BLOOM

Association sans but lucratif


Dénomination : BLOOM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.917.697

Publication

03/02/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlàgen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Vc

behc

aar

Belt

Staal

Ondernemingsnr : 0845.917.697

Benaming

(voluit) : BLOOM



.~s},5 ~;_ " , ~" ~..._, : ~. X.,~

Ls::.~~i`l'Á~~S~.a ~~~" t~.q~. .... ...-...Tel .td

23 J.M. ~M"~

'cgtil;iiitr-r-,

(verkort) :

Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : St. Sebastiaanlaan 7 8600 Diksmuide

Onderwerp akte : VEREFFENING - SLUITING VEREFFENING

Uit her verslag van de buitengewone algemene vergadering van 14 januari 2014 blijkt dat de VZW Bloom

per 31 december 2013 in vereffening werd gesteld. In eerste instatie wordt de jaarrekening per 31112/2013,

goedgekeurd.

Aangezien er geen activiteiten meer gepland zijn en het eigen vermogen negatief is ten belope van 2.074,09:

euro werd besloten de VZW in verreffening te stellen.

Het passief tegenover derden wordt ten laste genomen van de heer Dries Vandewoude. Er zijn geen te'

verdelen positieve resultaten.

Het passief tegenover derden bestaat enkel uit een schuld tegenover de heer Dries Vandewoude. Hij ziet af

van het saldo van deze schuldvordering,

Aangezien er verder geen schulden meer zijn tegenover derden wordt de vereffening onmiddellijk gesloten

en dit met uitwerking op 3111212013.

Aan de besturrders wordt kwijting verleend voor hun mandaat,

De boeken en bescheiden zullen bewaard wordt in de maatschappelijke zetel.

Vandewoude Dries

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Luik l vormelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

25/05/2012
ÿþ ~ - ~  ,---- MOA 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1 111I 111111 111111 11

*12095440*

1 MEI 2012

Griffie

Ondernemingsnr : Q 8.4 Ç (3,1

Benaming

(voluit) : Bloom

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : St Sebastiaanlaan 7 - 8600 Diksmuide

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden ;

1. Dhr. DRIES VANDEWOUDE--Sint-Sebastiaanlaan 7 - 8600 Diksmuide

2. Mevr. NIKI VERVAEKE -- Stationstraat 83  9850 Nevele

3. Mevr. MARTINE MOMMEN - Kielenstraat 66 - 3700 Tongeren

TITEL I. -- Naam, zetel

Art 1, De vereniging draagt de naam " Bloom" vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2, Haar zetel is gevestigd te St Sebastiaanlaan 7, 8600 Diksmuide, doch hij kan verplaatst worden naar een andere plaats van de agglomeratie bij eenvoudige beslissing van de Raad van Beheer. Iedere wijziging van. de zetel moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

TITEL Il.  Doel, duur

Art. 3. De vereniging heeft tot doel

Het promoten en verdedigen van de belangen van de floristen van België. Onder andere door middel van voordrachten en bijscholingen maar de vereniging kan ook alle andere initiatieven nemen ten bate van het beroep als florist.

Door het organiseren van mediacampagnes, bloemschikavonden, bloemenhappenings en andere events het brede publiek bekend maken met de florale kunst.

Opleidingen, scholingen en uitwisselingen van floristen binnen de sector organiseren.

De vereniging kan door middel van samenwerkingen met al dan niet private instellingen en andere, verenigingen deze doelen nastreven. Deze samenwerkingen en ook de dagelijkse werking kan internationaal zijn als dit ten bate van de Belgische Floristen is.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL III.  Leden, toelating, toetreding, uittreding

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit : actieve en toegetreden leden. Het aantal actieve leden is niet beperkt, maar het minimum is vastgesteld op drie.

Art. 6. Zijn " actief lid "

-Dhr. Dries Vandewoude

-Mevr. Niki Vervaeke

-Mevr. Martine Mommen

1. De ondertekende oprichters zijn de eerste actieve leden.

2. leder toetredend lid dat, voorgedragen door minstens twee actieve leden, als dusdanig wordt toegelaten bij besluit genomen door de algemene ledenvergadering met drievierde van de aanwezige stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Art. 7. Zijn " toetredend lid "

Zij die blijk geven van actieve belangstelling voor de vereniging en die hun aanvraag als " toetredend lid " schriftelijk hebben kenbaar gemaakt aan de Raad van Beheer. De Raad van Beheer beslist zonder verhaal over de aanneming en uitsluiting van deze toegetreden leden. De "toegetreden leden" zijn geen leden in de zin en de geest van de wet op de verenigingen zonder winstgevend doel en, alhoewel mede actief, hebben zij dan ook geen stemrecht. De toegetreden leden vallen dan ook niet onder de vermelding van het begrip "lid ".

Tenslotte kan de vereniging nog " ereleden " aannemen die enkel geldelijk of moreel de vereniging steunen doch geenszins lid zijn. De algemene ledenvergadering kan zowel voor actieve, toegetreden als ereleden een éénmalige toetredingsbijdrage vaststellen, die voor ieder der groepen verschillend kan zijn doch niet meer kan bedragen dan honderd vijfentwintig euro bijdrage.

Art, 8. De Raad van Beheer bepaalt de hoegrootheid der lidgelden die eventueel jaarlijks zullen worden betaald door de actieve en toetredende leden. Deze kunnen niet meer bedragen dan jaarlijks honderd vijfentwintig euro

Art. 9. Ieder lid aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat staan. Het aanvaarden van de statuten houdt tevens de aanvaarding van een eventueel huishoudelijk reglement in.Ontslag en uitsluiting

Art. 10. De actieve, toegetreden en ereleden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door bij aangetekend schrijven hun ontslag aan te bieden gericht aan de Raad van Beheer. Wordt als ontslagnemend geacht, het actief, toetredend of erelid dat overlijdt of de verschuldigde bijdrage niet betaalt binnen de maand na de opeisbaarheid ervan. Tot uitsluiting van een actief lid kan enkel door de algemene ledenvergadering worden besloten met tweederde meerderheid der aanwezig en vertegenwoordigde stemmen. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien. De Raad van Beheer kan evenwel een lid voorlopig schorsen in afwachting van een besluit van de algemene ledenvergadering. Een ontslagnemend of uitgesloten lid, de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave eisen van door hem eventueel betaalde bijdragen (lidgeld of toetredingsbijdrage). Toegetreden leden kunnen ten alle tijden voorlopig geschorst worden door eender welk actief lid. De definitieve uitsluiting gebeurt door eenvoudige beslissing van de beheerraad.

Art. 11. Ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging haar zetel gevestigd heeft, moet binnen de maand na de bekendmaking van de statuten, een lijst neergelegd worden waarin al de leden van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld met opgave van hun voornamen, woonplaats en nationaliteit.

Jaarlijks wordt deze lijst aangevuld of gewijzigd. Drie/vijfde van de actieve leden moeten de Belgische nationaliteit bezitten of in het Rijk gevestigde vreemdelingen zijn, ingeschreven in het bevolkingsregister en verblijfhouder in België.

TITEL IV.  Algemene ledenvergadering

Art. 12. De algemene ledenvergadering wordt samengesteld uit alle actieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Beheer of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige beheerders.

Al de leden, met uitzondering van de categorie van de " toegetreden leden ", zoals voormeld, hebben gelijk stemrecht op de algemene ledenvergadering en de besluiten worden genomen bij meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behoudens de gevallen waarbij de wet of de statuten een bijzondere meerderheid voorschrijven. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend. De leden mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander actief lid, drager van een schriftelijke volmacht. leder lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen,

Art. 13, De notulen van de algemene ledenvergadering worden ondertekend door de voorzitter en de leden die zulks wensen. Zij worden opgenomen in een register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging alwaar alle leden er inzage van kunnen nemen.

Art. 14, Onder de bevoegdheid van de algemene ledenvergadering valt ;

1. Wijziging van de statuten.

2. Benoeming en afzetting van beheerders.

3. Goedkeuring van de begroting en de rekeningen.

4. Vrijwillige ontbinding van de vereniging.

5. Uitsluiting van leden.

6, Alle besluiten die enige wet of statuten voorbehouden aan de algemene vergadering.

Jaarrekening

9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 15. Jaarlijks wordt een algemene ledenvergadering van de actieve leden gehouden die de jaarrekening van het afgelopen jaar, de begroting van het komende jaar en het beleid van de beheerders goedkeurt. De jaarvergadering komt bijeen de laatste donderdag van de maand mei om tien uur op de zetel van de vereniging of op de plaats aangeduid in de uitnodiging.

Bijeenroeping

Art. 16. Al de actieve leden van de vereniging worden acht dagen voor de algemene ledenvergadering opgeroepen bij gewone brief die de agenda vermeldt. De Raad van Beheer kan daarenboven een buitengewone algemene ledenvergadering bijeenroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging het vereist, De Raad van Beheer is daarenboven verplicht telkens als tenminste één/vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene ledenvergadering bijeen te roepen, met opgave van de agenda en wel binnen een maand na het indienen van het verzoek bij de Raad van Beheer.

Wijziging der statuten

Art. 17. De algemene vergadering kan over de wijziging in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld als agendapunt in de oproepingsbrief en wanneer twee/derde van de leden op de vergadering aanwezig is. Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met meerderheid van twee/derde der aanwezige stemmen. Verder wordt verwezen naar artikel 8 van de wet van 27 juni 1921. Elke wijziging in de statuten moet binnen één maand nadat ertoe besloten is, in de bijlage van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden.

TITEL V. -- Raad van Beheer

Art, 18. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Beheer van ten minste drie beheerders, die actief lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd en ontslagen door de algemene ledenvergadering. Hun mandaat is onbezoldigd en eindigt door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, afzetting en verlies van het lidmaatschap. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een beheerder, alsook elk einde van een mandaat worden binnen een maand in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt. De raad kiest onder haar leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de eventuele ondervoorzitter en anders door de oudste beheerder.

Art. 19. De Raad van Beheer heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te besturen en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De raad kan bovendien alle daden van beschikking stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene ledenvergadering zijn voorbehouden. Beheerders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging,

Art. 20. De Raad van Beheer kan een afgevaardigd beheerder, te kiezen uit hun midden, of een derde belasten met het dagelijks bestuur. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het bestuur der posterijen, banken, spaarkassen en andere financiële en administratieve diensten en instellingen. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen en waarvan de waarde tweeduizend vijfhonderd euro te boven gaat, is de vereniging slechts gebonden door de handtekening van twee beheerders.

Art. 21. Een huishoudelijk reglement kan door de Raad van Beheer aan de algemene ledenvergadering worden voorgelegd. Wijzigingen kunnen door de algemene ledenvergadering aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen.

TITEL VI.  Rekening van ontvangsten en uitgaven

Art. 22. Bij het einde van ieder boekjaar wordt door de Raad van Beheer de rekening van ontvangsten en uitgaven opgemaakt. Zij worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen en zijn vergezeld van een jaarverslag opgemaakt door de Raad van Beheer.

De rekening van ontvangsten en uitgaven worden tenminste acht dagen voor de algemene ledenvergadering ter kennis gebracht van de actieve leden. De algemene vergadering kan één of meer commissarissen aanstellen met als taak de verificatie van de rekening en het opmaken van een verslag over de jaarrekening.

Art, 23. Het boekjaar begint op één januari om te eindigen op 31 december van hetzelfde jaar. TITEL VII. -- Ontbinding en vereffening

Art. 24. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene ledenvergadering een vereffenaar aan en bepaalt de bestemming die aan het netto-actief van het maatschappelijk bezit zal worden gegeven wat noodzakelijkerwijze een vereniging moet zijn met een analoog doel als deze vereniging.

Voor-

behoudén aart het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art, 25. Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, zal onderworpen zijn aan de bepalingen

van de wet van 27 juni 1921 en de wijzigingen hieraan gebracht.

Overgangsbepalingen

Bij uitzondering zal het eerste boekjaar op heden beginnen om te eindigen op 31 december 2012. De

eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2013.

Raad van Beheer

Na te hebben vastgesteld dat de statuten aldus zijn opgesteld, blijven de actieve leden-oprichters in

buitengewone algemene ledenvergadering bijeen en hebben zij tot beheerders benoemd :

De comparanten sub 1 tot en met 3, allen voornoemd in deze, allen verklarende te aanvaarden, De aldus

samengestelde Raad van Beheer heeft eenstemmig onder zijn leden aangesteld

Ais voorzitter : dhr. Dries Vandewoude

Als secretaris : mevr. Martine Mommen.

Als penningmeester : mevr. Niki Vervaeke.

Opgemaakt te Diksmuide, op 31/03/2012.

Dhr. Dries Vandewoude

Tegelijk hiermee neergelegd: de geregistreerde oprichtingsaide

R Op de laatste biz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BLOOM

Adresse
ST. SEBASTIAANLAAN 7 8600 DIKSMUIDE

Code postal : 8600
Localité : DIKSMUIDE
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande