BVDL ARCHITECTEN

BV CVBA


Dénomination : BVDL ARCHITECTEN
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 458.393.987

Publication

18/04/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

d

RUEIVir

-4. 04. 2014

-ITBANK KOOPHAN DEL KORTRIJ " "

LG

14

TSB

1111J111,11,11jIll DNITEUR B

11 -Oit- 2 1SCH STA

1111 BEL



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onciernemingsnr : 0458.393.987

Benaming (voluit) : BVDL architecten bv ovv cvba

(verkort) :

Rechtsvorm Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Windhoek 27

8790 Waregem

Onderwerp akte: Buitengewone algemene vergadering - bevestiging zetelverplaatsing - kapitaalverhoging (artikel 537 W1B92) - Statutenwijziging.

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld door Christophe VERHAEGHE, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Notariskantoor VERHAEGHE & BAERT', geassocieerde notarissen met zetel te Ruiselede, op 28 maart 2014, nog niet geregistreerd, dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de burgerlijke vennootschap onder de vomi van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BVDL architecten bv ovv cvba", is bijeengekomen en volgende besluiten heeft genomen met eenparigheid van stemmen:

Eerste besluit: Bevestiging zetelverplaatsing

De algemene vergadering besluit om de bepaling betreffende de zetel van de vennootschap in dei

statuten aan te passen ingevolge de beslissing van de Raad van Bestuur tot zetelverplaatsing de dato 20 juli 2012,i .;

bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 23 augustus daarna, onder nummer; 20120823/0145601, waarbij de zetel van de vennootschap werd overgebracht naar "8790 Waregem, Windhoek:

Tweede besluit: Kennisname dividenduitkering

De vergadering neemt kennis van de notulen van de bijzondere algemene vergadering de dato 171 ;i

december laatstleden, houdende de beslissing tot uitkering van een tussentijds bruto-dividend, overeenkomstig artikel 537 WIB92, ten belope van honderd negenendertig duizend achthonderd vijfendertig euro vierenzeventig cent (¬ 139.835,74), waarop 10 procent roerende voorheffing verschuldigd is, hetzij dertien duizend negenhonderdi drieëntachtig euro zevenenvijftig cent (¬ 13.983,57), en dit door onttrekking aan de beschikbare reserves. De vergadering ontslaat de voorzitter van het voorlezen van deze notulen.

De dividenden werden toegekend als volgt:

- aan de heer Arnoul VAN dE LOOCK een bruto-bedrag ten belope van negenenzestig duizend negenhonderd zeventien euro zevenentachtig cent (¬ 69.917,87);

- aan de heer Dirk BELAEN een bruto-bedrag ten belope van negenenzestig duizend negenhonderd zeventien euro zevenentachtig cent (E 69.917,87).

Deze dividenden werden betaalbaar gesteld op 31 december laatstleden, door uitbetaling aan de aandeelhouders.

Bij zelfde algemene vergadering hebben de aandeelhouders verklaard dat de netto verkregen bedraged onmiddellijk zouden opgenomen worden in het kapitaal,

Derde besluit

3.11 De vergadering beslist het kapitaal te verhogen met honderd vijfentwintig duizend achthonderd tweeënvijftig euro zeventien cent (¬ 125.852,17), om het vast gedeelte van het kapitaal te brengen van: achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (E 18.592,01) op honderd vierenveertig duizend;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

vierhonderd vierenveertig euro achttien cent (¬ 144A44,18). De kapitaalverhoging zal worden verwezenlijkt door inbreng in geld, in ruil waarvoor 5.076 A-aandelen worden uitgekeerd die dezelfde voordelen hebben als de bestaande A-aandelen (genummerd van A 751 tot en met A 5.826).

Op deze kapitaalverhoging zal worden ingeschreven in speciën en volledig volgestort. Deze kapitaalverhoging gebeurt in toepassing van artikel 537 WIB92, zoals ingevoerd door de programmawet van 28 juni 2013, met het oog op de opneming in het kapitaal van het volledig verkregen bedrag afkomstig van de verdeling van de belaste reserves overeenkomstig voormeld artikel 537 WIB92,

3.2/ Nadat de algemene vergadering erkend heeft volledig ingelicht te zijn over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 W11392  en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere

aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de 5 voorbije boekjaren verklaren beide

aandeelhouders elk individueel hun voorkeurrecht uit te oefenen.

3.3/ ZIJN HIER TUSSENGEKOMEN:

1/ De heer Amout VAN dE LOOCK, voornoemd, die verklaart in te tekenen op de kapitaalverhoging ten bedrage van tweeënzestig duizend negenhonderd zesentwintig euro negen cent (E 62.926,09);

2/ De heer Dirk BELAEN, die verklaart in te tekenen op de kapitaalverhoging ten bedrage van tweeënzestig duizend negenhonderd zesentwintig euro acht cent (¬ 62.926,08).

In ruil voor deze inbreng worden aan elk van beide aandeelhouders 2.538 nieuwe A-aandelen toegekend, die dezelfde voordelen hebben als de bestaande A-aandelen. Meerbepaald worden aan de heer Amout VAN dE LOOCK de nieuwe A-aandelen A 751 tot en met A 3.288 toegekend, en aan de heer Dirk BELAEN de nieuwe A-aandelen A 3.289 tot en met A 5.826..

Uit het attest afgeleverd door ING (kantoor Waregem) op 26 maart 2014 blijkt dat het bedrag van honderd vijfentwintig duizend achthonderd tweeënvijftig euro zeventien cent (E 125.852,17) werd gestort op de geblokkeerde rekening met nummer BE63 3631 3275 1008 van onderhavige vennootschap. Deze som werd ter beschikking gesteld door de heren Amout VAN dE LOOCK en Dirk BELAEN, zoals voormeld. Over die rekening zal alleen worden beschikt door personen die bevoegd zijn om de vennootschap te verbinden en nadat de ondergetekende notaris aan bovengenoemde bank, bericht heeft gegeven dat de kapitaalverhoging is tot stand gekomen,

3.4/ De algemene vergadering stelt vast dat de kapitaalverhoging werd verwezenlijkt, en dat het vast gedeelte van het kapitaal thans honderd vierenveertig duizend vierhonderd vierenveertig euro achttien cent (E 144.444,18) bedraagt, vertegenwoordigd door 5.826 A-aandelen, die elk een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

Vierde besluit

De vergadering besluit de statuten aan te passen aan voormelde besluiten, en daartoe artikel 5 van de statuten integraal te vervangen door volgende bepalingen:

"Het kapitaal is onbeperkt en is vertegenwoordigd door aandelen op naam die in 2 groepen zijn verdeeld, respectievelijk aandelengroep A en B, die op hun beurt respectievelijk het vaste en het veranderlijk kapitaal vertegenwoordigen.

Het vaste eedeelte is vastgesteld op honderd vierenveertig duizend vierhonderd vierenveertig euro achttien cent (¬ 144.444,18).Het vast gedeelte van het kapitaal is vertegenwoordigd door 5.826 aandelen met een nominale waarde van vierentwintig euro negenenzeventig cent (¬ 24,79), en zijn genummerd van A I loten met A 5.826. Dit aantal aandelen moet ten allen tijde gehandhaafd blijven.

Bij iedere verhoging van het vast gedeelte van het kapitaal moeten de aandelen waarop wordt ingeschreven, eerst aangeboden warden aan de vennoten die houder zijn van aandelen A naar evenredigheid van het aantal aandelen dat zij reeds bezitten, tenzij de buitengewone algemene vergadering beslissend met de meerderheid vereist, zoals hierna bepaald, in het belang van de vennootschap die voorkeurrecht beperkt of opheft

Het kapitaal dat het vaste gedeelte van het kapitaal overschrijdt is veranderlijk zonder statutenwijziging, en kan , worden verhoogd tot maximaal een bedrag gelijk aan het vaste gedeelte, respectievelijk verminderd, telkens vennoten intekenen op nieuwe aandelen, of telkens vennoten uittreden of worden uitgesloten. Het veranderlijk gedeelte van het kapitaal zal vertegenwoordigd worden door aandelen van de categorie B, genummerd vanaf 5.827 met een nominale waarde van vierentwintig euro negenenzeventig cent (¬ 24,79).

De vennoten kunnen de gestorte gelden niet terugnemen.

Historiek van het kapitaal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto :.- Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

'oor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

rred 11.1

oor-

behouden

aan het Belgisch Staatsblad



Bij de oprichting van de vennootschap bedroeg het maatschappelijk kapitaal zevenhonderd vijftig duizend Belgische Frank (750.000 BEF), vertegenwoordigd door 750 aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Blijkens proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van 20 december 2010, werd de vennootschap omgezet in een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en werd het kapitaal omgezet in euro, zodat het vast gedeelte van het kapitaal voortaan achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (¬ 18.592,01) bedroeg, vertegenwoordigd door 750 A-aandelen met een nominale waarde van vierentwintig euro negenenzeventig cent (¬ 24,79).

Blijkens proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van 28 maart 2014, opgemaakt door geassocieerd notaris Christophe Verhaeghe te Ruiselede, werd het vast gedeelte van het kapitaal van de vennootschap verhoogd met het bedrag van het netto-dividend van honderd vijfentwintig duizend achthonderd tweeënvijftig euro zeventien cent (e 125.852,17), ingevolge beslissing van de algemene vergadering van 17 december 2013 uitgekeerd vanuit de belaste reserves van de vennootschap, overeenkomstig artikel 537 WIB92, om het kapitaal te brengen van achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (e 18.592,01) door inlijving van gemeld netto-dividend voor het overeenkomstig bedrag, naar honderd vierenveertig duizend vierhonderd vierenveertig euro achttien cent (¬ 144.444,18), mits creatie van 5.076 A-aandelen die dezelfde voordelen hebben als de bestaande A-aandelen?

Vijfde

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de

bestuurders tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan ondergetekende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen van de gecoördineerde tekst van de statuten.

Voor beknopt uittreksel, enkel en alleen bestemd ter neerleqqing op de griffie van de rechtbank van koophandel





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge



Geass. not. Chr. Verhaeghe. Hierbij neergelegd: afschrift proces-verbaal dd 28 maart 2014, met gecoördineerde statuten.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

25/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 10.06.2014, NGL 21.08.2014 14442-0533-017
05/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 12.06.2012, NGL 24.08.2012 12469-0160-017
23/08/2012
ÿþilitql1181,11,1111.1ïo

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITE

14 -08- 2012 ELGISCH STAATSBLA

Ondernemingsar : 0458.393.987

Benaming

(voluit) : BVDL architecten

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Zetel : Stationsstraat 156 8790 WAREGEM

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel

De Raad van Bestuur van 20 juli 2012 beslist dat de maatschappelijke zetel

verplaatst wordt van 'Stationsstraat 156 8790 Waregem' naar Windhoek 27 8790 Waregem'

en dit vanaf 23 juli 2012.

Van de Loock Amatit

bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

28/06/2011
ÿþ" Mal 2.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.



Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



II1 1111 llIl 11111 1111 lUhl I 1II 1 Iii

*11096271'

bel a: BE Sta

NEERGELEGD

16. 06- Z011

C3riff" 1@TBAIN+K KOGPi-LAKDEL.

KOI'Tr,IJIs

Ondememingsnr : 0458.393.987

Benaming BVDL architecten

(voluit) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Zetel : STATIONSSTRAAT 156, 8790 Waregem, België

Onderwerp akte : Neerlegging fusievoorstel

Neerlegging van het fusievoorstel overeenkomstig artikel 676 juncto artikel 693-704 Wetboek van Vennootschappen met het oog op de fusie van Vanda-Service bvba met BVDL architecten BV ow CVBA door overname van Vanda-Service bvba door BVDL architecten BV ow CVBA.

29/03/2011 : ME. - JAARREKENING 30.09.2010, GGK 09.02.2011, NGL 24.03.2011 11064-0285-019
14/01/2011
ÿþeod 2.0

T In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD

31. 12. 2010

RECeitiffie KOOPHANDEL

KORTRIJK

Ondernemingsnr : 0458.393.987

Benaming

(voluit) : Belaen & Van de Loock BVBA

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8500 Kortrijk, Stationsstraat 156

Onderwerp akte : Buitengewone algemene vergadering - Wijziging naam, doel, kapitaal, aard en vorm - Ontslag zaakvoerders  Benoeming bestuurders - Statutenwijzigingen.

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld door notaris Christophe VERHAEGHE, met standplaats te Ruiselede, op 20 december 2010, nog niet geregistreerd, dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Belaen & Van de Loock BVBA", is bijeengekomen en volgende besluiten heeft genomen met eenparigheid van stemmen:

Eerste besluit

De vergadering beslist om de naam van de vennootschap te wijzigen in "BVDL architecten bv ovv cvba". Tweede besluit

a. Verslag

De aanwezige aandeelhouders erkennen het afschrift van het door de zaakvoerders opgemaakte bijzonder verslag, voorgeschreven door artikel 413 van het Wetboek van vennootschappen, te hebben ontvangen en er kennis van te hebben genomen, alsook van de erbij gevoegde staat van activa en passiva, afgesloten op 30 september 2010.

De aandeelhouders geven ontslag met betrekking tot het voorlezen ervan.

b. De vergadering beslist het doel van de vennootschap te wijzigen als volgt:

"De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, onder meer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitvoeringstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, veiligheidscoördinatie, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmeting, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De door de vennootschap te stellen handelingen van architectuur in België zijn steeds voorbehouden aan personen die in België gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen, en mits naleving van volgende voorwaarden:

- deze financiële handelingen gebeuren op een niet-commerciële wijze, en volgens het beheer van een goed huisvader;

- deze verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verleden van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen, en zij moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn.

Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennoot-schap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbe-velingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechts-persoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

Om het beroep van architect te mogen uitoefenen moet ook de aansprakelijkheid van de rechtspersoon verzekerd worden.

IIII

RiiooMsa*

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Het doel van de vennootschap kan worden uitgebreid voor zover de uitbreiding niet strijdig is met de wetten en reglementen die de uitoefening van het beroep van architect beheersen en voor zover de uitbreiding de voorafgaande goedkeuring heeft van de Orde van Architecten."

Derde besluit

De vergadering beslist het kapitaal van zevenhonderd vijftig duizend Belgische Frank (750.000 BEF) om te zetten in achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (¬ 18.592,01).

Vierde besluit

De vergadering beslist de aard van de vennootschap te wijzigen van een handelsvennootschap naar een burgerlijke

vennootschap.

Vijfde besluit

De voorzitter geeft de vergadering kennis van het verslag van de zaakvoerders dat het voorstel tot omzetting toelicht, alsook van het verslag van de bedrijfsrevisor, de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin", vertegenwoordigd door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dujardin & Co", vertegenwoordigd door heer Piet Dujardin, bedrijfsrevsior, te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 12, over de staat van actief en passief van de vennootschap op 30 september 2010, hetzij minder dan 3 maanden voor heden, zoals opgelegd door artikelen 778 en 777 van het Wetboek van Vennootschappen. Iedere aanwezige vennoot erkent kennis genomen te hebben van beide verslagen.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor, de heer Piet Dujardin, luiden als volgt:

"Onze werkzaamheden zijn er enkel op gericht na te gaan of er enige overwaardering van het netto-actief, zoals dat blijkt uit de staat van actief en passief per 30 september 2010 die de zaakvoerders van de BVBA BELAEN & VAN DE LOOCK hebben opgesteld met een balanstotaal van 1.109.442,26 EUR en een netto-actief van 239.522,78 EUR, heeft plaatsgehad. Uit mijn werkzaamheden, uitgevoerd overeenkomstig de normen inzake het verlag op te stellen bij de omzetting van een vennootschap, is niet gebleken dat er enige overwaardering van het netto-actief heeft plaatsgevonden.

Het netto-actief van de vennootschap is hoger dan het in de staat opgenomen maatschappelijk kapitaal. Het geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap ten bedrage van 18.592,01 EUR is voldoende als minimumkapitaal voor een CVBA.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig de bepalingen van artikel 776 en 777 van het Wetboek van vennootschppen, in het kader van omzetting van de BVBA BELAEN & VAN DE LOOCK naar een CVBA en mag niet voor andere doeleinden ge-bruikt worden.

Wevelgem, 6 december 2010".

Beide verslagen blijven hieraan gehecht.

De vergadering beslist de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Belaen & Van de Loock BVBA" om te zetten in een burgerlijke vennootschap onder de vomi van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BVDL architecten bv ow cvba", met ingang van heden, met een kapitaal van achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (¬ 18.592,01), verdeeld in 750 aandelen met een nominale waarde van vierentwintig euro achtenzeventig cent (24,78).

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BVDL architecten bv ow cvba" is de voortzetting van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met dien verstande dat door de omzetting geen enkele wijziging aange-bracht wordt aan de activa- en passivaposten van de omgezet-te vennootschap "Belaen & Van de Loock BVBA".

De omzetting geschiedt op basis van het actief en pas-sief van de vennootschap per 30 september 2010, waarvan de staat opgenomen werd in voormeld verslag van de bedrijfsrevisor. Alle verrichtingen die sedert die datum gedaan werden door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Belaen & Van de Loock BVBA" worden verondersteld verricht te zijn voor de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BVDL architecten bv ow cvba".

Alle lopende verbintenissen van welke aard ook inzonderheid wat betreft het opmaken van de jaarrekening, zullen ten laste of ten bate zijn van de burgerlijke vennootschap onder de vomi van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BVDL architecten bv ow cvba".

Het kapitaal en de reserves blijven dezelfde, zo ook alle activa en passiva, de afschrijvingen, de waardeverminderingen en vermeerderingen. De burgerlijke vennootschap on-der de vomi van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid zal de boekhouding en de boeken die door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ge-houden werden, voortzetten.

De 750 aandelen met een nominale waarde van vierentwin-tig euro negenenzeventig cent (¬ 24,79) per aandeel, worden aan de vennoten toegekend in verhouding tot het quotum dat zij bezitten in de omgezette besloten vennootschap met be-perkte aansprakelijkheid.

Ingevolge deze omzetting en de toekenning van de aande-len aan de vennoten, is de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Belaen & Van de Loock BVBA" omgezet in een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, zonder tot andere formaliteiten te moeten overgaan.

Zesde besluit

De vergadering verleent ontslag aan de zaakvoerders van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid:

- De heer VAN dE LOOCK Amout, voornoemd;

- De heer BELAEN Dirk, voornoemd.

Zevende besluit

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

De vergadering beslist aan te stellen tot bestuurders van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, die hier aanwezig zijn:

- De heer VAN dE LOOCK Amout, voornoemd;

- De heer BELAEN Dirk, voornoemd.

die beiden verklaren te aanvaarden. Hun mandaat is be-zoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist, en vervalt op de jaarvergadering van 2016.

Achtste besluit

De vergadering besluit met eenparigheid van stemmen de statuten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, rekening houdend met bovenvermelde besluiten en met de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon, goed te keuren. Deze statuten luiden als volgt:

STATUTEN

Artikel 1. Rechtsvorm en naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt "BVDL architecten bv ow cvba".

Indien de naam of het logo de naam van een architect-natuurlijk persoon bevat, zullen de architect-rechtspersoon en zijn vennoten er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de naam en het logo worden geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

De rechtspersoon heeft slechts één naam. Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde naam zal gebruikt worden. Van deze naam zijn vertalingen, afkortingen of andere transcripties niet toegelaten.

De naam wordt steeds begeleid door de aard van de vennootschap (burgerlijke vennootschap) en door de rechtsvorm (coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid) of door de afkorting burgerlijke vennootschap ow CVBA.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8790 Waregem, Stationsstraat 156.

De zetel kan naar om het even welke plaats binnen het binnen het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad of in het Nederlandse taalgebied verplaatst worden bij besluit van het bestuur. Het bestuur deelt de zetelverplaatsing onverwijld mee aan de Raad van de Orde van Architecten van de provincie waar de zetel gevestigd was en aan de Raad van de Orde van Architecten van de provincie waar de nieuwe zetel gevestigd wordt. Deze wijziging wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De oprichting van één of meer bijkomende vestigingen wordt gemeld aan de Raad van de Orde van Architecten van de provincie in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, en aan de Raad van de Orde van Architecten van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 3. Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur. Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering, genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 4. Doel

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, onder meer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitvoeringstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, veiligheidscoördinatie, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmeting, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De door de vennootschap te stellen handelingen van architectuur in België zijn steeds voorbehouden aan personen die in België gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkin-gen, en mits naleving van volgende voorwaarden:

- deze financiële handelingen gebeuren op een niet-commerciële wijze, en volgens het beheer van een goed huis-vader;

- deze verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verleden van diensten die behoren tot de uitoe-fening van het beroep van architect, dienen, en zij moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn.

Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennoot-schap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Om het beroep van architect te mogen uitoefenen moet ook de aansprakelijkheid van de rechtspersoon verzekerd worden.

Het doel van de vennootschap kan worden uitgebreid voor zover de uitbreiding niet strijdig is met de wetten en re-glementen die de uitoefening van het beroep van architect beheersen en voor zover de uitbreiding de voorafgaande goedkeuring heeft van de Orde van Architecten.

Artikel 5. Kapitaal

Het kapitaal is onbeperkt en is vertegenwoordigd door aandelen op naam die in 2 groepen zijn verdeeld, respectievelijk aandelengroep A en B, die op hun beurt respectievelijk het vaste en het veranderlijk kapitaal vertegenwoordigen.

Het vaste gedeelte is vastgesteld op achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (¬ 18.592,01). Het vast gedeelte van het kapitaal is vertegenwoordigd door 750 aandelen met een nominale waarde van vierentwintig euro negenenzeventig cent (¬ 24,79), en zijn genummerd van A 1 tot en met A 750. Dit aantal aandelen moet ten allen tijde gehandhaafd blijven.

Bij iedere verhoging van het vast gedeelte van het kapitaal moeten de aandelen waarop wordt ingeschreven, eerst aangeboden worden aan de vennoten die houder zijn van aandelen A naar evenredigheid van het aantal aandelen dat zij reeds bezitten, tenzij de buitengewone algemene vergadering beslissend met de meerderheid vereist, zoals hierna bepaald, in het belang van de vennootschap die voorkeurrecht beperkt of opheft.

Het kapitaal dat het vaste gedeelte van het kapitaal overschrijdt is veranderlijk zonder statutenwijziging, en kan worden verhoogd tot maximaal een bedrag gelijk aan het vaste gedeelte, respectievelijk verminderd, telkens vennoten intekenen op nieuwe aandelen, of telkens vennoten uittreden of worden uitgesloten. Het veranderlijk gedeelte van het kapitaal zal vertegenwoordigd worden door aandelen van de categorie B, genummerd vanaf 751 met een nominale waarde van vierentwintig euro negenenzeventig cent (¬ 24,79).

De vennoten kunnen de gestorte gelden niet terugnemen.

Artikel 6. Aandelen en aandelenregister.

Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen met een nominale waarde van vierentwintig euro negenenzeventig cent (¬ 24,79) per aandeel.

De aandelen zijn op naam en worden aangetekend in een register dat bewaard wordt op de zetel van de vennootschap, daar ter inzage is van de vennoten en gehouden wordt overeenkomstig de bepalingen van artikel 357 van het wetboek van vennootschappen. De vennoten zijn ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van de Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen. De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van de eigendom van dit aandeel.

Door het nemen van een aandeel gaat de vennoot de onvoorwaardelijke verbintenis aan om het bedrag ervan te storten.

Bijstorting of volstorting worden door het bestuur opgevraagd op een door hem te bepalen tijdstip. Aan de vennoten wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven met opgave van een bankrekening waarop de betaling, bij uitsluiting van elke ander wijze van betaling, door overschrijving of storting dient te worden gedaan. De vennoot komt in verzuim door het enkel verstrijken van de in de kennisgeving bepaalde termijn en er is rente verschuldigd tegen de op dat tijdstip vastgestelde wettelijke rentevoet, vermeerderd met 2 procentpunten.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op de aandelen van een vennoot niet volledig zijn gedaan volgens deze bepaling, blijft de uitoefening van zijn rechten geschorst, onverminderd de bevoegdheid om de vennoot uit te sluiten.

Vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zonder voorafgaande instemming van het bestuur worden gedaan.

Artikel 7. Vennoten

Vennoot is de natuurlijke of rechtspersoon die alsdusdanig is aanvaard door de algemene vergadering en als vennoot is ingeschreven in het aandelenregister.

De "Architect-Vennoot" is een natuurlijke persoon die er-toe gemachtlgd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Tenminste 60 % van de aandelen, alsook van de stemrechten, moeten, rechtstreeks of onrechtstreeks in bezit zijn van Architect-Vennoten; alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn natuurlijke of rechtspersonen, die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen en gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten. Voor de berekening van de ar-chitect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het be-zit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregis-ter.

Rechtspersonen kunnen slechts vennoot zijn, voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat niet onverenigbaar is met het beroep van architect.

Conform artikel 5 van de wet van 20 februari 1939 kunnen ambtenaren en beambten, behoudens de voorziene afwijkingen, geen aandelen noch stemrechten in de vennootschap bezitten.

Een stagiair kan slechts oprichter of vennoot zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

Een nieuwe Architect-Vennoot kan slechts aanvaard worden bij toestemming van minstens de helft van de bestaande Architect-Vennoten, die bovendien minstens 3/4den bezitten van de aandelen die behoren tot de 60 % aandelen die in het bezit zijn van Architect-Vennoten.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen, in volle eigendom of in vruchtgebruik, elke voorgenomen splitsing van het eigendomsrecht en of elke voorgenomen toetreding van vennoten op gelijk welke wijze moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Nieuwe architecten-vennoten kunnen slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel. Elke voorgenomen overdracht van aandelen mag niet tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan 60 % van het maatschappelijk kapitaal.

Als wegens het overlijden van een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten, de rechtspersoon niet meer beantwoordt aan de vereiste voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen, beschikt deze over een termijn van 6 maanden om zich in de regel te stellen met die voorwaarden. Gedurende die termijn mag de rechtspersoon het beroep van architect verder uitoefenen.

Indien niet voldaan is aan voormelde 60%-voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van 6 maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet overwijid een algemene vergadering warden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 8. Uittreding van vennoten

Een uittredend vennoot dient de beslissing tot uittreden per aangetekend schrijven te melden aan de raad van bestuur, minimum 2 maanden voor het uittreden. Overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen, aanvraag van concordaat van een vennoot heeft van rechtswege uittreding voor gevolg. Een uittredend (of uitgesloten) vennoot of diens rechtverkrijgenden of vertegenwoordigers hebben recht op het scheidingsaandeel, dat de waarde vertegenwoordigt van zijn gerechtigdheid in de vennootschap.

Dit aandeel blijft beperkt tot de werkelijke inbreng die het vertegenwoordigt. Het wordt voor de uittredende vennoot vermeerderd met het evenredig aandeel in de reserves.

Indien door integrale uitkering van het scheidingsaandeel tengevolge van de uittreding (of uitsluiting) van een vennoot het vast gedeelte van het kapitaal zou worden aangetast, wordt het aan de uitgetreden vennoot, zijn vertegenwoordiger of rechtverkrijgende uit te keren scheidingsaandeel beperkt tot het resterend gedeelte van het veranderlijk kapitaal en verliest hij elk recht op een grotere uitkering.

Artikel 9. Aandelen in onverdeeldheid, aandelen met vruchtgebruik bezwaard

De stemrechten verbonden aan architect-aandelen kunnen enkel rechtstreeks of onrechtstreeks uitgeoefend worden door natuurlijk personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn wordt het stemrecht opgeschort tot één enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar stemgerechtigde van de aandelen. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Indien de rechten verbonden aan aandelen zijn opgesplitst in blote eigendom en vruchtgebruik dan worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker doch met dien verstande dat voor de architect-aandelen de uitoefening van het stemrecht enkel kan toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen overeenkomstig de wet van 20 februari 1939. In elk geval dient diegene die het stemrecht uitoefent te beantwoorden aan de voorwaarden van artikel 2 § 1 van de wet van 20 februari 1939. In geval van onverdeeldheid zullen de eraan verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen.

Artikel 10. Bestuur

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer bestuurders, natuurlijke personen, die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars,...

De bestuurders worden gekozen door de houders van aandelen van categorie A, bij gewone meerderheid.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, on beschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van een bestuurder zal de algemene vergadering onmiddellijk in de vervanging voorzien teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

Indien ingevolge het overlijden van een bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover aile handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de ta-bellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe bestuurder.

Bij gebrek aan regularisatie binnen voormelde termijn van 6 maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van een be-stuurder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe bestuurder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en het beroep van architect is te aanzien.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

8.1. Bevoegdheid

Het bestuur is bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten, waarvoor krachtens de wet alleen de algemene vergadering van vennoten bevoegd is.

8.2. Externe vertegenwoordigingsmacht

De vennootschap wordt geldig verbonden tegenover derden en in en buiten rechte door elke bestuurder.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de architect-rechtspersoon verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van diegene die ondertekent, worden vermeld.

8.3. Delegatie van machten

De bestuurders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen, zoals opdrachten in het kader van het dagelijks bestuur, mits zij duidelijk zijn omschreven, zijn geoorloofd.

De aldus gevolmachtigden verbinden de vennootschap slechts als gewone lasthebbers onder verantwoordelijkheid van de bestuurders die hen volmacht gaven.

De delegatie van het dagelijks bestuur aan een derde zal slechts geldig kunnen geschieden mits de schriftelijke toestemming van alle bestuurders, collectief optredend indien er meerdere zijn, en mits de delegatie gebeurt aan een na-tuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbe-schikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaak-voerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op één van de Tabellen van de Orde van Architecten.

Il

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12. Algemene vergadering

De algemene vergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om binnen de perken gesteld door de wet en de statuten te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap. Zij vertegenwoordigt alle vennoten en haar besluiten gelden ook voor de vennoten die niet deelnamen aan de besluitvorming of die tegenstemden, mits de door de wet en de statuten opgelegde voorwaarden om geldig te beraadslagen zijn nageleefd.

De jaarvergadering wordt gehouden op de tweede woensdag van de maand februari om 18 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in de plaats en op de dag en het uur aangewezen in de uitnodigingen.

Artikel 13. Bijeenroeping  Toelating - Volmacht

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen, en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die 1/5de van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De bestuurder(s) is/zijn verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem/hen daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

Om te worden toegelaten tot de vergadering - doch slechts indien de oproeping deze voorwaarden uitdrukkelijk vermeldt - moeten de vennoten bij brief uiterlijk 8 dagen voor de vergadering aangetekend verzonden het bestuur inlichten over hun voornemen persoonlijk of bij vertegenwoordiging deel te nemen aan de vergadering. Zij worden tot de algemene vergadering toegelaten op vertoon van hun identiteitsbewijs en van het ontvangstbewijs van de aangetekend verzonden aanmelding.

ledere vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde medevennoot. Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Artikel 14. Besluitvorming

De vergadering komt bijeen en treft besluiten overeenkomstig de regels in het wetboek van vennootschappen voorzien voor een naamloze vennootschap voor zover de statuten geen afwijkende regeling voorzien.

Er wordt gestemd per aandeel waarbij elk aandeel recht geeft op een stem.

De besluiten worden geldig genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten, bij gewone meerderheid.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten met een aanwezigheidsquorum van 3/4den van het vast gedeelte van het kapitaal en een beslissingsquorum van minstens 3/4den van de A-aandelen, waarbij onthoudingen als tegenstemmen worden aangemerkt voor de berekening van het beslissingsquorum, omtrent volgende punten:

- de benoeming en het ontslag van bestuurders;

- ontbinding van de vennootschap;

- wijziging van om het even welke statutaire bepaling. Wijzigingen aan de statuten kunnen slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

- fusie of splitsing van een vennootschap, haar omvorming evenals de inbreng van het gehele vermogen van de vennootschap in een andere vennootschap, de inbreng van het volledige vermogen van een andere vennootschap in de vennootschap, de inbreng van een bedrijfstak van de vennootschap in een andere vennootschap en de inbreng van een bedrijfstak van een andere vennootschap in de vennootschap;

- overdracht van aandelen;

- goedkeuring en wijziging van het huishoudelijk reglement;

- bestemming van de winst.

Met betrekking tot de uitsluiting van een vennoot, kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen en besluiten met een aanwezigheidsquorum van 3/4den (dit wil zeggen 75 procent) van het maatschappelijk kapitaal en met unanimiteit van de uitgebrachte stemmen, met uitzondering van degene om wiens uitsluiting wordt verzocht.

Indien met betrekking tot voormelde aangelegenheden het aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, moet een nieuwe algemene vergadering samen geroepen worden. Deze kan geldig beraadslagen, welke ook het aantal aanwezige vennoten zij.

Dezelfde beslissingsquora als hiervoor gelden alsdan.

Artikel 15. Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk aile besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door het bestuursorgaan, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16. Boekjaar - Jaarrekening - Winst

Het boekjaar begint op 1 oktober en eindigt op 30 september van het daaropvolgend jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van het bestuur de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en worden de boeken afgesloten.

De jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel.

Het bestuur stelt ter gelegenheid van de afsluiting van het boekjaar het jaarverslag op en maakt dit samen met de jaarrekening bekend, conform de wettelijke voorschriften.

De resultatenrekening geeft aan welke winst de vennootschap gemaakt heeft in het afgesloten boekjaar. Op voorstel van het bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming die hieraan zal worden gegeven, met inachtneming van de wettelijke en statutaire voorschriften.

Na voorafneming van het bedrag nodig om de wettelijke reserve te vormen of te behouden tot ten minste 1/10de van het vast gedeelte van het kapitaal, beslist het bestuur over de aanwending van het saldo.

Het bestuur kan in de loop van het boekjaar interim-dividenden uitkeren.

Artikel 17. Ontbinding - vereffening

De vennootschap kan op elk ogenblik ontbonden worden, op beslissing van de algemene vergadering, beraadslagend onder de voorwaarden bepaald voor een statutenwijziging.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende op-drachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Bij ontbinding met vereffening van de vennootschap worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. De vereffenaar dient een natuurlijk persoon te zijn dewelke gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Zij kunnen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel hun benoeming heeft bevestigd. Als de rechter de benoeming van een vereffenaar niet wil bevestigen of homologeren, stelt hij zelf een vereffenaar aan, eventueel op voordracht van de algemene vergadering. De vereffenaar(s) beschik(t)(ken) over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van Vennootschappen, zonder bijzonder machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Wordt geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de bestuurder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is/zijn, beschouwd als vereffenaar(s).

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volge-stort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

De vereffenaar(s) moet(en) tijdens de zesde en de twaalfde maand van het eerste jaar van vereffening verslag uitbrengen bij de rechter door middel van een vereffening staat. Vanaf het tweede jaar van vereffening volstaat één staat per jaar.

Voor zij de vereffening afsluiten, moet(en) de vereffenaar(s) een plan met de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voorleggen aan de rechtbank die uitdrukkelijk zijn instemming moet betuigen met dit plan.

Het batig saldo van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten a rato van hun aandelenbezit.

In geval van ontbinding moeten, met inachtname van de re-gels van de deontologie, de nodige schikkingen worden getroffen ter vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de architecten-overeenkomsten en van de opdrachten in uitvoering. De vereffenaars zullen, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Artikel 18. Lopende contracten.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te voeren en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening, deze opdrachten verder uit te voeren. De vereffenaar, die steeds dient te voldoen aan deze voorwaarden, kan zelf de opdrachten verder uitvoeren.

Indien de vennootschap om gelijk welke reden, bijvoorbeeld schorsing, schrapping of overlijden van venno-tenlzaakvoerder(s) architecten niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar in overleg met de opdrachtgevers een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor verdere uitvoering van de lopende opdrachten. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De vereffening kan pas worden afgesloten indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wei indien alle overeenkomsten met betrekking tot lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, die is ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

cI Voor. behouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 19. Deontologie

De vennootschap en de architecten-vennoten zijn gehouden de bepalingen van de Wet van 20 februari 1939 en de Wet van 26 juni 1963, beiden gewijzigd door de Wet van 15 februari 2006, en de bepalingen van het "Reglement van Beroepsplichten" en de deontologie, na te leven, alsook de bepalingen van de "Aanbeveling betreffende de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon", goedgekeurd door de Nationale Raad van de Orde van Architecten in zitting van 27 april 2007.

De statuten mogen geen bepalingen bevatten die strijdig zijn met de deontologie van het beroep van architect.

De statuten zullen overeenstemmend met de deontologie van het beroep van architect worden geïnterpreteerd.

Iedere wijziging van de statuten van de vennootschap is bovendien onderworpen aan de voorafgaandelijke goedkeuring van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Door de algemene vergadering van vennoten kan een reglement van inwendige orde worden opgesteld waarin de wederzijdse rechten en verplichtingen van de vennoten alsmede de werking van de vennootschap nader worden omschreven. Dit reglement kan niet afwijken van de bepalingen van deze statuten en de hierboven vernielde bepalingen inzake deontologie.

Artikel 20. Verzekering

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke aansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de Wet van 15 februari 2006.

Alle natuurlijke personen of rechtspersonen die ertoe gemachtigd werden overeenkomstig de wet het beroep van architect uit te oefenen en van wie de aansprakelijkheid, met inbegrip van de tienjarige aansprakelijkheid, kan worden verbonden wegens de handelingen die-.zij beroepshalve stellen of de handelingen van hun aangestelden, dienen door een verzekering te zijn gedekt.

Alle bestuurders en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de rechtspersoon zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de verzekeringspremies.

Indien de rechtspersoon niet door een verzekering gedekt is, zijn de bestuurders hoofdelijk aansprakelijk ten opzich-te van derden voor iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit. Indien, in geval van schending van de verplichting genoemd in het eerste lid, de rechtspersoon niet door een verzekering gedekt is, zijn de bestuurders hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van derden voor iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit.

Artikel 21. Belangen van derden

In geval van schorsing en schrapping van de architect-rechtspersoon, zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Alle vennoten zijn verplicht om voor hun activiteiten binnen de vennootschap hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken, al dan niet in elektronische vorm, uitgaande van de vennootschap moeten de volgende gegevens vermelden:

1. De naam van de vennootschap;

2. De rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden "burgerlijke vennootschap met handelsvorm", leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennoot-schap;

3. De nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennoot-schap;

4. Het ondememingsnummer,

5. Het woord "rechtspersonenregister" of "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft;

6. In voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

Voor beknopt uittreksel, enkel en alleen bestemd ter neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel

Notaris Christophe Verhaeghe, Ruiselede. Hierbij neergelegd: afschrift proces-verbaal dd. 20 december 2010, met gecoördineerde statuten, verslag van de zaakvoerders (inzake doelwijziging en omzetting) en verslag van de bedrijfsrevisor (inzake omzetting).







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2011 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/05/2010 : KO138598
31/03/2009 : KO138598
22/04/2008 : KO138598
13/03/2007 : KO138598
31/03/2006 : KO138598
14/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 09.06.2015, NGL 07.07.2015 15284-0158-018
19/04/2005 : KO138598
01/04/2004 : KO138598
24/03/2003 : KO138598
29/03/2002 : KO138598
02/04/1999 : KO138598
31/07/1996 : KO138598

Coordonnées
BVDL ARCHITECTEN

Adresse
WINDHOEK 27 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande