BROUWERIJ DE POES

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BROUWERIJ DE POES
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 589.991.909

Publication

04/02/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

02-02-2015

Griffie

*15302122*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0589991909

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Brouwerij De Poes

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor Herlinde Baert, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Notariskantoor VERHAEGHE & BAERT , geassocieerde notarissen met zetel te Ruiselede, op 2 februari 2015, nog niet geregistreerd, dat door de heer DAVID Stijn Ruben, RR 75.04.04-109.16, geboren te Tielt op 4 april 1975, wonende te 8700 Tielt, Lindenlaan 9, wettelijk samenwonend met mevrouw VERHELST Sofie, volgens verklaring van wettelijke samenwoning, afgelegd in de stad Tielt op 21 maart 2013, volgende vennootschap werd opgericht:

S T A T U T E N

Artikel 1: Rechtsvorm - naam

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt  Brouwerij De Poes .

Deze naam moet worden vermeld in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid , of de afkorting ervan.

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vennootschap is bij de oprichting gevestigd te 8700 Tielt, Lindenlaan 9.

Hij mag verplaatst worden binnen de grenzen van het Nederlandse taalgebied en het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad, bij enkele beslissing van de zaakvoer­der(s) die over alle machten beschikt om deze wijziging van zetel bekend te maken in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De vennootschap mag ook, bij enkele beslissing van de zaakvoerder(s), bestuurlijke zetels, exploitatiezetels, agentschappen en bijhuizen oprichten wanneer en waar zij het nodig acht, zowel in België als in het buitenland, mits inachtneming van alle wetten en taaldecreten die daaromtrent bestaan.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

- de productie van, de groot- en kleinhandel in, de distributie van, de vertegenwoordiging of de makelaardij van alle bieren, limonades, alcoholische dranken, alle andere dranken en voedingsproducten;

- de bewerking van en de handel in alle bij- en hulpproducten, van gelijk welke herkomst en onder gelijk welke vorm;

- de bevoorrading van de horeca;

- de organisatie van evenementen, recepties en feesten;

- de organisatie van bedrijfsbezoeken en -opleidingen;

- het huren, verhuren en ter beschikking stellen van allerhande toestellen, installaties en toebehoren, die verband houden met de consumptie van bieren, limonades en andere dranken;

- het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen en geven van octrooien, merken, knowhow en

Onderwerp akte :

Lindenlaan 9 8700 Tielt

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

ander intellectuele eigendomsrechten;

- de studie, het ontwikkelen, de bouw en de realisatie van de productie-, bottel- en inpakinstallaties van hoger genoemde producten;

- in België en in het buitenland, in eigen naam en voor eigen rekening: het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis. De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap;

- het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een (semi)-publiekrechterlijk statuut;

- het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen;

- het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van 6 april 1995 inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen. De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen. De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Het is vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder nominale waarde, die elk 1/100ste van het kapitaal vertegenwoordigen.

De aandelen zijn volgestort ten belope van 2/3den, zodat de som van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) thans ter beschikking is van de vennootschap.

Artikel 6: Kapitaalverhoging

Het maatschappelijk kapitaal kan verhoogd worden bij besluit van de algemene vergadering, beraadslagend volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

Artikel 10: Bestuur

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, vennoten of niet.

Artikel 11: Bevoegdheden en bezoldiging

a. De zaakvoerder heeft de bevoegdheid om alle akten die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van het doel, te verrichten, met uitzondering van diegene die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering.

Hij kan alleen de vennootschap vertegenwoordigen, in en buiten rechte, en ten opzichte van derden.

b. Aan de zaakvoerder kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een wedde worden toegekend waarvan het bedrag door de algemene vergadering wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene onkosten van de vennootschap.

Artikel 12: Delegatie van machten

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen, zoals

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

opdrachten in het kader van het dagelijks bestuur, mits zij duidelijk zijn omschreven, zijn geoorloofd. De aldus gevolmachtigden verbinden de vennootschap slechts als gewone lasthebbers onder verantwoordelijkheid van de zaakvoerders die hun volmacht gaven.

Artikel 15 Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de derde zaterdag van de maand juni om 18 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats. Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet hierna, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap het vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die 1/5de van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Elke algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

Artikel 16: Aantal stemmen

a) Indien er meerdere vennoten zijn, mag iedere vennoot stemmen in persoon of door lasthebber. Ieder aandeel geeft slechts recht op een stem.

b) Indien er slechts één vennoot is, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene

vergadering zijn toegekend en hij kan ze niet overdragen.

Artikel 20: Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december van ieder jaar.

Artikel 22: Verdeling

De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste een twintigste afgenomen voor de

vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het

reservefonds een/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

De overige winst krijgt de bestemming die de jaarvergadering haar zal geven beslissend bij

meerderheid van stemmen op voorstel van de zaakvoerder.

Artikel 25: Verdeling bij vereffening

Het batig saldo van deze vereffening zal verdeeld worden onder de vennoten, in overeenstemming

met hun respectievelijke aandelen; elk aandeel brengt immers een gelijk recht met zich mee.

Het eventuele verlies zal in dezelfde verhouding verdeeld worden tussen de vennoten, zonder dat

nochtans een vennoot verplicht kan worden meer te storten dan hetgeen hij in de vennootschap

heeft ingebracht.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar van de vennootschap gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank om te eindigen op 31 december 2016.

2. De eerste jaarvergadering zal plaats hebben in 2017.

3. De comparant verklaart, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 15 januari 2015, onder opschortende voorwaarde van het neerleggen ter griffie van de rechtbank van koophandel van het uittreksel van de oprichtingsakte.

AANSTELLING ZAAKVOERDER

De oprichter heeft beslist een zaakvoerder te benoemen, te weten:

de heer DAVID Stijn Ruben, RR 75.04.04-109.16, geboren te Tielt op 4 april 1975, wonende te 8700 Tielt, Lindenlaan 9;

die verklaart te aanvaarden en bevestigt niet getroffen te zijn door een besluit dat zich hiertegen verzet.

Hij wordt aangesteld voor onbepaalde duur, zonder dat zijn zaakvoerderschap van statutaire aard zal zijn. Dit mandaat is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist. VOLMACHTDRAGER

Wordt aangesteld als bijzondere gevolmachtigde: de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid SBB Accountants & Belastingconsulenten, met zetel te 3000 Leuven, Diestsevest 32 bus 1A, evenals haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, met macht elk afzonderlijk op te treden en met recht van indeplaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt voor het vervullen van alle formaliteiten bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de BTW-administratie, het sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen, het sociaal Secretariaat, bij de Registratiecommissie en bij de fiscale en andere administraties in het algemeen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Voor beknopt uittreksel, enkel en alleen bestemd ter neerlegging op de griffie van de rechtbank van

koophandel

Geassocieerd notaris Herlinde Baert, Ruiselede. Hierbij neergelegd: afschrift akte dd 02/02/2015.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BROUWERIJ DE POES

Adresse
LINDENLAAN 9 8700 TIELT

Code postal : 8700
Localité : TIELT
Commune : TIELT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande