BRYGHIA CANTAT GEMENGD BRUGS CONCERTKOORT, AFGEKORT : BRYGHIA CANTAT

Association sans but lucratif


Dénomination : BRYGHIA CANTAT GEMENGD BRUGS CONCERTKOORT, AFGEKORT : BRYGHIA CANTAT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 466.722.329

Publication

18/07/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



bel *isiaja9i*

a. 1

BE

Sta





rz6CHrE r;N{{ VAN riOi.r}-lti»:,

(Atde1"

BRUGGE

op: I,~g E3rugqu )

C 9 JULI Zel5

Griffie De ~e'

Ondernemingsnr : 0466.722.329

Benaming -

(votult) : Bryghia Cantat gemengd Brugs concertkoor

(verkort) : Bryghia Cantat

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Jacobus van Bellegb6mstraat 30, 8310 Brugge

Onderwerp akte : Verplaatsen maatschappelijke zetel, wijziging statuten, ontslagen en benoemingen

Op de bijzondere algemene vergadering van dinsdag 15 november 2011 werden volgende besluiten, genomen.

Besluit 1 Verplaatsing maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel wordt verplaatst van de J. van Belieghemstraat 30 te 8310 Brugge naar Wolfsklauwstraat 6 te 8200 Brugge.

Besluit 2 Wijziging van de statuten.

De nieuwe gecoördineerde statuten luiden ais volgt:

Titel 1 Naam  Zetel -- Doel  Duur

Art. 1. - De vereniging draagt als naam : «Bryghia Cantat gemengd Brugs concertkoor». In haar betrekkingen met derden màg zij ook gebruik maken van de afkorting : «Bryghia Cantat ».

Art. 2. - De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brugge op het adres Wolfsklauwstraat 6, 8200 Brugge. Deze kan verplaatst worden door beslissing van de algemene vergadering.

Art. 3. - §1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het beoefenen, uitvoeren en verspreiden van alle gezongen muziek. Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. In die zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

§2. De vereniging kan één of meer afdelingen of bedrijfszetels tellen waar de in vorige § bedoelde activiteiten uitgeoefend worden, zulks ook buiten het rechterlijk arrondissement waar de hoofdzetel gevestigd is.

§3. De vereniging heeft een federale structuur. De gefedereerde afdeling of aangeslotenen zijn volledig

autonoom, onder voorbehoud van hun verplichtingen als lid, en verbinden deze vereniging niet.

§4. De vereniging is politiek, financieel, commercieel en religieus volledig ongebonden en neutraal en moet dit blijven voor de duur van haar bestaan.

Art, 4. - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. Titel Il  Leden

Art. 5, - Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste acht bedragen, De eerste [eden zijn de ondergetekende stichters.

Art. 6. - De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. Alleen eerstgenoemden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. De art. 7 tot 10 zijn alleen op hen van toepassing. Niet-werkende leden, onder de benaming van « toetredende leden », « ereleden » of «

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

"rt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

beschermende leden », hebben alleen die rechten en verplichtingen welke bepaald worden in een huishoudelijk reglement.

Art. 7. - Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de Raad van bestuur, De voorwaarden voor toetreding worden omschreven in het huishoudelijk reglement,

Art. 8, - Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald bij art, 12 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 9. -- Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolg ers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte lidgelden terug te vorderen,

Art. 10. - §1. Het lidgeld wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van bestuur en bedraagt ten hoogste 5000 fr. of 125 Euro, Bovendien mag de Raad van bestuur een aanvangsbijdrage of inleg vorderen van ten hoogste 2000 fr. of 50 Euro.

§2. In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Titel III  Bestuur Raad van bestuur

Art. 11 - §1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie en ten hoogste

negen leden, benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

§2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 12. - §1. Om tot bestuurder te worden verkozen moet men lid zijn van de vereniging en voldoen aan de voorwaarden bepaald in het huishoudelijk reglement.

§2. Ieder lid kan zich kandidaat stellen of laten stellen overeenkomstig de procedure beschreven in het huishoudelijk reglement.

Art. 13. - §1. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van drie jaar. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene verkiezingen. Indien om één of andere reden deze bepalingen niet kunnen nageleefd worden, dan blijvende uittredende bestuurders bij het verstrijken van hun mandaat in functie tot wanneer in hun vervanging is voorzien. Gedurende die tijd blijven zij persoonlijk aansprakelijk. Zij moeten de eerstvolgende verkiezingen' voorbereiden, desnoods na statutenwijziging,

§2. Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag, afiètting enz. , het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats verkozen wordt, deze functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijk mandaat.

Art. 14. - §1, De Raad kan uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris aanduiden. Wordt geen voorzitter verkozen, dan presideert de oudste bestuurder de vergaderingen en oefent die de bevoegdheden uit die in voorkomend geval gewoonterechtelijk aan de voorzitter toekomen.

§2, De Raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders, De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

§3, De Raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Een bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§4, Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de raad op zijn volgende vergadering wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 15. - §1. De Raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren ; van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn ; van alle handels- en bankverrichtingen ; van het opheffen van hypotheken.

§2. De Raad benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

§3. De Raad kan één of meer bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden ; hij kan ze volledig overdragen aan twee of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

§4. De Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt,

§5. De Raad kan één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur, o.m. met de geldige handtekening tegenover het bestuur der posterijen, belastingen, distributiemaatschappijen en andere bevoegde ministriële departementen of administraties, evenals van de courante algemene

MOD 2,2

briefwisseling, Worden er twee of meer afgevaardigde bestuurders aangesteld, dan oefenen zij  behoudens bijzondere volmacht aan één onder hen  gezamenlijk het dagelijks bestuur uit.

§6. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van bestuur.

Art. 16,  Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van drie bestuurders, Tegenover derden zijn dezen er niet toe verplicht enig bewijs hiervan voor te leggen ; tegenover de vereniging blijven zij evenwel persoonlijk aansprakelijk. De raad kan deze handtekening ook verlenen aan één bestuurder en zelfs aan een derde, voor bepaalde en beperkte opdrachten overeenkomstig art. 15,§§ 3 en 5.

Titel IV  Algemene Vergadering

Art. 17.  De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden. Een lid mag zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht. Ieder lid beschikt over één stem.

Art. 18.  De algemene vergadering alleen is bevoegd voor :

a)Statutenwijziging ;

b)Benoeming en afzetting van bestuurders ;

c)Goedkeuring van begrotingen en rekeningen ;

d)Vrijwillige ontbinding ;

e)Uitsluiting van werkende leden.

o

Art. 19. - §1. Elk jaar wordt tenminste één algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de

L. rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgende jaar. Zij heeft plaats zo spoedig

e mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de loop van de maand maart, In afwachting van die

vergadering mag de Raad van bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de ontwerp-begroting.

e - §2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit

o

vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de werkende leden daarom verzoeken,

e §3. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter, van twee

b bestuurders of van één vijfde van de werkende leden. Zij worden verstuurd per gewone post ten laatste zeven

rm

dagen voor de vergadering,

§4, De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. Deze wordt bepaald door de raad van

e bestuur, maar één twintigste van de werkende leden hebben het recht punten op de agenda te brengen.

d §5. De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.

eq

Art. 20. - De vergadering wordt gepresideerd door de voorzitter van de Raad van bestuur of, bij diens

o verhindering, door de oudste van de aanwezige bestuurders ; de vergadering kan echter dit voorzitterschap

eq

weigeren door, bij eenvoudige meerderheid, een ander te kiezen. De voorzitter wijst de secretaris aan,

0

ce Art. 21 - §1. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige

I meerderheid van stemmen welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Besluiten in verband

met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij art. 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, in acht worden genomen. Bij staking

-, van stemmen beslist in ieder geval de stem van de voorzitter.

e §2. Besluiten van de algemene vérgadering kunnen, indien het belang van de vereniging dit vereist,

opgeschort worden door de Raad van bestuur ; in dat geval roept de Raad een nieuwe vergadering bijeen die

" =1 binnen de veertien dagen moet plaatshebben en die een geldig eindbesluit kan nemen met gewone

te meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Neemt, op die vergadering, de

ot gehele Raad ontslag, dan mag het aldus aangenomen besluit slechts uitgevoerd worden vanaf de dag dat een

nieuwe Raad verkozen is.

P, §3. Met afwijking van §1 kan de procedure van de statutenwijziging niet aangewend worden tot verandering

van het doel van de vereniging. Een besluit tot wijziging daarvan, geldig aangenomen door de algemene vergadering, brengt van rechtswege de ontbinding van de vereniging mede,

e Art..22. - Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en de

C secretaris. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Leden

en derden die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen, vo

Titel V -- Financieel beleid

Art. 23. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Rekeningen en begrotingen worden, eventueel door bemiddeling van de penningmeester, door de Raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Titel Vi  Ontbinding en vereffening

MCD 2.2

Luik B - Vervolg

Voor-r

L houdgn

aan het

Belgisch

Staatsblad

Art. 24. - Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig art. 20 en volgende de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig deze statuten. Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars ; bij gebreke daarvan kan de Rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art. 25. - §1. Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, de netto-activa worden besteed aan een vereniging met een gelijkaardig doel als de ontbonden vereniging,

§2. Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vereniging en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oudleden, tenzij deze zelf verenigingen zijn met een doel gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging ; ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Art. 26. - Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Besluit 3: ontslagen en benoemingen.

Mevrouw Genoveva Boussier neemt ontslag als bestuurder.

De heer Marc Ingelbrecht wordt aangeduid als bestuurder en aanvaardt.

De heer Jan Boussier neemt ontslag als bestuurder.

De heer Florent Will wordt aangeduid als bestuurder en aanvaardt.

Voornoemde ontslagen en benoemingen gaan in op 1 december 2011.

Op de bijzondere algemene vergadering van dinsdag 29 mei 2012 werd volgend besluit genomen.

Ontslag ais bestuurder van mevrouw Henriette Deneckere, de heer Erik Cooremans, mevrouw Lutgart Casteteyn en mevrouw Simone Vandaele. Deze ontslagen gaan in op 29 mei 2012.

De bestuurders vanaf 29 mei 2012 zijn dus:

Jan Willaert, Vooruitgangstraat 92, 8310 Brugge, bestuurder - voorzitter

Marc Ingelbrecht, Wolfsklauwstraat 6, 8200 Brugge, bestuurder - secretaris

Florent Will, Baron ruzettelaan 249, 8310 Brugge, bestuurder - penningmeester

Aldus besloten in de bijzondere algemene vergadering van dinsdag 15 november 2011 en de bijzondere algemene vergadering van dinsdag 29 mei 2012,

Getekend

Jan Willaert

voorzitter

Bijlagen

Vernieuwde statuten

Verslag bijzondere algemene vergadering van dinsdag 15 november 2011

Huishoudelijk reglement

Verslag bijzondere algemene vergadering van dinsdag 29 mei 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BRYGHIA CANTAT GEMENGD BRUGS CONCERTKOORT, A…

Adresse
JACOBUS VAN BELLEGHEMSTRAAT 30 8310 BRUGGE

Code postal : 8310
Localité : Assebroek
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande