BRUGS OMMELAND

Association sans but lucratif


Dénomination : BRUGS OMMELAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 430.482.634

Publication

19/02/2013
ÿþMoo 2.2

~~

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

~

.

~,.+ cv, ~an¬ r rilr Lier

Ui`?

r R~EC¢1TBANK VAN KOOPHANDEL TE ~,;

E31tU GGE (Afdeling Srugtte) i 2 ..02- ZAD:

ELGISCN STA1'¬ 1.' -JÁ~~t,~ 2013

JE

MONITE

111111111R111111111111111

Ondernenlrngsnr 0430P&2

Benaming

{voluit} : Brugs Ommeland

tverkort) :

Rechtsvoren : V.Z.W

Zetel : Sint-Lucaslaan 10, 8310 Brugge

t mier ría akte : Nieuw statuten, aanstelling bestuurders, naamverandering

Uitreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 10 oktober 2012. De statuten van de V.Z.W. worden gewijzigd door de volledige vervanging van de tekst zoals ze gepubliceerd werden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 27 augustus 1986 onder het nummer 23938/86 en de wijzigingen van 11 februari 1988 en van 29 september 1988, en van 15 december 2004 door de volgende nieuwe tekst

Titel I : Naam - zetel - doel - duur,

Art 1. De vereniging heeft als naam 'Brugs Ommelandf Koninklijke Heemkundige Kring Maurits Van Coppenolie'.

De naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, publicaties en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door 'verenigng zonder winstoogmerk' of 'vzw', met nauwkeurige vermelding van de maatschappelijke zetel

Art 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd: Moerkerkse Steenweg 194 in 8310 Brugge (Sint-Kruis), in het gerechtelijk arrondissement Brugge. De algemene vergadering kan de maatschappelijke zetel verplaatsen naar een andere plaats binnen het arrondissement Brugge,

Art 3. Het doet van de verening is de instandhouding, bescherming, ontsluiting, bestudering en valorisatie van het historisch, volkskundig, cultuurhistorisch, natuurhistorisch, materieel en immaterieel erfgoed van noordelijk West-Vlaanderen in het algmeen en het Brugse Ommeland in het bijzonder. Teneinde dit doel te bereiken, mogen alle passende middelen worden aangewend, zoals het oprichten van werkgroepen, het inrichten van voordrachten, studievergaderingen, cursussen, audiovisuele voorstellingen, uitgeven van of steun verlenen aan de uitgave van periodieke en niet periodieke publicaties op welke drager dan ook. De voormelde opsomming is niet beperkend.

Art 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

Art 5. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de vereniging. Zij mag tevens hiertoe alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen, in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, erfpacht, bruikleen, bezit,.. ). De vereniging kan economische activiteiten uitoefenen voor zover die bijkomstig blijven en de opbrengst integraal naar de realisatie van het belangloos maatschappelijk doel gaat.

TITEL Il : De leden.

Art 6. De vereniging bestaat uit stemgerechtige en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de stemgerechtige leden. De wettelijke bepalingen zijn alle op de stemgerechtige leden toepasselijk,

Het aantal stemgerechtigde leden mag niet minder dan 15 bedragen. Een stemgerechtigd lid van de vereniging is ieder natuurlijk en rechtspersoon die door de algemene vergadering als zodanig wordt toegelaten

Elke kandidaat dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur.De raad van bestuur legt de kandidatuur voor aan de eerstvolgende algemene vergadering die beslist over het al dan niet aanvaarden. De raad van bestuur brengt het kandidaat-stemgerechtigd lid op de hoogte van deze beslissing.

Op de taaLsr,s 1:Y7 var, Luid , Recto . Naam uri hoetiartiohe¬ cl van de instrumenterende notaris. netzti van de perso(oln(en1 ;ue" roegci de +reren¬ ginç, stichting o` organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Ven.? : Naam en bandrei<errínç#.

Mon 2.2

iT , t^ 11

~

,r

Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013

Om stemgerechtigd lid te worden en te blijven moet men instemen met het doel, de statuten en het huishoudelijk reglement.

Een toegetreden lid van de vereniging is ieder natuurlijk of rechtspersoon die wenst mee te werken aan het doel van de vereniging en die zijn jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage betaalt. '

Art 7, De raad van bestuur kan, onder de door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden of steunende leden tot de vereniging toelaten. De raad van bestuur kan tevens andere ledencategorieën in het leven roepen.

Art. 8 De raad van bestuur bepaalt het jaarlijks lidgeld dat de leden verschuldigd zijn. Dat lidgeld mag niet meer dan 125 euro bedragen. De leden zijn in geen geval aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het vrijwillig ontslag van een stemgerechtigd lid moet bij brief of e-post aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. De raad van bestuur beschouwt als ontslagnemend het stemgerechtigd lid dat stelselmatig nalaat om deel te nemen aan werkzaamheden van de vereniging, nadat het hierop is gewezen door de raad van bestuur.

Het lid dat weigert voor 31 maart van het lopende kalenderjaar de lidmaatschapsbijdrage te betalen, verliest van rechtswege zijn lidmaatschap. De uitsluiting van een stemgerechtigd lid gebeurt door de algemene vergadering. Voor stemgerechtigde leden die een bestuursmandaat bekleden, betekent het verlies van hun lidmaatschap tevens het verlies van hun bestuursmandaat, tenzij uitdrukkelijk anders bepaald door de algemene vergadering. De uitsluiting van toegetreden leden gebeurt door de raad van bestuur.

Elke inbreng van een bestuurder, een stemgerechtigd, toegetreden of steuend lid, zowel financieel, materieel of immaterieel, wordt geacht volle eigendom te zijn van de vereniging op het moment van de inbreng, tenzij schriftelijk anders bepaald. Geen enkel lid of hun erfgenamen of rechopvolgers kunnen rechten doen gelden op het maatschappelijk bezit of de door hen gestorte bijdragen.

TITEL Ill : De raad van bestuur.

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die uit ten minste twaalf bestuurders bestaat. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een hernieuwbare termijn van vijf jaar en zijn door deze afzetbaar. Elke kandidaat-bestuurder dient zijn verzoek om benoeming schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. De raad van bestuur legt deze kandidatuur voor aan de eerstvolgende algemene vergadering die beslist over het al dan niet aanvaaarden. De raad van bestuur brengt de kandidaat-bestuurder op de hoogte.

Elke bestuurder kan te allen tijde zijn mandaat beëindigen. Het vrijwillig ontslag van een bestuurder moet per postbrief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. De raad van bestuur beschouwt als ontslagnemend de bestuOrder die zonder kennisgeving stelselmatig nalaat om deel te nemen aan de raad, nadat het door de raad van bestuur hierop is gewezen per brief of e-post.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Wel kan de raad van bestuur de terugbetaling bevelen van kosten die door de stemgerechtigde leden en de bestuurders van de vereniging worden gedragen en die voortspruiten uit hun werking binnen de vereniging.

Art. 11. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzittter, een secretaris en een penningmeester. Andere functies kunnnen bij beslissing van de raad van bestuur worden ingesteld. De ambtsperiode van de voorzitter en ondervoorzitter bedraagt vijf jaar en kan maximum met één opeenvolgende periode verlengd worden. De ambtsperiode van de secretaris en penningmeester is onbepaald.

De voorzitter roept de raad van bestuur bijeen en zit de vergaderingen voor. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid, de oudste van de aanwezige bestuurders. De raad van bestuur wordt geldig samengeroepen bij brief of e-post, verstuurd minstens vijf werkdagen voor de gestelde dag. De uitnodiging bevat de agenda.

Elke bestuurder heeft één stem in de raad van bestuur. Een bestuurder mag zich bij schriftelijk volmacht door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een volmachtdrager kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen wegens gebrek aan draagvlak. Indien minstens de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt. Die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden op de zetel van de vereniging bewaard. De uitreksels die moeten worden voorgelegd en al de akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De notulen gelden als bewijs voor de aan- of afwezigheid en verontschuldiging op de vergadering van de raad van bestuur. Het verslag wordt op de eerstvolgende raad van bestuur ter goedkeuring voorgelegd. Na goedkeuring wordt aan elke bestuurder één exemplaar bezorgd.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 12. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij heeft de meeste uitgebreide volheid van machten om de vereniging en haar vermogen te beheren en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtshandelingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden uitgezonderd voor deze die expliciet aan de algemene vergadering voorbehouden zijn. De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het opmaken en wijzigen van het huishoudelijk reglement.

Art. 13. De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer verrichten en bovendien alle daden van beschikking stellen, met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet - van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en het uitlenen, van alle bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat eventuele personeelsleden van de vereniging. Hij bepaalt hun taken en hun bezoldigingen.

De raad van bestuur vaardigt alle reglementen uit die hij nodig oordeelt. De stukken die uitgaan van de raad van bestuur of die de vereniging verbinden, worden cndertekend door de voorzitter en de secretaris, of één van beiden ingeval van afwezigheid doch samen met een andere bestuurder

Art 14. De raad van bestuur treedt op als college. De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot het uitoefenen van het ontvangen mandaat.

TITEL IV : Algemene vergadering.

Art. 15. De algemene vergadering is het belangrijkste orgaan van de vereniging en bestaat uit aile stemgerechtiogde leden. Ieder stemgerechtigd lid heeft één stem. Een stemgerechtigd lid mag zich bij schriftelijke volmacht door een ander stemgerechtigd laten vertegenwoordigen. Een volmachtdrager kan slechts één ander stemgerechtigd lid vertegenwoordigen. Op de algemene vergadering kunnen toegetreden leden, ereleden, steunende leden of derden uitgenodigd worden. Die zijn evenwel niet stemgerechtigd.

Art 16. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, kwijting aan de bestuurders, goedkeuring van de begroting en de jaarrekeningen, ontbinding van de vereniging, uitsluiting van een stemgerechtigd lid.

Art. 17. De bijeenroeping van de algemene vergadering wordt geregeld als volgt

De oproeping gebeurt schriftelijk per brief of per e-brief ten minste acht dagen voor de vergadering

plaatsvindt en wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, of één van hen en twee bestuurders of

door ten minste één vijfde van de stemgerechtige leden.

De oproeping vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de vergadering.

De agenda wordt bepaald door de raad van bestuur. Elk stemgerechtigd lid heeft recht om vooraf punten op

de agenda te brengen. Bij aanvang van de vergadering kunnen nog agendapunten aan agenda toegevoegd

worden, mits akkoord van een meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

De oproeping bevat alle bijlagen zodat het voor iedereen duidelijk is waar het over gaat.

Art. 18. De voorzitter van de raad van bestuur zit de algemene vergadering wordt voor. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter stelt een notulist aan.

De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve in de volgende, wettelijk bepaalde gevallen: een statutenwijziging (2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging en 2/3 meerderheid), wijziging van de doelstellingen (2/3 aanwezigheid en 4/5 meerderheid), uitsluiting van stemgerechtigde leden (aanwezigheid niet nader bepaald, 2/3 meerderheid) of vrijwillige ontbinding (2/3 aanwezigheid en 4/5 meerderheid). Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen wegens gebrek aan draagvlak. Indien minstens de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

De algemene vergadering kan 'slechts rechtsgeldig beslissen indien de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig of veregenwoordigd is. Indien dit niet het geval is, dientbinnen een termijn tussen 15 en 30 dagen een nieuwe algemene vergadering te worden samen geroepen, die rechtsgeldig kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Art. 19. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. De notulen worden opgenomen in een bijzonder register dat op de maatschappelijke zetel wordt bewaard. Het verslag wordt op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Na goedkeuring wordt één exemplaar van die notulen aan elk stemgerechtig lid van de vereniging bezorgd.

TITEL V : Begroting en rekeningen.

Art 20. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

. iloor- b!`hotrli+yo aan het Belgisch

_Staatat}(ad

~ ~----

c~

MOD 2,2

Lat B - Vervolg

Art 21. Elk jaar moet de raad rekenschap geven aan de algemene vergadering. De raad van bestuur stelt de jaarrekening van het voorbije jaar op en maakt een begroting voor het volgend jaar en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art 22. Het batig saldo kan onder geen beding aan de leden worden uitgekeerd.

Art 23, De stemgerechtigde leden kunnen ter gelegenheid van het jaarverslag inzage krijgen in de rekeningen en de begroting op de zetel van de vereniging en van alle bescheiden waarop de rekeningen en de begroting steunen.

TITEL VI : Ontbinding.

Art 24. De vereniging mag ten allen tijden ontbonden worden door de algemene vergadering bij viervijfde meerderheid wanneer minstens twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is

In geval van beslissing tot ontbinding benoemt de algemene vergadering tergelijkertijd vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheden

In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na vereffening van de schulden en de aanzuivering van de alsten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaaridg belangloos doel, aangeduid door de algemene vergadering.

TITEL VII. Algemeen

Art 25. Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, wordt verwezen naar het huishoudelijk reglement en naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Her + benoemingen tijdens de vergadering van de raad van bestuur van 10110/2012

. ~ 610212 761221 460212 360412 261 013 055 027 92 Eric Colenbier ' bestuurder

; 67 Dendooven Karel 80 De Velder Frank 09 de Vlam Leo bestuurder

e bestuurder

bestuurder

470229 275 68 Duyck Johan bestuurder

510601 145 65 Heyns Dirk bestuurder

581123 228 75 Kemel Yvette bestuurder

310125 173 26 Lambert Christian bestuurder

490522 031 82 Ryckaert Marc bestuurder

~ M 550604 271 30 Vanaelst Ronny, bestuurder

411117 029 11 Vancoppenolle Ewald bestuurder

Ontslag genomen op 16/08/2006 wegens overlijden

261211 033 Vanhulle André bestuurder

Heeft ontslag genomen op 10/10/2012

500609 043 Chris Weymeis bestuurder

De raad van bestuur heeft op 10/10/2012

Ewald Vancoppenolle aangesteld als voorzitter

Yvette Kemel aangesteld als secretaris:

Ondergetekende Ewald Vancoppenolle, voorzitter en Yvette Kemel, secretaris verklaren dat deze opgave volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Gedaan te Brugge, 10/10/2012

E.Vancoppenolle, voozitter Y.Kemel, secretaris

Oo de laatspe Nz +pan Link B vermelden Recto Tam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso{g)oten) havoecod de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versra . Naam en handtekening

Coordonnées
BRUGS OMMELAND

Adresse
SINT-LUCASLAAN 10 8310 ASSEBROEK

Code postal : 8310
Localité : Assebroek
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande