BUSHCRAFT WEST, AFGEKORT : BW

Association sans but lucratif


Dénomination : BUSHCRAFT WEST, AFGEKORT : BW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.957.884

Publication

17/02/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK I: NAAM  RECHTSVORM  ZETEL  DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Bushcraft West (afgekort als BW). De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

ARTIKEL 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Brugsebaan 13, 8810 Lichtervelde, in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen.

ARTIKEL 3

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II: DOEL

ARTIKEL 4

De vereniging heeft tot doel: Educatie van kinderen, jongeren en volwassenen op het vlak van buiten spelen, buitensport en natuurbeleving in het algemeen en bushcraft in het bijzonder, waarbij bushcraft staat voor het leven en overleven in, met en van de natuur, mét respect voor de natuur. Door buiten spelen, buitensport, natuurbeleving en bushcraft inzicht, vaardigheid en bekommernis ontwikkelen rond natuur- en milieuthema s. Door buiten spelen, buitensport, natuurbeleving en bushcraft het maatschappelijk draagvlak voor natuur en milieu verruimen. Ter realisatie van dit doel kan de vereniging onder andere volgende activiteiten ontplooien: Het organiseren van kampen, lezingen, reizen, stages, uitstappen, vormingen, weekends en workshops die rechtstreeks of onrechtstreeks met buiten spelen, buitensport, natuurbeleving en bushcraft te maken hebben. De technisch-pedagogische vorming van een vrijwilligerskader. Het ontwerpen en bijhouden van een website en het uitgeven van een nieuwsbrief en/of tijdschrift. De vereniging richt zich in de eerste plaats tot West-Vlaanderen, maar kan overal activiteiten ontplooien De vereniging mag alle handelingen stellen die direct of indirect kaderen in haar doelstellingen. Ze mag hiertoe alle nodige en nuttige diensten verrichten, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doelstellingen. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle verenigingen en ondernemingen die voor de realisatie van haar doelstellingen wenselijk en nuttig zijn.

HOOFDSTUK III: LIDMAATSCHAP

Sectie 1 - LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. Alle natuurlijke personen en rechtspersonen kunnen als lid aanvaard worden. De oprichters van de vereniging zijn de eerste leden. Om als lid door de algemene vergadering aanvaard te kunnen worden, richten de kandidaat-leden een brief of e-mail met hun

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Bushcraft West

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : BW

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Brugsebaan 13

*15302967*

Luik B

8810

België

0597957884

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Lichtervelde

Griffie

Neergelegd

13-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

kandidatuur aan de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering zal op haar eerst volgende vergadering beslissen over de aanvaarding. De algemene vergadering beslist met gewone meerderheid der stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, over de aanvaarding. Bij staking der stemmen is de kandidatuur verworpen. De algemene vergadering moet haar beslissing niet motiveren.

ARTIKEL 6

De leden kunnen op ieder ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag wordt per brief of e-mail ingediend, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in bij ontvangst van het schrijven. Leden die 2 maal op rij zonder schriftelijke kennisgeving niet aanwezig of niet vertegenwoordigd zijn op de bijeenkomsten van de algemene vergadering, worden geacht ontslagnemend te zijn.

ARTIKEL 7

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij onbekwaamverklaring, overlijden, faillissement of vereffening.

ARTIKEL 8

Leden kunnen slechts uitgesloten worden door de algemene vergadering, die de beslissing moet nemen met een twee derden meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De algemene vergadering biedt het betrokken lid vooraf aan om gehoord te worden. De beslissing gebeurt bij geheime stemming en moet niet gemotiveerd worden.

ARTIKEL 9

De leden zijn geen ledenbijdrage verschuldigd.

ARTIKEL 10

Uitgetreden of uitgesloten leden, of hun rechtverkrijgenden, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch teruggave vragen van de jaarlijks gestorte bijdragen. Uitzondering op die regel betreffen de  inbreng met recht op terugname welke door het uitgesloten of uitgetreden lid werd gedaan.

Sectie 2  TOEGETREDEN LEDEN

ARTIKEL 11

Elkeen kan een aanvraag indienen bij een lid van de raad van bestuur om als toegetreden lid aanvaard te worden. De aanvraag kan mondeling of schriftelijk gebeuren. De algemene vergadering zal op haar eerstvolgende vergadering beslissen over de aanvaarding. De algemene vergadering beslist autonoom en moet haar beslissing niet motiveren. De beslissing wordt genomen met gewone meerderheid der stemmen. Bij staking der stemmen is de aanvraag verworpen. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering en hun rechten en plichten worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de leden van de algemene vergadering, niet naar de  toegetreden leden .

HOOFDSTUK IV: ALGEMENE VERGADERING

Sectie 1 - BEVOEGDHEID

ARTIKEL 12

De algemene vergadering bestaat uit alle leden. De algemene vergadering is exclusief bevoegd voor: De wijziging van de statuten. De benoeming en de afzetting van de bestuurders. Desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen, het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend en het verlenen van kwijting aan de commissarissen. De kwijting aan de bestuurders. De goedkeuring van de begroting en jaarrekening. De ontbinding van de vereniging. De aanvaarding en de uitsluiting van een lid. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk. De goedkeuring van het huishoudelijk reglement. Het oplossen van interpretatiegeschillen over de letter en de geest van de statuten, van het huishoudelijk reglement en van de besluiten van de algemene vergadering en de raad van bestuur. De gevallen waarin deze statuten voorzien.

Sectie 2 - ORGANISATIE

ARTIKEL 13

De algemene vergadering komt minstens 1 maal per jaar samen en dit ten laatste binnen de zes maanden volgend op ieder boekjaar. Dag, uur en plaats van de samenkomst worden bepaald door de raad van bestuur. De algemene vergadering wordt bij gewone brief of e-mail bijeengeroepen, namens de raad van bestuur door de voorzitter, ten minste tien dagen voor de datum van de algemene vergadering. De bijeenroeping bevat de agenda. De raad van bestuur is verplicht om een algemene vergadering bijeen te roepen indien minstens één vijfde van de leden hierom verzoeken. Elk voorstel dat is ondertekend door ten minste één twintigste van de leden moet op de agenda geplaatst worden.

ARTIKEL 14

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid, door het oudste aanwezige lid van de raad van bestuur. Ieder lid beschikt in de algemene vergadering over één stem. Elk lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid krachtens een geschreven volmacht. Eén lid kan maximum één volmacht dragen. De algemene vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn, tenzij alle leden van de raad van bestuur aanwezig zijn op de algemene vergadering en unaniem akkoord gaan.

ARTIKEL 15

De beslissingen van de algemene vergadering worden, behoudens afwijkende statutaire of wettelijke bepalingen, genomen bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking der stemmen is het voorstel verworpen. De stemming gebeurt bij handopsteking tenzij minstens één vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden hierom verzoeken, geheim.

ARTIKEL 16

Van de beslissingen worden notulen opgesteld, die bewaard worden in het notulenregister op de

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

maatschappelijke zetel. Alle besluiten zijn voor de leden en de derden met een gerechtvaardigd belang ter inzage beschikbaar op de maatschappelijke zetel.

HOOFDSTUK V: RAAD VAN BESTUUR

Sectie 1  BENOEMING, ONTSLAG EN AFZETTING VAN BESTUURDERS

ARTIKEL 17

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Als evenwel slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

ARTIKEL 18

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering uit de kandidaten die door de raad van bestuur worden voorgesteld. De raad van bestuur bepaalt de criteria waaraan de kandidaten moeten voldoen.

ARTIKEL 19

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 20

Indien een bestuurder zelf ontslag wenst te nemen, deelt hij dit schriftelijk of per e-mail mee aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de datum van de ontvangst van het schrijven of de e-mail. Indien door het ontslag het aantal bestuurders daalt onder de in artikel 17 vermelde minima, heeft het ontslag maar uitwerking als de algemene vergadering een opvolger heeft gekozen. In dat geval roept de voorzitter de algemene vergadering, die moet beslissen over de opvolging, binnen de maand, te rekenen vanaf het ontvangst van de ontslagbrief of e-mail, samen.

ARTIKEL 21

De algemene vergadering kan ten allen tijde een bestuurder uit zijn mandaat ontzetten. De beslissing tot afzetting moet niet gemotiveerd worden. Op zijn vraag kan de betrokken bestuurder voorafgaandelijk gehoord worden. Indien een bestuurder 6 maal op rij zonder schriftelijke kennisgeving niet aanwezig of vertegenwoordigd is op de bijeenkomsten van de raad van bestuur, moet de raad van bestuur de algemene vergadering samenroepen waarbij het ontslag van de bestuurder op de agenda wordt geplaatst.

ARTIKEL 22

Zowel beslissingen tot benoeming als beslissingen tot afzetting worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking der stemmen is het voorstel verworpen.

Sectie 2  BEVOEGHEID

ARTIKEL 23

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen en te vertegenwoordigen in en buiten rechte. De raad van bestuur is bevoegd voor alles voor zover dit niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden.

ARTIKEL 24

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden als college uit. De bestuurders kunnen de taken onderling verdelen, zonder dat deze verdeling aan derden kan worden tegengeworpen, zelfs indien ze bekend is gemaakt. ARTIKEL 25

De raad van bestuur kan gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenstelbaar zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving. De machtiging kan op om het even welk ogenblik, zonder enige motivering, door de raad van bestuur worden ingetrokken. Indien de raad van bestuur meerdere personen dezelfde bestuursbevoegdheid verleent, oefenen deze personen hun bevoegdheden gezamenlijk uit. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris, die alleen kunnen handelen.

Sectie 3  ORGANISATIE

ARTIKEL 26

De raad van bestuur vergadert minstens 2 maal per jaar en zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist, op bijeenroeping door de voorzitter. Indien minstens één vijfde van de bestuurders hierom verzoeken is de voorzitter gehouden de raad van bestuur bijeen te roepen. De bijeenroeping gebeurt schriftelijk of per e-mail. Alle bestuurders worden minstens 5 dagen tevoren voor de raad van bestuur opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. De raad van bestuur mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn, tenzij alle leden van de raad van bestuur unaniem akkoord gaan.

ARTIKEL 27

Ieder bestuurder beschikt in de raad van bestuur over één stem. Er wordt niet gewerkt met volmachten. ARTIKEL 28

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen genomen. Bij staking der stemmen is het voorstel verworpen. Om geldig te kunnen beslissen moet ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dat vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen via e-mail, telefoon, internet- of videoconferentie, en dit indien alle bestuurders aan deze conferentie kunnen deelnemen.

ARTIKEL 29

Van de beslissingen van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt en ondertekend door de voorzitter. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat op de zetel van de vereniging ter inzage zal zijn van de leden. Sectie 7  BELANGENCONFLICT

ARTIKEL 30

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Indien een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechterlijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft. Voormelde procedure is niet van toepassing op de gebruikelijke verrichtingen die plaats hebben onder voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortelijke verrichtingen.

HOOFDSTUK VI: BEGROTING EN JAARREKENING

ARTIKEL 31

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. De raad van bestuur maakt de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar op. Beide documenten worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. Deze algemene vergadering komt samen binnen de zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar.

ARTIKEL 32

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de openbaarmaking van de jaarrekening, conform de wettelijke bepalingen.

HOOFDSTUK VII: ONTBINDING  BESTEMMING NETTO-ACTIEF

ARTIKEL 33

De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan maar geldig beslissen over de ontbinding als twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval er minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordig zijn, dient een tweede algemene vergadering bijeengeroepen te worden. Deze tweede vergadering kan geldig beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing tot ontbinding dient genomen te worden met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden. ARTIKEL 34

In geval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

ARTIKEL 35

Ingeval van ontbinding wordt na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, het overblijvend netto-actief overgedragen aan een instelling of vereniging met gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

HOOFDSTUK VIII: SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 36

Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt geregeld volgens de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

10/03/2015
ÿþ~

14-

11111 111111111 11111 II I

*15037532*

MOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte tets griffie

I NFEaanEGD

I Griffie Rechtbank Koophandel

2 6 FEB 2015

Gent Akfeeptiteostende

Y

Y

De g iPr

Ondernemingsnr : 0597.957.884

Benaming

(voluit) : Bushcraft West

(verkort) : BW

Rechtsvorm : vzw

Zetel: Brugsebaan 13, 8810 Lichtervelde

Onderwerp akte : oprichters, bestuur & volmachten Ondergetekende natuurlijke personen:

- De heer Lamon Harald Pieter Joris, Brugsebaan 13, 8810 Lichtervelde, geboren op 11 augustus 1980 te

Roeselare,

- Mevrouw De Gucht Evelyn Els Yvonne, Brugsebaan 13, 8810 Lichtervelde, geboren op 19 januari 1979 te

Gent,

- De heer Lemmens Peter Jozef Paul, Torhoutstraat 66, 8810 Lichtervelde, geboren op 8 april 1975 te Brecht,

- Mevrouw Vandenbussche Hilde, Torhoutstraat 66, 8810 Lichtervelde, geboren op 1 oktober 1981 te Brugge,

zijn op 12 februari 2015 overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, waarvan de statuten werden neergelegd op 13 februari 2015.

De hierboven vermelde oprichters zijn de eerste effectieve leden.

Raad van bestuur is als volgt samengesteld:

- Lamon Harald Pieter Joris, Brugsebaan 13, 8810 Lichtervetde, geboren op 11 augustus 1980 te

Roeselare, voorzitter, administratieve en financiële volmacht.

- Lemmens Peter Jozef Paul, Torhoutstraat 66, 8810 Lichtervelde, geboren op 8 april 1975 te Brecht, penningmeester en secretaris, administratieve en financiële volmacht.

'andenbussche Hilde, Torhoutstraat 66, 8810 Lichtervelde, geboren op 1 oktober 1981 te Brugge, lid.

Harald Lamon, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
BUSHCRAFT WEST, AFGEKORT : BW

Adresse
BRUGSEBAAN 13 8810 LICHTERVELDE

Code postal : 8810
Localité : LICHTERVELDE
Commune : LICHTERVELDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande