C-DUCE

Association sans but lucratif


Dénomination : C-DUCE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 632.965.184

Publication

13/07/2015
ÿþMOD. 2.2

Ï In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter " riffie

Ondernemingsnr : Q j.2 , 3 CS', 1 &

Benaming : C-duce (Voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel ; Wellingtonstraat 54, 8400 Oostende, België

Onderwerp akte : Uittreksel uit oprichtingsakte

Tekst :

Uittreksel uit de oprichtingsakte van 30 juni 2015:

Zijn bijeengekomen in Algemene Vergadering van 30 juni 2015 teneinde een vereniging

zonder winstoogmerk op te richten, volgende stichtende effectieve leden:

- Peter Vermeire, Veldestraat 142, 9850 Merendree

- Mafias Devriendt, Eendrachtstraat 99, 9000 Gent

- Patrick Jacquet, Puinstraat 26, 9000 Gent

Unaniem werd beslist tot vaststelling van oprichting en onderhavige statuten:

STATUTEN

Titel I - Benaming, zetel, doel,duur

Art 1. Rechtsvorm en naam:

De vereniging is een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder een vereniging zonder winstoogmerk, hierna VZW genaamd, op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen,

gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003. De vereniging draagt de naam "C-duce".

Art.2. Zetel:

De zetel van de vereniging is gevestigd Wellingtonstraat 54, 8400 Oostende en

ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oostende. De zetel mag naar elk ander

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

vervolg

MOD. 2.2

adres binnen België overgebracht worden bij beslissing van de raad van bestuur.

Art 3 Doel:

De vereniging heeft tot doel:

Het organiseren en bevorderen van alle activiteiten op het gebied van sport, cultuur en ontspanning in de meest brede zin van het woord.

Het verspreiden en bekend maken van de watersport in het algemeen en van de zeilsport,

kleinzeilerij, het zeilwagenrijden en het kite- en windsurfen in het bijzonder, met inbegrip

van:

- Het organiseren van scholing, activiteiten, wedstrijden en kampioenschappen

- Het ter beschikking stellen van de infrastructuur

Bijzondere aandacht gaat naar het aanmoedigen van de watersport bij de jeugd.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Het bevorderen en aanmoedigen van iedere sporten in hetbijzondermountainbike, vissen, waterski, zonder dat uit het oog wordt verloren dat de zeilsport de eerste roeping is van de vereniging.

Het onderhoudenvan relaties metverenigingen en organisaties, zijnde clubs, sportfederaties enbedrijven, die gelijkaardige doelen nastreven als die van de vereniging.

Zij kan, doch slechts op bijkomstige wijze alle handelsdaden stellen die het doel van de vereniging ten goede komt.

Tevens kunnen door de verenging de nodige roerende en/ofonroerende infrastructuur opgericht, aangekocht, gehuurd, in bruikleen genomen worden alsmede beheerd en uitgebaat worden, met inbegrip van clubhuizen, bergplaatsen en standplaatsen. Tevens kunnen daartoe roerende goederenzoals zeilboten, zeilwagens, motorvoertuigen, motorboten, vaartuigen en omloopmateriaal aangekocht, gehuurd ofgeleasd worden.

De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks ofonrechtstreeks met de verwezenlijking van haar voormeld doel te maken hebben en/ofdit doel kunnen bevorderen. Zij mag ook gelijkaardige initiatieven steunen. De vereniging kan zowel in Belgie als inhetbuitenland alle roerende en onroerende verrichtingen doen, deelnemen bij wijze van inbreng, overdracht, inschrijving ofparticipatie in alle verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig ofverwant doel hebben of die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel te bevorderen. Kortom, de vereniging mag all rechtshandelingen stellen dievoorhetdoel gerechtvaardigd zijn, uitoefenen oflaten uitoefenen.

Deze opsomming moet ruim geinterpreteerd worden en is niet limitatief.

Art 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden

overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i

1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

BïTfagen bij hë£Bëlgisc7iStaatslilnd _ I3T0'772015'= -Annexes Chi Moniteur belge

l

Titel II - Leden:

Art 5.

De verenigingbestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar mag niet minder zijn dan drie. De leden verbinden er zich toe de doelstellingen zoals omschreven onder artikel 3, de statuten in het algemeen, het huishoudelijk reglement, en de besluiten van de raad van bestuur en algemene vergadering, na te leven en te ondersteunen en jaarlijks het door de raad van bestuur vastgelegde lidgeld te betalen. Zij zullen tot de realisatie van de doelstellingen bijdragen op een sportieve manier en met fair-play.

Art 6. Effectief lid

Kan als effectieftoetreden, ieder natuurlijk ofrechtspersoon die aan onderstaande voorwaarden voldoet:

- Een schriftelijke of electronische aanvraag richten aan de voorzitter van de raad van bestuur, die de aanvraag ter goedkeuring voorlegt op de volgende raad van bestuur. De beslissing van de Raad van Bestuur zal op de jaarlijkse algemene vergadering ter bekrachtiging voorgelegd worden, zoals hierna bepaald.

-Rechtspersoonlijkheid bezitten en handelingsbekwaam zijn of geldig vertegenwoordigd zijn (geldt enkel voor de verenigingen die lid wensen te warden)

- Voldoen aan de voorwaarden gesteld door deze statuten, met name gedurende

minstens drie jaar de hoedanigheid bezitten van toegetreden lid van de verenigingen de leeftijd van 16 jaar bereikt hebben.

- Aanvaard worden door de algemene vergadering bij unanimiteit van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op hen toepasselijk.

Toegetreden lid: Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon oforganisatie die de doelstellingen van de VZW onderschrijft kan een schriftelijke ofelectronische aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering maar worden steeds uitgenodigd deze vergaderingen bij te wonen. Alle leden zijn ertoe gehouden zich te gedragen naar de statuten en reglementen van de vereniging op straffe van uitsluiting. De raad van bestuur behoudt zich het recht voor bepaalde kandidaat-toegetreden leden te weigeren, zonder dit te moeten motiveren. Een effectief lid kan ten allen tijde afstand doen van zijn statuut van effectief lid met behoud van zijn statuut van toegetreden lid.

Art. 7.

Op de zetel van de vereniging wordt een register bijgehouden waarin de naam, voornaam en woonplaats en e-mail adres worden vermeld. Dit register is voor alle leden toegankelijk. Elke wijziging moet door het betrokken lid binnen de 14 dagen meegedeeld worden aan de raad van bestuur.

Art 8. Aansprakelijkheid

Het beoefenen van sport en in het bijzonder van watersport brengt steeds risico's met zich mee. Ieder lid beslist steeds zelfwelke risico's hijszij neemt en draagt hiervoor de volle verantwoordelijkheid. De leden doen uitdrukkelijkafstand van ieder verhaal datzij zoudenkunnenuitoefenentegen de vereniging en haarbestuurders en vrijwaren de vereniging en haar bestuurders voor eventuele gasten die zij onder hun hoede gebruik

L.t z CC- vervolg

MOD. 2.2

Liez Q - vervorg

MOD. 22

laten maken van de infrastructuur en de diensten van de vereniging.

Art 9. Ontslag

Ieder lid is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur.

Art 10.

In afwijking van artikel 12 van de wet wordt een effectief of toegetreden lid die na 2 schriftelijke of elektronische aanmaningen zijn/haar lidgeld niet vereffent binnen de 14 dagen geacht ontslag te nemen.

Voor een lid van de raad van bestuur wordt in afwijking van § 1 een tweede aangetekende aanmaning gestuurd. De niet-betaling binnen de 14 dagen van het lidgeld heeft eveneens tot gevolg dat het lid geacht wordt ontslag te nemen, én als lid én als bestuurder. Dit ontslag wordt op de eerstvolgende raad van bestuur en algemene vergadering medegedeeld.

Art 11. Uitsluiting

De uitsluiting van een effectief of toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee / derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeftgeen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen, tenzij de statuten anders bepalen. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon, die: a. de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 5, op ernstige wijze schendt; b. ondanks schriftelijk aanmaning, in gebrekeblijft zijn financile en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen. De schorsingzal per aangetekende briefworden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad. Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Titel 111- Bijdragen:

Art 11.

De raad van bestuur bepaalt elk jaar het bedrag van het lidgeld en van de bijdragen voor

de geleverde diensten, zoals lessen, enzoverder. Het maximum bedrag van het jaarlijks

lidgeld bedraagt 1.000 euro, gekoppeld aanhetindexcijfer derkleinhandelsprijzen.

Titel IV - Algemene vergadering:

Art 12. Samenstelling

De algemene vergadering omvat al le effectieve leden van de vereniging. De normale statutaire vergadering wordt elk jaar gehouden tussen 1 januari en 31 maart op de plaats aangeduid in de oproeping, op een datum door de raad van bestuur vastgesteld. Daarnaast wordt de algemene vergadering door de raad van bestuurbijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist of wanneer een vijfde

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste bit. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ltritg ti - vervolg

MOD. 2.2

van de leden er om vraagt.

Art 13. Bevoegdheid.

Zijn aande bevoegdheid van de algemene vergadering voorbehouden

De benoemingen, het ontslag en de kwijting van de leden van de raad van bestuur;

De benoemingen, het ontslag en de kwijting van de commissaris(sen);

Het aanvaarden van de rekeningen, begrotingen, budget, alsook de goedkeuring van de

ledenbijdragen;

Vrijwillige ontbinding van de vereniging;

De aanvaarding en uitsluiting van de leden van de vereniging;

Wijzigen van de statuten;

Alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, en meer bepaald de

aankoop van onroerende goederen en het aangaan van leningen.

Art 14. Bijeenroeping

Alle leden worden tenminste acht dagentevoren voor de algemene vergadering

opgeroepen. De oproeping gebeurt elektronisch tenzij hetbetrokken lid uitdrukkelijk om een schriftelijke oproeping heeft verzocht. De uitnodigingen vermelden dag, plaats, uur van de algemene vergadering. De agenda wordt bij de oproepingsbriefgevoegd. Elk voorstel, ondertekend doortenminste ééntwintigste van de leden wordt op de agenda gebracht. (zie artikel 16) Een buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens als de raad van bestuur het nuttig acht, of een vijfde van de effectieve leden erom verzoekt.

Voar. behouden aan het Belgisch Staatsblad

Art 15. Voorzitterschap

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij afwezigheid door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuursleden.

Art 16. Stemming

Alle beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen wat ook het aantal aanwezigen mag zijn, tenzij anders bepaald door de statuten. De stemming is geheim voor aIlepersoonsgebonden aangelegenheden. Overeen statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneertenminstetwee derde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig ofvertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige ofvertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigdeleden.ingeval op deeerstevergaderingminder dan twee derde van de leden aanwezig ofvertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige ofvertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Op de laatste btz, van Luik e vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

e(k 1 - vervolg

MOP. 2.2

Art 17. Volmacht

Elk effectief lid mag zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen bij

geschreven volmacht. Geen enkel lid magmeer dan een ander lid vertegenwoordigen.

Art 18. Dagorde

Enkel de raad van bestuur bepaalt of er beslissingen genomen worden buiten de vooropgestelde dagorde. De raad van bestuur is echter gehouden de punten die door minstens een twintigste van de effectieve leden gesteund zijnen die minstens twee werkdagen voor de algemene vergadering bij haar toekomen op de dagorde in te schrijven.

Art 19. Notulen

De beraadslagingen en de beslissingen van de algemene vergaderingen worden gebundeld en ondertekend door tenminste twee bestuurders. Zij zijn bindend voor alle leden en zullen dan ook in het clubhuis worden bewaard waar alle leden die mogen raadplegen. Mits voorafgaande schriftelijke aanvraag zullen derden een uittreksel krijgen van de genomen beslissingen die hen specifiek aanbelangen,uiterlijkbinnen de maand volgend op hun aanvraag.

Titel V - Raad van bestuur:

Art 20. Samenstelling - benoeming - ontslag - duur.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum drie leden, en maximum negen leden, die tevens effectief lid moeten zijn van de vereniging, in haar schoot benoemd bij gewone meerderheid van stemmen door de algemene vergadering, voor een termijn van drie jaar. De bestuurders handelen als een college. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. Zij zijn ten allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar. Hun mandaat neemt evenwel een einde door :

- het ontslag door de betrokken bestuurder. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdrachtverder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

- het niet betalen van het lidgeld met inachtname van de statutaire bepalingen terzake.

- het niet deelnemen aan de vergaderingen van de raad van bestuur gedurende meer dan 12 maanden, tenzij omwille van een reden die vooraf aan de raad van bestuur wordt medegedeeld en aangenomen.

- door afzetting op voorstel van 4/5 van de bestuurders, door de algemene vergadering die daartoe binnen de 2 maanden dient samengeroepen te worden. Daartoe kan besloten worden door de algemene vergadering door een 2/3 meerderheid van de aanwezige Ieden. Ingeval een bestuursmandaat eindigtzorgt de raad van bestuur voor de vervanging van het lid, tot aan de volgende algemene vergadering. Ieder effectief lid kan zich kandidaat stellen voor de raad van bestuur. De kandidatuur wordt uiterlijk tien dagen voor de algemene vergadering elektronisch ofschriftelijk ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Op de laatste biz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso,: Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Voor-

behouden

" aan het

" Belgisch Staatsblad

Ltetz - vervolg

Man. 2.2

Art 21. Bevoegdheid - vertegenwoordiging

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van bestuur of beschikking te stellen die de vereniging kunnen aanbelangen. Zij heeft de macht alle daden die niet uitdrukkelijk, hetzij door de wet, hetzij door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, te verrichten. Zij heeft namelijk de macht om op eigen gezag te beslissen over alle bewerkingen die binnen het kader van het doel van de vereniging begrepen zijn, zoals voorzien door artikel drie van deze statuten. Zij kan onder meer:

- alle betalingen doen en ontvangen en er kwijting van geven

- alle bewaargevingen doen en ontvangen

- alle goederen, roerende en onroerende, verwerven, ruilen of vervreemden alsook in

huur nemen of geven, zelfs voor een termijn van meer dan negen jaar, onder voorbehoud

van de exclusieve wettelijke of statutaire bevoegdheden van de algemene vergadering.

- alle subsidies en tegemoetkomingen, hetzij privé ofoff-tcieel aanvaarden enontvangen

- alle legaten en schenkingen aanvaarden en ontvangen

- aanvaarden en afsluiten van alle contracten

- alle leningen (met of zonder borg) en subsidies toestaan

- alle subrogaties en borgstellingen bedingen en aanvaarden

- de onroerende goederen van de vereniging hypothekeren

- alle leningen en voorschotten met of zonder hypothecairewaarborg afsluiten en

uitvoeren

- aan alle rechten zowel zakelijke als verbintenisrechterlijke zaken alsook aan alle

waarborgen, zowel zakelijke als persoonlijke;

- handlichting geven zowel voor als na betaling van alle inschrijvingen, voor echte of

hypothecaire, van overschrijvingen van elk beslag of ander beletsel

- voor elke rechtsmacht optreden, zowel als eiser dan als verweerder en alle vonnissen

doen uitvoeren;

- dadingen afsluiten en schikkingen in der minne treffen.

Het is eveneens de raad die alle personeelsleden (jobstudenten, PWA-ers,...) van de

vereniging benoemt en ontslaat, alsook hun bezoldiging envergoedingvaststelt.

Art 22. Vertegenwoordiging

Ten aanzien van derden is de vereniging geldig verbonden door de handtekening van één bestuurder. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enigbesluit of van enige machtiging. Voor financiële aangelegenheden hebben de voorzitter ofpenningmeesterafzonderlijke volmachttot 2500 euro, gekoppeld aan het indexcijfer der kleinhandelsprijzen. Boven dit bedrag moeten zij gezamenlijk optreden. Samen optredend kunnen zij tevens volmacht geven aan de andere bestuurders doch beperkt tot een bedrag van maximum 2500 euro.

Art 23. Delegatie - Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. Deze beslissing is tegenwerpbaar aan derden onder de voorwaarden bepaald in artikel 26 novies §3. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden

Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

F1,i.t - vervolg

Moo. zz

ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordtbelast, wordt de vereniging in alhaar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren. - de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één ofmeer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. Deze beslissing is tegenwerpbaar aan derden onder de voorwaarden bepaald in artikel 26 novies § 3. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Art 24. Niet bezoldiging

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, behoudens andere beslissing van

de algemene vergadering.

Art 25. Stemmingen

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter oftwee bestuurders en beslist geldig indien de helft van zijn leden aanwezig zijn bij gewone meerderheid van de aanwezigen. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig ofvertegenwoordigd zijn. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend Een bestuurder zal slechts een andere bestuurder mogen vertegenwoordigen.

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Art26. Bijeenroeping

De raad van bestuur wordt door de voorzitter samengeroepen of op aanvraag van twee leden van de raad van bestuur wanneer de belangen van de vereniging het vereisen, per e-mail ofzo de betreffende bestuurder daarom verzocht heeft per gewone brief.

Art 27. Verantwoordelijkheid

De personen die met het dagelijks bestuur zijn belast, gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake verbintenissen die de vereniging aangaat. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van hun opgedragen taak en voor fouten in hun bestuur.

Art 28. Huishoudelijk reglement

De raad van bestuur stelt het huishoudelijk reglement open kan dit wijzigen.

Art 29. Functies

De raad van bestuur kiest in haar schoot een voorzitter, een secretaris en een

penningmeester.

Art 30. Specialisten

De raad van bestuur mag beroep doen op specialisten ofvrijwilligers om bepaalde taken op zich te nemen. Zij mogen op de vergaderingen van de raad van bestuur uitgenodigd worden ter raadpleging maar hebben geen stemrecht bij het nemen van de beslissingen.

Op de laatste btz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Lui.t;l -vervolg

MOD. 22

Titel VI - Algemene bepalingen

Art 32. Dienstjaar

Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art 33. Rekeningen

Elk jaar, op 31 december maakt de raad van bestuur een staat van de inkomsten en uitgaven en legt die samen met de begroting van het volgend jaar voor, ter goedkeuring aan de algemene vergadering . De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V & S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies V & S-wet.

Art 34. Ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering, die de ontbinding uitspreekt, vereffenaars benoemen. De bestemming van het actiefwordt bij ontstentenis van statutaire bepalingen vastgesteld door de algemene vergadering. De vereffening geschiedt door een of meervereffenaars die hun opdracht vervullen hetzij,overeenkomstig de statuten hetzij krachtens een beslu itvan de algemene vergadering.

SLOTBEPALINGEN

Onmiddellijk na vaststelling van de statuten werdenvolgendepersonen aangesteld als bestuurder, gezien er slechts drie effectieve leden zijn, dienen slechts twee bestuurders aangesteld te worden:

Peter Vermeire

Patrick Jacquet

De raad van bestuur beslist de heer Peter Vermeire aan te stellen als voorzitter, de heer Patrick Jacquet wordt aangesteld als secretaris en stemopnemer.

De raad van bestuur machtigt de heer Patrick Jacquet het nodige te doen voor publicatie en afhandeling van de oprichtingsformaliteiten.

Patrick Jacquet

Secretaris en stemopnemer

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
C-DUCE

Adresse
WELLINGTONSTRAAT 54 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande