BRUGSE OLDTIMERS VRIENDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : BRUGSE OLDTIMERS VRIENDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 423.438.256

Publication

03/07/2015
ÿþM0D 2.2

i=i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffe

1l1 emiii

50953].3*eui

i 1











Ondememingsnr : 423.438.256

Benaming

(voluit) : Brugse Oldtimers Vrienden

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Diksmuidse Heerweg 64, 8200 Brugge

Onderwerp akte :

Brugse Oldtimers Vrienden vzw

Joseph Wautersstraat 62

8200 Brugge

Gerechtelijk arrondissement Brugge

Ondememingsnummer: 423438256

NIEUWE STATUTEN

De algemene vergadering van 23 december 2005, beraadslagend overeenkomstig de wet van 2 mei 2002 en de statutaire bepalingen, heeft volgende statutaire wijzigingen goedgekeurd. De vorige tekst der statuten wordt geschrapt en vervangen door de hiernavolgende tekst:

Art.1. De vereniging wordt genoemd "Brugse Oldtimers Vrienden", vereniging zonder winstoogmerk,, afgekort als "BOV".

Art.2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 8200 Brugge, Joseph Wautersstraat 62, gerechtelijk arrondissement Brugge. Deze kan verplaatst worden naar om het even welke andere plaats, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art.3. Het doel van de vereniging is, liefhebbers van oldtimer voertuigen met elkaar in contact te brengen, teneinde hun belangen te verdedigen, en hen aan te moedigen het patrimonium van deze voertuigen te vrijwaren .

Daartoe kan de vereniging alle middelen aanwenden die niet bij de wet verboden zijn of in strijd met de' openbare orde.

Art.4. De vereniging kent twee soorten door de beheerraad erkende leden, namelijk effectieve leden en, toegetreden leden. De effectieve leden, ook werkende leden genaamd, dragen door hun bijzondere; bevoegdheid of hun bedrijvigheid rechtstreeks bij tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. ZIJ alleen beschikken over alle rechten voorzien in de statuten, inclusief het stemrecht op de algemene vergaderingen en de inschrijving in het ledenregister. Zij moeten minimum met drie zijn. Kandidaat-leden dienen hun kandidatuur in per gewone brief gericht aan de voorzitter. Ze worden tot de vereniging aanvaard na beslissing van de raad van beheer.

De toegetreden leden dragen enkel financieel bij en hebben geen stemrecht tijdens de algemene vergadering.

Art 5. Zowel in de algemene vergadering als in de raad van bestuur is de stem van de voorzitter of van de, beheerder die hem vervangt doorslaggevend in geval van staking van stemmen.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde leden. Diegenen, welke niet aan de stemming deelnemen, worden als niet-aanwezig beschouwd voor de berekening van de meerderheden, behalve in het geval dat een gebiedende bepaling van de wet een bijzonder quorum vereist. Indien een op de algemene vergadering genomen resolutie beraadslaagd werd, zonder dat minstens de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd was, zat de voorzitter van de raad van bestuur gemachtigd zijn de beslissing te verdagen tot een volgende vergadering, die speciaal met dit doel bijeengeroepen is, of ten laatste tot de volgende jaarlijkse algemene vergadering. Dan zal de beslissing definitief zijn, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, onder voorbehoud van bijzondere bepalingen voorzien in de wet.

Art.6. De raad van bestuur bepaalt het bedrag van de jaarlijkse bijdrage, welke echter niet hoger mag zijn: ' dan ¬ 100, gekoppeld aan de index, ref. 1/2005.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

2 2 JUN 2015

Gent AfceBrugge

De griffier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

v

~V "r-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art.7. De duur van het mandaat der bestuurders, verkozen door de algemene vergadering, is beperkt tot tien ' jaar. De uittredende bestuurders zijn steeds herkiesbaar. De bestuurder, wiens mandaat verlopen in, blijft in functie tot hij vervangen is.

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide volmachten voor het besturen van de vereniging. Hij mag namelijk, zonder beperkend karakter van deze opsomming, alle roerende goederen verwerven, vervreemden, evenals tegemoetkomingen, giften en legaten aanvaarden en ontvangen. De raad van bestuur mag de vereniging gerechtelijk vertegenwoordigen, zowel als eiser als gedaagde. Hij zal, onder zijn aansprakelijkheid, zijn volmachten geheel of gedeeltelijk kunnen overdragen aan een gemachtigd persoon, belast met het dagelijks bestuur, verkozen door en uit de algemene vergadering, die ook over het beëindigen van zijn mandaat beslist Deze gevolmachtigde verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen. Hij zal zich verantwoorden tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur.

De algemene vergadering zal plaatsvervangende bestuurders mogen kiezen. In geval het mandaat van één of meerdere bestuurders vrijkomt, blijven de overblijvende leden verder de raad van bestuur vormen, met dezelfde bevoegdheden als de volledige raad. De raad duidt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement uitvaardigen.

Art.8. Tot het uitsluiten van een werkend lid, dat zich schuldig zou hebben gemaakt aan overtreding van de statuten of de wetten van eer en geweten, kan slechts besloten worden door de algemene vergadering.

Art.9. In de algemene vergadering mogen beslissingen genomen worden in verband met punten, welke niet op de agenda voorkomen, mits de eenparige instemming van de aanwezige beheerders. Uitzondering hierop vormen echter de beslissingen die betrekking hebben op de uitsluiting van een Lid, de ontbinding, de rekeningen, de begroting of de wijzigingen der statuten.

Art.10. De leden mogen zich op de algemene vergadering door andere leden laten vertegenwoordigen. Geen enkele vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht Behalve wanneer de , afwezige of verhinderde leden het anders wensen, heeft de raad als opdracht ambtshalve in hun vertegenwoordiging te voorzien.

Art.11. De uitnodigingen voor de algemene vergaderingen gebeuren per eenvoudige omzendbrief. De resoluties van de algemene vergadering worden opgetekend in een register en ondertekend door de voorzitter en de penningmeester van de raad van beheer.

Het register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel, waar de leden en derden die hun belang kunnen aantonen, ervan kennis kunnen nemen, zonder het register echter te verplaatsen.

Art.12. De leden komen overeen dat, indien de vereniging om één of andere reden het voordeel van de rechtspersoonlijkheid niet meer zou genieten, deze toch onder haar leden zou blijven voortbestaan in de vorm van een vereniging van gemeen recht.

Art.13. De akten die de vergadering binden, worden, hetzij door de voorzitter, hetzij door de drager van een bijzondere opdracht vanwege de raad van bestuur, ondertekend.

Art.14. Iedere rechtsvordering, als eiser of ais gedaagde, wordt ingesteld op initiatief van de voorzitter der beheerraad of van de afgevaardigd bestuurder.

Art.15. In geval van ontbinding geeft de door de algemene vergadering aangeduide vereffenaar aan de activa een bestemming, welke zo dicht mogelijk aanleunt bij het doel van de vereniging.

Art.16. Voor de niet in onderhavige statuten voorziene punten zullen de leden zich beroepen op de wet van 2 mei 2002. Zij dienen deze wet volledig na te leven. De bepalingen van deze wet, waarvan niet uitdrukkelijk door onderhavige akte wordt afgeweken, worden als geschreven aanzien en de clausules, welke strijdig zijn met de gebiedende bepalingen van deze wet, zullen als niet-geschreven aanzien worden.

Te Brugge, 23112/2005,

De algemene vergadering heeft op 23 december 2005 het ontslag genoteerd van de volledige raad van

bestuur. Ze heeft daarna tot nieuwe bestuurder benoemd:

Leenknecht, Martin, Vorkstraat 4, 8000 Brugge,

u Roeselare, 18/6/1953;

Van Daele, Eric, Gistelsesteenweg 307, 8200 Brugge,

o Sint-Andries, 301611941;

Vandamme, Eric, Diksmuidse Heerweg 64, 8200 Brugge,

Brugge, 11/6/1945;

Van Rietvelde, Myriam, Joseph Wautersstraat 62, 8200 Brugge,

° Brugge, 17/3/1960.

De leden hebben onderling benoemd:

Vandamme Eric: tot voorzitter;

Van Daele Eric: tot vice-voorzitter;

Leenknecht Martin: tot secretaris;

Van Rietvelde Myriam: tot penningmeester.

Vandamme Eric wordt benoemd tot afgevaardigd bestuurder en als zodanig belast met het dagelijks bestuur

van de vereniging en bevoegd in verband met dit bestuur voor de vereniging te tekenen.

Eric Vandamme

Voorzitter



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
BRUGSE OLDTIMERS VRIENDEN

Adresse
JOSEPH WAUTERSSTRAAT 62 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande