BLIK

Association sans but lucratif


Dénomination : BLIK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 806.347.142

Publication

29/07/2015
ÿþMOD 22

~~~ ~~'~~~~ " . ' ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van d

(1111181 111mo

MONITEUI

2 i -07

BELGISCH

akte

~NEERGELEGD

MATE ), SELogrlffie

_ 2015

Rechtbank Koophandel

13 AIL 2015

BLAI=Gent Afd8reBrugge

De gd fier

Oncierrterningsrlr : 806.347.142 Benaming BLiK~

(voluit) :

29/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

LSor- beieuden a hei B isch St -bled

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw Zetel : Sint Annaplein 24

8000 Brugge

onderwerp akte

Op de algemene vergadering van 15/12/2014 van BLIK vzw kwam een tweederde meerderheid van de leden en de raad van bestuur de volgende bepalingen overeen:

ELLOFQSTt1K Wt,171GtNG STATUTFN VANDF VFRFNiGING

Artikel 1, Wijziging Benaming: De vereniging wijzigt haar benaming naar Matchbox. De vereniging blijft een verenging zonder winstoogmerk (dit artikel vervangt artikel 1 in de originele statuten),

Artikel 2. Wijziging Zetel: De vereniging wijzigt haar maatschappelijke zetel naar César Depaepestraat 9 bus 9, 1060 Sint Gillis, België. De zetel van de vereniging mag worden overgebracht naar een ander adres binnen de landsgrenzen bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

(Dit artikel vervangt artikel 2 in de originele statuten)

Artikel 3. Wijziging Doel: De vereniging wijzigt haar doel naar `het stimuleren van reflectie en dialoog over kunst en maatschappij door het organiseren van diverse artistieke en kunst-educatieve projecten, schrijven van teksten, geven van workshops en voordrachten'. (Dit artikel vervangt artikel 3 in de originele statuten),

De gecoördineerde statuten luiden vanaf deze dag als volgt:

HOOFDSTUK L Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt als naam : Matchbox, vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 1060 Sint Gillis, César Depaepestraat 9 bus 9. De zetel van de vereniging mag worden overgebracht naar een ander adres binnen de landsgrenzen b1 eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De vereniging wijzigt haar doel naar 'het stimuleren van reflectie en dialoog over kunst en maatschappij door het organiseren van diverse artistieke en kunst-educatieve projecten, schrijven van teksten, geven van workshops en voordrachten

Art 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK IL  Leden

Art 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

Art. 6. par. 1. Kunnen als lid aanvaard worden, door beslissing met tweederde meerderheid van de algemene

vergadering, zij die uit hoofde van hun functie, hun competentie, hun materiële of immateriële steun in staat zijn

om bij te dragen tot het welslagen van het doe/.

par. 2, Kandidaat-leden worden voorgedragen door minstens twee leden van de algemene vergadering.

Art. 7. De raad van bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden

tot de vereniging toelaten.

Art 8. Door de leden is geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd,

Art 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de raad

van bestuur ter kennis worden gebracht.

Bijlagen bij het Belgisch

Op de laatste blz. van UJIk B, vermelden : $ : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam handtekening.

ancra 2.2

,rom.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde van de stemmen worden uitgesproken. Het niet meer beantwoorden aan minimaal één van de voorwaarden bepaald in artikel 6 van de statuten brengt ook van rechtswege het verlies van het lidmaatschap mee. Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gedane inbrengsten vorderen. De regeling van de opvolging bij ontslag of uitsluiting wordt geregeld via het huishoudelijk reglement.

HOOFDSTUK III. Algemene vergadering

Art. 11. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, samengeroepen om te beraadslagen over de belangen van de vereniging en om te beslissen over de verwezenlijking van haar doelstellingen. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk lid kan zich door een ander !id laten vertegenwoordigen door hiertoe aan een ander lid een schriftelijke volmacht te verlenen. Elk lid kan evenwel slechts houder zijn van één volmacht, Eik lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Specialisten kunnen uitgenodigd worden om de vergadering met adviserende stem bij te wonen.

Art. 12. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor: het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het aannemen en uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het goedkeuren van het bestuur gevoerd door de raad van bestuur en het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Aile andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art 13. par. 1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeen geroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens éénmaal perjaar bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het lopende jaar. par. 2. De raad van bestuur is bovendien verplicht wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

par. 3. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter, of twee bestuurders, of één vijfde van de leden. Alle leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief, ten minste vijf dagen vóór de vergadering. par. 4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Art 14. par. 1. Met uitzondering van de door de wet en de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. par. 2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging op de oproeping is vermelden indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dt getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Dit besluit tot wijziging moet door de rechtbank van eerste aanleg worden bekrachtigd, Voor elke statutenwjziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met éénparigheid van stemmen worden besloten.

Elke wijziging van de statuten dient binnen de drie maand gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad. par. 3. Dezelfde regels als in par. 2, dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging. par. 4, Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een !id.

Art 15. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Zij worden ter image voorleden en belanghebbende derden bewaard op de maatschappelijke zetel.

HOOFDSTUK lV,  Raad van bestuur

Art. 16. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie personen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te alle tilde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Wouter Bouchez wordt benoemd wordt tot voorzitter,

Lieve Raymaekers wordt benoemd wordt tot secretaris,

Tom Viaene wordt benoemd wordt tot penningmeester.

Art 17. Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de algemene vergadering en voldoen aan de voorwaarden zoals in artikel 6 vermeld. De duurtijd van het bestuurdersmandaat is drie jaar. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar voor een nieuw mandaat. Een bestuursmandaat loopt af op het einde van de maand maart.

Art. 18. In het geval van vacature tijdens het mandaat, wordt een bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. Indien door vrijwillig ontslag of verstrijken van termijn het aantal bestuurders is teruggevallen, blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Art. 19, par. 1. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter (of twee bestuurders of de secretaris) roept de raad bijeen en zit de vergadering voor. Ingeval deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. par, 2, De raad van bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt. Een bestuurder mag zich door een ander laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen. Specialisten kunnen worden uitgenodigd om de vergadering bij te wonen.

par. 3. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter (of de secretaris of twee bestuurders).

~" ' lor. 'behouden

" aars het Belgisch Staatsblad

i4lOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art 20. par. 1. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

par. 2. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

par. 3. De raad van bestuur bepaalt de modaliteiten van deze overdracht schriftelijk middels een huishoudelijk reglement.

par. 4. B1 buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

par. 5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. par. 6. Het huishoudelijk reglement wordt door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd. Deze laatste kan met gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, wijzigingen aanbrengen.

par. 7. De bestuurders nemen bij uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor hun mandaat, dat zij onbezoldigd waarnemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK V. -- Begrotingen, rekeningen

Art 21. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering voor 31 januari.

HOOFDSTUK VL  Ontbinding, vereffening

Art 22. in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden. Art 23. Aangezien de vereniging geen stoffelijk voordeel aan haar leden mag verschaffen, zal het vermogen in geval van ontbinding niet aan de leden worden uitgekeerd In de regel voorzien de statuten dat het nettoactief wordt toegekend aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

Art 24. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk

(EINDE GECOORDINEERDE STATUTEN)

HOOFDSTUK 2 ONTSLAGEN EN BENOEMINGEN

Artikel 4. De volgende mandatarissen dienden hun ontslag in als leden van de Raad van Bestuur van de vereniging. Dit ontslag werd aanvaard en goedgekeurd door de algemene vergadering:

De hr. Jan Ackenhausen (penningmeester)

Mevr, Karen Billiet (secretaris)

Mevr. Julie Rodeyns (voorzitter)

Artikel 5. De volgende personen worden aangesteld als mandataris in de Raad van Bestuur van de vereniging ter vervanging van de aftredende mandatarissen:

Mevr. Lieve Raymaekers (secretaris)

De hr. Tom Viaene (penningmeester)

De hr. Wouter Bouchez (voorzitter)

Wouter Bouchez Tam Viaene Lieve Raymaekers

bestuurder bestuurder bestuurder

Op de laatste bt. van l uik B vermelden Eerco " Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BLIK

Adresse
SINT-ANNAPLEIN 24 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande