BOUWBEDRIJF DE BACKER

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BOUWBEDRIJF DE BACKER
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 848.762.767

Publication

20/09/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*12304813*

Neergelegd

18-09-2012



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0848762767

Benaming (voluit): Bouwbedrijf De Backer

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8755 Ruiselede, Bruggesteenweg 56 bus A

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Christophe VERHAEGHE, met standplaats te Ruiselede, op 17 september 2012, nog niet geregistreerd, dat door 1) De heer DE BACKER Marnix Julien, RR 64.02.03-413.79, geboren te Tielt op 3 februari 1964, echtgenoot van mevrouw MEGANCK Greta Clara, geboren te Gent op 2 februari 1964, wonende te 8755 Ruiselede, Bruggesteenweg 56 A; 2/ De heer DE BACKER Jonas Marcel, RR 88.04.29-263.64, geboren te Tielt op 29 april 1988, ongehuwd, wonende te 8755 Ruiselede, Bruggesteenweg 56 A, volgende vennootschap werd opgericht:

Artikel 1: Rechtsvorm - naam

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt  Bouwbedrijf De Backer .

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vennootschap is bij de oprichting gevestigd te 8755 Ruiselede, Bruggesteenweg 56 A.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Nederlandstalig gedeelte van het land, mede in Brussel, bij besluit van de zaakvoerders.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel zowel voor eigen rekening of voor rekening van derden, in aanneming, onderaanneming of in tijdelijke vereniging, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op volgende doelstellingen:

- De aanneming en onderaanneming van alle openbare en private bouwwerken onder meer alle metsel-, beton- en grondwerken, vloeren, faiencen, mozaïek en van alle andere wand- en vloerbekledingen, en alles wat erbij hoort, alle afwerkings- en voltooiingswerken.

- In het kort alle verrichtingen die met het bouwvak in betrekking staan, daarenboven het fabriceren, aankopen, verkopen, de commissiehandel van alle bouwstoffen, grondstoffen en artikelen die bij de bouw horen en dit in de meest uitgebreide zin.

- Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op de uitbating van een algemene bouwonderneming, onderneming voor het optrekken van gebouwen (ruwbouw en onderdak zetten) in coördinatie met onderaannemers. Dit omvat bekisting, ijzervlechtwerk, evenals de bedrijvigheden die betrekking hebben op de gehele of gedeeltelijke uitvoering van voltooiingswerken of op de coördinatie van deze laatste wanneer zij door onderaannemers worden uitgevoerd.

- Projectontwikkeling inzake onroerende goederen, zowel nieuwbouw als renovatie.

- Handel in onroerende goederen.

- Het beheer en in functie van het beheer, de aankoop, de verhuring, de onderverhuring, het ruilen, de verkoop, de constructie, de transformatie en de aankoop, verkoop en verlenen van vruchtgebruik op onroerende goederen, het verkavelen en het inrichten, het urbaniseren, het bouwrijp maken van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

alle gronden en de valorisatie ervan en in het algemeen alle verrichtingen die hiermede betrekking hebben, verder de exploitatie, de inrichting en het geschikt maken van alle onroerende goederen voor alle doeleinden, met andere woorden alle onroerend goed operaties.

- Het beheer van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, zoals het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing en de verhuring van deze goederen alsmede zich borgstellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

- De vennootschap mag eveneens persoonlijke of zakelijke borg verlenen in het voordeel van derden.

- De vennootschap kan functies van bestuurder of van vereffenaar in andere vennootschappen uitvoeren.

- In het algemeen zal de vennootschap alle commerciële, industriële, financiële en burgerlijke verhandelingen mogen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks bij dit doel aansluiten of de uitbreiding ervan kunnen bevorderen of vergemakkelijken.

- De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze in alle vennootschappen en ondernemingen, bestaande of op te richten, zo in België als in het buitenland die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van die aard zijn de ontwikkeling van haar ondernemingen te bevorderen, of de afzet van haar producten te vergemakkelijken, en voor zover de wet dit niet verbiedt.

- Het beleggen van beschikbare middelen in roerende en onroerende goederen en waarden, het verwerven, te gelde maken, inbrengen, afstaan en verhandelen door uitgiften of andere middelen van alle soorten marktwaarden, aandelen of obligaties, van participaties of belangen onder gelijk welke vorm in Belgische of buitenlandse vennootschappen, bestaande of op te richten.

- Het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participaties of investering. - Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin; bijstand en diensten verlenen; rechtstreeks of onrechtstreeks, op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur.

- Het optreden als tussenpersoon bij onderhandelingen door gehele of gedeeltelijke overname van aandelen, in de meest ruime betekenis, het deelnemen aan emissieverrichtingen van aandelen en vastrentende waarden door intekening, waarborg, plaatsing, verhandeling of anderszins, alsmede het verwezenlijken van om het even welke verrichtingen inzake portefeuille- of kapitaalsbestuur. Zij mag teneinde haar maatschappelijk doel te verwezenlijken, eventueel aan de onroerende goederen, wijzigingen, productie-afmakingen, verkavelingen uitvoeren, alle ondernemingscontracten die noodzakelijk zouden zijn ondertekenen, alle wisselbewerkingen, commissie en commissielonen verwezenlijken.

Zij mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Bovengemelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten.

Artikel 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het is vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder nominale waarde, die elk 1/100ste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het kapitaal werd door de oprichters volgestort ten belope van 1/3de, zodat de som van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) thans ter beschikking is van de vennootschap.

Artikel 6: Kapitaalverhoging

Het maatschappelijk kapitaal kan verhoogd worden bij besluit van de algemene vergadering, beraadslagend volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

Artikel 9: Bestuur

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, vennoten of niet.

Artikel 10: Bevoegdheden

Iedere zaakvoerder heeft de bevoegdheid om alle akten die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van het doel, te verrichten, met uitzondering van diegene die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering.

Met uitzondering van hetgeen hierna is bepaald, kan iedere zaakvoerder alleen de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, als eiser of als verweerder.

Echter, voor alle verbintenissen waarvan het bedrag de som van tweeduizend vijfhonderd euro (¬ 2.500,00) overtreft, voor het aangaan van leningen, kredietopeningen, aan- en verkoop van onroerende goederen en het in pand geven van het vermogen van de vennootschap, dienen de beide zaakvoerders gezamenlijk op te treden. Deze bepaling heeft slechts interne werking en is niet tegenstelbaar aan derden.

Artikel 10 bis: Delegatie van machten

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen, zoals opdrachten in het kader van het dagelijks bestuur, mits zij duidelijk zijn omschreven, zijn geoorloofd.

De aldus gevolmachtigden verbinden de vennootschap slechts als gewone lasthebbers onder verantwoordelijkheid van de zaakvoerders die hun volmacht gaven.

Artikel 12: Vergoedingen zaakvoerder

Aan de zaakvoerder of zaakvoerders mag er, behoudens de terugbetaling van hun kosten, een vaste bezoldiging toegekend worden waarvan het bedrag zal bepaald worden door de algemene vergadering elk jaar, en deze vergoeding zal aangerekend worden als algemene kosten van de vennootschap.

Artikel 14: Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste zaterdag van de maand september om 10 uur in de voormiddag.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet hierna, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap het vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die 1/5de van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Elke algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

Artikel 15: Aantal stemmen - Volmacht

Indien er meerdere vennoten zijn, mag iedere vennoot stemmen in persoon of door lasthebber. Ieder aandeel geeft slechts recht op een stem.

Indien er slechts een vennoot is, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend en hij kan ze niet overdragen.

Artikel 19: Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 april om te eindigen op eenendertig maart van het daaropvolgend jaar. Artikel 21: Verdeling

Luik B - Vervolg

De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste 1/20ste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds 1/10de van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

De overige winst krijgt de bestemming die de jaarvergadering haar zal geven beslissend bij meerderheid van stemmen op voorstel van de zaakvoerder.

Artikel 25: Verdeling bij vereffening

Het batig saldo van deze vereffening zal verdeeld worden onder de vennoten, in overeenstemming met hun respectievelijke aandelen; elk aandeel brengt immers een gelijk recht met zich mee.

Het eventuele verlies zal in dezelfde verhouding verdeeld worden tussen de vennoten, zonder dat nochtans een vennoot verplicht kan worden meer te storten dan hetgeen hij in de vennootschap heeft ingebracht.

Overgangsbepalingen

1. Het eerste boekjaar van de vennootschap gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank om te eindigen op eenendertig maart tweeduizend veertien.

2. De eerste jaarvergadering zal plaats hebben in 2014.

3. De comparanten verklaren, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 1 juli 2012, onder opschortende voorwaarde van het neerleggen ter griffie van de rechtbank van koophandel van het uittreksel van de oprichtingsakte.

Aanstelling zaakvoerders

De oprichters hebben beslist 2 zaakvoerders te benoemen, te weten:

1) de heer DE BACKER Marnix Julien, RR 640203-413-79, geboren te Tielt op drie februari duizend negenhonderdvierenzestig, wonende te 8755 Ruiselede, Bruggesteenweg 56;

2) de heer DE BACKER Jonas Marcel, RR 880429-263-64, geboren te Tielt op negenentwintig april duizend negenhonderdachtentachtig, wonende te 8755 Ruiselede, Bruggesteenweg 56;

die beiden verklaren te aanvaarden en bevestigen niet getroffen te zijn door een besluit dat zich hiertegen verzet.

Zij worden aangesteld voor onbepaalde duur, zonder dat hun zaakvoerderschap van statutaire aard zal zijn. Deze mandaten zijn onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

Volmachtdrager

Wordt aangesteld als bijzondere gevolmachtigde: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid De Souter Consulting, met zetel te 8750 Wingene, Oude Bruggestraat 99A en met ondernemingsnummer BTW BE0474.518.258, met recht van indeplaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt voor het vervullen van alle formaliteiten bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de BTW-administratie, het sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen, het sociaal Secretariaat, bij de Registratiecommissie en bij de fiscale en andere administraties in het algemeen.

Voor beknopt uittreksel, enkel en alleen bestemd ter neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel

Notaris Christophe Verhaeghe, Ruiselede. Hierbij neergelegd: Afschrift akte dd 18/09/2012.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
BOUWBEDRIJF DE BACKER

Adresse
BRUGGESTEENWEG 56, BUS A 8755 RUISELEDE

Code postal : 8755
Localité : RUISELEDE
Commune : RUISELEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande