BSOM ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BSOM ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 540.637.418

Publication

18/10/2013
ÿþs mod 11.1

s, ln de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

na neerlegging ter griffie van de akte

r INGEX OM TB `e,

u ke ,

RECHTBANK VAN xoteluNbet 9 OKT. 2013

Vin,

I~

Ondernemingsnr : o Ç 4 cr G 3 r 4' (5

Benaming (voluit) : bSOM ARCHITECTEN

,

!! (verkort) :

il Rechtsvorm : BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPRKTE AANSPRAKELIJKHEID

il Zetel : STOVESTRAAT 1 BUS 11

8600 DIKSMUIDE

! Onderwerp akte :OPRICHTING

!c "bSOM Architecten"

i! Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

i met zetel te 8600 Diksmuide

Stovestraat 1 bus 11

!! Er blijkt uit een proces-verbaal, opgemaakt door meester Bertrand Desmaricaux, notaris te Diksmuide, op 24i

september 2013, dat er opgericht werd een burgerlijke vennootschap onder de vomi van een besloten vennoot-i

ii schap met beperkte aansprakelijkheid dragende de naam "bSOM Architecten", met zetel te 8600 Diksmuide,;

I! Stovestraat 1 bus 11, en met als oprichters: 1. Dei

!! Heer LARIDON Bert, ingenieur-architect, geboren te Diksmuide op 12 december 1974, (identiteitskaartnummer! i! 591-8141010-96 - rijksregistemummer 74.12.12-021.93), echtgenoot van Mevrouw Gerry Anja, hierna genoemd

I! wonende te 8600 Diksmuide, Stovestraat 1 bus 12. '

i 2. Mevrouw GERRY Anja Tanca, bediende, geboren te Veurne op 9 september 1974, (identiteitskaartnummer' 590-9491418-91 - rijksregistemummer 74.09.09-048.38), echtgenote van de Heer Laridon Bert, voornoemd,' wonende te 8600 Diksmuide, Stovestraat 1 bus 12.

Die verklaren gehuwd te zijn te Diksmuide op 21 juli 2000 onder het stelsel der scheiding van goederen ingevolge;

ii huwelijkscontract verleden voor ondergetekende notaris op 11 juli 2000,

i' Die mij het door de wet vereiste financieel plan overhandigd hebben, en mij verzocht hebben een authentieke akte; '; op te maken van de statuten van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap; '' met beperkte aansprakelijkheid met de naam "bSOM Architecten", met zetel te 8600 Diksmuide, Stovestraat 1 bus 11, waarvan het geplaatste kapitaal ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) bedraagt en

ii verdeeld is in honderd (100) gelijke aandelen zonder vermelding van nominale waarde. .

il De comparanten verklaren en erkennen dat het gehele kapitaal van de vennootschap geplaatst is en dat zijzelf!

ii alle honderd (100) aandelen hebben onderschreven, als volgt : !

ii a) door de Heer Bert Laridon voornoemd, voor tachtig aandelen 80 .

;; b) door Mevrouw Anja Gerry voornoemd, voor twintig aandelen

20

'!!,Totaal : honderd aandelen 100

De comparanten verklaren dat het kapitaal is volstort ten betope van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200) door;

,l inbreng in geld, als volgt

a) door de Heer Bert Laridon, voornoemd, voor vierduizend negenhonderd zestig Euro: 4.960,00¬

b) door Mevrouw Anja Gerry, voornoemd, voor duizend tweehonderd veertig Euro: 1.240,00¬

11TOTAAL: zesduizend tweehonderd Euro 6.200,00E

i! De comparanten verklaren dat aile aandelen waarop zij ingeschreven hebben voor één derde volstort zijn, !! De gelden werden gestort op een bijzondere rekening nummer 652-8119780-89, geopend op naam van dei

i! vennootschap in oprichting bij de Record, zoals blijkt uit het bewijs van deponering afgeleverd door genoemde! financiële instelling op 19 september 2013 dat aan deze akte gehecht zal blijven.

;i De ondergetekende notaris heeft de comparanten gewezen op de inhoud en de draagwijdte van de bepalingen van de wet met betrekking tot de quasi-inbreng.

!! De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is !i opgericht onder de naam "bSOM Architecten". De vennootschap wordt opgericht op heden voor een onbepaalde duur, en verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de' ii dag van de in het Wetboek van Vennootschappen bedoelde neerlegging.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

4

Voorbehouden aan het peÎgisch Staatsblad



De vennootschap kan, onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding, slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering met naleving van de vereisten voorzien voor wijziging van de statuten. De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8600 Diksmuide, Stovestraat 1 bus 11.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

De vennootschap heeft tot doel :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert. Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600), en wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van één/honderdste (11100) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is volledig geplaatst.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor aile zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent. Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kankunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld,

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect warden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B verroerden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-behaude0

aap het , Belgïsch

Staatsblad

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die In eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overtijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen.

De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering voor een hernieuwbare termijn van drie jaar onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Indien de vennootschap voor het laatst afgesloten boekjaar voldoet aan de criteria vernield in artikel vijftien van het Wetboek van Vennootschappen, is ze niet verplicht één of meer commissarissen te benoemen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel, en niettegenstaande enige andersluidende statutaire bepaling, de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering. De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden de eerste zaterdag van de maand Juni om zestien uur op de maatschappelijke zetel, of op elke andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot,

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Het boekjaar begint op een januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

De zaakvoerders zijn verplicht elk jaar een inventaris alsmede een jaarrekening op te maken die voldoet aan de wettelijke bepalingen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt een geheel. De jaarrekening moet binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar ter goedkeuring worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

Op de winst van het boekjaar zal vijf ten honderd voorafgenomen worden voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

De algemene vergadering zal bij meerderheid van stemmen besluiten het geheel of een gedeelte van de voor uitkering beschikbare winst, na de toekenning aan de wettelijke reserve, te verdelen of te reserveren.

Nochtans mag geen uitkering geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, gedaald is of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet uitgekeerd mogen worden.

1) Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting en zal eindigen op eenendertig december tweeduizend veertien.

2) De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend vijftien.

3) Nadat de statuten zoals hierboven bepaald zijn, hebben de oprichters beslist te benoemen tot eerste niet-statutaire zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur, de Heer Bert Laridon voornoemd, die aanvaardt. De comparant verklaart en verbindt zich ertoe om in de eerste algemene vergadering die hij zo spoedig mogelijk zal houden na de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, deze benoeming te bevestigen en te bekrachtigen.

VOLMACHT formaliteiten Kruispuntbank

voor Ondernemingen

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Fiscaal Kantoor Werner Decoutere, met zetel te 8600



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Diksmuide, Grauwe Broedersstraat 38111, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van de Kruispuntbank voor Ondernemingen (Ondernemersloket), Belasting over de Toegevoegde Waarde.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Bertrand Desmaricaux

" Voor- "

behoudet

aap het

,Belgisch

Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 31.07.2016, NGL 31.08.2016 16567-0021-009

Coordonnées
BSOM ARCHITECTEN

Adresse
STOVESTRAAT 1, BUS 11 8600 DIKSMUIDE

Code postal : 8600
Localité : DIKSMUIDE
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande