BEYOND CONCEPTS

Association sans but lucratif


Dénomination : BEYOND CONCEPTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 508.605.444

Publication

03/01/2013
ÿþMOD 2.2

;IS ~ - 3 r~ -S in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblac

RECHTBANn VAN ;ci`L1onariTd1'JEIº%

lUw1ud11ii111Wi I~

--- - ----- ---- - -- -- -- -------- --_-,--

Ondernemingsnr : © ÇO G,Cl ç t-[ 4 ~{

Benaming

(voluit)1 Beyond Concepts

rIATGE~JtAIr1U.~i 7~~ GR~~'~~'I~ 2 0 OEC. 2012

verelien

(verkort) :

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Nieuwkapellestraat 8, 8600 Diksmuide, België

Onderwerp akte : Onderhands

Tekst "Beyond Concepts vzw"

Statuten

Ondergetekenden,

Bethuyne Jeroen, Nieuwmolkenkaasstraat 10, 8600 Diksmuide

Bouuaert Bruno, Nieuwkapellestraat 8, 8600 Diksmuide

Keliner Benny, Vlaslaan 1, 8600 Diksmuide

Van Overbeke Annick, Nieuwkapellestraat 8, 8600 Diksmuide

Verklaren op datum van 19 december 2012 een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

Titel I Naam-Zetel-Doel-Duur

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam " Beyond Concepts" Vereniging zonder winstoogmerk, afgekort Beyond Concepts VZW.

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere documenten uitgaande van de vereniging moeten de maatschappelijke benaming van de vereniging, onmiddellijk gevolgd of voorgegaan door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", evenals het adres van de maatschappelijke zetel vermelden.

Artikel 2

De vereniging is gevestigd in België, in het gerechtelijk arrondissement Veurne, in 8600 Diksmuide, , Nieuwkapellestraat 8. De zetel mag naar elk ander adres overgebracht worden bij beslissing van de Algemene Vergadering

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel activiteiten te organiseren en te begeleiden voor jongeren en volwassenen in de recreatieve en educatieve sfeer, al dan niet in samenwerking met andere organisaties,

Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben het grote publiek vertrouwder te maken met de hedendaagse muziek en dit ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling.

Zij stelt zicht tot doel alle muzikale expressievormen en de daarbij horende licht- laser- en projectiemogelijkheden te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploiteren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij kan evenementen, optredens en fuiven en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren in hun volledige context. Zij kan eveneens alle materialen verhuren nodig voor deze evenementen. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals muziek, theater, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee.

Zij kan ook handelsdaden stellen of diensten leveren, voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doei waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op elk ogenblik ontbonden worden.

Titel Il Lidmaatschap

Artikel 5..

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

De ondergetekende oprichters zijn de eerste (werkende) leden. De vereniging telt werkende en toetredende leden. Enkel de vaste (werkende) leden genieten ten volle van de door de wet en onderhavige statuten toegekende rechten. Alle leden warden evenwel geacht de statuten van de vereniging en, ais dat er is, het huishoudelijk reglement te onderschrijven door het feit van hun aansluiting.

Zijn vaste (werkende) leden:

1-De ondertekenaars van onderhavige akte

2-Alle leden die later worden opgenomen door een beslissing van de Algemene Vergadering, genomen bij absolute meerderheid, op voorstel van de Raad van Bestuur, Deze leden omschrijven bij hun toetreding de statuten en zij verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging schade toebrengen.

Zijn toetredende leden:

Al wie aan de activiteiten van de vereniging deelneemt en een band met de vereniging heeft, aan de door de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur gestelde voorwaarden. Ze kunnen indien gewenst wel deelnemen aan de Algemene Vergadering maar hebben geen stemrecht.

Artikel 6.

Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder (natuurlijk of rechtspersoon) die een schriftelijk verzoek richt tot de Raad van Bestuur en in die hoedanigheid aanvaard wordt door de Algemene Vergadering, De beslissing tot aanvaarding of weigering is zonder verhaal en moet niet gemotiveerd worden. Ze wordt per gewone post of email ter kennis gebracht van de kandidaat.

Artikel 7.

De Raad van Bestuur kan ook andere personen als ereleden (beschermende of steunende) tot de vereniging toelaten als deze toetreding een meerwaarde betekent voor de vereniging.

Artikel 8,

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 9.

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, mits dit schriftelijk kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur,

Worden eveneens als ontslagnemend beschouwd;

-Het werkend of toetredend lid dat niet aanwezig was op drie opeenvolgende algemene vergaderingen.

De uitsluiting van een lid kan enkel uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met een

meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Dit gebeurt onder volgende voorwaarden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

-De Algemene Vergadering (A.V.) moet op de voorziene wettelijke manier opgeroepen worden.

-in de agenda van de A.V. moet het voorstel tot uitsluiting van het lid, met redenen omkleed, vermeld zijn. -De rechten van de verdediging moeten geëerbiedigd worden dat wil zeggen dat het betrokken lid, indien hij erom vraagt, gehoord wordt.

-Aangezien het een persoonsgebonden beslissing betreft, wordt de beslissing per geheime stemming gehouden.

-De uitsluiting moet vermeld worden in het register van de leden.

Artikel 10.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen, behalve indien het recht bedwongen was om zijn aanbrengst terug te nemen en voor zover deze nog in nature aanwezig. Zij mogen geen enkele rekening opvragen, noch zegels laten aanbrengen of een inventaris eisen.

Titel ill Raad van Bestuur

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden. Als de vereniging echter slechts drie leden telt, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee personen bestaan. In aile gevallen moet het aantal leden van de Raad van Bestuur lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering om zo zelfcontrole te voorkomen.

Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. De kosten die zij echter maken bij het uitvoeren van hun opdracht kunnen het voorwerp van een terugbetaling uitmaken. De bestuurders gaan uit hoofde van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn, ten opzichte van de vereniging, enkel aansprakelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Artikel 12,

De bestuurders gekozen onder de leden van de Algemene Vergadering, worden na oproep tot kandidaturen benoemd door de Algemene Vergadering bij een meerderheid van drie vierden van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde personen.

De bestuurders zijn afzetbaar door de Algemene Vergadering bij een meerderheid van drie vierden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde personen.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een beheerder moet binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden.

Een bestuurder die zijn ontslag wil indienen moet zijn beslissing per aangetekend schrijven kenbaar maken bij de secretaris van de vereniging,

Een uittredend bestuurder is herkiesbaar.

Artikel 13.

13.1 De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of twee bestuurders roepen de Raad van Bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudst aanwezige.

13.2 De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe Raad van Bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen ongeacht het aanwezigheidsquorum.

13.3 De Raad van Bestuur vormt een college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

13.4 Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOE) 2.2

13.5 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders en samengevoegd in een daartoe bestemd register.

13.6 De uitreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door 2 bestuurders.

Artikel 14.

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen, De Raad van Bestuur is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet wettelijk of statutair aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen haar bevoegdheid opdragen aan bijzondere volmachtdragers.

Artikel 15.

De Raad van Bestuur kan uit zijn leden een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur belast wordt. Hij verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, banken, spaarkassen en andere t'rnanciële diensten en instellingen.

Titel IV De Algemene Vergadering

Artikel 16.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de oudste aanwezige bestuurder. Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen,

Artikel 17,

Op de Algemene Vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Artikel 18.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-statutenwijziging

-benoeming en afzetting van bestuurders

-benoeming en afzetting van commissarissen en bepalen van hun bezoldiging

-kwijting aan de bestuurders en commissarissen

-goedkeuring van de begroting en van de rekening

-ontbinding van de vereniging

-uitsluiting van een lid

-omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur

Artikel 19,

19.1 De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, voor het einde van de maand februari.

19.2 De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één derde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

19.3 De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders. Aile leden moeten worden opgeroepen per gewone of per aangetekende brief, per e-mail, ten minste 8 dagen voor de vergadering.

19.4 De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste een derde van de leden wordt op de agenda gebracht. Over onderwerpen, die niet op de agenda voorkomen, kan niet geldig worden gestemd tenzij drie vierden van de aanwezige leden daartoe beslist.

Artikel 20.

20,1 Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de Voorzitter van de Algemene Vergadering

20.2 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

20.3 Over de ontbinding van de vereniging kan de Algemene Vergadering zich alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of doeleinden van de vereniging.

20.4 Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Artikel 21.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, en opgenomen in een bijzonder register, liltreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en door secretaris of door 2 bestuurders. Leden alsook derden die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage of afschrift van de notulen te vragen.

Titel V Begroting en rekeningen

Artikel 22.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op 1911212012. De vereniging za! een boekhouding voeren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

Titel VI Ontbinding en vereffening

Artikel 23.

!n geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank, één vereffenaar. Zij bepaalt tevens zijn bevoegdheden en de vereffeningvoonvaarden. in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan het vzw Kinderkankerfonds.

Artikel 24.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijft het Belgisch Wet op de VZW's van toepassing.

Titel VI Benoemingen

De volgende personen worden benoemd tot bestuurders van de vereniging:

Voorzitter:

De heer Keilner Benny, wonende te Vlaslaan 1, 8600 Diksmuide

Secretaris:

MOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg

" behouden % De heer Bouuaert Bruno, wonende te Nieuwkapellestraat 8, 8600 Diksmuide aan het. Belgisch

fitaatsblad

Gedaan te Diksmuide op 19 december 2012

Bethuyne Jeroen, Nieuwmolkenkaasstraat 10, 8600 Diksmuide

Bouuaert Bruno, Nieuwkapellestraat 8, 8600 Diksmuide

Kefiner Benny, Vlaslaan 1, 8600 Diksmuide

Van Overbeke Annick, Nieuwkapeliestraat 8, 8600 Diksmuide

Hierbij gelezen en goedgekeurd, Opgemaakt in twee exemplaren (één te bewaren op de zetel en één ter neerlegging bij de Griffie van Rechtbank van Koophandel) en met de eenparigheid van stemmen op de oprichtersvergadering, gehouden te Diksmuide op 19 december 2012."

Penningmeester:

De heer Bethuyne Jeroen, wonende te Nieuwmolkenkaasstraat 10, 8600 Diksmuide

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BEYOND CONCEPTS

Adresse
NIEUWKAPELLESTRAAT 8 8600 DIKSMUIDE

Code postal : 8600
Localité : Nieuwkapelle
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande