimum 3 leden en maximum 5 leden. Om geldig beslissingen te kunnen nemen, is de aanwezigheid van ten minste de helft van de leden van de raad van bestuur noodzakelijk. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid. Indien bij een eerste vergadering onvoldoende leden aanwezig zijn, kan een beslissing genomen worden op een tweede vergadering ongeacht het aantal aanwezige leden. De raad van bestuur beslist bij meerderheid van stemmen en in geval van staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend,

De raad van bestuur kiest bij geheime stemming onder zijn leden een voorzitter, een eerste en een tweede ondervoorzitter. De mandaten van penningmeester en secretaris worden toegewezen aan de ondervoorzitters,

De mandaten hebben een duur van drie jaar. De uittredende leden zijn hierbij steeds herbenoembaar.

In geval van een vacature door overlijden, ontslag of uitsluiting van een lid van de raad van bestuur, wordt er in zijn vervanging voorzien op de eerstvolgende algemene vergadering. De vervanger beëindigt hierbij het mandaat van de persoon die men vervangt.

De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat gratis uit.

Artikel 12  Vergaderingen van de raad van bestuur

De raad van bestuur komt zo dikwijls samen als nodig geacht voor de belangen van de vereniging op vraag van de voorzitter, met een minimum van driemaal per jaar. De voorzitter is bijkomend gehouden tot het bijeenroepen van een vergadering indien ten minste twee leden van de raad van bestuur dit schriftelijk vragen.

Indien een lid van de raad van bestuur zonder aanvaardbare reden drie opeenvolgende vergaderingen niet bijwoont, kan de raad van bestuur de algemene vergadering verzoeken om het mandaat te vervangen.

Artikel 13 - Bevoegdheid

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid en neemt het dagelijks bestuur van de vereniging waar.

De voorzitter staat in voor de uitvoering van de statuten en reglementen, het handhaven van de goede orde tijdens de vergaderingen, het nemen van maatregelen voor de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur.

De ondervoorzitters staan de voorzitter bij in zijn functie. Indien nodig vervangt de eerste respectievelijk de tweede ondervoorzitter de voorzitter. De voorzitter kan bij langdurige afwezigheid zijn bevoegdheden tijdelijk overdragen aan een ondervoorzitter.

De secretaris staat in voor het administratieve werk van de vereniging. Hieronder wordt het opstellen van de notulen van de algemene vergadering en de raad van bestuur begrepen, Hij houdt een lijst bij van de leden van de vereniging overeenkomstig de wet van 31 maart 1898 en legt de aanvragen tot toetreding voor aan de raad van bestuur.

De penningmeester is de bewaarder van de goederen van de vereniging, waarvan hij de inventaris opmaakt en bewaart. Hij is aansprakelijk voor de kasgelden van de vereniging en voor de hem toevertrouwde goederen.

Hij int de lidgelden en de andere aan de vereniging verschuldigde sommen en geeft hier kwijting van. Bijkomend is de penningmeester verantwoordelijk voor het verrichten van de financiële transacties die werden afgesloten door de voorzitter of het door de raad van bestuur gemachtigd bestuurslid.

De voorzitter en de ondervoorzitters kunnen andere leden of niet-leden op de algemene vergadering uitnodigen om advies te verstrekken.

Artikel 14  Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad als college, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd in en buiten rechte door de voorzitter van de raad van bestuur, samen optredend met één andere bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 0.6

Artikel 15  Notulen

De beslissingen van de raad van bestuur worden vastgesteld in notulen die ondertekend worden door de aanwezige leden en overgemaakt worden aan elke bestuurder, De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register. Afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

Artikel 16  Geschillenregeling

De raad van bestuur zoekt, in gemeen overleg met de tegenpartij, naar middelen om ieder geschil waarbij de vereniging betrokken is, door verzoening of door een beslissing van scheidsrechters op te lossen.

Betwistingen die binnen de vereniging ontstaan omtrent aangelegenheden die niet uitdrukkelijk zijn voorzien in de statuten of reglementeringen, worden voorgelegd aan een college van twee scheidsrechters, onder de werkende of ereleden gekozen door de belanghebbende partijen. Bij staking van stemmen wordt het geschil beslecht door een derde scheidsrechter die door beide andere of, ais zij weigeren, door de voorzitter van de raad Van bestuur wordt benoemd.

TITEL 1V ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17  Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen ïn de gevallen bepaald door de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

Aile leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen, hetzij via de post, via fax of elektronisch bericht met vermelding van de agenda. Elk voorstel ondertekend dcor ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Een lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits voorlegging van een onderhandse volmacht. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

De ereleden kunnen de algemene vergadering bijwonen, doch zij hebben geen stemrecht, Artikel 18  Bevoegdheid

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren;

1.Het wijzigen van de statuten;

2.Benoeming en afzetting van bestuurders;

3.Goedkeuring van de begroting en rekeningen;

4.1-let verlenen van kwijting aan de bestuurders;

5Antbinding van de vereniging;

S.Alle gevallen waarin de statuten of de wettelijke bepalingen dat vereisen;

Artikel 19  Jaarvergadering

Voor één maart van ieder jaar wordt een algemene vergadering gehouden, hetzij op de zetel van de vereniging, hetzij in elke andere plaats aan te duiden in de oproepingsbrieven.

Op deze algemene vergadering brengt de voorzitter van de raad van bestuur namens het bestuur verslag uit over de werkzaamheden van het afgelopen jaar. De penningmeester legt namens het bestuur de jaarlijkse rekeningen, ter goedkeuring voor.

Artikel 20  Stemrecht

Op de algemene vergadering heeft ieder werkend lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in die gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. In geval van staking van stemmen is het voorstel verworpen.

,

M0D 0.6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bij het nemen van de besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden, tenzij alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering en zij unaniem instemmen met de behandeling van dit niet voorziene punt op de agenda.

Artikel 21  Statutenwijziging

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer tenminste de helft van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Elke wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van drieNierde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doe! of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ingeval een eerste vergadering minder dan de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in voorgaande alinea's ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 22  Uitsluiting van een lid

De algemene vergadering kan, onverminderd de bevoegdheden van de raad van bestuur, tot de uitsluiting van een lid besluiten met een meerderheid van twee/derden der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Artikel 23  Notulen

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in notulen, ondertekend door de voorzitter, alsook door de leden die zulks vragen, en bijgehouden in het bijzonder daartoe gehouden register op de zetel van de vereniging.

De werkende leden hebben het recht om inzage en/of een afschrift van de notulen te vragen mits betaling van de kosten, De afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

TITEL V - REKENINGEN

Artikel 24  Boekjaar  rekeningen

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Ieder jaar en ten laatste binnen twee maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de rekeningen van het voorbije boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Het batig saldo van de rekening komt de vereniging toe en wordt toegevoegd aan de reserves.

De raad van bestuur is gelast om de goedgekeurde rekeningen en andere vereiste stukken tijdig over te maken aan de bevoegde instanties.

TITEL VI  BEHEER VAN GOEDEREN -- PLAATSING VAN DE FONDSEN -- REGELING VAN DE REKENINGEN

Artikel 25  Beheer van goederen

Het vermogen van de vereniging omvat alle roerende en onroerende goederen die onder bezwarende titel of om niet werden verkregen en welke art. 11 van de wet van 1898 de vereniging toelaat om te bezitten. Het maatschappelijk vermogen wordt gevormd door de bijdragen van de gewone leden en ereleden, giften en legaten van particulieren overeenkomstig art. 76 der Gemeentewet, de subsidies van overheidswege en alle andere voordelen die de vereniging wettelijk kan genieten.

,

MOD 0.6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 26  Plaatsing van de fondsen en regeling van de rekeningen

De algemene vergadering beschikt over de bevoegdheid om over de middelen van de vereniging te beschikken binnen de grenzen bepaald in de wet van 31 maart 1898. De niet gebruikte fondsen van de vereniging zullen op een bankrekening warden geplaatst op naam van de vereniging, vertegenwoordigd door de penningmeester die instaat voor het beheer van de middelen, Indien er de intentie is om de fondsen te beleggen in een andere vorm dan een bankrekening, moet dit voorgelegd worden aan de raad van bestuur. Uitgesloten is het verwerven van delen of aandelen van een handelsvennootschap.

TITEL VII  HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 27  Huishoudelijk reglement

De raad van bestuur kan in een huishoudelijk reglement, dat aan de algemene vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd, nadere bepalingen betreffende de werking van de vereniging vastleggen. Deze bepalingen mogen niet in strijd zijn met de statuten.

TITEL Vil! -- ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 28  Ontbinding

De algemene vergadering kan slechts tot de ontbinding van de vereniging besluiten in overeenstemming met de bepalingen gesteld voor een wijziging van de statuten van de vereniging.

Artikel 29  Vereffenaar(s)

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

Artikel 30  Bestemming van het netto-actief

Indien de vereniging ontbonden wordt, is de vereffenaar gehouden het netto-actief vermogen dat na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten overblijft, te bestemmen ten voordele van een vereniging met een gelijkaardig of aanverwant doel na goedkeuring van de bestemming door de algemene vergadering.

De vereffenaar doet daartoe een of meer gemotiveerde voorstellen van bestemming aan de algemene vergadering, aan te geven in de oproepingsbrief. De bestemmingsbeslissing is slechts geldig wanneer zij door de vergadering wordt genomen onder de voorwaarden van aanwezigheid en stemquorum vereist voor een wijziging van de statuten van de vereniging.

Zijn niet alle leden op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Op de tweede vergadering kan rechtsgeldig beslist worden, welke het getal der aanwezige leden ook zij.

TITEL IX  OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Artikel 31  Algemene bepaling

Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is bepaald, is de wetgeving aangaande de beroepsverenigingen van toepassing.

De leden van de beroepsverenging, verenigd in de algemene vergadering van 20 december 2012, hebben, overeenkomstig de wettelijke en statutaire bepalingen, de bestuurders verkozen.

De raad van bestuur heeft tijdens haar zitting van 20 december 2012, overeenkomstig de statuten, de mandaten verdeeld.

MO]] 0,6

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden

te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

"

o l/oor-

--be111ld r

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Hieruit blijkt dat de raad van bestuur als volgt is samengesteld:.

Voorzitter

Kris Jonckheere, wonende te 8820 Torhout, Sparappelstraat 15

Eerste ondervoorzitter en secretaris

Mergaert Daan, Koolkerksesteenweg 195, 8000 Brugge

Tweede ondervoorzitter en penningmeester

Devlamynck Dieter, Alfons Van Heestraat 21, 8600 Beerst

Wat betreft de verschillende soorten leden, is de beroepsvereniging samengesteld overeenkomstig de voorschriften van artikelen 2 en 3 van de wet van 31 maart 1898 op de Beroepsverenigingen.

Voor eensluidend verklaard<

Opgemaakt te Brugge (Sint-Michiels), op 20 december 2012

Voorzitter Secretaris

Kris Jonckheere Daan Mergaert

Coordonnées
BEROEPSVERENIGING VOOR CIJFERBEROEPEN

Adresse
KONINGIN ASTRIDLAAN 2A 8200 SINT-MICHIELS

Code postal : 8200
Localité : Sint-Michiels
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande