BEWEGING VAN MENSEN MET LAAG INKOMEN EN KINDEREN - OOSTENDE, AFGEKORT : B.M.L.I.K. - OOSTENDE

Association sans but lucratif


Dénomination : BEWEGING VAN MENSEN MET LAAG INKOMEN EN KINDEREN - OOSTENDE, AFGEKORT : B.M.L.I.K. - OOSTENDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.715.115

Publication

25/01/2012
ÿþ Illo; Mop z" 2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

fveaergAiegd ter griffie vEira e~ rechtbank val, kooNh= rfi~ Brugge - _ - mg te

°p JAN. 2012;, l. 47 r,^r



lI

I 11111111 II

*12023592*

Q¬ wit13fiia l Ir : 021.Q. 7 iS-" 445

Benaftilmg : Beweging van. Mensen met Laag Inkomen en Kinderen MIiui» Oostende

B.M.L.I.K. -- Oostende

R ¬ ts:arfrn. vzw.

Zet}I Steenbakkersstraat 80 - 8400 Oostende

Ondentimpakte» Statuten nieuwe vzw.

I. Naam - zetel - doel - generalia

Art. 1 De vereniging, opgericht als vzw op 27 december 2011, draagt de naam "Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen - Oostende", afgekort BMLIK - Oostende, vzw.

Zij heeft haar zetel in de Steenbakkersstraat 80, te 8400 Oostende (gerechtelijk arrondissement Brugge).

Art. 2 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Art. 3 De vereniging is pluralistisch

Art. 4 1. De vereniging heeft tot doel de generatiearmen te organiseren en te doen erkennen als een bevolkingsgroep die weigert nog langer uitgesloten te worden.

Zij ijvert ervoor dat het leven van de armsten als maatstaf genomen wordt bij de beoordeling van het welzijnsgehalte in onze

maatschappij, en dat deze laatste in die zin geheroriënteerd wordt. Daartoe beoogt zij - zelf of in samenwerking met andere organisaties - het ontwerpen, uitwerken, begeleiden en beheren van geschikte middelen om de armen de mogelijkheid te geven zich te verenigen, het woord te nemen i.v.m. de door hen beleefde armoede, en hun inzichten uit te dragen ter bestrijding ervan en om zich te

emanciperen.

^!) (ir nEi.-ir, ,iz. t<ar, li vcrrf:wiC.lt=ct rtCLio : {'JNnnI van ciz ifISG; sn::tlErc,e:nri.,

në'1hNr1;Í E7:: vei!'.Fii s?r,^,1131f1(, i?{ S)1g5i119r11'r: ii.il $lf1+.".11 " .'.i.. zie, ei; D le '<erif.T(aEY;if)4/r-i';d'rt

VL'reo :l'q<71^ E:f4 Itai'ttrGt }fl¬ 1',r

" trie" ;:

mop. 2.2

2. Door op deze manier de armsten reëel bij te staan, betracht de vereniging de verwezenlijking van de volgende zes criteria:

1. voortdurend zoeken om armen te bereiken, met hierbij bijzondere aandacht voor de armsten.

2. samen met de armen en vanuit hun ervaringen, een kennis opbouwen rond armoede en armoedebestrijding.

3. de armen de kans geven zich te verenigen.

4. het emancipatieproces van de armen en de niet armen bevorderen.

5. door de dialoogmethode armen en niet armen als partners samen doen werken.

6. structurele veranderingen promoten in de situatie van de armen door dialoog met de verschillende beleidsniveaus van ons land en betrokken instanties.

3. In haar actie aanvaardt, onderschrijft en draagt de vereniging de regels uit van de democratie en van de rechtstaat, evenals de principes van de VN-verklaring van de Rechten van de Mens, het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind.

Art. 5 De vereniging mag iedere activiteit ontwikkelen die rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking van haar doel betracht, en alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van haar doel.

! I. Leden

Art. 6 1. De vereniging bestaat uit minimum drie effectieve leden. Deze moeten permanente vrijwilligers zijn zoals omschreven in het Algemeen Huishoudelijk Reglement.

2. Nieuwe effectieve leden kunnen worden opgenomen door de Algemene Vergadering, op voorstel van de Raad van Bestuur, mits minstens tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden daarmee instemt.

3. Uittreding van effectieve leden gebeurt hetzij door een aan de Raad van Bestuur betekende ontslagneming, hetzij door uitsluiting door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur, mits minstens tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden daarmee instemt.

4. De effectieve leden zijn geen lidgeld verschuldigd. Bij het einde van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden.

Art. 7 1. De vereniging kan een onbeperkt aantal toetredende leden opnemen volgens de procedures voorzien in het Algemeen Huishoudelijk Reglement. Het betreft generatiearmen en mensen met een laag inkomen en kinderen, enerzijds, en vrienden van de vereniging en medestanders van de armen, anderzijds.

2. Toetredende leden maken geen deel uit van de Statutaire Algemene Vergadering van de vereniging.

3. Hun eventuele medewerking en inbreng worden vastgelegd in het Algemeen Huishoudelijk Reglement.

2

t: .' 3sr; t t ven f i, .. .I .... r,Sg .:1 . a: .: ri:r11' . .. ,.

., ..,...~~ 1,. .:.ra:dnf. -, na~:!.., ." i

C.: . ':i. .,:C,i .

4. Uittreding van toetredende leden gebeurt volgens de procedure voorzien in het Algemeen Huishoudelijk Reglement; eventuele uitsluiting van toetredende leden wordt door de Raad van Bestuur uitgesproken, als het toetredend lid geacht wordt in tegenstrijd met de doelstelling van de vereniging te handelen. Mob. 2.2

Algemene Vergaderinq

Art, 8 1. Er wordt minstens binnen de eerste 6 maanden van het burgerlijk jaar, een Algemene Vergadering van de effectieve leden gehouden om de door de Raad van Bestuur voorgelegde jaarrekening van het voorbije jaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, goed te keuren.

2. De Algemene Vergadering wordt namens de Raad van Bestuur per gewone brief of per email door de voorzitter of, in geval van onmogelijkheid van zijnentwege, door twee leden van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering alsook de agenda.

3. Zij dient ook samengeroepen te worden op verzoek van minstens twee leden van de Raad van Bestuur, of als minstens één vijfde van

de leden om een Algemene Vergadering verzoekt.

4. De Algemene Vergadering is exclusief bevoegd om te beslissen in volgende aangelegenheden:

1. wijziging van de statuten

2. opstelling en wijziging van het Algemeen Huishoudelijk Reglement

3. aanvaarding en uitsluiting van een effectief lid

4- benoeming en afzetting van de bestuurders

5. kwijting aan de bestuurders

6. goedkeuring van de begroting en de rekeningen

7. oprichting en opheffing van territoriale afdelingen, zoals omschreven in het Algemeen Huishoudelijk Reglement.

8. ontbinding van de vereniging en bestemming van haar vermogen

5. De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid a rato van maximum één procuratie per aanwezig lid.

6. Op de Algemene Vergadering heeft ieder aanwezig of vertegenwoordigd lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten bij meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden genomen, behoudens de gevallen door de wet voorzien. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

7. 1. Over een statutenwijziainq kan de Algemene vergadering alleen

op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping, en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn.

2. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

~

'áli..:nE,;I~" .:u,~. .;11;;; : . '~ , .1 :

..i 6'Y7" .:ni. ..iy .. ..

éf. rsr,

ft i tf::'.t--e, MOD. 2.2

3. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel van de vereniging, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van viervijfde van de aanwezige of. vertegenwoordigde leden.

4. Ingeval op de eerste vergadering minder dan tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en wijzigingen van statuten kan aannemen, ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag echter niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.





Art. 9 Bij het nemen van besluiten mag op de Algemene Vergadering van de agenda afgeweken worden als de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hiermee akkoord gaat.

Art.1" 4 Van de beslissingen van de Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de notulist, en aan de leden binnen de twee maanden ter kennis gebracht wordt. Het origineel verslag wordt in een register opgenomen. Uittreksels daarvan ten behoeve van belanghebbende derden, worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris, of door twee beheerders.

IV. Raad van Bestuur

Art, 11 1. De Raad van Bestuur bestaat uit minstens drie leden, met dien verstande dat het aantal leden van de Algemene Vergadering steeds groter moet zijn dan het aantal bestuursleden. Zij worden door de Algemene Vergadering uit de effectieve leden bij gewone meerderheid voor een hernieuwbaar mandaat van drie laar gekozen. Eventuele tussentijdse veranderingen gebeuren op de eerstvolgende Algemene Vergadering en gelden voor de resterende termijn. Hun mandaat is onbezoldigd.

2. Om de drie jaar kiezen de leden van de Raad van Bestuur onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Deze mandaten gelden voor drie jaar en zijn maximaal één keer hernieuwbaar. Intussen vrijgekomen mandaten worden door de Raad van Bestuur ingevuld voor de resterende termijn.

3. Het eventueel ontslag van een bestuurder dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur betekend te warden, die ze aanvaardt, in beraad houdt of weigert,

4. De eventuele afzetting van een bestuurder wordt door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid beslist,

5. Alle bevoegdheden die de wet of de statuten niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering verleent, worden aan de Raad van Bestuur toegekend,

6. De Raad van Bestuur treedt op als college, de beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid.

4

" es íi. " i11:':1.s ." ~.tirE.y " '~hi~ '!h~(i rR~tsôir. ei<drr . 1." . " k!1 11t" rir !'tr1 91 .'1 [!s: w" " i7v'. :

" f.: y~.nlçtitt. ti r;f:,iiçr .~ . ,mr.' tina . aar: ..1n " ~tr, r:vrts , t,. ... .:~~e:r .Yrtf,.

ùci " ,c: ;" :" .rrn 011 h:rsiratb$Ç" n:eu,

MUD. 2.2

7. Voor financiële verrichtingen is na goedkeuring door het dagelijks bestuur de handtekening van één gemachtigde bestuurder vereist tot 1250 ¬ en van twee boven de 1250 E.

8. Voor de handelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, is de vereniging slechts gebonden door de handtekening van twee personen: de voorzitter en om het even welke andere bestuurder.



V. Ontbinding

Art. 12 In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging wordt de bestemming van het eventuele actief toegewezen aan de Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen vzw., Nieuwebosstraat 3, 9000 Gent of bij ontstentenis hiervan aan een door de Algemene Vergadering aangewezen vereniging waarvan de doelstelling zo nauw mogelijk aansluit bij die van de vereniging.

VI. Slotbepaling

Art. 13 Voor alles wat deze statuten niet voorziet, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wetten van 02.05.02, 16.01.03 en 22.12.03, van toepassing.

Getekend

Guido Decombel

bestuurder-voorzitter

5

r1. " , t_," " " . " " :jm" 1: `1t: . " '.f.(:,..r " 1'fi'i:iY . [?,. .. °.. .. .

'.S fi.. ..i;"f.. :y, >` , ..," " 1'çj h" i f" ' , `1, " ," ft`d " 1,e,-

th" 't r'i .. . m" . -

Coordonnées
BEWEGING VAN MENSEN MET LAAG INKOMEN EN KIND…

Adresse
STEENBAKKERSSTRAAT 80 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande