BEST OF THE WEST, AFGEKORT : BOTW

Association sans but lucratif


Dénomination : BEST OF THE WEST, AFGEKORT : BOTW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.620.166

Publication

19/11/2012
ÿþ MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsar. Fco. 6Lo ./te

Benaming

(voluit) : Best Of The West

(verkort) ; BOTW

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Botermarkt 22 - 8800 Roeselare

Onderwerp akte : Oprichting vzw Best Of The West

" TITEL I -- Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam : Best Of The West, afgekort BOTW, vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De vereniging heeft haar zetel op het secretariaat van het Jongeren Informatie Punt Roeselare, Botermarkt 22 te 8800 Roeselare. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. Alle stukken voorgeschreven, door de Wet van 21 juni 1921, zoals gewijzigd hij wet van 2 mei 2002, worden: neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Art. 3 De vereniging heeft tot doet;

Het skateboarden te promoten en te ondersteunen als vrijetijdsbesteding en sport. In eerste instantie wordt

dit in de provincie West-Vlaanderen gedaan.

Art. 4 De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in deze zin ook handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd; opgericht.

Art, 5 De vereniging wordt opgericht op 18 september 2012 voor onbepaalde duur. De oprichters zijn' Wouter Bossuyt uit leperstraat 11 bus 2/3 te 8800 Roeselare, Màarten Roose uit Kleine Heerweg 98 te 8791 Beveren-Leie, Frederik Dumazy uit Wiedauwbosl2 te 8310 Sint-Kruis Brugge en Fabian Verhaeghe uit Prinses Clementinalaan 114 te 9000 Gent. Ze kan te allen tijde ontbonden worden, mits inachtneming van artikelen 20 tot 26 van wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.'

Art. 6 Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals: gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

TITEL I l -- Leden

Art. 7 Nieuwe leden kunnen toetreden tot de Algemene Vergadering als meer dan de helft van de Algemene' Vergadering daarmee instemt.

Art. 8. Van de leden kan geen geldelijke bijdrage worden gevorderd.

TITEL III  Algemene Vergadering

Art, 9, De leden komen minstens één keer per jaar samen in gewone Algemene Vergadering voor de goedkeuring van de rekeningen 'en de begroting. De goedkeuring van de rekeningen geldt als kwijting van de Raad van Beheer.

Art. 10. De Raad van Beheer kan een Bijzondere Algemene Vergadering beleggen telkens wanneer de'. omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom schriftelijk verzoekt bij de voorzitter, met opgave van de te bespreken agenda. De vergadering dient plaats te vinden de maand na?

.indiiening.:van het .verzoek

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid-van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

09 -Yr 2c2 Î 31 10. 2012



MONfTEL BELGE GELEGD

be a Br

st~ *iaisesei*

U

BELGISCH S

RECHTBANK i(tJtJPHAiVf]CL -elfrigi3O<w

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

.,,L2

~:....

M0D2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 11. Alle leden worden door de Raad van Beheer op de bijeenkomst van de Algemene Vergadering uitgenodigd en dit minstens acht dagen ervoor. De uitnodigingen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Elk lid kan een voorstel op de agenda van de Algemene Vergadering plaatsen. De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid.

Art. 12. De Algemene Vergadering is conform de wet van 27 juni, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en conform deze statuten bevoegd voor: het wijzigen van de statuten; het benoemen en afzetten van de beheerders; het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen; het aanvaarden en uitsluiten van de leden; het ontbinden van de vereniging en het bestemmen van de goederen; het goedkeuren van het reglement van inwendige orde.

Besluiten, genomen in door de Algemene Vergadering worden opgenomen in een verslag van de vergadering, per gewone brief verstuurd en bijgehouden op het secretariaat van de vereniging.

Art, 13. Alle stemgerechtigde leden beschikken over één stem. Behoudens de bijzondere gevallen bepaald bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, kan de Algemene Vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen. ln geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend, Een lid kan zijn stem enkel bij geschreven volmacht doorgeven aan een ander lid. Een lid kan slechts één volmacht hebben.

Art. 14. Wanneer een lid driemaal opeenvolgend niet-verontschuldigd afwezig is op de Algemene Vergadering volgt het ontslag, Na twee niet-verontschuldigde afwezigheden wordt het lid door de voorzitter verwittigd, De eventuele verontschuldigingen dienen schriftelijk te gebeuren aan de voorzitter of secretaris. Een lid kan uit de Algemene Vergadering stappen mits een schrijven aan de Algemene Vergadering.

TITEL IV  Raad van Bestuur

Art. 15, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die verkozen wordt uit de leden van de Algemene Vergadering. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd voor een periode vah drie jaar. Dit gebeurt bij geheime stemming en met gewone meerderheid van stemmen. Bij tussentijdse aanstelling wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene vernieuwing van de mandaten. De uittredende beheerders blijven bij het verstrijken van hun mandaat in hun functie tot wanneer in hun vervanging is voorzien. De bestuurders oefenen hun mandaat kostenloos uit. De raad van bestuur bestaat uit Bossuyt Wouter, Dumazy Frederik, Roose Maarten en Verhaeghe Fabian, De bijkomende functies bestaan uit een voorzitter, uitgevoerd door Bossuyt Wouter, een ondervoorzitter, uitgevoerd door Dumazy Frederik, een penningmeester, uitgevoerd door Roose Maarten en een secretaris, uitgevoerd door Verhaeghe Fabian.

Art. 16, De Raad van, Bestuur duidt onder zijn leden een voorzitter, secretaris en een penningmeester aan. De voorzitter of minstens één derde van de Raad van Bestuur roept de Raad bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval de voorzitter belet of afwezig is, wordt de Raad voorgezeten door de secretaris. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Art. 17. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Bij rechtshandelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen van bestuur en van beschikkingen en voor alle punten die niet uitdrukkelijk door de wet of deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden, De Raad kan een afgevaardigd bestuurder en een Dagelijks Bestuur aanstellen en belasten met het dagelijks bestuur van de vereniging, Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in tijd beperkt is,

TITEL V  Begroting en jaarrekening

Art, 18. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. De Raad van Bestuur maakt de rekening van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgende jaar op en legt deze ter goedkeuring voor aan deRAlgemene Vergadering.

TITEL VI  Ontbinding en vèreffening

Art. 19. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of gebrek daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt ook hun bevoegdheid en de verefeningsvoorwaarden.

J

tulOD 2.2

Luik B Vervolg

Art. 20. In geval van ontbinding, na aanzuivering van de schulden, worden alle activa bij tweederde meerderheid geschonken aan een vereniging die gelijkaardige doelstellingen nastreeft.

Art. 21. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij wet van 2 mei 2002, en de gebruiken inzake verenigingen van toepassing.

VocS1% taehouden tiáan het Belgisch Staatsblad

Naam en hoedanigheid van de personen bevoegd de vereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen: BOSSUYT WOUTER, ROOSE MAARTEN, VERHAEGHE FABIAN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BEST OF THE WEST, AFGEKORT : BOTW

Adresse
BOTERMARKT 22 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande