BRABANT PSYCHIATRIE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BRABANT PSYCHIATRIE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 500.681.831

Publication

21/10/2013
ÿþti

=d 'UA

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

_J

i L

Ondernemingsnr: 0500.681,831

Benaming (voluit) : BRABANT PSYCHIATRIE

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Bremlaan 57

8300 Knokke-Heist

Onderwerp akte : Doelwijziging - statutenwijziging

Uit een proces-verbaal opgesteld door Michel Van Damme, geassocieerd notaris te Brugge (Sint; Andries), lid van de maatschap « Notaris Michel Van Damme -- Notaris Christian Van Damme Notaris Sophie Delaere », geassocieerde notarissen met zetel te Brugge (Sint-Andries) op dertig september tweeduizend dertien, "geregistreerd Brugge, 2de kantoor, 12 bladen geen; verzendingen op 3 oktober 2013, boek 279 blad 4 vak 2, ontvangen 50 euro. P. Bailleul, adviseur; (getekend)" blijkt dat er een buitengewone algemene vergadering werd gehouden van dei burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte; aansprakelijkheid « BRABANT PSYCHIATRIE » te 8300 Knokke-Heist, Bremlaan 57, waarbij volgende beslissingen werden genomen met eenparigheid van stemmen :

il 1. De vergadering ontslaat de voorzitter van het voorlezen van het verslag van de zaakvoerder; aangaande de uitbreiding van het maatschappelijk doel, alsmede van de staat van activa en; passive afgesloten per negentien september tweeduizend en dertien.

De aanwezige vennoten erkennen een afschrift van dit verslag alsmede van de staat van activa; en passive afgesloten per negentien september tweeduizend en dertien te hebben ontvangent en er kennis van te hebben genomen.

Het verslag van de zaakvoerder, alsmede van de staat van activa en passiva zullen neergelegd: worden ter griffie.

2. De vergadering besloot het doel van de vennootschap uit te breiden door vervanging van heti betrokken artikel door de tekst zoals verder vermeld.

3. Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat dei statuten van de vennootschap voortaan zullen luiden als volgt, met volgende te publiceren; kenmerken .

1. De vennootschap heeft de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA). Zij draagt de benaming, "Brabant Psychiatrie".

2. De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8300 Knokke-Heist, Bremlaan 57.

3. De vennootschap bestaat voor onbeperkte duur.

;i 4. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (C 18.600,00).

i3 Het wordt vertegenwoordigd door zestig (60) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die

ieder één/zestigste (1/60ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal mag verhoogd of verminderd worden overeenkomstig de bepalingen van de wet.

5. Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van het daaropvolgend jaar.

6. De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat. De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag en rekening houdend met de regels van de deontologische code.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het; netto actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou; dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal,F vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Op de Laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Itt 1111! i

NseRet..GV t 3F tee*

0E

e~~eoflpaee~ ~~~ (Atetng atUde 1 o ~~l;Otlf

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

mad 11.1

Onder netto actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars bij ontbinding met vereffening. De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

7. De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, die vennoot en dus geneesheer moeten zijn.

Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt.

Het mandaat van zaakvoerder kan bezoldigd worden bij beslissing van de algemene vergadering. Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt verklaarde staat. De kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten.

Voor zijn medische activiteit wordt de geneesheer-vennoot volgens medische gebruiken op een normale manier vergoed.

De bevoegdheid van de zaakvoerder gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Het mandaat van zaakvoerder is als volgt in de tijd beperkt:

- de duur van het mandaat van een, al dan niet statutair, zaakvoerdervennoot is beperkt tot de duur van diens medische activiteiten;

- de duur van het mandaat van een, steeds niet-statutaire, zaakvoerder-nietvennoot bedraagt maximaal zes jaar; herverkiezing is evenwel mogelijk.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het doel van de vennootschap.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in hun bevoegdheid.

Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zal (zullen) de zaakvoerder(s) handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande.

Alle zaakvoerders vertegenwoordigen de vennootschap gezamenlijk in en buiten rechte.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

De zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen die gezien het doel van de vennootschap van dezelfde discipline moeten zijn, van wie de volmachten beperkt zijn tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks van rechtshandelingen.

Het overlijden of het aftreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt, zelfs als hij vennoot is, de ontbinding van de vennootschap niet teweeg.

Deze regel geldt ook ingeval van rechterlijke onbekwaamverklaring, faillissement of onvermogen van een zaakvoerder; het voorvallen van een van deze gebeurtenissen rechtvaardigt een onmiddellijke beëindiging van de functie van een zaakvoerder.

De beslissingen van de zaakvoerder(s) worden vastgelegd in notulen, ondertekend door ten minste de meerderheid van de zaakvoerders) die aan de beraadslagingen hebben deelgenomen. De aan het gerecht of elders over te leggen afschriften of uittreksels worden ondertekend door één zaakvoerder.

8. Commissaris : nihil

9. De vennootschap heeft tot burgerlijk doel, in binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

-de uitoefening van de geneeskunde door de geneesheer-vennoot, specialiteit psychiatrie, in naam en voor rekening van de vennootschap, met inachtname van de regels van de

geneeskundige plichtenleer. De vennootschap kan bovendien aile werkzaamheden en

rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen;

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

mod 11.1

- het zetelen in commissies en organen waar het wettelijk diploma van geneesheer of een

bijzondere beroepstitel vereist is;

- het ter beschikking stellen van de nodige middelen voor de geneesheer venno(o)t(en);

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of

nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- het verwerven, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen en transportmiddelen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer venno(o)t(en);

- het aanleggen van reserves, nodig tot het aanschaffen van alle dienstige apparatuur, gebouwen en transportmiddelen noodzakelijk en bevorderlijk voor het uitoefenen van alle bovenvermelde beroepsactiviteiten door de geneesheer venno(o)t(en);

- het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer-venno(o)t(en) toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken;

- het verstrekken van informatie, het organiseren van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en [essencycli in verband met voormelde beroepsactiviteit; zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap kan, zonder afbreuk te doen aan de Medische Plichtenleer terzake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook. De vennootschap kan bijgevolg investeringen en beleggingen - zoals ondermeer de aan- en verkoop, het huren en verhuren, en het oprichten van gebouwen - uitvoeren die kaderen binnen het normaal patrimoniumbeheer van een burgerlijke vennootschap zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap mag beleggen in roerende of onroerende goederen of mag haar middelen investeren, dit als bijkomstig doel zonder evenwel het burgerlijk karakter van de vennootschap aan te tasten. in geval de vennootschap meerdere vennoten telt dienen dan wel de modaliteiten van een akkoord over het investeringsbeleid te worden bepaald.

Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd warden door leningen.

De vennootschap mag voor de verwezenlijking van haar doel alle financiële, roerende of onroerende verrichtingen stellen die rechtstreeks in verband staan met dit doel of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken, voor zover ze echter niet strijdig zijn met de burgerlijke aard van de vennootschap.

Alle uit de ingebrachte medische activiteiten voortvloeiende inkomsten worden rechtstreeks voor en door de vennootschap geïnd, zoals aile uit voormelde medische activiteiten voortvloeiende uitgaven en onkosten door de vennootschap worden vereffend.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening. Zij mag deelnemen in alle verenigingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven, of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel, maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

10. De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde zaterdag van de maand december om negentien uur, op de maatschappelijke zetel, behoudens andersluidende bijeenroeping. indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats. De bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden, hetzij op de zetel van de vennootschap, hetzij op gelijk welke andere plaats vermeld in de oproepingsbrieven, in de gemeente van de zetel.

Een vergadering mag bovendien op elk ogenblik bijeengeroepen worden hetzij door een zaakvoerder, hetzij door een commissaris, zo er één benoemd is.

Naast de bijeenroepingen zoals voorzien door onderhavige statuten, is de bijeenroeping eveneens verplicht op aanvraag van vennoten die minstens één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. In dit geval geschiedt de bijeenroeping binnen de drie weken na de aanvraag.

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen agendapunten.

Zij worden vijftien dagen voor de vergadering bij een per post aangetekende brief verzonden aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders, behoudens verzaking aan deze formaliteiten door de betrokkenen.

Samen met de oproepingsbrief, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens de wet moeten worden ter beschikking gesteld, behoudens verzaking aan deze formaliteiten door de betrokkenen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor- mod 11.1

behouden aan het Belgisch

Staatsblad



Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos verzonden aan de andere' opgeroepen personen die erom verzoeken.

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens de In de wet voorziene gevallen van schorsing van stemrecht.

De vennoten kunnen zich doen vertegenwoordigen door een lasthebber gekozen onder de andere vennoten of schriftelijk hun stem uitbrengen. Te dien einde moet de oproeping de tekst van de voorgestelde beslissingen bevatten, die de vennoten mogen goedkeuren of verwerpen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door de oudste in functie zijnde zaakvoerder of, bij diens afwezigheid, door de persoon gekozen door de aanwezige vennoten.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De beslissingen op een algemene vergadering worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen, behoudens bij de bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen waar de beslissingen genomen worden volgens de voorwaarden bepaald in het Wetboek van vennootschappen.

Het bestuursorgaan heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen,

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de !eden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken.

Er wordt een speciaal register gehouden waarin de notulen van de algemene vergaderingen worden bijgehouden.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Behalve wanneer besluiten van de algemene vergadering bij authentieke akte moeten vastgelegd worden, moeten de afschriften voor derden worden ondertekend door één zaakvoerder.

4. De vergadering verleent aan ondergetekende notaris alle machten om de gecoordineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan de zaakvoerder(s) om de voorgaande beslissingen uit te voeren.

Voor ontledend uittreksel.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijk hiermee neergelegd :

Afschrift van de akte

Bijzonder verslag van het bestuursorgaan

Staat van actief en passief

Gecoördineerde statuten

Michel Van Damme, geassocieerd notaris met standplaats te Brugge (Sint-Andries), lid van de maatschap "Notaris Michel Van Damme-Notaris Christian Van Damme  Notaris Sophie Delaere", geassocieerde notarissen met zetel te Brugge (Sint-Andries)



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

13/11/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*12305884*

Neergelegd

09-11-2012

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0500681831

Benaming (voluit): Brabant Psychiatrie

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8300 Knokke-Heist, Bremlaan 57

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Michel Van Damme, geassocieerd notaris te Brugge (Sint-Andries), lid van de maatschap « Notaris Michel Van Damme  Notaris Christian Van Damme », geassocieerde notarissen met zetel te Brugge (Sint-Andries) op vijf november tweeduizend en twaalf, waarvan huidig uittreksel werd opgemaakt voor registratie, enkel met het oog op de neerlegging, BLIJKT dat er een burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) werd opgericht. Zij draagt de benaming  Brabant Psychiatrie .

1° Identificatie der oprichters :

De heer BRABANT Wim Jeroen André, arts, geboren te Oostende op tien februari negentienhonderd eenentachtig, wonende te 8300 Knokke-Heist, Bremlaan 57.

De oprichter verklaart en erkent dat het maatschappelijk kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR), volledig geplaatst is, het is verdeel in zestig (60) aandelen zonder vermelding van waarde.

Het maatschappelijk kapitaal is volgestort ten belope van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), waarbij elk aandeel werd onderschreven door inbrengen in geld als volgt :

De heer BRABANT Wim, voornoemd, ten belope van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) in contanten, volgestort voor achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) in ruil waarvoor hij zestig (60) aandelen zonder vermelding van waarde als vergoeding ontvangt.

De oprichter verklaart en erkent dat op ieder aandeel waarop hij in geld heeft ingeschreven een bedrag als voormeld is gestort, zodat voor alle aandelen samen de som van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) thans ter beschikking is van de vennootschap.

Bewijs van deponering

Dit bedrag werd gedeponeerd op een bijzondere rekening ten name van de vennootschap in oprichting bij DELTA LLOYD bank. Het bewijs van deponering, in de vorm van een attest op vierentwintig september tweeduizend en twaalf afgeleverd door genoemde financiële instelling, is aan Ons Notaris overhandigd om bewaard te worden overeenkomstig de voorschriften van het Wetboek van vennootschappen. Over die rekening kan alleen worden beschikt nadat de werkende Notaris aan genoemde bankinstelling het verlijden van onderhavige akte heeft gemeld. 2° Doel :

De vennootschap heeft tot burgerlijk doel, in binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

-de uitoefening van de geneeskunde door de geneesheer-vennoot, specialiteit psychiatrie, in naam en voor rekening van de vennootschap, met inachtname van de regels van de

geneeskundige plichtenleer. De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen;

- het zetelen in commissies en organen waar het wettelijk diploma van geneesheer of een bijzondere beroepstitel vereist is;

- het ter beschikking stellen van de nodige middelen voor de geneesheer venno(o)t(en);

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- het verwerven, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen en transportmiddelen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer venno(o)t(en);

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

- het aanleggen van reserves, nodig tot het aanschaffen van alle dienstige apparatuur, gebouwen en transportmiddelen noodzakelijk en bevorderlijk voor het uitoefenen van alle bovenvermelde beroepsactiviteiten door de geneesheer venno(o)t(en);

- het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer-venno(o)t(en) toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken;

- het verstrekken van informatie, het organiseren van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en lessencycli in verband met voormelde beroepsactiviteit; zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap kan, zonder afbreuk te doen aan de Medische Plichtenleer terzake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook. De vennootschap kan bijgevolg investeringen en beleggingen  zoals ondermeer de aan- en verkoop, het huren en verhuren, en het oprichten van gebouwen - uitvoeren die kaderen binnen het normaal patrimoniumbeheer van een burgerlijke vennootschap zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

De vennootschap mag voor de verwezenlijking van haar doel alle financiële, roerende of onroerende verrichtingen stellen die rechtstreeks in verband staan met dit doel of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken, voor zover ze echter niet strijdig zijn met de burgerlijke aard van de vennootschap.

Alle uit de ingebrachte medische activiteiten voortvloeiende inkomsten worden rechtstreeks voor en door de vennootschap geïnd, zoals alle uit voormelde medische activiteiten voortvloeiende uitgaven en onkosten door de vennootschap worden vereffend.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening. Zij mag deelnemen in alle verenigingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven, of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel, maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

3° De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8300 Knokke-Heist, Bremlaan 57.

4° Duur : De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur.

5° Kapitaal : Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door zestig (60) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/zestigste (1/60ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal mag verhoogd of verminderd worden overeenkomstig de bepalingen van de wet.

6° boekjaar : Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van het daaropvolgend jaar.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op dertig juni tweeduizend en veertien. (30/06/2014).

7° Jaarvergadering :

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde zaterdag van de maand december om negentien uur, op de maatschappelijke zetel, behoudens andersluidende bijeenroeping.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats. De bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden, hetzij op de zetel van de vennootschap, hetzij op gelijk welke andere plaats vermeld in de oproepingsbrieven, in de gemeente van de zetel.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend en veertien (2014).

Een vergadering mag bovendien op elk ogenblik bijeengeroepen worden hetzij door een zaakvoerder, hetzij door een commissaris, zo er één benoemd is.

Naast de bijeenroepingen zoals voorzien door onderhavige statuten, is de bijeenroeping eveneens verplicht op aanvraag van vennoten die minstens één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. In dit geval geschiedt de bijeenroeping binnen de drie weken na de aanvraag.

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen agendapunten.

Zij worden vijftien dagen voor de vergadering bij een per post aangetekende brief verzonden aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders, behoudens verzaking aan deze formaliteiten door de betrokkenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Samen met de oproepingsbrief, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens de wet moeten worden ter beschikking gesteld, behoudens verzaking aan deze formaliteiten door de betrokkenen.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos verzonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens de in de wet voorziene gevallen van schorsing van stemrecht.

De vennoten kunnen zich doen vertegenwoordigen door een lasthebber gekozen onder de andere vennoten of schriftelijk hun stem uitbrengen. Te dien einde moet de oproeping de tekst van de voorgestelde beslissingen bevatten, die de vennoten mogen goedkeuren of verwerpen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door de oudste in functie zijnde zaakvoerder of, bij diens afwezigheid, door de persoon gekozen door de aanwezige vennoten.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De beslissingen op een algemene vergadering worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen, behoudens bij de bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen waar de beslissingen genomen worden volgens de voorwaarden bepaald in het Wetboek van vennootschappen.

Het bestuursorgaan heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hun door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hun door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag. Zij hebben het recht ter algemene vergadering het woord te voeren in verband met de vervulling van hun taak.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken.

Er wordt een speciaal register gehouden waarin de notulen van de algemene vergaderingen worden bijgehouden.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Behalve wanneer besluiten van de algemene vergadering bij authentieke akte moeten vastgelegd worden, moeten de afschriften voor derden worden ondertekend door één zaakvoerder.

8° Winstverdeling. De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat. De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag en rekening houdend met de regels van de deontologische code.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars bij ontbinding met vereffening. De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van vennoten bijeenroepen wanneer vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden. Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

9° Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, die vennoot en dus geneesheer-huisarts moeten zijn.

Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt.

Het mandaat van zaakvoerder kan bezoldigd worden bij beslissing van de algemene vergadering. Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt verklaarde staat. De kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten.

Voor zijn medische activiteit wordt de geneesheer-vennoot volgens medische gebruiken op een normale manier vergoed.

De bevoegdheid van de zaakvoerder gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Het mandaat van zaakvoerder is als volgt in de tijd beperkt:

- de duur van het mandaat van een, al dan niet statutair, zaakvoerdervennoot is beperkt tot de duur van diens medische activiteiten;

- de duur van het mandaat van een, steeds niet-statutaire, zaakvoerder-nietvennoot bedraagt maximaal zes jaar; herverkiezing is evenwel mogelijk.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het doel van de vennootschap.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in hun bevoegdheid.

Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zal (zullen) de zaakvoerder(s) handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande.

Alle zaakvoerders vertegenwoordigen de vennootschap gezamenlijk in en buiten rechte.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

De zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen die gezien het doel van de vennootschap van dezelfde discipline moeten zijn, van wie de volmachten beperkt zijn tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks van rechtshandelingen.

Het overlijden of het aftreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt, zelfs als hij vennoot is, de ontbinding van de vennootschap niet teweeg.

Deze regel geldt ook ingeval van rechterlijke onbekwaamverklaring, faillissement of onvermogen van een zaakvoerder; het voorvallen van een van deze gebeurtenissen rechtvaardigt een onmiddellijke beëindiging van de functie van een zaakvoerder.

Bekrachtiging

De comparant-oprichter bekrachtigt uitdrukkelijk, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van rechtspersoonlijkheid overeenkomstig artikel 2 § 4 van het Wetboek van vennootschappen, alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen.

Benoeming niet-statutaire zaakvoerders

Vervolgens heeft de oprichter beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur:

De heer BRABANT Wim Jeroen André, arts, geboren te Oostende op tien februari negentienhonderd eenentachtig, wonende te 8300 Knokke-Heist, Bremlaan 57.

Dewelke verklaart zijn mandaat te aanvaarden, en bevestigt niet getroffen te zijn door een besluit dat zich hiertegen verzet.

Zijn mandaat is onbezoldigd.

Luik B - Vervolg

Commissaris

De comparanten-oprichters verklaren Ons Notaris, dat uit te goeder trouw verrichte schatting blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar niet valt onder de voorwaarden waardoor de aanstelling van een of meer commissarissen verplicht wordt en zij geen commissaris wensen te benoemen zodat geen afzonderlijk orgaan van controle wordt ingesteld. De vennoten bezitten derhalve individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Volmacht

De oprichters verlenen volmacht voor onbepaalde tijd met de mogelijkheid van indeplaatsstelling om alle mogelijke formaliteiten te vervullen betreffende neerleggingen en/of verklaringen op het ondernemingsloket, en/of BTW- en Registratiekantoor en/of bij alle administratieve autoriteiten, aan kantoor PAUWELYN YVES, kantoor houdende te 8840 Oostnieuwkerke (Staden), Brabandstraat 26 en alle bedienden en aangestelden.

Deze machten hebben betrekking op alle mogelijke wijzigingen, inschrijvingen, doorhalingen en andere formaliteiten en dit voor alle beslissingen die ooit genomen werden of zullen genomen worden.

Voor ontledend uittreksel.

Tegelijk hiermee neergelegd : Afschrift van de akte

Michel Van Damme, geassocieerd notaris te Brugge (Sint-Andries), lid van de maatschap  Notaris Michel Van Damme  Notaris Christian Van Damme , geassocieerde notarissen met zetel te Brugge (Sint-Andries)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

01/02/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 19.12.2015, NGL 25.01.2016 16027-0228-012

Coordonnées
BRABANT PSYCHIATRIE

Adresse
HOUTZAGERIJSTRAAT 14 8310 SINT-KRUIS

Code postal : 8310
Localité : Sint-Kruis
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande