BOUWORDE WEST-VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : BOUWORDE WEST-VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.149.833

Publication

09/02/2012
ÿþ MOD 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

2 7 JAN. 2012

L '1 e

~iaosaeia

Y

bah aa :3e1 Staa

o54a A4g 833

Onderneg ningsnr : Benaming

tvatuit) : BOUWORDE WEST-VLAANDEREN

tverkortr .

' echtsvorm vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 8610 Kortemark, Jan Mioenstraat 8

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMING RAAD VAN BESTUUR - VOLMACHTEN

A. Verschijnende partijen en verklaring van de oprichters.

Op elf december tweeduizend en elf, verklaren ondergetekenden, allen van Belgische nationaliteit en natuurlijke personen:

1.De heer BONDUEL Filip Omer, geboren te Roeselare op 7 augustus 1968, wonende te 8820 Torhout, Bruggestraat 23N001.

2.Mevrouw BORRA An Hilde, geboren te Roeselare op 26 november 1970, wonende te 8800 Roeselare, Kannunik Duboisstraat 10.

3.De heer CLINQUART Pierre Jean, geboren te Brugge op 23 april 1957, wonende te 8310 Brugge (Assebroek), Ijzerland 20.

4.De heer LAMMERTYN Daniel Victor, geboren te Roeselare op 8 oktober 1946, wonende te 8610 Kortemark, Jan Mioenstraat 8.

5.De heer RAES Stijn Germain, geboren te Roeselare op 10 februari 1977, wonende te 8800 Roeselare, Kannunik Duboisstraat 10.

6.De heer VANACKERE Bjbrn Michel, geboren te Roeselare op 4 augustus 1979, wonende te 8800 Roeselare, Werfwegel 12.

7.De heer VANDEGINSTE Anthony, geboren te Tielt op 18 juni 1982, wonende te Polen (Opole), Tarnopolska 59/7.

te zijn overeengekomen om bij onderhavige akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd volgens de wet van 2 mei 2002, en haar uitvoeringsbesluiten, onder de benaming "Bouworde West-Vlaanderen", met maatschappelijke zetel te 8610 Kortemark, Jan Mioenstraat 8. en met een onbepaalde duur vanaf heden.

De ondergetekende verklaren en erkennen dat hun ondertekening van de oprichtingsstatuten de toetreding als stichtend lid van de vzw inhoudt en dat zij zich zullen schikken naar de statuten zoals hierna vastgelegd .

De oprichters hebben de hierna volgende statuten vastgelegd.

B. Statuten.

TITEL I. - BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR.

Artikel 1. De naam van de vereniging zonder winstoogmerk luidt "BOUWORDE WEST-VLAANDEREN".

Alle aksen, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of de afkorting 'v.z.w.', en het adres van de zetel van de vereniging,

Artikel 2. De vereniging is gevestigd te 8610 Kortemark, Jan Mioenstraat 8. De maatschappelijke zetel van vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Veurne.

Op de ,watste ctz. var. Luik 6 verrnelden Recto " Naam en t;:edaneeid van de inst,ur~enterenáe notaris, netzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniglnç. sticntina ot orç;awsrne ten aanzien van derden te vertegemoordigen Verso " Naam en handtekening

MOD 2.2

Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Hij kan op eenvoudige beslissing van de algemene vergadering overgebracht worden naar elke ander plaats binnen de landsgrenzen.

Artikel 3.

§1 De vereniging zonder winstoogmerk heeft tot doel jongeren te vormen via pastorale, culturele en sportieve activiteiten. Daarnaast worden ook activiteiten gepland voor de derde en vierde wereld via bouworde nationaal. De vereniging is erop gericht haar activiteiten zowel op nationaal als internationaal vlak uit te oefenen, zodoende de interculturele uitwisseling op haar werkterrein te bevorderen.

§2 De vereniging heeft een katholiek karakter maar kan ook samenwerken met organisaties of instellingen op basis van wederzijds respect en in zoverre genomen initiatieven niet tegengesteld zijn aan de doelstellingen. De raad van bestuur oordeelt soeverein in deze aangelegenheden.

§3 De vereniging streeft naar de verwezenlijking van dit doel door alle middelen waaronder voornamelijk:

a)Het inrichten en uitbaten van een ontmoetingsruimte voor jongeren.

b)Het inrichtingen van kampen voor jongeren.

c)Het organiseren en inrichten van alle activiteiten op christelijk, recreatief, informatief, vormend,

ontmoetend, cultureel, experimenteel en maatschappelijk vlak.

d)Het huren, verhuren, of het aanwerven van over het algemeen om het even welke roerende of onroerende

goederen.

e)Het organiseren en inrichten van sport, spel, infomomenten, vormingssessies, groepsbevorderende

activiteiten.

f)Het organiseren en inrichten van benefietavonden, maaltijden, festiviteiten, dansavonden, tombola's,

sponsoring, kaartavonden.

Om voormelde doelstellingen te bereiken kan de vereniging zonder winstoogmerk alle initiatieven nemen die

e rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dat doel kunnen bevorderen.

De vereniging zonder winstoogmerk kan ook haar voormelde leden vertegenwoordigen ten aanzien van voormelde belangen tegenover de openbare instanties, de officiële diensten en in het algemeen tegenover wie dan ook.

e De vereniging zonder winstoogmerk mag ook alle verrichtingen in verband met onroerende goederen

b aangaan en alle activiteiten ondernemen, daden stellen en middelen aanwenden die voormelde doelstellingen

nastreven, behouden of van aard zijn ze te bevorderen.

De vereniging zonder winstoogmerk is in ondergeschikte orde bevoegd om handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met de doelstellingen hoger omschreven en voor zover de winst gebruikt wordt om deze doelstellingen te bereiken. Zij mag aan andere organisaties, stichtingen en ondernemingen mei soortgelijke doeleinden deelnemen.

N

rl

o Artikel 4. De vereniging zonder winstoogmerk is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde

ontbonden worden.

TITEL II. - LIDMAATSCHAP, BIJDRAGE, TOETREDING, UITTREDING

0

Artikel 5. De vereniging heeft twee soorten leden de effectieve leden en toegetreden leden. Het minimum aantal effectieve leden van de vereniging zonder winstoogmerk is drie; hei maximum aantal effectieve leden is onbeperkt.

rij De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De aanvaarding van nieuwe effectieve leden, na schriftelijke

' kandidatuurstelling aan de voorzitter van de raad van bestuur, wordt uitsluitend beslist door de algemene

vergadering met gewone meerderheid (de helft plus één) van de stemmen van de aanwezige en

d1D vertegenwoordigde leden. De beslissing tot aanvaarding of weigering is zonder verhaal en hoeft niet te worden

gemotiveerd. Zij wordt per gewone post of per e-mail schriftelijk ter kennis gebracht aan de kandidaat effectief lid, door de voorzitter van de raad van bestuur.

;Z71 Effectieve leden zijn natuurlijke personen wiens naam is vermeld in het register van leden dal op de zetel

van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

CL

De voorwaarde om als effectief lid te worden aanvaard is leven conform de christelijke principes en enige

pQ verantwoordelijkheid ie dragen in de uitbouwen van de vereniging en door hun bijzondere bevoegdheid of hun

engagement dragen ze rechtstreeks bij tot de verwezenlijking van het doel.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Elk effectief lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging door zijn ontslag per gewone brief of per email in te dienen aan de voorzitter van de raad van bestuur.

MOD 2

Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en als de algemene vergadering oordeelt dat het bewuste lid de statuten of het huishoudelijk reglement niet heeft nageleefd. Het lid heeft het recht gehoord te worden. Opgave van redenen is niet vereist.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die belangstelling heeft in het maatschappelijk doel van de vereniging. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vereniging zonder winstoogmerk. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering en moeten niet worden opgeroepen voor de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door het huishoudelijk reglement. Het huishoudelijk reglement dienaangaande kan zonder akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Elk toegetreden lid kan ten allen tijde uit de vereniging zonder winstoogmerk treden zonder enige formaliteit. Elk lid wordt geacht ontslag te nemen als hij de statuten en/of het huishoudelijk reglement niet naleeft.

Het lidmaatschap van een effectief lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon.

Artikel 6. De effectieve leden en/of de toegetreden leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen vrijwillig inbrengen en/of stortingen doen.

Artikel 7. De van rechtswege uitgetreden, de ontslagnemende en de uitgesloten leden alsook hun eventuele rechthebbenden in de meest algemene zin, verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk vermogen van de vereniging zonder winstoogmerk. Ze kunnen evenmin de eventueel door

e henzelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen. Evenmin mogen ze geen enkele rekening opvragen, zegels laten aanbrengen of een inventaris eisen.

Artikel 8. Alle effectieve en toegetreden leden verbinden zich ertoe de doelstellingen van de vereniging na te streven en niets te ondernemen dat strijdig is met haar maatschappelijk doel of dat de vereniging op enige wijze schade zou kunnen toebrengen. Alle effectieve en toegetreden leden worden geacht de statuten van de vereniging en, als dat er is, het huishoudelijk reglement te onderschrijven door het feit van hun aansluiting.

D4

Artikel 9. Register van effectieve leden,

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van effectieve leden gehouden.

Dit register vermeldt de naam, voornaam en woonplaats van de effectieve leden, of, in geval het een

rechtspersoon betreft : de naam, rechtsvorm en adres van de zetel.

O

Alle beslissingen betreffende de toetreding, de uittreding of uitsluiting van deze effectieve leden moeten

o door toedoen van de raad van bestuur in het register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat de raad

van bestuur van deze beslissing in kennis werd gesteld.

0

Alle effectieve leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de effectieve leden raadplegen, eª% t

alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de

' personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat

et bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

et

sl TITEL III. - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10. De regelmatig bijeengekomen Algemene Vergadering vertegenwoordigt al de effectieve leden.

Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de

ondervoorzitter. Indien ook de ondervoorzitter afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van

de afwezige bestuurders. Zij komt jaarlijks bijeen in de loop van de maand mei.

:r.73

Artikel 11. De Algemene Vergadering heeft de meest uitgebreide bevoegdheid.

Tot de uitsluitende bevoegdheden van de Algemene Vergadering behoren:

et 1 .de wijziging van de statuten.

:r.73 2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders.

3.de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening.

6.de ontbinding van de vereniging.

7.de uitsluiting van een lid.

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

9.te beslissen over de bestemming van de activa in geval van ontbinding van de vereniging.

r

MOO 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

10.het huishoudelijk reglement en zijn wijzigingen goed te keuren.

11.alle gevallen waarin de statuten een besluit van de algemene vergadering vereisen.

Artikel 12. §1. Elk jaar wordt minstens één Algemene Vergadering gehouden binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, voor het goedkeuren van de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar. Bovendien kan de voorzitter van de Raad van Bestuur ten allen tijde de Algemene Vergadering samenroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

§2. Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de effectieve leden daarom verzoekt. In dit geval dient de Raad van Bestuur binnen de maand gevolg te geven aan het schriftelijk verzoek.

§3. De effectieve leden worden door de Raad van Bestuur door middel van gewoon schrijven per post, per e-mail, per fax of door eenvoudige overhandiging van de uitnodiging opgeroepen voor de Algemene Vergadering. De oproepingsbrief dient de effectieve leden tenminste acht dagen voor de vergadering te bereiken. De datum geldt als bewijs. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

§4. De Algemene Vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

§5. De oproepingsbrief bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

§6. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen en toegelicht door de voorzitter of door minstens één lid van de raad van bestuur moet eveneens op de agenda worden geplaatst.

§7. De algemene vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda tenzij alle effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd.

Artikel 13. §1. De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid (de helft plus één) van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. ln de algemene vergadering heeft elk effectief lid een gelijk stemrecht.

§2. Elk effectief lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid door middel van een schriftelijke volmacht Het aantal volmachten is beperkt tot één per aanwezig lid.

§3. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

§4. Voor de aanvang van elke algemene vergadering, dienen alle effectieve leden die zullen deelnemen aan de vergadering, hun aanwezigheid kenbaar maken door het invullen van hun naam en de naam van het lid dat zij eventueel vertegenwoordigen, alsmede door de ondertekening van deze aanwezigheidslijst. Dit ten einde het vereiste aanwezigheidsquotum te kunnen verifiëren. Diegene die de lijst niet heeft ondertekend zal niet mogen deelnemen aan de vergadering. Een eventuele volmacht zal voor de vergadering worden overhandigd aan de voorzitter van de raad van bestuur of aan zijn vervanger.

Artikel 14. Van de Algemene Vergadering worden notulen opgenomen, getekend door de voorzitter en/of de secretaris, en de leden die het wensen; ze worden bewaard in een register op de zetel van de vereniging.

Elk lid ontvangt binnen de maand een afschrift van de notulen en heeft inzagerecht in het notulenregister. Iedere wijziging van de statuten moet onmiddellijk worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel en bij uittreksel worden bekendgemaakt in de bijlagen van Belgisch Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de afzetting van een bestuurder. De uittreksels die moeten worden neergelegd en al de andere akten worden door de voorzitter of door 2 bestuurders getekend.

TITEL IV. -- RAAD VAN BESTUUR

ART. 15. - De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie bestuurders, die benoemd worden door de algemene vergadering en gekozen worden onder de effectieve leden. indien de vereniging slechts drie effectieve leden telt, mogen er slechts twee bestuurders zijn. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging. De bestuurders kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

ART. 16.  De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd.

ART. 17. - De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Bij belet van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter.

ART. 18. - De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris. Hij kan slechts beslissen indien de meerderheid van de leden van de raad van bestuur aanwezig is (de helft plus één). De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de gewone meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Een bestuurder mag zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder; elke bestuurder mag niet over meer dan één volmacht beschikken.

MOD 2.2

Van de beslissingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of door twee bestuurders. De uittreksels die moeten worden neergelegd en al de andere akten worden door de voorzitter of door twee bestuurders ondertekend.

ART. 19. - De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om namens de vereniging alle daden van beschikking en beheer te stellen, uitgezonderd degene die door de wet of door de statuten worden voorbehouden aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van het huishoudelijk reglement, het aannemen van subsidies en giften, het aangaan van leningen, het uitgeven van obligaties enz...

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur of bepaalde taken van het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, in een bijzondere schriftelijke volmacht delegeren aan een derde, gekozen onder zijn effectieve leden en waarvan hij de machten en gebeurlijk het salaris of de bezoldiging vaststelt. Deze beslissing is tegenwerpelijk aan derden mits naleving van de wettelijk voorgeschreven openbaarmakingformaliteiten.

De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen, beslist over de rechtsmiddelen en duidt desgevallend een raadsman aan.

ART. 20. - De akten die de vereniging verbinden, andere dan de akten betreffende het dagelijks bestuur, worden behoudens bijzondere delegatie door de raad van bestuur ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders.

ART. 21. - De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op

e

zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

.~ TITEL V. - REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 22. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke bepalingen, inbegrepen de eventuele verplichting tot het aanstellen van een commissaris en het neerleggen van de jaarrekening bij de Nationale Bank van België.

ART. 23. - De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die zal gehouden

eq worden, op de zetel van de vereniging of op elke andere in de uitnodiging vermelde plaats. De raad van bestuur

o draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen

Nna goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist,

o bij de Nationale Bank van België.

0

TITEL VI. - ONTBINDING EN VEREFFENING

eª% t

, ART. 24. - ONTBINDING.

et1.leder voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging op verzoek van de raad van bestuur of van

ri) minstens één vijfde van de effectieve leden kan slechts behandeld worden op een bijzonder daartoe

el bijeengeroepen algemene vergadering.

rm2.De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken wanneer tenminste twee

tu derde van de effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn, en een meerderheid van vier vijfde van

de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden wordt bereikt. Indien op de eerste vergadering minder dan twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede

CU algemene vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten met hiervoor

:C7à vermelde meerderheid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

3.Wordt de vereniging gerechtelijk ontbonden, dan zal de vereffening geschieden volgens de voorschriften

ol van de wet.

CU

04

De bestemming van het netto actief van het maatschappelijk bezit met uitzondering van voormelde goederen zal noodzakelijk moeten plaatsgrijpen ten voordele van een vereniging of organisatie zonder winstoogmerk met gelijkaardig of verwant doel.

:C7à ART. 25. - VEREFFENING.

pQ Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden met uitzondering van de goederen die zich bevinden in Polen (Janice) deze worden toebedeeld aan de stichting van het Franciscaans Dorp (Fundacja Wioski Franciszkanskie) te Polen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bij ontstentenis van aanduiding van een begunstigde organisatie door de algemene vergadering bepaalt de vereffenaar de bestemming overeenkomstig het bepaalde in de voorafgaande paragraaf.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in de v.z.w.-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

TITEL VII  OVERIGE BEPALINGEN

ART. 26.  Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en haar uitvoeringsbesluiten toepasselijk, en het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

ART. 27.- Indien sommige bepalingen van onderhavige statuten in strijd zijn met de gebiedende voorschriften van de wet, dan dienen zij beschouwd als ongeschreven en kunnen geen oorzaak zijn tot vernietiging van de vereniging.

ART. 28.  De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. Een huishoudelijke reglement dient door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd worden ter goedkeuring. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit huishoudelijk reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

DIVERSE BEPALINGEN

A. Jaarvergadering.

De eerste gewone Algemene Vergadering zat worden gehouden in de loop van de maand mei 2013.

B. Maatschappelijk jaar.

Het eerste maatschappelijk jaar loopt vanaf heden tot en met 31 december 2012 .

C. Verkiezing van de eerste Raad van Bestuur.

Deze Algemene Vergadering heeft met eenparigheid van stemmen volgende bestuurders benoemd en dit

voor onbepaalde termijn :

-De heer Pierre Clinquart

-De heer Stijn Raes

-De heer Filip Blonduel

-Mevrouw An Barra

D. Bijzondere volmacht

" Aan de heer Daniël Lammertyn, wonende te 8610 Kortemark, Jan Mioenstraat 8, wordt een bijzondere

volmacht gegeven, om de vereniging zonder winstoogmerk geldig te verbinden door zijn handtekening en dit

voor alle postverrichtingen.

De heer Daniel Lammertyn is gemachtigd om :

oDe dagelijkse briefwisseling te ontvangen en te tekenen.

oAlle brieven, stukken, pakketten, zelfs aangetekend en verzekerd in ontvangst te nemen en er kwijting over

te geven

" Aan de heer Anthony Vandeginste, wonende te 45-316 Opole (Polen), Tarnopolska 59/7 wordt een bijzondere volmacht geven, om de vereniging zonder winstoogmerk geldig te verbinden door zijn handtekening en dit voor alle postverrichtingen in Polen.

De heer Anthony Vandeginste is gemachtigd om :

oDe dagelijkse briefwisseling te ontvangen en te tekenen.

oAlle brieven, stukken, pakketten, zelfs aangetekend en verzekerd in ontvangst te nemen en er kwijting over te geven.

oDe vzw Bouworde West-Vlaanderen, geldig te vertegenwoordigen in de Stichting van het Franciscaans Dorp (Janice) (Fundacja Wioski Franciszkanskiej" opgericht door Guy Eliat en Bernadette Cordon de Lichtbuer,

MOD 2.2

~ llixir-" ~ Luik B - 1#Gvo'sg

,behouder" op basis van de notariële akte opgemaakt in de notariële kanselarij te Jelenia Góra op 11.06.1997, repertorium

aar. het A nr. 2818/1997.

pèltgisch

Staatsblad

E. Raad van Bestuur

Vervolgens zijn de bestuurders bijeengekomen in raad van bestuur en hebben volgende functies onder

elkaar verdeeld :

-Voorzitter : de heer Pierre Clinquart

-Ondervoorzitter : de heer Stijn Raes

-Penningmeester : de heer Bom Vanackere

-Secretaris: de heer Filip Bonduel

Aldus wrden de statuten met eenparigheid van stemmen overeengekomen en ondertekend door de aanwezige oprichters.

Opgemaakt te Kortemark op 11 december 2011 in elf exemplaren, waarvan er enerzijds zeven bestemd zijn voor de aanwezige oprichters en waarbij ieder oprichtend lid erkent één origineel te hebben ontvangen bij ondertekening voor gelezen en goedgekeurd, en waarvan anderzijds de vier overige exemplaren bestemd zijn voor wie het behoort.

Tegelijk hierbij werden neergelegd:

- oprichtingsstatuten

De heer Pierre Clinquart

voorzitter

Op de laatste hlz, van Luik 8 verrne den Recto : Naarm en hoedanigheid ven de instrumenterende notaris. hetzij van de persoto)r(n) bevoegd de vereniging, stichting of orga:,ismme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naaai en handlekening

Coordonnées
BOUWORDE WEST-VLAANDEREN

Adresse
JAN MIOENSTRAAT 8 8610 KORTEMARK

Code postal : 8610
Localité : KORTEMARK
Commune : KORTEMARK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande