BLUE ASSIST

Association sans but lucratif


Dénomination : BLUE ASSIST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.446.719

Publication

29/10/2013
ÿþ1,5) In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

MOQ' 2,2

na neerlegging van de akte ter griffie

I

II

1 164551*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

r

NEERGELEGD ter GRIFFIE oe,

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Bruolae)

113: 18 OKT. 2U13

diNgeeje

Ondernemingsnr : 0838.446.719 Benaming

(voluit) : BLUE ASSIST

(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Zetel : GROTE THEMS 116, 8490 JABBEKE Onderwerp akte : WIJZIGING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Uit de notulen van de raad van bestuur op datum van 01/10/2012 blijkt de verplaatsing van de maatschappelijke zetel met ingang van 01/10/2012 naar 8200 Brugge, Kerkhofstraat 1

bestuurders Decorte Ann Vandewalle Geert

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

22/08/2011
ÿþr In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopte na neerlegging ter griffie van de akte Mod 2.2

Î

Voor- 111

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

11JIIi1.11M11.111 Ih~~as~







NEERGELEGD ter GRIFFIE der RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE BRUGGE (Afdeling Brugge)

op: 0 9 Alla 2011

Griffie De gtiffiier,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheidvan de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoeod de rechtsoersoan ten aanzien van derden te verteoenwoardiaen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr :

Benaming: Blue As sast t V

(Volui t)

(verkort:

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Grote Thems 116

8490 Jabbeke

Ondeilwe akte : oprichting



Tekst :

Er blijkt uit een onderhandse akte de dato 3 augustus 2011, te registreren, dat volgende eerste stichtende leden besloten hebben tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk met als naam Blue Assist:

1. Mevrouw Decorte Ann Gabrielle André, Zuidervaartje 2A/1, 8310 Sint-Kruis Brugge;

2. de Heer Coulier Patrick Amedé Martha, Grote Thems 116, 8490 Jabbeke;

3. de Heer Vandewalle Geert Cyriel, Oude Rozebekestraat 80, 8830 Hooglede;

4. de Heer Van Langenhove Luc Elvire Prosper, Zuidervaartje 2A/1, 8310 Sint-Kruis

Brugge. Decorte Ann, Coulier Patrick en Vandewalle Geert werden

ZETEL: 8490 Jabbeke, Grote Thems 116 als bestuurders benoemd. GERECHTELIJK ARRONDISSEMENT: Brugge

DOEL: De vereniging stelt zich tot doel:

BlueAssist vzw is een social profit-organisatie die het icoon en de visie van BlueAssist uitbaat. BlueAssist is een uniek icoon, dat internationaal (h)erkend wordt en daardoor vertrouwen biedt om hulp te vragen en hulp te bieden. BlueAssist is een visie gegroeid vanuit een geloof in het zelfredzaam potentieel en de welwillendheid van elk individu. BlueAssist creëert maatschappelijke meerwaarde door het activeren van het aanwezige sociaal kapitaal om anderen te helpen.

De vereniging tracht het in lid 1 van dit artikel omschreven doel ondermeer te bereiken door:

1. Beschermen, beheren en vergroten van de merkwaarde van de naam en het icoon BlueAssist.

2. BlueAssist-gebruikers en hun omgeving identificeren, sensibiliseren (voor een nieuw zorgmodel zoals vooropgesteld in de visie), engageren in een proces van 'maatwerk' voor hun BlueAssist-gebruikers, trainen (zowel "coach de coach" als leren omgaan met BlueAssist-instrumenten).

BlueAssist-omgevingen selecteren, opleiden van BlueAssist-ontvangers, accrediteren, evalueren.

Sensibiliseren van brede maatschappelijke lagen (beleidsmakers, burgers als potentiële BlueAssist-ontvangers).

3. Uitwisselen van goede praktijken. BlueAssist-instrumenten ontwikkelen (innovatie in eigen beheer of in samenwerking met anderen), specificaties aflijnen voor ontwikkelingen door derde partijen en verspreiden van alle geschikte BlueAssist-instrumenten.

4.BlueAssist-relevant onderzoek bundelen en laten uitvoeren, leerpunten en best practices distilleren, verspreiden en exploiteren als kenniscentrum.

5. Aantrekken en mobiliseren van BlueAssist-enablers. Dit zijn individuen, beleidsmakers en organisaties die het BlueAssist-verhaal mogelijk maken.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan teJ

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer, en steeds binnen de beperkingen

van de wet, alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen,

verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

De VZW kan activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijkingen van voormelde ideële niet winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

MINIMUM AANTAL LEDEN: De vereniging telt ten minste drie werkelijke leden.

TOETREDING EN UITSLUITING: Als werkelijk lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement. De vereniging zonder winstoogmerk Ithaka, met zetel te Oostende, Kaaistraat 35, ondernemingsnummer 0448.387.646, kan één werkelijk lid voorstellen die van rechtswege werkelijk lid zal zijn. De vereniging zonder winstoogmerk Ithaka, voornoemd, kan het door haar voorgedragen werkelijk lid vervangen.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid of toegetreden lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat-lid weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker.

Tegen zijn beslissing staat enkel voor een kandidaat-lid beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Elk werkelijk lid of toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Een werkelijk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon

a. die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b. die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve

verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken werkelijk lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken werkelijk lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het werkelijk lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Het lidmaatschap van een werkelijk lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten werkelijke leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

ALGEMENE VERGADERING: De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheidvan de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoead de rechtspersoon ten aanzien van derden te verteaenwoordioen

Verso : Naam en handtekening

~r

 %

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge

bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten van een lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de werkelijke leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt

Alle werkelijke leden en toegetreden leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Derden die van een belang doen blijken en de werkelijk leden van de vereniging, hebben het recht cm inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

BESTUUR: De VZW wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de VZW. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkelijk lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkelijke leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan.

De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de V&S-Wet of onderhavige statuten de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zij leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk optreden.

Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat dat dagelijks bestuur betreft, kan door raad van bestuur worden opgedragen aan één of meer personen, die volgens het besluit van de raad van bestuur, individueel, gezamenlijk, dan wel als college moeten optreden. Hun ontslag, hun eventuele bezoldiging en de duur van hun opdracht worden bepaald door de raad van bestuur.

In het uittreksel van de akte van benoeming moet in ieder geval worden vermeld of de personen die de vennootschap vertegenwoordigen, wat het dagelijks bestuur aangaat, de vennootschap ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheidvan de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoeod de rechtspersoon ten aanzien van derden te verteaenwoordiaen

Verso : Naam en handtekening

verbinden, alsook de omvang van hun bevoegdheden.

LIDGELD: Er wordt geen lidgeld gevraagd aan de leden, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur. Indien de raad van beslist dat er lidgeld verschuldigd is, wordt het bedrag van het lidgeld jaarlijks bepaald door de raad van bestuur. Het jaarlijks lidgeld mag maximum duizend euro (1.000 EUR) bedragen. BOEKJAAR: het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt tot 31 december 2011.

ONTBINDING: Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

DUUR: onbepaald.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

GETEKEND

Mevrouw Decorte Ann, bestuurder;

de Heer Vandewalle Geert, bestuurder.

Tegelijk hiermede neergelegd: oprichtingsakte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanrgheidvan de nstrumentererde notaris, hetzq van de parso(o)n(en)

bevnead de rechtspersoon ten a7nzien van [i.-_rden ie verteaenwan.:dioen

Verso : Naam en handtekening

06/03/2015
ÿþPer

1111111111111,1,1111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0838.446.719

Benaming

(voluit) : BLUE ASSIST

(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : KERKHOFSTRAAT 1 - 8200 BRUGGE

Onderwerp akte : VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van 15 december 2014 blijkt dat de maatschappelijke zetel van de vereniging werd verplaatst van de Kerkhofstraat 1, te 8200 Brugge naar de abdijbekestraat 9 te 8200 Brugge en dit met ingang van 1511212014.

Ann DECORTE Bestuurder Geert VANDEWALLE

Bestuurder

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akt

NEERGELEGn

AONITEUR

2 6 -02- 2015 BELG1SCH ST \AT

~ 23 FEB 2015

Bi.ADGent Afdel~t~~éugge

De gr; ff~er

ui

Griffie Rechtbank Koophandel

3ELI E

Op de laatste blz. van buik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
BLUE ASSIST

Adresse
KERKHOFSTRAAT 1 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande