BOUWHULP

Association sans but lucratif


Dénomination : BOUWHULP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.885.496

Publication

06/08/2013
ÿþ MGD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NC~r[l~t<LLL,~IJ iór Uitll F'IL G~i

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

MaN7F BELG%RUGGE (Afdaling Brage) O}}:

2 9 -07- 2013 1 8 JkegieZ

~LGiSCH S AATSBLAD Griffie

Ondernemingsnr:

0536 885 496

.

Benaming

tvofuit) : BOUWHULP

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Gulden Viieslaan 1, bus 4 te 8000 Brugge

Onderwerp akte : Oprichting - Algemene Vergadering - Raad van Bestuur

OPRICHTING VAN DE VERENIGING

Tussen

- Benoit E.I. Monballiu, Gulden Vlieslaan 1, bus 4 te 8000 Brugge

- Christine Van de Casteele, Gulden Vlieslaan 1 te 8000 Brugge

- Evy Peere, Varsenareweg 38 te 8490 Jabbeke

werd voor onbepaalde duur opgericht een Vereniging ais entiteit met rechtspersoonlijkheid onder de vorm van een Vereniging Zonder Winstoogmerk, handelend onder de naam "Bouwhulp vzw", waarvan de Maatschappelijke Zetel bij de oprichting is gevestigd te 8000 Brugge, Gulden Vlieslaan 1 te 8000 Brugge. Zij kan echter ten allen tijde door de Raad van Bestuur worden overgebracht naar elke plaats in het Nederlandstalige taalgebied. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de veiligheid op arbeidsplaatsen algemeen en op Tijdelijke en mobiele bouwplaatsen in het bijzonder. Zij doet dat onder meer door het verspreiden van informatie, studies en risicoanalyses, en het geven van adviezen, voorlichtingen, opleidingen, studiedagen, enz... die de werfparti-cipanten helpen de arbiedsrisico's uit te schakelen of de gevolgen ervan te milderen. Daarnaast kan zij aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot het verwezenlijken van haar doel.

Er zijn minstens drie werkende leden met aile rechten en plichten zoals vernield in de V&S-Wet en de statuten van de vereniging. Nieuwe leden worden aanvaard of geweigerd door de Raad van Bestuur. De lidmaatschapsbijdrage bedraagt maximaal 100 euro.

De gewone toetredende leden worden aanvaard of geweigerd door de Raad van Bestuur.Zlj hebben uitsluiten de rechten en plichten in de statuten omschreven, hebben geen stemrecht en betalen ook geen enkele verplichte lidmaatschapsbijdrage.

Geen enkel lid, werkend of gewoon toegetreden, kan enige aanspraak maken op de activa van de vereniging op grond van zijn lidmaatschap

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden die elk een gelijk stemrecht hebben om te beslissen in de bevoegdheden die ingevolge de Wetgeving of de Staturen voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering. De Jaarlijkse Algemene Vergadering zal door de Voorzitter van de Raad van Bestuur worden samengeroepen in het tweede kwartaal van het kalenderjaar op een plaats en datum opgenomen in de uitnodiging.De Algemene Vergadering stemt op de wijze en met het quorum zoals bepaald in de Statuten van de vereniging.

De Vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit tenminste drie en ten hoogste vijf Bestuurders, door de Algemene Vergadering benoemd voor een termijn van vijf jaar. De Bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos en zonder enige vergoeding uit. Uitsluitend de kosten die gemaakt zijn in de uitoefening van hun bestuursmandaat maken kunnen worden vergoed.

Het dagelijks bestuur en de externe vertegenwoordiging kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of méérdere personen die, alleenhandelend zowel als in collegium, kunnen handelen ten opzichte van externe partijen zoals leveranciers, banken, administraties, enz...

Het boekjaar begint op 1 Januari en eindigt op 31 December van elk jaar. De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met Art 17 van de V&S-Wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten

De Algemene Vergadering beslist over een eventuele ontbinding of vereffening en over de bestemming van het vermogen van de vereniging, die moet gaan naar een andere vereniging zonder winstoogmerk, met een gelijkaardig of verwant doel, die werkzaam is in Belgie.

VERSLAG VAN DE EERSTE ALGEMENE VERGADERING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

bel

ai Be Sta

B

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Aansluitend op de stichtingsvergadering werd een eerste Algemene Vergadering gehouden waarop tot Bestuurders werden benoemd Dhr Benoit Monballiu, Mevr Christine Van de Casteele en Mevr Evy Peere - allen zoals voornoemd in de oprichtingsakte en bovenstaand analytisch uittreksel. De agenda uitgeput zijnde werd de Vergadering gesloten, waarna alle partijen zoals op het neergelegde origineel hebben onderschreven.

" VERSLAG VAN DE EERSTE VERGADERING VAN RAAD VAN BESTUUR

Aansluitend op de Stichtingsvergadering en de Algemene Vergadering kwamen de bestuurders bijeen en hebben er benoemd:

' - Dhr Benoit Monballiu tot Voorzitter, belast met het dagelijks bestuur en de externe vertegenwoordiging,

zowel onbeperkt alleenhandelend als in college met de overige Bestuurders, van de vereniging in het algemeen en ten opzicht van derden, leveranciers, banken, administraties, enz., in het bijzonder,

- Mevr Evy Peere tot Secretaris, belast met het bijhouden van administratie, notulen en ledenlijsten

Mevr Christine tot Penningmeester, belast met het toezicht op en bijhouden van de financien van de VZW Dhr Benoit Monballiu, Voorzitter, wordt belast met het vervullen van aile formaliteiten verbonden aan de oprichting van de vereniging. De agenda uitgeput zijnde werd de Vergadering gesloten, waarna aile partijen zoals op het neergelegde origineel hebben onderschreven.

Voor analytisch uittreksel uit de oprichtingsakte, de notulen van Algemene Vergadering en de Vergadering van de Raad van Bestuur - getekend door Benoit Monballiu, Voorzitter van de Raad van Bestuur.

BijlagenTiij Tiet Belgisch Staatsblad - 06/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voord behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BOUWHULP

Adresse
GULDEN-VLIESLAAN 1, BUS 4 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande