BORTIER INVEST

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BORTIER INVEST
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 505.959.918

Publication

08/12/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

04-12-2014

Griffie

*14311953*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0505959918

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

BORTIER INVEST

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Elisabeth Desimpel, geassocieerd notaris, zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Nathalie Desimpel - Elisabeth Desimpel  Ronny Van Eeckhout, geassocieerde notarissen , met zetel te 8790 Waregem, Zuiderlaan 71, in datum van 3 december 2014, dat onder de naam  BORTIER INVEST", door:

1/De heer BORTIER Joost Antoon Georges Jozef, geboren te Menen op achttien oktober negentienhonderd vierenzestig, (nationaal nummer 64.10.18-187.08) en zijn echtgenote 2/ Mevrouw DEVOGELAERE Janique Maria Julienne, geboren te Kortrijk op twee februari negentienhonderd vijfenzestig, (nationaal nummer 65.02.02-362.84) wonende te 8570 Anzegem, Heuntjesstraat 40.

Gehuwd te Anzegem op vierentwintig juni negentienhonderd achtentachtig onder het stelsel van scheiding van goederen, blijkens huwelijkscontract verleden voor notaris Thérèse Dufaux te Waregem op zes juni negentienhonderd achtentachtig tot op heden ongewijzigd, een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid werd opgericht waarvan de zetel gevestigd is te 8570 Anzegem, Heuntjesstraat 40.

De statuten van de vennootschap werden vastgesteld als volgt en ondermeer:

ARTIKEL 1.

De vennootschap wordt opgericht in de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid onder de naam  BORTIER INVEST .

ARTIKEL 2.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8570 Anzegem, Heuntjesstraat 40

Hij mag verplaatst worden binnen de grenzen van het Nederlandse taalgebied en het tweetalig gebied Brussel hoofdstad, bij enkele beslissing van de zaakvoerder(s), die over alle machten beschikt om deze wijziging van zetel bekend te maken in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. De vennootschap mag ook, bij enkele beslissing van de zaakvoer­der(s), bestuurlijke zetels, exploitatiezetels, agentschappen en bijhuizen oprichten wanneer en waar zij het nodig acht, zowel in België als in het buitenland, mits inachtneming van alle wetten en taaldecreten die daaromtrent bestaan.

ARTIKEL 3.

De vennootschap heeft tot doel :

-het verschaffen zowel aan individuele personen als aan vennootschappen, van alle prestaties, diensten en adviezen inzake management, het uitvoeren en waarnemen van managementactiviteiten in de ruimste zin van het woord.

-Het besturen van vennootschappen welk doel deze vennootschappen ook mochten hebben, het deelnemen in en het directievoeren over ondernemingen en vennootschappen, alsook het uitoefenen van de functie van bestuurder, vereffenaar of analoge functies in vennootschappen en andere rechtspersonen

-Het verstrekken van strategisch en bedrijfsadvies, bijstand in de bedrijfsvoering op communicatief,

Onderwerp akte :

Heuntjesstraat 40 8570 Anzegem

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B

2. overgaan tot het aankopen, verkopen, opschikken, uitrusten, valoriseren, bouwen, verhuren, onderverhuren, in huur nemen of leasen van onroerende goederen, al dan niet gemeubeld -het bevorderen van en de deelneming in het oprichten, de organisatie, de reorganisatie of de uitbreiding, bij wijze van inbreng en participatie, investering of anderszins, bij vennootschappen, verenigingen, groepen, syndicaten of instellingen en het hierin geïnteresseerd zijn ;

-de vennootschap kan in het kader van haar maatschappelijk doel optreden in financieringsverrichtingen onder om het even welke vorm, met inbegrip van het intekenen en het verhandelen van aandelen, obligaties, kasbons en andere roerende waarden, het toestaan van leningen in rekening-courant, zelfs aan particulieren, zij kan kredieten verlenen of doen verlenen, voorschotten toestaan, zich borg stellen of haar aval verlenen, hypothecaire en andere zekerheden verstrekken of persoonlijke en zakelijke waarborgen doen verstrekken, en in het algemeen, alle handels- en financiële operaties verrichten in de meest ruime zin, behalve die welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito s op korte termijn,n spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

Zij mag alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel

De vennootschap mag al deze verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, in de meest uitgebreide zin.

De algemene vergadering van de vennoten, beraadslagend en beslissend als voor het wijzigen van de statuten, is gemachtigd het doel uit te breiden en te verklaren.

ARTIKEL 4.

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur te rekenen vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel uit de oprichtingsakte.

Onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding, kan zij slechts ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering met naleving van de vereisten voorzien voor de statutenwijziging. ARTIKEL 5.

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op achttienduizend zeshonderd (18.600) euro, vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/ honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

ARTIKEL 12.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, die vennoot zijn.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, bestuurders, zaakvoerders of werknemers een vast vertegenwoordiger, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder of zaakvoerder benoemd wordt in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan. Tot statutair zaakvoerder wordt aangesteld :

De heer BORTIER Joost Antoon Georges Jozef, voornoemd met nationaal nummer 64.10.18-187.08. Opvolgend zaakvoerder.

Indien de heer BORTIER Joost in de onmogelijkheid zou verkeren om zijn mandaat van zaakvoerder

commercieel, administratief en organisatorisch gebied ;

-Het ontwikkelen, kopen, verkopen, beheer, in waarde stellen , in licentie nemen of geven van brevetten, octrooien, know-how en andere intellectuele rechten ;

-Het uitvoeren van alle studies en onderzoek, het verrichten van marktonderzoek, promotie, prospectie, marketing ;

-Organisatie van seminaries, evenementen, meetings, promotionele activiteiten, incentives in de meest ruime zin, zowel voor bedrijven als voor particulieren

-De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in  t kort tussenpersoon in de handel

-Het patrimonium van de vennootschap te beheren in de ruimste zin van het woord, en oordeelkundig uit te breiden, alle beschikbare middelen te beleggen of weder te beleggen, zowel in roerende als in onroerende goederen, met uitsluiting van de activiteiten van vastgoedhandelaar; Binnen dit kader :

1.overgaan tot het aankopen, onderschrijven, beheren, verkopen, omruilen voor eigen rekening van aandelen, deelbewijzen en/of effecten allerlei van vennootschappen en/of verenigingen eender welke, alsmede van andere roerende en/of onroerende waarden, tegoeden en/of vorderingen

;

- vervolg

Mod PDF 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

uit te oefenen, of plotseling zou overlijden, of onbekwaamverklaring of afzetting bij rechterlijke beslissing, dan wordt, om de continuïteit van zaken te behouden, aangesteld tot opvolgend zaakvoerder : Mevrouw DEVOGELAERE Janique, voornoemd met nationaal nummer 65.02.02362.84

Heel uitdrukkelijk wordt bepaald dat het mandaat van Mevrouw DEVOGELAERE Janique thans nog niet in werking treedt, doch enkel en alleen als de huidige zaakvoerder, de heer BORTIER Joost, in de onmogelijkheid zou verkeren om zijn mandaat uit te oefenen, of overleden zou zijn, of onbekwaamverklaring of afzetting bij rechterlijke beslissing.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser en verweerder.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerder worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

ARTIKEL 15.

De jaarvergadering wordt gehouden de derde zaterdag van de maand december van elk jaar om 14 uur in de zetel van de vennootschap.

Indien deze datum op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

De algemene vergadering moet bijeengeroepen worden telkens als de maatschappelijke belangen het vereisen, of wanneer dit wordt aangevraagd door vennoten die ten minste één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen.

ARTIKEL 18.

Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van het daaropvolgend kalenderjaar . Op het einde van ieder boekjaar zal de zaakvoering de inventaris en de jaarrekening opmaken ARTIKEL 19.

Het batig saldo van de jaarrekening, na aftrek van de lasten, de algemene kosten en de nodige afschrijvingen maakt de netto-winst van de vennootschap uit.

Op deze winst wordt ieder jaar vijf percent voor de wettelijke reserve voorafge­nomen. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één/tiende van het kapitaal bereikt.

De aanwending van het overschot van de winsten zal door de jaarvergadering, bij meerderheid van drie/vierden van de wettige uitgebrachte stemmen worden geregeld.

Moest geen enkel voorstel tot aanwending van de winsten de hierboven voorziene meerderheid bekomen, dan zal het batig saldo, na aftrek van de jaarlijkse voorafneming voor de wettelijke reserve, de volgende bestemming krijgen :

a) een dividend gelijk aan vijf percent van het bedrag ten belope waarvan de aandelen afbetaald waren gedurende het boekjaar zal eerst aan de vennoten worden uitgekeerd.

b) Het overschot zal dienen tot het vormen of het spijzen van een buitengewoon voorzienings- of

reservefonds.

ARTIKEL 20.

De vennootschap is niet ontbonden door de ontzetting, het faillissement, het kennelijk onvermogen of

de dood van een vennoot.

ARTIKEL 21.

Het in één hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van

rechtswege wordt ontbonden.

De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de buitengewone algemene

vergadering.

Onverminderd de mogelijkheid tot ontbinding en vereffening in één akte, voorzien in artikel 184, §5

van het Wetboek van Vennootschappen, zullen bij ontbinding met vereffening één of meer

vereffenaars benoemd worden door de algemene vergadering.

De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden

voorgelegd, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone

meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen en ontslaan.

De vereffenaars vormen een college.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186 en volgende van het

Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van

stemmen anders besluit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

VERKLARINGEN - OVERGANGSMAATREGELEN.

1/ Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging ter griffie van het uittreksel uit de oprichtingsakte tot dertig juni tweeduizend zestien

2/ De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in de zetel op de derde zaterdag van de maand december van het jaar 2016, om 14 uur.

OVERNAME VERBINTENISSEN.

De oprichters verklaren dat in uitvoering van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de vennootschap alle verbintenissen overneemt welke zijn aangegaan door de oprichters voor de vennootschap in oprichting en dit vanaf één oktober tweeduizend veertien, zijnde in het bijzonder de overname van de compromis getekend de dato tien oktober tweeduizend veertien met betrekking tot het nijverheidsgebouw te Waregem, Mannebeekstraat 11, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Deze verbintenissen worden geacht van het begin af door de vennootschap te zijn aangegaan. VOLMACHT.

Volmacht wordt verleend aan de Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  ALASKA te 8510 Kortrijk (Marke), Engelse Wandeling 76, om in haar naam op te treden voor het vervullen van de formaliteiten in verband de Belasting over de Toegevoegde Waarde, met de aanvraag van het uniek ondernemingsnummer en het verrichten van andere formaliteiten in het kader van onderhavige oprichting.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Elisabeth Desimpel

Tegelijk hiermee neergelegd:

- uitgifte.akte oprichting dd. 3 december 2014

Coordonnées
BORTIER INVEST

Adresse
HEUNTJESSTRAAT 40 8570 ANZEGEM

Code postal : 8570
Localité : ANZEGEM
Commune : ANZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande