BRUGGENHOF

Société en commandite simple


Dénomination : BRUGGENHOF
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 896.559.122

Publication

30/04/2012
ÿþ mad 11,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

+veueigeiegu ter grids t'en iz

rechtbai en ko~

BBrug a#tlel[rlg tv Oae

°a t 8 APR. 2012

Griffie e grrerlar

" iaoezzie*

Ondernemingsnr : BE0896.559.122

Benaming (voluit) : Bruggenhof

Vr behr aar Bel; Staa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) : *

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel: Vaartstraat 39

8470 Gistel

Onderwerp akte :CV: omzetting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Pierre Maere te Diksmuide op 22/03/2012, geregistreerd te Diksmuide, negen bladen, geen verzendingen, op 05 april 2012, boek 45 blad 28 vak 26, ontvangen vijfentwintig euro (25,00 EUR), ,; getekend de eerstaanwezend inspecteur ad interim, Vanwalleghem, C., dat:

De buitengewone algemene vergadering der vennoten van de Gewone Commanditaire Vennootschap "BRILGGENHOF", met zetel te 8470 Gistel, Vaartstraat 39, met Belasting over de Toegevoegde Waarde en Ondernemingsnummer 0896.559.122 in het Rechtsgebied Brugge, afdeling Oostende.

Tot volgende beslissingen is overgegaan: EERSTE BESLUIT: NAAMSWIJZIGING. De vergadering beslist met algemene stemmen de naam te wijzigen van `Bruggenhof' in "Bruggenhof

Vandenbussche". TWEEDE BESLUIT: VERSLAGEN.

De vergadering ontslaat de voorzitter lezing te geven van het verslag van de zaakvoerder de dato negen maart tweeduizend en twaalf ter rechtvaardiging van de doelswijziging en de omzetting van de vennootschap en van de staat van activa en passiva van de vennootschap afgesloten volgens de toestand per eenendertig december tweeduizend en elf, evenals van het verslag van de aangestelde bedrijfsrevisor de dato eenentwintig maart tweeduizend en twaalf; vermits iedereen verklaart hiervan kennis gekregen te hebben.

Het verslag uitgebracht door de bedrijfsrevisor BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin, vertegenwoordigd door BVBA Dujardin & Partners, vertegenwoordigd door de heer Piet Dujardin, Kortrijkstraat 12 - 8560 Wevelgem de dato eenentwintig maart tweeduizend en twaalf, aangesteld door de zaakvoerder over de door de zaakvoerder vastgestelde staat ° van activa en passiva afgesloten volgens de toestand per eenendertig december tweeduizend en elf geeft de volgende besluiten weer:

`BESLUIT

De controles werden uitgevoerd overeenkomstig de controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake de controle bij het voorstel tot omzetting van de vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid.

Mijn werkzaamheden zijn er enkel op gericht na te gaan of er enige overwaardering van het netto-actief, zoals dat blijkt uit de staat van activa en passiva per 31 december 2011 die de zaakvoerder van de vennootschap heeft opgesteld met , een balanstotaal van 311.469,29 EUR en een netto-actief ten belope van 137.621,40 EUR heeft plaatsgehad. Uit mijn werkzaamheden is niet gebleken dat er enige overwaardering van het netto-actiefheeft plaatsgevonden.

Het netto-actief (ad 137.621,40 EUR) is kleiner dan het maatschappelijk kapitaal (ad 142.100,00 EUR). Het verschil tussen het maatschappelijk kapitaal en het netto-actief bedraagt 4.478,60 EUR..

Het netto-actief van de vennootschap ten belope van 137.621,40 EUR is evenwel voldoende als minimumkapitaal voor een Landbouwvennootschap, vastgesteld overeenkomstig artikel 794 van het Wetboek van Vennootschappen op 6.150,00 EUR

Volledigheidshalve dien ik een principieel voorbehoud te formuleren nopens de hoeveelheid en de waarde van de voorraad handelsgoederen opgenomen in de staat van actief en passief per 31 december 2011 (ad 41.071,59 EUR) ' aangezien ik niet in de mogelijkheid was om een fysische voorraadcontrole uit te voeren vermits ik mijn opdracht pas verkreeg na balansdatum.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.i

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Dit verslag werd opgesteld naar analogie met de bepalingen van artikel 776 en 777 van het Wetboek van Vennootschappen, in het kader van omzetting van de Gewone Commanditaire Vennootschap naar een Landbouwvennootschap en mag niet voor andere doeleinden gebruikt worden. "

Het verslag van de beherend-vennoot, de staat van activa en passiva en het verslag van de bedrijfsrevisor blijven ' aan deze akte gehecht.

De algemene vergadering keurt deze verslagen met éénparigheid goed.

DERDE BESLUIT: WIJZIGING DOEL

De algemene vergadering verzoekt ondergetekende notaris authentiek vast te leggen hetgeen werd beslist inzake het maatschappelijk doel, met name de uitbreiding van het maatschappelijk doel zodat het doel vanaf heden wordt bepaald als volgt:

"Het doel van de vennootschap luidt als volgt:

I. Algemeen:

De exploitatie van een landbouw-, tuinbouw- en veeteelt bedrijf omvattende de veeteelt in al zijn aspecten, zoals het , melken van koeien, houden, fokken en vetmesten van alle vee in het kader van de landbouwexploitatie, met de bedoeling om de producten die ze voortbrengen of de dieren zelf, te verkopen. Het fokken en stallen van paarden. Deze exploitatie omvat het telen van landbouwgewassen en het uitvoeren van alle handelingen die daarmee verband houden, zoals het draineren, onderhouden en bemesten van grond, het zaaien, bewerken, maaien, opslaan en verkopen van gewassen, dit alles in de gebouwen en op de gronden die bij de oprichting van de vennootschap of later werden ingebracht, of waarvan de exploitatie aan de vennootschap krachtens welke overeenkomst ook is toevertrouwd Dit alles in de meest uitgebreide zin van het woord. Deze opsomming is niet beperkend.

Met betrekking tot het "telen van landbouwgewassen" wordt ondermeer bedoeld : het telen van granen en andere akkerbouwgewassen omvattende de graanteelt, aardappelteelt, suikerbietenteelt, tabaksteelt, teelt van oliehoudende zaden en vruchten, teelt van hopbellen en wortels en knollen, katoenteelt, teelt van droog geoogste zaden van peulvruchten zoals erwten en bonen, teelt van geneeskrachtige planten en van planten gebruikt voor insecten- of parasietenbesirijding en dergelijke, teelt van zaai- en plantgoed voor de akkerbouw en teelt van overige akkerbouwgewassen (niet elders genoemd)

de groenteteelt; kruidenteelt; teelt van paddestoelen en truffels; teelt van zaai- en plantgoed voor de groenteteelt; de bloementeelt; boomkwekerijen, de fruitteelt enzovoort.

Ondernemingen voor het verzamelen, storten en verwerken van afval en overschotten afkomstig van de landbouw en de veeteelt, inclusief de werkzaamheden in verband met mestoverschotten (mestbanken).

De vervaardiging van gedroogde mest en dergelijke.

Het ter beschikking stellen van percelen landbouwland voor het spreiden van mest.

Het verpachten van landerijen;

Het uitvoeren van diverse land- en tuinbouwwerken en van werken in verband met de veeteelt voor rekening van

derden, omvattende alle landbouwloonwerken, het voorbereiden van landbouwvelden, het opzetten van een teelt, de

behandeling van landbouwgewassen, het besproeien van gewassen, ongediertebestrilding (ook konijnen) met betrekking tot

de landbouw ; snoeien van fruitbomen en wijnstokken, het uitdunnen van bieten, het oogsten en eerste behandeling van de

gewassen voor primaire markten, zoals wassen, sorteren, desinfecteren, verpakken , enzovoort.

Onderneming voor het fokken van varkens; de verkoop van varkensberen.

Dit alles in de meest uitgebreide zin van het woord. Deze opsomming is niet beperkend.

Voor eigen rekening:

a) het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, verpachten van landerijen (inclusief cultuurcontracten) huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen;

b) het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard aalti zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm oogti van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

De opsomming van de doelstellingen van de vennootschap wordt uitsluitend beperkt tot de exclusieve ' bevoegdheden die de wet aan andere personen voorbehoudt.

De hierboven vermelde activiteiten waarvoor een vergunning/attest nodig is of aan voorschriften moet voldaan zijn, zullen bigevolg slechts mogen uitgeoefend worden indien de vereiste vergunning/attest ter beschikking zal zijn of aan de desbetreffende voorschriften zijn voldaan.

De vennootschap zal aile handelingen kunnen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, mits zij haar kenmerkend burgerlijk karakter niet wijzigen." VIERDE BESLUIT: OMZETTING VENNOOTSCHAP

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

" Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

mod 11,1

De vergadering besluit hierop unaniem de gewone commanditaire vennootschap `Bruggenhof Vandenbussche" om te zetten in een Iandbouwvennootschap, met dien verstande:

-dat de landbouwvennootschap die uit deze omzetting ontstaat, de voorzetting zal zijn onder een andere rechtsvorm van de vennootschap die tot nog toe bestond onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap "Bruggenhof Vandenbussche" zonder dat enige verandering wordt aangebracht aan het doel, het kapitaal en de reserves, de activa en de passiva, de afschrijvingen, de waardevermeerderingen en de waardeverminderingen, rekening houdend met hetgeen bepaald in de voorgaande besluiten;

-dat de landbouwvennootschap die uit deze omzetting ontstaat de boeken en de boekhouding die door de gewone commanditaire vennootschap werden gehouden, zal voortzetten;

-dat de landbouwvennootschap die uit deze omzetting ontstaat het ondernemingsnummer 0896.559.122 behoudt waaronder de gewone commanditaire vennootschap is gekend, evenals om het even welke machtigingen en erkenningen welke de gewone commanditaire vennootschap door eender welke administratie werden verleend,

-dat de omzetting geschiedt op basis van de staat van activa en passiva van de vennootschap afgesloten volgens de toestand per eenendertig december tweeduizend en elf en dat alle verrichtingen die sedert die datum werden gedaan door de gewone commanditaire vennootschap verondersteld worden verricht te zijn door de landbouwvennootschap.

-dat door het feit van de omzetting heel het vermogen van de gewone commanditaire vennootschap, actief en passief, lichamelijk en onlichamelijk, de lopende contracten, dat alles zonder enige uitzondering noch voorbehoud, eigendom van de landbouwvennootschap wordt, die voor de rechten en verplichtingen eenvoudig in de plaats wordt gesteld van de gewone commanditaire vennootschap;

-dat het kapitaal honderd tweei;nveertigduizend honderd euro (¬ 142.100,00) zal bedragen verdeeld in duizend vierhonderd eenentwintig (1.421) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/duizend vierhonderd eenentwintigste (1/1,421) van het kapitaal vertegenwoordigen.

iedere vennoot van de omgezette gewone commanditaire vennootschap zal per aandeel van de gewone commanditaire vennootschap één aandeel van de landbouwvennootschap ontvangen.

Dientengevolge wordt er uitdrukkelijk bedongen dat uit fiscaal oogpunt de onder de verschijnenden gevormde landbouwvennootschap geen nieuwe vennootschap is maar de eenvoudige voortzetting van de vennootschap die voorheen reeds onder hen bestond, onder de juridische vorm van een gewone commanditaire vennootschap;

-dat de omzetting zal geschieden onder het voordeel van:

a) de artikelen 774 tot 788 van het Wetboek van Vennootschappen;

b) artikel 121 van het Wetboek der Registratierechten;

e) artikel 214 van het Wetboek der Inkomstenbelastingen;

d) artikelen 11 en 18§3 van het Wetboek van de Belasting over de Toegevoegde Waarde.

VIJFDE BESLUIT; VASTSTELLING EN GOEDKEURING VAN DE STATUTEN De vergadering besluit met algemene stemmen, rekening houdend met het hiervoor genomen besluit, als volgt de statuten vast te stellen van de vennootschap, onder haar nieuwe vorm van landbouwvennootschap.

De verschijners verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt:

ARTIKEL ÉÉN  RECHTSVORM EN NAAM

De vennootschap is een landbouwvennootschap met de benaming "Bruggenhof Vandenbussche".

ARTIKEL TWEE ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8470 Gistel, Vaartstraat 39.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied en het

tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad door een besluit van de beherende vennoten en de stille vennoten, beiden met meerderheid van stemmen, die in de blagen van het Belgisch Staatsblad moet worden bekend gemaakt.

ARTIKEL DRIE DOEL

Het doel van de vennootschap luidt als volgt:

J. Algemeen:

De exploitatie van een landbouw-, tuinbouw- en veeteeltbedrijf omvattende de veeteelt in al zijn aspecten, zoals het

melken van koeien, houden, fokken en vetmesten van alle vee in het kader van de landbouwexploitatie, met de bedoeling om de producten die ze voortbrengen of de dieren zelf te verkopen. Het fokken en stallen van paarden. Deze exploitatie omvat het telen van landbouwgewassen en het uitvoeren van alle handelingen die daarmee verband houden, zoals het draineren, onderhouden en bemesten van grond, het zaaien, bewerken, maaien, opslaan en verkopen van gewassen, dit alles in de gebouwen en op de gronden die bij de oprichting van de vennootschap of later werden ingebracht, of waarvan de exploitatie aan de vennootschap krachtens welke overeenkomst oolç is toevertrouwd. Dit alles in de meest uitgebreide zin van het woord. Deze opsomming is niet beperkend.

Met betrekking tot het "telen van landbouwgewassen" wordt ondermeer bedoeld: het telen van granen en andere akkerbouwgewassen omvattende de graanteelt, aardappelteelt, suikerbietenteelt, tabaksteelt, teelt van oliehoudende zaden en vruchten, teelt van hopbellen en wortels en knollen, katoenteelt, teelt van droog geoogste zaden van peulvruchten zoals erwten en bonen, teelt van geneeskrachtige planten en van planten gebruikt voor insecten- of parasietenbestriding en dergelijke, teelt van zaai- en plantgoed voor de akkerbouw en teelt van overige akkerbouwgewassen (niet elders genoemd)

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

moei 11.1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

; de groenteteelt; kruidenteelt; teelt van paddestoelen en truffels; teelt van zaai- en plantgoed voor de groenteteelt; de

bloementeelt; boomkwekerijen, de fruitteelt enzovoort.

Ondernemingen voor het verzamelen, storten en verwerken van afval en overschotten afkomstig van de landbouw

en de veeteelt, inclusief de werkzaamheden in verband met mestoverschotten (mestbanken).

De vervaardiging van gedroogde mest en dergelijke.

Het ter beschikking stellen van percelen landbouwland voor het spreiden van mest.

Het verpachten van landerijen;

Het uitvoeren van diverse land- en tuinbouwwerken en van werken in verband met de veeteelt voor rekening van

derden, omvattende alle landbouwloonwerken, het voorbereiden van landbouwvelden, het opzetten van een teelt, de

behandeling van landbouwgewassen, het besproeien van gewassen, ongediertebestr(/ding (ook konijnen) met betrekking tot

de landbouw ; snoeien van fruitbomen en wijnstokken het uitdunnen van bieten, het oogsten en eerste behandeling van de

gewassen voor primaire markten, zoals wassen, sorteren, desinfecteren, verpakken , enzovoort.

Onderneming voor hetfokken van varkens; de verkoop van varkensberen.

Dit alles in de meest uitgebreide zin van het woord Deze opsomming is niet beperkend.

II. Voor eigen rekening:

a) het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, verpachten van landerijen (inclusief cultuurcontracten) huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen;

b) het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met

betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het

beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook van Belgische of

buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

De opsomming van de doelstellingen van de vennootschap wordt uitsluitend beperkt tot de exclusieve

bevoegdheden die de wet aan andere personen voorbehoudt.

De hierboven vermelde activiteiten waarvoor een vergunning/attest nodig is of aan voorschriften moet voldaan

zijn, zullen bijgevolg slechts mogen uitgeoefend worden indien de vereiste vergunning/attest ter beschikking zal zijn of aan

de desbetreffende voorschriften zijn voldaan.

De vennootschap zal alle handelingen kunnen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met

haar doel, mits zij haar kenmerkend burgerlijk karakter niet wijzigen.

ARTIKEL VIER  DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd

Onverminderd de gerechtelijke ontbinding, kan zij slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene

vergadering van de beherende vennoten en van de stille vennoten, beslissend met eenparigheid van stemmen van de

beherende vennoten en met de meerderheid van drie / vierden van de stemmen van de stille vennoten.

ARTIKEL VIJF  KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd tweeënveertigduizend honderd euro(6'142.100,00),

vertegenwoordigd door duizend tweehonderd eenentwintig (1.421) aandelen zonder nominale waarde, met een

fractiewaarde van elk één/duizend vierhonderd eenentwintigste (1/1.421) van het kapitaal.

Het kapitaal kan gewijzigd worden.

ARTIKEL ZES

In aansluiting met voormelde inbrengen wordt de hoedanigheid van de vennoten als volgt vastgesteld:

a) is beherend vennoot: mevrouw Vandenbussche Marie Jeanne, voornoemd;

b) zijn stille vennoten: mevrouw Sanders Annelise en mevrouw Sanders Benedicte, beiden voornoemd.

ARTIKEL ELF BENOEMING EN ONTSLAG.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer beherende vennoten. De duur van hun functie, tenzij bij ontslag of ontzetting, is gelijk aan de duur van de vennootschap. De vennoot die bij de oprichting van de vennootschap met toestemming van alle vennoten ais beherend vennoot tot de vennootschap is toegetreden, is beherend vennoot. Alléén hij die de verbintenis heeft aangegaan voor rekening van de vennootschap lichamelijke arbeid te verrichten, kan beherend vennoot zijn. Die verbintenis kan slechts worden aangegaan door degenen die in de vennootschap een landbouwbedrijf zullen exploiteren, waarmee zij ten minste de helft van hun arbeidsinkomen verdienen en waaraan zij ten minste de helft van hun arbeidstijd besteden.

Beherende vennoten kunnen ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan alle vennoten en met inachtneming van een opzeggingstermijn van twee jaar, behoudens afstand hiervan toegestaan bij besluit genomen enerzijds door de andere beherende vennoten bij eenparigheid van stemmen en anderzijds door de stille vennoten met de meerderheid van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Bij overlijden van een beherend vennoot, worden zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden niet van rechtswege ' beherend vennoot. Zij worden slechts beherende vennoot na uitdrukkelijke en voorafgaande aanvaarding door alle beherende vennoten en de meerderheid van de stille vennoten.

Een beherend vennoot kan slechts om zwaarwichtige redenen uit zijn functie worden ontzet. Het besluit daartoe wordt door de andere vennoten genomen in de algemene vergadering van de beherende vennoten en van de stille vennoten, met eenparigheid van stemmen van de beherende vennoten  de belanghebbende vennoot uitgezonderd -- en de meerderheid van drie/vierden van de stemmen van de stille vennoten.

Mevrouw Vandenbussche Marie Jeanne, voornoemd wordt zoals hoger bepaald tot beherende vennoot benoemd. ARTIKEL DERTIEN INTERN BESTUUR.

iedere beherende vennoot is bevoegd om alle handelingen van het intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen waarvoor volgens de wet uitsluitend de algemene vergadering bevoegd is.

ARTIKEL VEERTIEN  EXTERNE VERTEGENWOORDIGING.

Iedere beherende vennoot vertegenwoordigt de vennootschap individueel in alle handelingen in en buiten rechte. Indien er meerdere beherende vennoten zijn, heeft ieder van hen de bevoegdheid om afzonderlijk op te treden.

ARTIKEL VIJFTIEN.

Overeenkomstig het wetboek van vennootschappen wordt bepaald dat volgende handelingen van bestuur, zowel intern als extern, door de beherende vennoten slechts gesteld mogen worden na de voorafgaande schriftelijke toestemming , van de algemene vergadering van de stille vennoten beslissend met meerderheid van stemmen. Deze voorafgaande toestemming van de algemene vergadering van de stille vennoten is noodzakelijk voor: het verwerven en vervreemden van onroerende goederen;

ª% het in pacht nemen of opzeggen van pacht;

het oprichten van bouwwerken;

ª% belangrijke wijzigingen aan de veestapel of aan de wijze van exploiteren.

ARTIKEL ZESTIEN VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE BEHEERDERS.

De beherende vennoten staan onbeperkt in voor de verbintenissen van de vennootschap, de stille vennoten zijn

alléén verbonden tot beloop van hun inbreng.

R De beherende vennoten zijn jegens de vennootschap aansprakelijk voor de fouten die zij in de uitoefening van hun

opdracht begaan, zelfs indien zij hun taken verdeeld hebben. Hun aansprakelijkheid wordt beoordeeld zoals inzake lastgeving. Zij zijn jegens derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van een overtreding van de bepalingen van de wet of van de statuten. Ten aanzien van de feiten waaraan de beherende vennoten geen deel hebben ' gehad zijn van hun aansprakelijkheid slechts ontheven in zoverre zij bewijzen dat hen geen schuld treft en dat zij alle feiten hebben aangeklaagd op de eerste algemene vergadering die volgt op hun kennisname van deze feiten.

ARTIKEL ZEVENTIEN  TOEZICHT

De stille vennoten hebben het recht tweemaal in het jaar inzage te nemen van de boeken en bescheiden van de vennootschap. Zij kunnen op kosten van de vennootschap zich laten bijstaan door een deskundige. Deze kan door de beherende vennoten worden gewraakt. In dat geval wordt de deskundige, op verzoek van de stille vennoten, aangewezen door de voorzitter van de burgerlijke rechtbank van het rechtsgebied waar de vennootschap haar zetel heeft.

ARTIKEL ACHTTIEN  ALGEMENE VERGADERING VAN DE STILLE VENNOTEN EN BEHERENDE VENNOTEN EN VAN DE STILLE VENNOTEN.

De jaarvergadering van de beherende en van de stille vennoten vindt ieder jaar op de derde vrijdag van de maand mei om twintig uur plaats op de zetel van de vennootschap of op een andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen over elke aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen statutenwijziging inhoudt.

ARTIKEL VIJFENTWINTIG  BOEKJAAR.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van iederjaar.

Op het einde van ieder boekjaar worden de boeken en de geschriften afgesloten.

De beherende vennoten bezorgen elke stille vennoot ten minste vijftien dagen vôér de jaarvergadering een schriftelijk verslag over de bedrijfsresultaten dat voldoende gegevens bevat om aan de stille vennoten een inzicht te verschaffen in de financiele toestand van het bedrijf en van de bedrijfsresultaten.

Elke stille vennoot kan aan de beherende vennoten nadere inlichtingen vragen betreffende dit verslag.

ARTIKEL ZESENTWINTIG  VERDELING VAN DE BEDRIJFSRESULTATEN.

De verdeling van de bedrijfsresultaten geschiedt als volgt:

Bij voorrang wordt de beloning van de beherende vennoten aangerekend, zoals bepaald in artikel 12 van deze statuten;

Met goedkeuring van de beherende vennoten, kan de algemene vergadering van de stille vennoten vervolgens besluiten om het batig saldo geheel of gedeeltelijk te reserveren;

Ingeval het batig saldo niet geheel wordt gereserveerd overeenkomstig het voorgaand lid, kan de algemene vergadering een dividend toebedelen aan de stille vennoten, berekend op zijn hoogst tegen de wettelijke rentevoet op het

gestorte kapitaal; - Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

A

~ f& ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

maa i i.i

~- - - De rest wordt in voorkomend geval aan de beherende vennoten, ter vergoeding van hun arbeid en aan de aandelen toebedeeld, op basis van een verhouding die zal bepaald worden door éénparige beslissing van de algemene vergadering.

ARTIKEL ZEVENENTWINTIG -- ONTBINDING.

De landbouwvennootschap kan niet ontbonden worden door de wil van één van de vennoten. Zij wordt evenmin ontbonden door vereniging van alle aandelen in één hand, zolang niet tot ontbinding is besloten.

Ongeacht of de vennootschap van rechtswege ontbonden is of door een uitspraak van de rechter, dan wel door een besluit van de algemene vergadering van de beherende en de stille vennoten, blijft de vennootschap als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot deze afgesloten is.

Tot de ontbinding van de landbouwvennootschap kan slechts overgegaan worden met inachtneming van de voorschriften bepaald voor een statutenwijziging.

ARTIKEL NEGENENTWINTIG  WETTELIJKE BEPALINGEN

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten, wordt verwezen naar de wettelijke bepalingen ter zake.

In de mate dat deze statuten enkel een herhaling zijn van de wettelijke bepalingen dienaangaande, dienen de erin vervatte verplichtingen niet als statutaire, doch louter als wettelijke verplichtingen aanzien te worden, zodat beheerders en commissarissen enkel aansprakelijk kunnen gesteld worden wegens schending van statutaire bepalingen in de mate dat verplichtingen geschonden worden waarbij van de wet wordt afgeweken of aan de wet wordt toegevoegd.

ARTIKEL DERTIG  WOONSTKEUZE

Elke vennoot, beheerder, commissaris of vereffenaar die in België geen aan de vennootschap geldig betekende woonplaats gekozen heeft, wordt geacht woonplaats te hebben gekozen op de zetel van de vennootschap, waar alle akten geldig aan hen kunnen betekend of aangezegd worden, waarbij de vennootschap geen andere verplichting heeft dan de bovenvermelde akten ter beschikking van de bestemmeling te houden.

ARTIKEL EENENDERTIG -- FISCALE VERKLARINGEN

De vennoten opteren voor het toepassen van het stelsel der Vennootschapsbelasting, behoudens met unanimiteit [ van stemmen anders beslist wordt.

ZESDE BESLUIT: ONTSLAG EN KWIJTING

De vergadering besluit met algemene stemmen het ontslag van de in functie zijnde beherende vennoten van de gewone commanditaire vennootschap "Bruggenhof Vandenbussche", met name van: mevrouw Vandenbussche Marie Jeanne, voornoemd, te aanvaarden en besluit tevens dat de kwijting die zal gegeven worden door de eerstkomende jaarvergadering aan de beherende vennoten in de landbouwvennootschap eveneens zal gelden als kwijting voor de ontslagnemeiide beherende vennoten voor het door hen gevoerde beleid tot op heden.

ZEVENDE BESLUIT.

De vergadering besluit unaniem om de nodige machten te verlenen aan de beherend vennoot om de genomen beslissingen uit te voeren.

Voor eensluidende uitgifte,

Pierre Moere,

Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie wijzigingsakte;

- coördinatie en historiek.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BRUGGENHOF

Adresse
VAARTSTRAAT 39 8470 GISTEL

Code postal : 8470
Localité : GISTEL
Commune : GISTEL
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande