BOEKHOUDKANTOOR VANDEN ABEELE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BOEKHOUDKANTOOR VANDEN ABEELE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 589.977.952

Publication

04/02/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

doel :

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

1. de activiteiten vermeld in artikel negenenveertig van de wet van tweeëntwintig april

negentienhonderd negenennegentig, zijnde :

- de organisatie van boekhoudingsdiensten en raadgevingen daaromtrent ;

- het openen, het houden, het centraliseren en het sluiten van boekingen, geschikt voor het

opmaken van de rekeningen ;

- het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekening in de door de wet

bepaalde vorm ;

- het belastingadvies, bijstand en vertegenwoordiging van belastingplichtigen in alle

belastingaangelegenheden.

2. studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake financiële, fiscale en sociale aangelegenheden ;

3. juridische adviesverlening, in het bijzonder dan de bijstand bij de oprichting en vereffening van vennootschappen.

4. De vennootschap mag optreden als bestuurder van andere burgerlijke vennootschappen met een gelijkaardig doel.

5. De vennootschap mag optreden als vereffenaar van andere vennootschappen.

6. De vennootschap mag alle verrichtingen, met inbegrip van financiële, roerende en onroerende verrichtingen, doen die die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap en voor zover die verrichtingen in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep van boekhouder.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken.

Ze mag rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen (belangen nemen, bij middel van associatie, inbreng, onderschrijving, versmelting, deelneming, financiële tussenkomst of om het even welke andere wijzen) in alle ondernemingen van uitsluitend professionele aard die onder de tuchtregelingen vallen van het Instituut der Boekhouders en Fiscalisten.

Overeenkomstig hetgeen bepaald werd in het Koninklijk Besluit de dato vijftien februari tweeduizend en vijf, kan de vennootschap optreden als bestuurder of zaakvoerder van andere burgerlijke vennootschappen met een gelijkaardig doel.

Enkel personen die gerechtigd zijn om boekhouding voor derden te doen, kunnen aangesteld worden als vaste vertegenwoordiger in een boekhoudvennootschap.

ARTIKEL 4.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Zij bekomt rechtspersoonlijkheid te rekenen vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel uit de oprichtingsakte.

Onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding, kan zij slechts ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering met naleving van de vereisten voorzien voor de statutenwijziging.

TITEL II. KAPITAAL. AANDELEN.

ARTIKEL 5.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op vijfentwintigduizend (25.000) euro, vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste (1/100 ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

HOOFDSTUK III.BESTUUR  CONTROLE - ALGEMENE VERGADERING.

ARTIKEL 13.  BESTUUR.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser en verweerder.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerder worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn ; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

De zaakvoerder kan alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

het maatschappelijk doel. De zaakvoerder kan voor één of meerdere handelingen, met uitzondering van de handelingen in verband met alles wat tot de uitoefening van het beroep van boekhouder-fiscalist behoort, zijn bevoegdheid overdragen aan een andere persoon, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht. Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hen verleende volmacht.

De vertegenwoordiging van de vennootschap betreffende boekhoudwerkzaamheden voor derden, zoals opgenomen in de wettelijke bepalingen terzake ( zoals opgenomen in artikel negenenveertig van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, wordt uitsluitend toegekend aan één of meerdere personen die gerechtigd zijn deze boekhoudactiviteiten uit te oefenen.

Tot statutair zaakvoerder wordt benoemd :

Mevrouw VANDEN ABEELE Elke Maria Josephine, geboren te Kortrijk op zeven mei negentienhonderd zevenenzeventig, (nationaal nummer 77.05.07-038.46), echtgenote van de heer PESSOLANO Francesco, wonende te 2820 Bonheiden, Boeimeerstraat 1 A, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Mevrouw Elke Vanden Abeele, voornoemd, verklaart gerechtigd dient te zijn boekhoudactiviteiten uit te voeren en ingeschreven te zijn op het tableau van het beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten (B.I.B.F.) onder het nummer 30101827.

Haar mandaat geldt voor onbepaalde duur en is bezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

ARTIKEL 14.

Het mandaat van zaakvoerder mag bezoldigd zijn.

De algemene vergadering van de vennoten bepaalt het bedrag van de vaste en/of evenredige vergoedingen die aan de zaakvoerders worden toegekend, en in rekening te brengen zijn als algemene onkosten.

Het mandaat van zaakvoerder mag in de vennootschap gelijktijdig bekleed worden met een bediening beheerd door een dienst- of werkkon­trakt, en deze twee werkzaamheden mogen tegelijkertijd bezoldigd worden.

ARTIKEL 16  ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering der aandeelhouders zal ieder jaar verplichtend gehouden worden in de zetel van de vennootschap de tweede zaterdag van de maand december van elk jaar om 10 uur.

Zo deze dag op een wettelijke feestdag valt, dan heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats, op hetzelfde uur.

De algemene vergadering moet bijeengeroepen worden telkens als de maatschappelijke belangen het vereisen, of wanneer dit wordt aangevraagd door vennoten die ten minste één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen.

De buitengewone of bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in gelijk welke andere plaats in België vermeld in de uitnodigingsbrie­ven.

HOOFDSTUK IV. BOEKJAAR EN JAARREKENINGEN.

ARTIKEL 22. BOEKJAAR.

Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van daarop volgend kalenderjaar.

Elk jaar maakt de zaakvoerder(s) een inventaris op alsmede de jaarrekening. De jaarrekening

bestaat uit de balans, de resultaatrekening en de toelichting, zij vormt één geheel. De zaakvoerder stelt - voor zover wettelijk vereist - jaarlijks een verslag op waarin rekenschap wordt gegeven van het beleid.

ARTIKEL 23. WINSTVERDELING.

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere netto-winst van de vennootschap uit. Van de netto-winst wordt ten minste één/twintigste (1/20) voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, tot dat zij één/tiende (1/10) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

De aanwending van het overschot van de winsten zal door de jaarvergadering, bij

meerderheid van drie/vierden van de wettige uitgebrachte stemmen worden geregeld.

Moest geen enkel voorstel tot aanwending van de winsten de hierboven voorziene meerderheid bekomen, dan zal het batig saldo, na aftrek van de jaarlijkse voorafneming voor de wettelijke reserve, de volgende bestemming krijgen :

a) een dividend gelijk aan vijf percent van het bedrag ten belope waarvan de aandelen afbetaald waren gedurende het boekjaar zal eerst aan de vennoten worden uitgekeerd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

b) Het overschot zal dienen tot het vormen of het spijzen van een buitengewoon voorzienings-of reservefonds.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals blijkt uit de jaarrekening is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden. Onder net­toactief moet worden verstaan : het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

HOOFDSTUK VI. ONTBINDING.

ARTIKEL 24. ONTBINDING.

Vervoegde ontbinding kan mits inachtname van de wettelijke beschikkingen en de regels opgenomen in de statuten.

In alle gevallen van ontbinding wordt het maatschappelijk bezit, na afbetaling van alle maatschappelijke lasten, verdeeld onder alle aandelen, bij gelijke delen, gebeurlijk na voorafgaande gelijkmaking van de aandelen, wat betreft hun afbetaling.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in een verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

In geval van ontbinding moeten, rekening houdend met de deontologische regels, de nodige maatregelen worden getroffen ter vrijwaring van de belangen van cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten.

ARTIKEL 25. BENOEMING VAN VEREFFENAARS.

Bij ontbinding is de in functie zijnde zaakvoerder van rechtswege als vereffenaar beschouwd.

Overeenkomstig het wetboek van vennootschappen zal de vereffenaar pas in functie treden na bevestiging door de rechtbank van koophandel van de benoeming van de vereffenaar door de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de datum van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan.

HOOFDSTUK VII. WIJZIGINGEN.

ARTIKEL 26. KENNISGEVING VAN WIJZIGINGEN.

Iedere wijziging aan de onderhavige statuten moet voorafgaandelijk onderworpen worden aan de goedkeuring van het beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten (B.I.B.F.) HOOFDSTUK VIII. BIJZONDERE BEPALING.

ARTIKEL 27. DEONTOLOGIE.

De zaakvoerder die instaat voor boekhoudactiviteiten voor derden en derhalve de hoedanigheid van erkend boekhouder B.I.B.F. dient te bezitten, is verder onderworpen aan al de deontologische regels opgesteld door het beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten (B.I.B.F.)

Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

HOOFDSTUK IX. SLOTBEPALINGEN.

ARTIKEL 28.

Ieder aandeelhouder, zaakvoerder of vereffenaar, die in België geen woonplaats heeft, is verplicht in België woonplaats te kiezen voor alle betrekkingen met de vennootschap zoniet wordt hij van rechtswege geacht woonplaats te hebben gekozen in de zetel van de vennootschap waar alle mededelingen, gerechtelijke aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan.

ARTIKEL 29.

Voor elke betwisting omtrent de uitvoering van deze statuten en de maatschappelijke handelingen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, kan beroep gedaan worden op een bemiddelaar aangesteld op gemeen overleg. Indien geen akkoord wordt bereikt, wordt exclusieve bevoegdheid toegekend aan de rechtbank in wiens rechtsgebied de maatschappelijke zetel is gevestigd.

1. Bijzondere bepalingen van toepassing ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt. De oprichter verklaart door de ondergetekende notaris ingelicht te zijn over de draagwijdte van artikel 212 van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 30.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

De enige vennoot moet lid zijn van het beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten (B.I.B.F.).

Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging zijn de eerder geformuleerde bepalingen van deze statuten niet van toepassing.

Indien geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden, overeenkomstig de bepalingen van onderhavige statuten en mits naleving van de wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 29 van de statuten.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd bestaat geen controle in de vennootschap.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig artikel 268 van het Wetboek van vennootschappen doch dienen deze formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft.

OVERGANGSMAATREGELEN.

1/ Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging ter griffie van het uittreksel uit de

oprichtingsakte tot en met dertig juni tweeduizend en zestien.

2/ De eerste jaarvergadering zal gehouden worden de tweede zaterdag van de maand

december om 10 uur in het jaar tweeduizend en zestien.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Ronny Van Eeckhout.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- uitgifte akte oprichting dd. 30 januari 2015.

Coordonnées
BOEKHOUDKANTOOR VANDEN ABEELE

Adresse
PROCESSIESTRAAT 4 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande