BESCHUT WONEN ROESELARE-TIELT

Association sans but lucratif


Dénomination : BESCHUT WONEN ROESELARE-TIELT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 423.431.328

Publication

25/05/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





NEERGELEGD

13. 05. 2011

R¬ Ci-iTi3f'i'i~: r~C1dPi,Gr7ffi'èan

UI II II AD N I IW III SII I IIV

*11079219*

II

bel

a. BE

Sta

;n o ~vnic

Ondernemingsnr : 423.431.328

Benaming

(voluit) : BESCHUT WONEN ROESELARE-TIELT

(verkort) : BESCHUT WONEN

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Wallenstraat 46-48 8800 ROESELARE

Onderwerp akte : RAAD VAN BESTUUR - COORDINATIE STATUTEN

I. SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering van 29/04/2011 heeft het ontslag als bestuurder aanvaard van CARINE CRIEL, JOSE DE BROUWERE, GEERT DEPOORTER, JOHAN MULLIEZ, OLIVIER PEENE, MARTINE SOETAERT, JOZEF VERBRUGGHE, JAN VAN SPEYBROECK en Dr. MARC VERMEERSCH,

en de benoeming tot bestuurder bevestigd van :

Filip DEBOUTTE, geboren te Roeselare, 31/12/1955, woonachtig te Spanjestraat 34, 8800 Roeselare

-Eddy DEPROOST , geboren te Zwevezele, 16/5/1957, woonachtig te Rupsenstraat 28, 8750 Zwevezele

-Dr. Tom FESTJENS, geboren te Kortrijk, 29/04/1973, woonachtig te Prins Boudewijnstraat 1, 8800 Roeselare

Tine LANGEDOCK, geboren te Kortrijk, 11/06/1976, woonachtig te Kouterweg 34, 8890 Moorslede

MIECK VOS, geboren te Geel, 12/8/1967, woonachtig te Doorniksesteenweg 260, 8580 Avelgem.

De Raad van Bestuur bestaat bijgevolg uit:

- als voorzitter: Jos VIJVERMAN

- als gewone leden : Luc MARTENS. - als gemandateerde leden : Tine LANGEDOCK en Lieven LUST (vanuit het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Largo te Roeselare), Filip DEBOUTTE en Eddy DEPROOST (vanuit V.Z.W. Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Jozef te Pittem), dr Martine VANDEWALLE (vanuit V.Z.W. H.Hartziekenhuis Roeselare-Menen te Roeselare), Dr. Piet SNOECK en Dr. Tom FESTJENS (vanuit het Stedelijk Ziekenhuis te Roeselare). Dirk BAERT (vanuit de Christelijke Mutualiteiten Roeselare-Tielt te Roeselare), Betty DE MEULENAERE (vanuit V.Z.W. Sint-Andriesziekenhuis teTielt), Mieck VOS (vanuit V.Z.W. Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Mandel en Leie te Kortrijk).

Óp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2. GECOORDINEERDE STATUTEN:

De algemene vergadering van 29/4/2011 keurde ook de wijziging aan artikel 3 van de statuten en de hiermee gepaard gaande nieuwe coördinatie van de statuten goed :

Onderhavige statuten wijzigen en vervangen dan ook de statuten van de V.Z.W. Begeleid Wonen Roeselare-Tielt, zoals gepubliceerd in het Belgisch staatsblad van 21 oktober 1982 en alle latere wijzigingen ervan. Deze statuten dienen derhalve beschouwd als de gecoördineerde statuten van de V.Z.W.

NIEUWE GECOÖRDINEERDE STATUTEN VZW BESCHUT WONEN ROESELARE-TIELT Titel I NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Art. 1 De vereniging draagt als naam " Beschut Wonen Roeselare-Tielt" met maatschappelijke zetel op het adres Wallenstraat 46-48 te 8800 Roeselare, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Art. 2 De vereniging is werkzaam te Roeselare en Tielt; onder Roeselare wordt verstaan de stad Roeselare en omliggende gemeenten; onder Tielt wordt verstaan de stad Tielt en de omliggende gemeenten.

Art. 3 De vereniging heeft tot doel via een samenwerkingsverband tussen

Clà

Clà - V.Z.W. Centrum Geestelijke Gezondheidszorg leper-Roeselare-Veurne-Largo, J.Lagaelaan 21, 8800 Roeselare, 0471.370.411

e

Clà

-V.Z.W. Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Jozef, Boterstraat 6, 8740 Pittem, 0409.956.147

0

-H.Hartziekenhuis Roeselare-Menen vzw ,Wilgenstraat 2 , 8800 Roeselare, 0409.779.072

e

b -Stedelijk Ziekenhuis, Bruggesteenweg 90, 8800 Roeselare

Clà

>01

Clà -Christelijke Mutualiteiten Roeselare-Tielt , Beversesteenweg 35, 8800 Roeselare

-O.C.M.W., Brugsesteenweg 90, 8800 Roeselare

-V.Z.W. Sint-Andriesziekenhuis, Krommewalstraat 9-11, 8700 Tielt, 0408.661.691

0

Vi

In het kader van een optimale opvang en begeleiding van mensen met psychische en psychiatrische problemen stelt de vereniging zich tevens tot doel ook andere activiteiten te ontwikkelen met oog op een maximale persoonlijke ontwikkeling en (re-) integratie in gezin en maatschappij. De vereniging pleegt hierbij overleg met andere actoren in de sector en werkt waar nodig en/of mogelijk samen met andere private en/of openbare initiatieven.

In die zin kan voor de doelgroep een dagactiviteitencentrum worden ingericht en beheerd.

De vereniging kan ook activiteiten ondernemen op vlak van arbeidsbemiddeling, trajectbegeleiding en competentieontwikkeling.

De dienstverlening aangeboden in het kader van de overeenkomst met VDAB is kostenloos voorde betrokken werkzoekende.

Art. 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden. Titel II LEDEN

Art. 5 §1. De vereniging heeft enerzijds gewone leden en anderzijds gemandateerde leden van de voorzieningen zoals aangeduid in art. 3.

-V.Z.W. Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Mandel en Leie, Pr. Rooseveltplein 12A , 8500 Kortrijk, 0470808603

plaatsen van beschut wonen ten behoeve van psychiatrische patiënten op te richten en te beheren conform de wettelijke en reglementaire bepalingen terzake.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2. Het aantal leden is onbeperkt maar bestaat tenminste uit één gemandateerde van elk van de voorzieningen zoals aangeduid in art.3.

Art. 6 Nieuwe leden dienen voorgedragen te worden door één van de vermelde partijen in art. 3. De partij die een kandidaat-lid voordraagt, richt deze vraag schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging. De persoon die voorgedragen wordt voor lidmaatschap moet in een schriftelijke verklaring zijn instemming betuigen met het doel en de statuten van de vereniging. Over de aanvaarding van nieuwe leden wordt door de raad van bestuur met tweederde meerderheid beslist, behalve wanneer de vervanging beoogd wordt van een lid dat, om welke reden ook, ophoudt deel uit te maken van de vereniging als gemandateerde van één van de partijen uit art. 3. In dit geval wordt de persoon, wiens lidmaatschap eindigt, automatisch vervangen door de persoon die door de partij waartoe de eerstgenoemde behoorde, in diens vervanging wordt voorgedragen. De vervanging gaat in op de dag van de vergadering waarop de raad van bestuur kennis neemt van het desbetreffende schrijven aan de voorzitter.

Art 7 Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald bij art. 12 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 8 Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane opbrengsten of gestorte bijdragen terug te vorderen.

Art. 9 §1. Leden zijn geen lidgeld verschuldigd. Wel kan de raad van bestuur, zo hij dit nodig oordeelt, oproepen tot het storten van een vrijwillige bijdrage.

§2. In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging TITEL III RAAD VAN BESTUUR

Art. 10 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden, benoemd door de

. Algemene Vergadering voor onbepaalde duur en te allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

Art. 11 §1. De Raad kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris of enige andere functionaris.

§2. De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld door de voorzitter. De vergadering kan alleen beraadslagen over de punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij drie vierden van de aanwezige bestuurders ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

§3. De raad vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Een bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§4. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat, door de voorzitter ter goedkeuring aan de eerstvolgende raad van bestuur bestuurders wordt voorgelegd.

Art. 12 §1. De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§2. De raad benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

§3. De raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

§4. De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

§5. De raad kan één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen belast met het dagelijks bestuur, o.m. met de geldige handtekening tegenover het bestuur van de postchecks, banken, spaarkassen en andere financiële instellingen.

De raad geeft daarnaast in het bijzonder handtekeningsbevoegdheid aan de aangestelde coördinator. Deze bevoegdheid wordt bepaald in het huishoudelijk reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§6. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 13 Voor alle andere akten dan deze die vallen onder het dagelijks bestuur of waarvoor bijzondere opdracht werd gegeven, volstaan, opdat de vereniging geldig verbonden zijn tegenover derden, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, zonder dat deze van beraadslaging, machtiging of bijzondere opdracht moeten doen blijken.

TITEL IV ALGEMENE VERGADERING

Art 14 De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Een lid mag zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht. leder lid beschikt over één stem.

Art 15 De algemene vergadering is bevoegd voor:

a) statutenwijziging

b)benoeming en afzetting van bestuurders

c)goedkeuring van begrotingen en rekeningen

d)vrijwillige ontbinding

e)uitsluiting van leden

f)de benoeming en de afzetting van eventuele commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval er één wordt toegekend

g)kwijting aan bestuurders en commissarissen

h)omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk

art 16 §1. Elk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgende jaar. Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorig boekjaar en ten laatste op 30 juni.

§2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoeken.

§3. Oproepingen worden verstuurd per gewone of elektronische post ten laatste tien dagen voor de vergadering.

§4. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. Deze wordt bepaald door de raad van bestuur. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij drie vierde van de aanwezige leden ermee instemmen dat een niet geagendeerd onderwerp wordt behandeld.

Art 17 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of , bij ontstentenis door de ondervoorzitter. Is deze verhinderd , dan zit de oudste van de aanwezige leden voor .

Art 18 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid - van stemmen, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigende leden zij. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij artikel 8, 12 en 20 van dé wet van 27 juni 1921 in acht worden genomen. Bij staking van stemmen beslist in ieder geval de stem van de voorzitter.

Art 19 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat door de voorzitter ter goedkeuring aan de eerstvolgende algemene vergadering wordt voorgelegd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

V FINANCIEEL BELEID

Art 20 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Rekeningen en begrotingen worden eventueel door " bemiddeling van de secretaris door de raad van bestuur voorbereid, en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

VI ONTBINDING EN VEREFFENING

Art 21 Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en een ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig deze statuten. Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars; bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art 22 §1. Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, wordt de bestemming van de netto activa bepaald door de algemene vergadering, waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen.

§2. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden tenzij het zou gaan om verenigingen met een gelijkaardig doel als de ontbonden vereniging; ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Art 23 Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De heer Jeroen Devos wordt hierbij gemandateerd voor de neerlegging ter griffie

Getekend, dhr Jeroen devos

5 mei 2011

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden . aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BESCHUT WONEN ROESELARE-TIELT

Adresse
WALLENSTRAAT 46-48 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande