BIERMUSEUM BRUGGE

Association sans but lucratif


Dénomination : BIERMUSEUM BRUGGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.748.726

Publication

06/10/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111

*14181678*

n

BEL

M

NITEUR B

2 9 -09- 2

ISCH STAATSBf_°

ELGE

J1~1

aehLEUU

Griffie Rechtbank Koophandel

23 SEP 2014

D Gent Akieli#fjieBrugge

Dd wiff

Ondernemingsnr : 0534.748.726

Benaming

(voluit) : BIERMUSEUM BRUGGE

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : 18-Oktoberstraat 64 - 8200 Sint-Andries

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel

Op de bijzondere algemene vergadering van 25 augustus 2014 werd met éénparigheid van stemmen beslist

om de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar Breidelstraat 3 te 8000 Brugge en dit met ingang van

25 augustus 2014.

Getekend,

Maertens Emmanuel,

Bestuurder,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden m vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

06/06/2013
ÿþ(verkort) : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Rechtsvorm : 18-Oktoberstraat 64, 8200 Sint - Andries

Zetel :

Onderwerp akte : Oprichting BIERMUSEUM BRUGGE

De ondergetekenden:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : netto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD2.2

MO

\IITEUR BB

_GE

3Bi_A~

iN

0534 T46 726

BIERMUSEUM BRUGGE

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

3 0 -05- 20

3CH STAAT

NEERGELEGD ter GRIFFIE der

RECI44TBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdaling Brut qe)

24ME12013

Griffre - ~

ELGI

1. Maertens Emmanuel, 18 - Oktoberstraat 64, 8200 Sint - Andries ,

2. Bekaert Thibault, Sint - Clarastraat 40, 8000 Brugge

3. Laloo Dominique, Disbos 19, 8310 Brugge

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna de "VZW-wet")

Titel l: Naam - zetel - doel - duur

Art. 1

De vereniging draagt de naam: "Biermuseum Brugge"

Alle stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of

gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk".

Art. 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8200 Sint - Andries, 18 - Oktoberstraat 64. De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Brugge. De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij besluit van de raad van bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 3

De vereniging heeft tot doei: uitbaten van een museum. Meer specifiek uitbaten van een biermuseum met degustatieruimte.

Het organiseren van ondersteunende activiteiten die hogergenoemde doelen ten goede komen.

De vereniging mag rechtstreeks of onrechtstreeks alles doen wat bevordelijk is voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten altijd volledig zullen bestemd worden voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art, 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II: Leden

Art. 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vernield in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie ingevolge art 28 novies §1.3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijke Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de acitiviteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Art. 6

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon, die door de algemene vergadering als zodanig aanvaard wordt. Het verzoek tot toetreding moet schriftelijk worden gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, die op zijn beurt de algemene vergadering-van werkende leden op de hoogte brengt.

De stemming over de kandidatuur gebeurt bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige stemgerechtigden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De stemming is geheim.

De motieven waarom een kandidaat niet werd aanvaard moeten niet worden medegedeeld aan de kandidaat, ln de notulen wordt enkel vermeld dat de betrokken kandidaat al dan niet aanvaard is, en met welke meerderheid van stemmen.

De voorzitter van de raad van Bestuur deelt de uitslag mee aan de kandidaat, en dit binnen de veertien dagen na de beslissing.

Art. 7

De algemene vergadering kan te allen tijde een jaarlijkse bijdrage vragen aan de leden. Die mag niet meer bedragen dan 125,00 euro per jaar.

De raad van bestuur bepaalt het bedrag van de bijdragen, door de leden verschuldigd. De leden gaan, in die hoedanigheid, geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid aan inzake de verbintenissen van de vereniging.

Art. 8

De leden van de vereniging zijn verplicht:

A. de statuten en het eventuele huishoudelijke reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven

B. de belangen van de vereniging of één van haar leden niet te schaden

Art. 9

Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering in afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon. Ook gedurende de schorsing blijft het lid al zijn lidmaatschapsrechten en -plichten behouden.

A. die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt

B. die, desondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mo[7 2.2

verplichtingen tegenover de vereniging na te komen

De schorsing zal per aangetekende zending worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitslag te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten, Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaats gehad.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement,

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel Ill: Raad van bestuur

Art. 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie bestuurders. Als evenwel maar drie personen effectieve leden zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur slechts uit twee personen. De bestuurders handelen als een college. Zij warden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alletijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kostenloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou besluiten.

Art. 11

De bestuurders worden benoemd voor een onbepaalde tijd.

De bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden die daarover beslist

met een gewone meerderheid van stemen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad

van bestuur.

Wanneer door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk

minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Art. 12

A. de raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

B. de raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend,

C. van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Art. 13

A. de raad van bestuur leidt de zaken van de verenigingen en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerend goederen, het hypothekeren, het lenen of uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,...

B. ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van machtiging.

9

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Titel IV: Algemene vergadering

Art. 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art. 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1, de wijziging van de statuten

2. de benoeming en afzetting van de leden van de raad van bestuur

3. de benoeming afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval deze wordt toegekend

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

6. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

6. de ontbinding van de vereniging

7. de uitsluiting van een lid

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9. alle andere gevallen waarin de wet of de statuten zulks vereisen

Art. 16

A. de algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden erom vraagt. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

B. alle leden worden tenminste acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

C. de oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur, De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art. 17

A, in gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

B. in geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd,

Art, 18

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Het verslag van de algemene vergadering wordt per gewone brief bezorgd aan alle leden en aan belanghebbende derden.

~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Alle werkende leden kunnen op de zetel de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al de partijen komen bijeen in een eerste bijzondere algemene vergadering en treffen eenparig de volgende besluiten.

A. wordt tot de functie van bestuurder genoemd voor onbepaalde duur

1. Maertens Emmanuel, 18 - Oktoberstraat 64, 8200 Sint-Andries

2. Bekeert Thibault, Sint - Clarastraat 40, 8000 Brugge

B. de opdracht van bestuurder is onbezoldigd

Art. 19

Met boekjaar van de vereniging loopt elk jaar van 1 januari tot en met 31 december van dat jaar.

Met eerste boekjaar loopt vanaf datum van oprichting tot en met 31 december 2013.

De begroting wordt ieder jaar opgesteld door de Raad van Bestuur en moet goedgekeurd worden door de

Algemene Vergadering.

Aldus opgemaakt in drie exemplaren en met éénparigheid van stemmen aanvaard op de oprichtingsvergadering, gehouden te Sint - Andries op 22 mei 2013 .

Bestuurder,

Maertens Emmanuel

Bestuurder,

Bekaert Thibault

Luik B - Vervolg

MOQ'2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BIERMUSEUM BRUGGE

Adresse
OKTOBERSTRAAT 64 8200 SINT-ANDRIES

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande