BUURT & CO

Association sans but lucratif


Dénomination : BUURT & CO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.614.348

Publication

08/04/2015
ÿþ1

" 15051111"

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

2 6 KU 2015

Rechtbank van KOOPHANDEL

Gent. GrifeeTRUK

Ondernemingsnr : Bentaming

(voluit) :

C 641 . 348

vzw Buurt & Co

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : De Zilten 52, 8800 Roeselare

Onderwerp akte : 1. oprichting 2. benoeming bestuurders

STATUTEN dd. 09/02/2015

TITEL I - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk 'Buurt & Co' werd opgericht op 0910212015. Zij wordt hierna als 'de. vereniging' aangeduid. Ze heeft haar maatschappelijke zetel te 8800 Roeselare, De Zitten 52, in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen.

Artikel 2

§ 1 De vereniging heeft tot doel de oprichting en het beheer van een bedrijf in het kader van sociale: economie, onder andere in functie van de uitvoering van activiteiten passend binnen het decreet lokale' diensteneconomie.

§ 2 De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door hierbij een arbeidsklimaat te scheppen waarbij arbeid op maat van de doelgroep werknemer voorrang krijgt op het bedrijfseconomische aspect. Om dit doel te; realiseren wil zij, in de geest van het evangelie en van Petrus Jozef Triest, de stichter van de congregatie der Broeders van Liefde, vanuit een gelovige en liefdevolle grondhouding naar de medemensen gaan.

§ 3 De vereniging mag in hoofdorde alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel' rechtvaardigen en kan in het algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. Voor de realisatie van haar doel kan de vereniging, in bijkomende orde, zelfs economische activiteiten en daden van koophandel stellen, op voorwaarde dat de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. Zij sluit hierbij elk winstoogmerk of materieel voordeel voor haar leden uit.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il  LEDEN

Artikel 4

§ 1 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen, en altijd meer dan het aantal bestuurders.

§2 De rechten en plichten van de leden worden bepaald door de wet van 27juni 1921 en deze statuten. § 3 Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

§ 4 Als voorwaarde voor het lidmaatschap is het volgende vereist. De leden en de kandidaat-leden worden geacht het doel van de vereniging te helpen realiseren vanuit een christelijke inspiratie en de algemene missie van de Broeders van Liefde.

§ 5 Leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Artikel 5

§ 1 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door:

ontslag,

-de uitsluiting overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921,

- het overlijden.

Bij verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, wordt het lid geacht ontslag te nemen,

zoniet wordt de procedure tot uitsluiting opgestart.

§ 2 Elk lid is vrij ontslag te nemen door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 3 Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng terug te vorderen.

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 6

De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Ieder lid beschikt over één stem, Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen lid mag echter beschikken over meer dan één volmacht.

Artikel 7

De algemene vergadering Is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, de benoeming en afzetting van de bestuurders, de benoeming, afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging indien deze wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de goedkeuring van de begroting en de rekening, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van leden en de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

Artikel 8

Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het daaropvolgend jaar. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt,

Artikel 9

Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur, van twee bestuurders of van één vijfde van de leden van de algemene vergadering. Zij warden verstuurd per gewone post ten laatste 8 dagen vóór de vergadering. De oproeping vermeldt naast het tijdstip, de plaats en de agenda. De agenda wordt samengesteld door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan geldige besluiten nemen buiten de agenda indien de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden daarom verzoekt.

Artikel 10

§ 1 De vergadering duidt onder haar leden een voorzitter aan.

§ 2 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Leden of derden die een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

Artikel 11

i V MpD 2.2

De vergadering kan in gewone gevallen geldig besluiten met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Bij staking van stemmen, beslist de stem van de voorzitter of, bij zijn afwezigheid, van zijn vervanger.

Voor het wijzigen van de statuten, het uitsluiten van de leden of de vrijwillige ontbinding van de vereniging dienen de voorwaarden bepaald in de artikelen B, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921 gerespecteerd te worden.

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12

§ 1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, benoemd door de algemene vergadering

§ 2 De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit en voor onbepaalde tijd. Onder zijn leden duidt de raad van bestuur een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

§ 3 Het mandaat van de bestuurders eindigt

-door overlijden van een bestuurder,

-door ontslag van een bestuurder,

-door afzetting van een bestuurder door besluit van de algemene vergadering,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge Artikel 13

§ 1 De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van een vijfde van de bestuurders. De oproepingsbrief bevat de agenda. Bij verhindering van de voorzitter, wordt deze vervangen door het oudste aanwezige lid van de raad, De raad vergadert geldig indien ten minste de helft van het aantal bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

§ 2 Alle besluiten worden, tenzij hiervan in de wet of deze statuten expliciet wordt afgeweken, genomen met gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter, bij afwezigheid de stem van zijn vervanger. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§ 3 Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting kan de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien.

§ 4 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de raad op zijn volgende vergadering wordt goedgekeurd, Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter alleen of door twee bestuurders.

Artikel 14

De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad is bevoegd voor alle handelingen van beheer en van beschikking en voor alle punten die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 15

§ 1 De raad kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden. Deze overdracht is niet beperkt in de tijd, tenzij hier uitdrukkelijk van wordt afgeweken in het besluit van de raad. De bestuurder of de bestuurders aan wie bevoegdheden warden overgedragen oefenen hun mandaat ofwel alleen uit, indien slechts één bestuurder wordt aangeduid, ofwel gezamenlijk indien meerdere bestuurders warden aangeduid,

§ 2 Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht Zij oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen uit, indien slechts één derde wordt aangeduid, ofwel gezamenlijk, indien meerdere derden worden aangeduid.

§ 3 De raad kan een gedelegeerd bestuurder aanstellen en belasten met het dagelijks bestuur van de vereniging. Deze aanstelling is niet beperkt in de tijd, tenzij hier uitdrukkelijk van wordt afgeweken in het besluit van de raad. De gedelegeerd bestuurder oefent zijn bevoegdheden alleen uit.

ç ) M0D 2.2

§ 4 Indien de raad van bestuur één of meer van zijn bevoegdheden overdraagt aan één of meer van zijn bestuurders, derden of aan een gedelegeerd bestuurder gelden verplichtend volgende regelingen;

-het besluit moet melding maken van de precieze omvang van de bevoegdheden die worden overgedragen, -het besluit moet melding maken van de precieze duur van de overdracht van bevoegdheden, indien dit niet voor onbeperkte tijd gebeurt.

§ 5 Aan elke bevoegdheidsoverdracht kan te allen tijde een einde worden gesteld op volgende wijze:

-door schriftelijke melding aan de raad van bestuur van het vrijwillig ontslag van de persoon die de overgedragen bevoegdheden uitoefent,

-door het overlijden van de persoon die de overgedragen bevoegdheden uitoefent, -door de afzetting door de raad van bestuur.

Artikel 16

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de gedelegeerd bestuurder of door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

TITEL V - FINANCIEEL BELEID

Artikel 17

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De rekening en de begroting worden door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering volgens de bepalingen van artikel 17 van de wet van 27 juni 1921.

TITEL VI - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 18

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig deze statuten. Het besluit tot ontbinding benoemt één of meer vereffenaars. Bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot deze benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Artikel 19

Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, de netto-activa worden toegewezen aan de VZW De Broeders van Liefde, of, bij ontstentenis daarvan, aan VZW Provincialaat der Broeders van Liefde, of bij ontstentenis daarvan aan een werk waarvan het sociaal doe! overeenstemt met het doe! van de voornoemde vereniging zonder winstoogmerk,

Artikel 20

Aangelegenheden die door deze statuten niet zijn geregeld, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Gedaan te Roeselare op 09/02/2015

UITTREKSEL

uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van 09/02/2015

Onmiddellijk na de stichtingsvergadering op 09/02/2015 zijn de leden in buitengewone algemene vergadering samengekomen en hebben zij met eenparigheid van stemmen de raad van bestuur benoemd. De raad van bestuur wordt voortaan samengesteld door de volgende personen:

Van Parys, Pascal, geboren te Gent op 07/03/1964, wonende te 9800 Deinze, Oostkouterlaan 92, met RR nummer 640307-327-52

Marichal, Bart, geboren te Roeselare op 12/06/1962, wonende te 8800 Roeselare, Gitsestraat 185, met RR nummer 620612-045-66

' Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

"Flis

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Luik B - Vervolg

Verschueren, Lodewijk, geboren te Merksplas op 1711011941, wonende te 9050 Gentbrugge, Jules Destréelaan 67, met RR nummer 411017-227-97

Vanderbeken, Carine, geboren te Oostende, op 19/06/1956, wonende te 8930 Lauwe, Wevelgemstraat 18, ' met RR nummer 560619-180-80

Ouvry, Hendrik, geboren te Thysstad  Mbanza-Ngungu op 04/11/1957, wonende te 9850 Nevele, Merendreedorp 67, met RR nummer 571104-019-68

De mandaten werden als volgt verdeeld;

-voorzitter: Pascal Van Parys

- gedelegeerd bestuurder: Pascal Van Parys

- secretaris: Bart Marichal

De omvang van de bevoegdheden van de raad van bestuur is volgens artikel 14 van de statuten als volgt bepaald; "De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad is bevoegd voor aile handelingen van beheer en van beschikking en voor alle punten die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden."

De wijze waarop de raad van bestuur zijn bevoegdheden uitoefent is volgens artikel 16 als volgt bepaald' "Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de afgevaardigd-bestuurder of door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders."

Opgemaakt te Roeselare op 09/02/2015

Carine Vanderbeken Rik Ouvry

bestuurder bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

12/06/2015
ÿþk-, MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : 0627.614.348 Benaming

(voluit) : Buurt en Co

NEERGELEGD

0 1 JUNI 2015

Rechtbank van KOOPHANDEL

Gent, diti eTRIJK

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : De Zilten 52 8800 Roeselare

Onderwerp akte ; Wijziging raad van bestuur en statutenwijziging aanstelling gedelegeerd bestuurder

Verslag buitengewone algemene vergadering vzw Buurt en Co, gehouden op 11 mei 2015 Aanwezigheden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Aanwezig Raf De Rycke, Koen Oosterlinck, Br. Louis Verschueren, Yves Demaertetaere, Stefan Van,

Sevecotte, Br. Frans Van Hoorde, Griet Pitteijon, Br. Luc Lemmens

Verontschuldigd 1

Duur van de vergadering: van 16 uur tot 16.15 uur.

Agenda:

1.Aanvaarding nieuwe leden

2.Ontslag bestuurder

3.Benoeming bestuurder

4.Wijziging statuten

5.Goedkeurding gecoördineerde statuten

Notulen:

1.Aanvaarding nieuwe leden: "

De algemene vergadering aanvaardt ais nieuw lid de vzw Provincialaat der Broeders Van Liefde, met: maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Stropstraat 119, met ondememingsnummer 0406.633.304 en dit met: ingang van 01/07/2015.

2.Ontslag bestuurder:

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van de heer Pascal Van Parys als bestuurder en dit met ingang van 01/07/2015.

3.Benoeming bestuurder:

De algemene vergadering benoemt de vzw Provincialaat der Broeders Van Liefde, met maatschappelijke. zetel te 9000 Gent, Stropstraat 119, met ondernemingsnummer 0406,633.304 tot bestuurder en dit met ingang van 0110712015. Dit mandaat zal worden uitgeoefend door de heer Pascal Van Parys,

De raad van bestuur zal aldus met ingang van 01/0712015 als volgt samengesteld zijn: "

VZW Provincialaat der Broeders van Liefde met maatschappelijke zetel 9000 Gent "

Stropstraat 119 en met ondememingsnummer 0406.633.304 en vertegenwoordigd bij beslissing van de raad van bestuur dd 11/05/2015 door de heer Van Parys, Pascal, geboren te Gent op 07/03/1964, wonende te; 9800 Deinze, Oostkouteriaan 92, met RR nummer 640307-327-52

Marichal, Bart, geboren te Roeselare op 12/06/1962, wonende te 8800 Roeselare, Gitsestraat 185, met RR nummer 620612-045-66

Verschueren, Lodewijk, geboren te Merksplas op 17/10/1941, wonende te 9050 Gentbrugge, Jules; Destréelaan 67, met RR nummer 411017-227-97

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

e " Moo 2.2

Vanderbeken, Carine, geboren te Oostende, op 19/06/1956, wonende te 8930 Lauwe, Wevelgemstraat 18, met RR nummer 560619-180-80

Ouvry, Hendrik, geboren te Thysstad  Mbanza-Ngungu op 04/11/1957, wonende te 9850 Nevele, Merendreedorp 67, met RR nummer 571104-019-68

4.Wijziging statuten:

De leden van de algemene vergadering aanvaarden unaniem de volgende statutenwijziging:

Aan artikel 6 van de statuten wordt vervangen door volgende tekst:

De algemene vergadering bestaat uit aile leden. Ieder lid beschikt over één stem met uitzondering van de vzw Provincialaat der Broeders Van Liefde die beschikt over een aantal stemmen gelijk aan 1/5 van het totaal aantal leden van de algemene vergadering, Indien dit niet leidt tot een volledige eenheid wordt er afgerond naar de hogere eenheid. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen lid mag echter beschikken over meer dan één volmacht.

5.Goedkeurding gecoördineerde statuten:

Na aanvaarding van de statutenwijziging keurt de algemene vergadering unaniem de nieuwe

gecoördineerde statuten goed.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge Verslag raad van bestuur vzw Buurt en Co, gehouden op 11 mei 2015 Aanwezig heden:

Aanwezig Mevr. Carine Vanderbeken, Br, Louis Verschueren, Dhr. Rik Ouvry

Verontschuldigd Dhr, Pascal Van Parys (met volmacht aan Rik Ouvry), Dhr. Bart Marichal (met volmacht

aan Br, Louis Verschueren)

Duur van de vergadering: van 15.45 uur tot 16.00 uur.

Agenda:

1.Voorstel wijziging samenstelling Algemene Vergadering

2.Voorstel tot benoemingen

3.Voimacht BTW eenheid

Notulen:

1,Voorstel wijziging samenstelling Algemene Vergadering

Op 11/05/2015 zal een buitengewone algemene vergadering worden gehouden, waarbij de Raad van

Bestuur aan de Algemene Vergadering voorstelt om over te gaan tot de opname van de vzw Provincialaat der

Broeders Van Liefde als lid van de vzw, met een verzwaard stemrecht (minstens 20% van de stemmen), en

deze vzw tevens te benoemen als bestuurder.

2.Voorstel tot benoemingen

Teneinde te kunnen toetreden tot de BTW eenheid FINETCO beslist de raad van bestuur het volgende:

De raad van bestuur beslist, op voorwaarde van goedkeuring van de benoeming tot bestuurder door de

algemene vergadering, met ingang van 01/07/2015 de VZW Provincialaat der Broeders van Liefde te benoemen

tot gedelegeerd bestuurder. Het mandaat wordt uitgeoefend door de heer Pascal Van Parys conform de

beslissing van de raad van bestuur van de VZW Provincialaat der Broeders Van Liefde dd. 11/06/2015,

De raad van bestuur zal aldus met ingang van 01/07/2015 als volgt samengesteld zijn:

VZW Provincialaat der Broeders van Liefde met maatschappelijke zetel 9000 Gent

Stropstraat 119 en met ondernemingsnummer 0406.633.304 en vertegenwoordigd bij beslissing van de raad van bestuur dd /12015 door de heer Van Parys, Pascal, geboren te Gent op 07/03/1964, wonende te 9800 Deinze, Oostkouterlaan 92, met RR nummer 640307-327-52

Marichal, Bart, geboren te Roeselare op 12/06/1962, wonende te 8800 Roeselare, Gitsestraat 185, met RR nummer 620612-045-66

Verschueren, Lodewijk, geboren te Merksplas op 17/10/1941, wonende te 9050 Gentbrugge, Jules Destréelaan 67, met RR nummer 411017-227-97

Vanderbeken, Carine, geboren te Oostende, op 19/06/1956, wonende te 8930 Lauwe, Wevelgemstraat 18, met RR nummer 560619-180-80

MOD 2.2

Ouvry, Hendrik, geboren te Thysstad  Mbanza-Ngungu op 04/11/1957, wonende te 9850 Nevele,

Merendreedorp 67, met RR nummer 571104-019-68

De Raad van Bestuur gaat akkoord met dit voorstel en agendeert dit op de Algemene Vergadering,

Carine Vanderbeken Rik Ouvry

Bestuurder Bestuurder

Voor- Luik B - Vervolg behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
BUURT & CO

Adresse
DE ZILTEN 52 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande