BRUGSCHE GLOBETROTTERS

Association sans but lucratif


Dénomination : BRUGSCHE GLOBETROTTERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.549.296

Publication

15/09/2014
ÿþMOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de a

NFERGELEGD

MONITEUR BE

Mie Rechtbank Koophandel

08 -09

201 01 SEP 2014

LGISCH STAAT

BLA%ent Afdeerugge De griffier

Ondernerningsnr : 0500.549.296

Benaming

(voluit) : Brugsche Globetrotters

(verkort):

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Sint-Baafskeitstraat 11 bus 3, 8200 Sint-Andries

Onderwerp akte: Ontslag bestuurslid -Statutenwijziging  Wijziging maatschappelijke zetel  Benoeming bestuursleden

Uit de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van 9 augustus 2014 blijkt dat de vergadering de' heer Leo Vande Zande, Astridlaan 138 te 8310 Assebroek, niet herverkozen heeft tot bestuurslid, en dit met; ingang van 9 augustus 2014

Verder heeft de vergadering kennis genomen van het ontslag als bestuurlid dat schriftelijke aangeboden werd .door de heer Eric Schreel, Oliemolenstraat lite 8310 Assebroek.

Uit dezelfde notulen blijkt dat de vergadering heeft beslist om diverse wijzigingen aan te brengen aan de statuten, hetzij

1 het overbrengen om praktische redenen van de maatschappelijke zetel van Sint-Baafskerkstraat 11 bus 3, 8200 Sint-Andries, naar Canadezenstraat 96 te 8380 Lissewege (artikel 2 van de statuten)

2 Lijst bestuurders uit de statuten halen (op advies VSDC) door schrapping artikel 27

3 Enkele leine correcties op basis van de adviezen van het VSDC (Vlaams Studie- en Documentatiecentrum

voor vzw's).

Voor de duidelijkheid worden de volledige statuten met de nodige wijzigingen hernomen:

Trtel I NAAM - ZETEL - DOEL  DUUR

Artikel 1

§ 1 De vereniging wordt genoemd4 Brugsche Globetrotter' vzw, hierna in dit document ook de vzw genoemd.

§ 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vzw, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De vzw heeft haar maatschappelijke zetel te Canadezenstraat 96, 8380 Lissewege, deelgemeente van Stad Brugge, gelegen in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen

Artikel 3

§ 1 De vzw heeft tot doel de wandelsport te ondersteunen en aan te bieden aan leden en niet-leden. Meer specifiek betekent dit

-het organiseren in eigen beheer - of occasioneel in samenwerking met andere verenigingen of derden  van wandeltochten toegankelijk voor zowel wandelaars en joggers van aangesloten wandelclubs bd de erkende federaties, als voor niet aangesloten wandelaars en joggers;

-de georganiseerde wandelingen zo aangenaam en vlot mogelijk te laten plaatsvinden door het aanbieden van rustposten met de nodige materiële ondersteuning voor de wandelaars, eventueel mits inning van een vergoeding.

-het leveren van alle nodige steun aan haar leden om de wandelsport zo aangenaam mogelijk te maken..

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto , Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

1,1Arcn " Klaarn pil h Ararited(Priinfl

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

" MOD 22

-het organiseren van evenementen die verband houden met het wandelgebeuren of het clubverband

ondersteunen.

-De gemeenschap en meer specifiek de wandelende leden te informeren over de wandelsport,

§ 2 De verkregen ontvangsten uit bovenvermelde. verrichtingen mogen uitsluitend worden gebruikt tot dekking van de kosten. De eventueel opgebouwde reserves blijven in de vzw en worden niet uitgekeerd.

§ 3 De vzw mag elle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe elle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

§ 4 De vzw mag ook op bijkomstige wijze zeker economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel

Artikel 4

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel Il LEDEN

Artikel 5

De vzw bestaat uit werkende leden en toegetreden leden bestaande uit sportieve leden en steunende leden. -De werkende leden zijn de stichtende leden en de sportieve leden van de Brugsche Globetrotters vzw die geïnteresseerd zijn in de werking van de vzvv.

-De toegetreden leden zijn de leden van de Brugsche Globetrotters vzw die de wandelsport beoefenen zonder stemrecht in de algemene vergadering van de vzw te wensen. Er zijn 2 categorieën van toegetreden leden:

oDe sportieve leden zijn de leden van de vzw die de wandelsport beoefenen, doch geen stemrecht in de algemene vergadering van de vzw wensen.

oDe steunende leden zijn de leden van de vzw die de wandelsport niet beoefenen, geen stemrecht in de algemene vergadering van de vzw wensen, doch de vzw genegen zijn.

De werkende leden worden hierna 'leden' genoemd. Enkel zij hebben stemrecht op de algemene vergadering. De toegetreden leden kunnen nooit stemrecht hebben in de algemene vergadering.

Artikel 6

§ 1 Het aantal leden moet ten minste uit vijf personen bestaan en kan maximum uit het totaal van de toegetreden leden van de wandelclub bestaan.

§ 2 De leden kunnen nooit aanspraak maken op het patrimonium van de vzw.

Artikel 7

§ 1 Om lid te worden van de vzw moet men:

a)De aanvraag richten tot de secretaris van de club. Dit kan zowel per mail als per brief.

b)Akkoord gaan met de statuten van de vzw en bereid zijn deel te nemen aan de jaarlijkse algemene

vergadering.

c)Aanvaard warden door de raad van bestuur, bij volstrekte meerderheid van stemmen. De raad van bestuur

beslist autonoom over elk verzoek tot opneming.

§ 2 Zowel de leden, toegetreden leden ais steunende leden betalen een jaarlijkse lidgeld. Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering, maar mag nooit meer zijn dan 50 euro.

§ 3 Het jaarlijkse lidgeld dient voor de aansluiting van het lid of het toegetreden lid bij de wandelfederatie waar de vzw is bij aangesloten.

Artikel 8: lidmaatschap leden

§ I Het lidmaatschap van de leden is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 2 Vrijwillig ontslag van een lid geschiedt door een gewone ontslagbrief ter attentie van de raad van bestuur en geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het lid kan wel vragen om verder als toegetreden lid bij de vzw te blijven.

§ 3 Het lidmaatschap volgt de kalender en regels van AKTIVIA, m.a.w. een lid kan om het even wanneer in het jaar lid worden. Het lid dat zijn lidgeld niet betaald heeft op 15 februari van het lopende jaar, wordt geacht ontslag te nemen op de laatste zondag van februari, zoals bepaald in de reglementering van AKTIVIk Dit ontslag geldt dan zowel ais lid ais toegetreden lid.

§ 4 Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§ 5 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vzw.

Artikel 9: lidmaatschap toegetreden leden  sportieve leden

§ 1 Het lidmaatschap van toegetreden leden is van onbepaalde duur en eindigt als het toegetreden lid zijn lidgeld niet betaald, zoals voorgeschreven door de wandelfederatie waaraan de vzw is aangesloten.

§ 2 Toegetreden leden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar bezitten geen stemrecht. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden bepaald door het huishoudelijk reglement.

§ 3 Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§ 4 Een sportief lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook zijn erfgenamen, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vzw.

Artikel 10: lidmaatschap toegetreden leden  steunende leden

§ Het lidmaatschap van steunende leden is per kalenderjaar en wordt verlengd na betaling van het lidgeld.

§ 2 Steunende leden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar bezitten geen stemrecht De rechten en plichten van de steunende leden worden bepaald door het huishoudelijk reglement.

§ 3 Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§ 4 Een steunend lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook zijn erfgenamen, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vzw.

Titel III ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11

De algemene vergadering bestaat uit aile leden van de vzw. De toegetreden leden maken geen deel uit van de algemene vergadering. Toezichthouders worden op de Algemene vergadering uitgenodigd, maar hebben, voor zover ze geen lid zouden zijn, geen stemrecht.M.a.w. alleen leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

Artikel 12

§1 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

1)0e wijziging van de statuten

2)0e benoeming en afzetting van de bestuurders

3)0e benoeming en afzetting van de toezichthouders en het bepalen van hun bezoldiging in geval een

bezoldiging wordt toegekend;

4)0e kwijting aan de bestuurders en toezichthouders

5)0e goedkeuring van de begroting en de rekening

6)De ontbinding van de vzw

7)De uitsluiting van een lid of toegetreden lid

8)0e omzetting van de vzw in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9)Het vrijwillig ontbinden van de vzw

10)Alle gevallen waarin de statuten het vereisen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

§ 2 De algemene vergadering kan tot maximaal 2 toezichthouders aanduiden. Hun mandaat loopt voor 2 jaar en kan verlengd worden. Hun taak is om onafhankelijk de boekhouding na te zien en daar verslag vanuit te brengen op de algemene vergadering. Ais er geen kandidaat toezichthouders zijn, zal de voorzitter of de secretaris het verslag van de penningmeester expliciet nakijken en goedkeuren.

Artikel 13

§ 1 Er zal jaarlijks een algemene vergadering gehouden worden op dag en uur te bepalen door de raad van bestuur. Aile leden moeten ertoe uitgenodigd worden. De uitnodiging zal via brief of email gebeuren. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De raad van bestuur moet elk onderwerp op de agenda plaatsen dat minstens 15 dagen voor de vergadering schriftelijk aangebracht wordt door minstens één twintigste van de leden.

§ 2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vzw. De oproeping moet dan gebeuren binnen de 21 dagen en de bijeenkomst moet uiterlijk de veertigste dag na het verzoek plaatsvinden.

§ 3 De bijeenroeping en bepaling van de definitieve agenda geschiedt ten minste 8 dagen voor de vergadering bij gewone brief of per email, zowel voor de gewone ais voor de buitengewone vergadering.

Artikel 14

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.. Indien hij afwezig is, wordt hij voorgezeten door de ondenioorzitter. Indien ook deze afwezig is, door de oudste (in leeftijd) van de aanwezige bestuurders.

Artikel 15

Een lid van de vzw kan zich laten vertegenwoordigen in de algemene vergadering door een volmachtdrager voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vzw. leder gevolmachtigde kan slechts één lid van de vzw vertegenwoordigen.

Artikel 16

§1 De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan,

§ 2 Om geldig besluiten te nemen in de algemene vergadering worden de voorwaarden van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen gevolgd. Met andere woorden:

-In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

-Voor het wijzigen van de statuten en het ontbinden van de vzw dient minstens de 2/3 den van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

-Daarenboven moeten gewone wijzigingen van de statuten door minstens 2/3 den van de aanwezige en vertegenwoordigde leden aangenomen worden. Een doelwijziging van de vereniging of de ontbinding van de vereniging vergt een meerderheid van minstens 415den van de aanwezige en vertegenwoordigde leden

-Besluiten in verband met een uitsluiting van leden kunnen slechts genomen worden mits 2/3den van de aanwezige en vertegenwoordigde leden de uitsluiting goedkeuren,

-Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

§ 3 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of penningmeester. Het verslag wordt per email (brief voor leden zonder email) aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

§ 4 Derden die belang zouden hebben in inzage in de besluiten van de Algemene vergadering kunnen dit schriftelijk aanvragen met een gemotiveerde brief of e-mail ter attentie van de Raad van Bestuur, geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De daaropvolgende bestuursvergadering zal dan het exacte extract bepalen dat aan de betrokkenen zal worden medegedeeld via mail of brief. (volgens hetzelfde kanaal als de aanvrager gebruikt heeft)

Titel IV RAAD VAN BESTUUR

Artikel 17

§ 1 De vzw wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens 4 leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 2 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vzw.

§ 3 Verkiezing of ontslag van bestuurders vergt een meerderheid van minstens 50% van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

§ 4 Een bestuurslid kan ontslag nemen, door dit

oofwel, in bijzijn van de 2/3de van bestuur te melden op een bestuursvergadering, waarbij dit in de notulen wordt geacteerd en dit ontslag niet binnen de 8 kalenderdagen na publicatie van de notulen schriftelijk wordt ontkend,

oofwel door een schrijven (e-mail of post) te richten aan de voorzitter of secretaris van de Raad Van Bestuur, ter attentie van de Raad van Bestuur.

§ 5 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit

§ 6 Uittredende bestuursleden kunnen zich op de Algemene vergadering herverkiesbaar stellen.

§ 7 De raad van bestuur kan zich laten bijstaan door extra personen, die deelnemen aan de vergaderingen. Artikel 18

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 4 jaar, Zij kunnen door de algemene vergadering herverkceen worden.

Artikel 19

De raad van bestuur kiest in zijn schoot minstens een voorzitter, ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester, Deze functies moeten door minstens 3 natuurlijke personen uitgeoefend worden, waarvan er geen 2 uit hetzelfde gezin komen. Daarnaast kan de raad van bestuur andere bestuursfuncties aanduiden naar gelang van de noden.

Artikel 20

§ 1 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vzw, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van aile handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 21

§ 1 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vzw en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar door de raad van bestuur (verslag vergadering is rechtsgeldig). De voorzitter of de secretaris van de Raad van Bestuur maakt dergelijk besluit zo snel mogelijk over aan de betrokkene en dit binnen de 8 dagen na besluit van de raad van Bestuur. De overgedragen bevoegdheden kunnen eveneens door de betrokken bestuursleden worden stopgezet, mits het bestuurslid dit kenbaar maakt via brief of mail ter attentie van de Raad van bestuur, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 2 Om tegenover derden de vzw te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders.

§ 3 De penningmeester is bevoegd de hieruit voortvloeiende betalingen uit te voeren; daarbij heeft hij de bevoegdheid om contante betalingen van de rekening uit te voeren tot een door de raad van bestuur vastgesteld maximum. Deze bevoegdheid volgt de regels zoals vermeld in artikel 21 § 1 voor het wegnemen van de bevoegdheid of het stopzetten ervan.

Artikel 22

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 23

§ 1 De raad van bestuur vergadert minstens 1 maal per jaar.

Voor-

behouden aan het Belgisch

StaatsbEad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

§ 2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping ' gebeurt schriftelijk of per e-mail, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda,

§ 3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. Voor voorstellen die exact 50% van de stemmen verkrijgen, wordt een 2de stem ronde georganiseerd. Zo dit het resultaat niet Wijzigt is de stem van de voorzitter doorslaggevend., Voorstellen die onmiddellijk door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders worden ondersteund, worden onmiddellijk goedgekeurd.

§ 4 Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris of penningmeester en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Titel V DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 24

§ 1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van elk jaar,

§ 2 Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stek de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 25

§ 1 Tot de ontbinding van de vzw zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgelegd door de wet.

§ 2 Indien het santal leden minder dan 5 leden wordt, zal de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering samenroepen met als enig agendapunt de ontbinding van de vzw,

§ 3 In geval van ontbinding van de vzw wordt het patrimonium (zijnde het overblijvend actief na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten) geschonken aan het "vzw Ariane Leukemie Fonds". Indien het "vzw Ariane Leukemie Fonde niet meer bestaat zal de algemene vergadering een ander goed doel bepalen.

Artikel 26

§ 1 Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 van toepassing.

§ 2 De vzw leeft de wetten, decreten en besluiten van de federale en regionale overheden na.

Tijdens de Algemene Vergadering van 22 maart 2014 werden 2 beslissingen genomen die spijtig genoeg niet neergelegd werden

- opname van Gilbert Van Cleven, Brandstraat 3 te 8000 Brugge als parcoursmeester

-kandidaturen van Rosita Gevaert, Jan-Van-Gentstraat 12 te 8400 Oostende en Brigitte Otte, eveneens

Jan-Van-Gentstraat 12 te 8400 Ooostende, als bestuursleden.

Deze benoemingen werden herbekrachtigd voor publicatie

Op 11 augustus 2014 heeft de raad van bestuur het schrijftelijk ontslag als bestuurslid ontvangen van mevrouw Linda Deplancke, Astridlaan 136 te 8380 Assebroek.

Alle beslissingen gaan in vanaf 9 augustus 2014.;

Serge moreno

Voorzitter Brugsche Globetrotters

Op de laatste blz, van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/11/2012
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

Titel I NAAM - ZETEL - DOEL  DUUR

Artikel 1

§ 1 De vereniging wordt genoemd: Brugsche Globetrotters vzw, hierna in dit document ook de vzw genoemd.

Artikel 2

1) Adelin Ampe wonende Coupure 12, 8000 Brugge

2) Linda De Plancke wonende Astridlaan 138, 8310 Assebroek

3) Erwin Fiems wonende Annunciatenstraat 80 bus 2, 8000 Brugge

4) Hervé Maertens wonende Leopold De Bruynestraat 14, 8310 Sint-Kruis (Brugge)

5) Christian Meersseman wonende Hoedenmakersstraat 5 bus 2, 8000 Brugge

6) Serge Moreno wonende Engelendalelaan 137, 8310 Assebroek

7) Dirk Pollentier wonende St.-Baafskerkstraat 11 bus 3, 8200 Sint-Andries Brugge

8) Eric Schreel wonende Oliemolenstraat 11, 8310 Assebroek

9) Leo Vande Zande wonende Astridlaan 138, 8310 Assebroek

10) Luc Vermeersch wonende Canadezenstraat 96, 8380 Lissewege

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921,zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, onder de hierna volgende voorwaarden.

§ 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vzw, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting  vzw , met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

De vzw heeft haar maatschappelijke zetel te Sint-Baafskerkstraat 11 bus 3, 8200 Sint-Andries, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge

Brugsche Globetrotters vzw, Sint-Baafskerkstraat 11 bus 3, 8200 Sint-Andries

De volgende personen:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Brugsche Globetrotters vzw

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12305763*

(afgekort) : Brugsche Globetrotters vzw Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Sint-Baafskerkstraat 11

0500549296

8200

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Brugge (Sint-Andries)

Griffie

Neergelegd

05-11-2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 3

Luik B - vervolg

§ 1 De vzw heeft tot doel de wandelsport te ondersteunen en aan te bieden aan leden en niet-leden. Meer specifiek betekent dit:

- het organiseren in eigen beheer - of occasioneel in samenwerking met andere verenigingen of derden  van wandeltochten toegankelijk voor zowel wandelaars en joggers van aangesloten wandelclubs bij de erkende federaties, als voor niet aangesloten wandelaars en joggers;

- de georganiseerde wandelingen zo aangenaam en vlot mogelijk te laten plaatsvinden door  indien nodig - het aanbieden van rustposten met de nodige materiële ondersteuning voor de wandelaars, eventueel mits inning van een vergoeding.

- het leveren van alle nodige steun aan haar leden om de wandelsport zo aangenaam mogelijk te maken. - het organiseren van evenementen die verband houden met het wandelgebeuren of het clubverband ondersteunen.

- De gemeenschap en meer specifiek de wandelende leden te informeren over de wandelsport.

§ 2 De verkregen ontvangsten uit bovenvermelde verrichtingen mogen uitsluitend worden gebruikt tot dekking van de kosten. De eventueel opgebouwde reserves blijven in de vzw en worden niet uitgekeerd.

Artikel 6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

§ 4 De vzw mag ook op bijkomstige wijze zeker economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Artikel 4

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel II LEDEN

Artikel 5

§ 2 De leden kunnen nooit aanspraak maken op het patrimonium van de vzw.

Artikel 7

§ 1 Om lid te worden van de vzw moet men:

§ 3 De vzw mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

a) Akkoord gaan met de statuten van de vzw en bereid zijn deel te nemen aan de jaarlijkse algemene vergadering.

b) Aanvaard worden door de raad van bestuur, bij volstrekte meerderheid van stemmen. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming.

De vzw bestaat uit werkende leden, toegetreden leden en steunende leden.

- De werkende leden zijn de stichtende leden en de sportieve leden van de Brugsche Globetrotters vzw die

geïnteresseerd zijn in de werking van de vzw.

- De toegetreden leden zijn de leden van de Brugsche Globetrotters vzw die de wandelsport beoefenen zonder

stemrecht in de algemene vergadering van de vzw te wensen.

- De steunende leden zijn de leden van de vzw die de wandelsport niet beoefenen, geen stemrecht in de

algemene vergadering van de vzw wensen, doch de vzw genegen zijn.

§ 1 Het aantal leden moet ten minste uit vier personen bestaan en kan maximum uit het totaal van de leden van de wandelclub bestaan.

De werkende leden worden hierna  leden genoemd. Enkel zij hebben stemrecht op de algemene vergadering. De toegetreden of steunende leden kunnen nooit stemrecht hebben in de algemene vergadering.

§ 2 Zowel de leden, toegetreden leden als steunende leden betalen een jaarlijkse lidgeld. Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering, maar mag nooit meer zijn dan 50 euro.

§ 3 Het jaarlijkse lidgeld dient voor de aansluiting van het lid of het toegetreden lid bij de wandelfederatie waar de vzw is bij aangesloten.

Artikel 8: lidmaatschap leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

§ 1 Het lidmaatschap van de leden is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

Artikel 11

Artikel 12

Artikel 13

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

§ 2 Vrijwillig ontslag van een lid geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het lid kan wel vragen om verder als toegetreden lid bij de vzw te blijven.

§ 3 Een lid dat zijn lidgeld niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen zowel als lid als toegetreden lid.

§ 4 Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§ 5 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vzw.

Artikel 9: lidmaatschap toegetreden leden

§ 1 Het lidmaatschap van toegetreden leden is van onbepaalde duur en eindigt als het toegetreden lid zijn lidgeld niet betaald, zoals voorgeschreven door de wandelfederatie waaraan de vzw is aangesloten.

§ 2 Toegetreden leden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar bezitten geen stemrecht. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden bepaald door het huishoudelijk reglement.

Artikel 10: lidmaatschap steunende leden

§ 1 Het lidmaatschap van steunende leden is per kalenderjaar en wordt verlengd na betaling van het lidgeld.

Titel III ALGEMENE VERGADERING

1) De wijziging van de statuten

2) De benoeming en afzetting van de bestuurders

3) De benoeming en afzetting van de toezichthouders

4) De kwijting aan de bestuurders en toezichthouders

5) De goedkeuring van de begroting en de rekening

6) De ontbinding van de vzw

7) De uitsluiting van een lid, toegetreden lid of steunend lid

8) De omzetting van de vzw in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9) Het vrijwillig ontbinden van de vzw

§ 2 Steunende leden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar bezitten geen stemrecht. De rechten en plichten van de steunende leden worden bepaald door het huishoudelijk reglement.

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vzw. De toegetreden of steunende leden maken geen deel uit van de algemene vergadering. Toezichthouders maken eveneens deel uit van de Algemene vergadering

§1 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

§ 2 De algemene vergadering kan tot maximaal 2 toezichthouders aanduiden. Hun mandaat loopt voor 2 jaar en kan verlengd worden. Hun taak is om onafhankelijk de boekhouding na te zien en daar verslag vanuit te brengen op de algemene vergadering. Als er geen kandidaat commissarissen zijn, zal de voorzitter het verslag van de penningmeester expliciet nakijken en goedkeuren.

§ 1 Er zal jaarlijks een algemene vergadering gehouden worden op dag en uur te bepalen door de raad van bestuur. Alle leden moeten ertoe uitgenodigd worden. Voor zover de kalender dit toelaat, zal de uitnodiging vermeld staan in het wandelkrantje. Bij hoogdringendheid of als de kalender dat niet toestaat, kan ze via brief of email samengeroepen worden.

§ 2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vzw.

§ 3 De bijeenroeping geschiedt ten minste 8 dagen voor de vergadering bij gewone brief of per email, zowel voor de gewone als voor de buitengewone vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De raad van bestuur moet elk onderwerp op de agenda plaatsen dat minstens 15 dagen voor

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

de vergadering schriftelijk aangebracht wordt door minstens één twintigste van de leden.

Artikel 14

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien hij afwezig is, wordt hij voorgezeten door de ondervoorzitter. Indien ook deze afwezig is, door de oudste (in leeftijd) van de aanwezige bestuurders.

Artikel 15

Een lid van de vzw kan zich laten vertegenwoordigen in de algemene vergadering door een volmachtdrager voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vzw. Ieder gevolmachtigde kan slechts één lid van de vzw vertegenwoordigen.

Artikel 16

Artikel 17

Artikel 19

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

§ 2 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vzw.

§ 3 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 4 Uittredende bestuursleden kunnen zich herverkiesbaar stellen. Artikel 18

§ 2 Om geldig besluiten te nemen in de algemene vergadering worden de voorwaarden van de Wet van 27 juni 1921 gevolgd. Met andere woorden:

- In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

- Voor het wijzigen van de statuten en het ontbinden van de vzw dient minstens de 2/3 den van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn en door minstens 2/3 den van de aanwezige en vertegenwoordigde leden aangenomen te worden.

- Besluiten in verband met een uitsluiting van leden kunnen slechts genomen worden mits 2/3den van de aanwezige en vertegenwoordigde leden de uitsluiting goedkeuren.

- Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

§ 3 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of penningmeester. Het verslag wordt per email (brief voor leden zonder email) aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Titel IV RAAD VAN BESTUUR

§ 1 De vzw wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens 5 leden. Indien de algemene vergadering slechts uit drie leden zou bestaan, zetelen 2 personen in de raad van bestuur.

§ 1 De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

De raad van bestuur kiest in zijn schoot minstens een voorzitter, ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester, Deze functies moeten door minstens 3 natuurlijke personen uitgeoefend worden, waarvan er geen 2 uit hetzelfde gezin komen. Daarnaast kan de raad van bestuur andere bestuursfuncties aanduiden naar gelang de noden.

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 4 jaar. Zij kunnen door de algemene vergadering herverkozen worden.

Artikel 20

§ 1 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vzw, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

§ 2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 21

§ 1 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vzw en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 2 Om tegenover derden de vzw te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders.

§ 3 De penningmeester is bevoegd de hieruit voortvloeiende betalingen uit te voeren; daarbij heeft hij de bevoegdheid om contante betalingen van de rekening uit te voeren tot een door de raad van bestuur vastgesteld maximum.

Artikel 25

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 22

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Artikel 23

§ 1 De raad van bestuur vergadert minstens 1 maal per jaar.

Titel V DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 24

§ 1 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar begint op 1 januari 2013.

§ 3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij gelijkheid van stemmen, kan een 2de stemronde georganiseerd worden. Zo dit het resultaat niet wijzigt is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§ 4 Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris of penningmeester en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

§ 2 Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

§ 2 Indien het aantal leden minder dan 5 leden wordt, zal de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering samenroepen met als enig agendapunt de ontbinding van de vzw.

§ 2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk of per e-mail, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§ 1 Tot de ontbinding van de vzw zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgelegd door de wet.

§ 3 In geval van ontbinding van de vzw wordt het patrimonium (zijnde het overblijvend actief na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten) geschonken aan het  vzw Ariane Leukemie Fonds . Indien het  vzw Ariane Leukemie Fonds niet meer bestaat, zal de algemene vergadering een ander goed doel bepalen.

Artikel 26

§ 1 Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 van toepassing.

§ 2 De vzw leeft de wetten, decreten en besluiten van de federale en regionale overheden na. Artikel 27

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De algemene vergadering benoemt volgende personen tot bestuurder:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Opgemaakt in drie exemplaren te Brugge op 22 oktober 2012.

Brugsche Globetrotters vzw, Sint-Baafskerkstraat 11 bus 3, 8200 Sint-Andries

Handtekeningen van de stichtende leden

Adelin Ampe Linda De Plancke Erwin Fiems

Hervé Maertens Christian Meersseman Serge Moreno

Dirk Pollentier Eric Schreel Leo Vande Zande

Luc Vermeersch

1) Voorzitter: Serge Moreno wonende Engelendalelaan 137, 8310 Assebroek

geboren te Gent op 20/05/1959

2) Ondervoorzitter: Hervé Maertens wonende Leopold De Bruynestraat 14, 8310 St.-Kruis (Brugge) geboren te Knokke op 08/12/1950

3) Penningmeester: Luc Vermeersch wonende Canadezenstraat 96, 8380 Lissewege

geboren te Brugge op 29/03/1962

4) Secretaris: Dirk Pollentier wondende St.-Baafskerkstraat 11 bus 3, 8200 St.-Andries (Brugge) geboren te Brugge op 19/07/1945

5) Bestuurslid: Adelin Ampe uit Brugge wonende Coupure 12, 8000 Brugge

geboren te Brugge op 17/06/1957

6) Bestuurslid: Linda De Plancke wonende Astridlaan 138, 8310 Assebroek

geboren te Brugge op 06/04/1956

7) Bestuurslid: Christian Meersseman wonende Hoedenmakersstraat 5 bus 2, 8000 Brugge geboren te Brugge op 26/02/1952

8) Bestuurslid: Leo Vande Zande wonende Astridlaan 138, 8310 Assebroek

geboren te Brugge op 10/08/1951

9) Bestuurslid: Eric Schreel wonende Oliemolenstraat 11, 8310 Assebroek

geboren te Brugge op 08/03/1949

Coordonnées
BRUGSCHE GLOBETROTTERS

Adresse
SINT-BAAFSKERKSTRAAT 11, BUS 3 8200 SINT-ANDRIES

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande