C & E

Association sans but lucratif


Dénomination : C & E
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.687.669

Publication

14/05/2012
ÿþ MaD 2.2



ine In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





bE ¶l(llIl liu( llI II 1l1 11II lI II NEERGELEGD ter GRll-i-tE der

2 «izoesasa" RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

B 5t: BRUGGE(Afdaling Brugge,

op: 3 0 APR; Zeil

Griffie

Ondernemingsnr : 0845 6

Benaming

(voluit) : C&E

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : ZEEDIJK 245, 8370 BLANKENBERGE

Onderwerp akte : OPRICHTING

STATUTEN

Tussen volgende personen,

1. POIGNIE Christoph, Louis Vansluisstraat 7, 8370 Blankenberge, geboren op 17 juni, 1968 te Kortrijk;

2. VERBURGH Eddy, L. Dujardinstraat 13 / 202, 8370 Blankenberge geboren op 29 december 1969 te Blankenberge;

3. CALLEBOUT Ellen, P. Devauxstraat 21 / 302, 8370 Blankenberge, geboren op 12 december 1977 te Oostende;

4. DEMUNCK Sharon, Louis Vansluisstraat 7, 8370 Blankenberge, geboren op 28 augustus 1976 te Dendermonde.

werd op 27 april 2012 overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt werden vastgesteld.

TITEL I - BENAMING, ZETEL, DOEL EN DUUR

Artikel 1 - De vereniging draagt de naam C&E. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging moeten haar naam en het adres van de zetel vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

Art. 2 - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Zeedijk 245, 8370 Blankenberge, gerechtelijk arrondissement Brugge. Enkel de algemene vergadering is gemachtigd de zetel over te plaatsen.

Art. 3 - De vereniging heeft tot doel:

" Het organiseren van activiteiten, wedstrijden en evenementen met betrekking tot sport, beweging, ontspanning

" Het organiseren van vakantiekampen, stages, workshops en opleidingen met betrekking tot sport en beweging, in het bijzonder strandsporten

" Opvolgen en aanleren van sportmonitoren

" Organiseren van sportkampen, schoolsportdagen en sportlessen in de meest brede zin.

" Promotie en organisatie van sportevenementen

" Spart- en recreatieonderwijs: start 2 run, start 2 surf, joga, looptraining,...

" Individuele begeleiding van sporters

" Groot-, kleinhandel, onderhoud, reparatie en verhuur van nieuwe of gebruikte sportartikelen

" Handelsbemiddeling, handel en verhuur van sportartikelen en sportkledij

" Bevorderen en stimuleren van de watersport in al haar onderdelen en van alle aanverwante sporten.

" Alle activiteiten van merchandising, sponsoring, zowel in eigen naam als voor rekening van derden, naar aanleiding van sportorganisaties in het algemeen en alle andere evenementen.

" Verlenen van diensten in de horecasector en cateringdiensten

" Uitbaten van een cafetaria

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

i , û

I " ...f MOD 2.2

" Organiseren van banketten, lunches, recepties enzovoort,

" Organiseren en tussenpersoon van reizen, daguitstappen

" Het beheren van het patrimonium van vennootschappen zowel van roerende ais van onroerende aard

" Flet voeren van het management van ondernemingen

" Onderneming voor het beheer van beleggingen en vermogens;

" De vennootschap mag zich eveneens borgstellen en onroerende goederen in pand geven of hypothekeren voor verbintenissen aangegaan door derden. Zij mag tevens al haar goederen met inbegrip van het handelsfonds in pand geven en aval verlenen in het voordeel van derden;

" De vennootschap kan overgaan tot alle handelsverrichtingen, financiële en onroerende verrichtingen zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, die de verwezenlijking van het doel van de vennootschap rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bevorderen of realiseren, zowel in België als in het buitenland;

" Zij zal door alle middelen mogen samenwerken met, of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven.

Daarnaast kan de VZW aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

De VZW kan haar doel alleen of in samenwerking met andere organisaties of rechtspersonen uitoefenen. De VZW kan ter uitvoering van haar doel alle roerende en onroerende goederen verwerven en beheren, in huur nemen of geven, in concessie nemen of geven, personeel aanwerven en meer uitgebreid alle handelingen stellen die de verwezenlijking van het doel rechtvaardigen.

Art. 4 - De vereniging Is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden warden door een beslissing van de algemene vergadering.

TITEL Il - LEDEN EN BIJDRAGE

Art. 5  De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de VZW. Ze hebben geen toegang of stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van toegetreden leden worden ingeschreven in het huishoudelijk reglement.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Enkel natuurlijke personen kunnen effectief lid zijn.

Bij wijzigingen in de samenstelling van de effectieve !eden moet het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden binnen de maand na wijziging worden bijgewerkt. De Wettelijke bepalingen zijn alleen van toepassing op de effectieve leden.

Art. 6 - De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Als nieuw lid kan aanvaard worden, ieder natuurlijk persoon die de doelstelling van de vereniging onderschrijft. Een kandidaat-lid richt zijn kandidatuurstelling, per gewone brief of e-mail, aan de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering zaf beslissen over de aanvaarding tijdens de eerstvolgende vergadering.

Art. 7 - Ieder effectief lid kan vrijwillig ontslag indienen per gewone brief of e-mail gericht aan de voorzitter.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering niet een meerderheid van tweederde van de aanwezige effectieve leden. De raad van bestuur mag, tot de beslissing van de algemene vergadering, de effectieve leden schorsen die zich schuldig hebben gemaakt aan een inbreuk op de statuten of het intern reglement.

Art. 8 - Een ontslagnemend of uitgesloten effectief of toegetreden lid, of de rechthebbende van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden effectief of toegetreden lid, kan geen aanspraak maken op het maatschappelijk fonds, zijn bijdragen terugeisen of overlegging van rekening, verzegeling of inventaris vorderen.

Art. 9 - De Iedenbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur. Toegetreden !eden worden enkel aangesloten door betaling van het lidgeld.

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

f  1. M00 2.2

Art. 10 - De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Elk effectief lid beschikt over één stem. De effectieve leden kunnen zich enkel laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf stemrecht heeft op de algemene vergadering. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 11 - De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

- de wijziging van de statuten;

- de ontbinding van de vereniging;

- het jaarlijks goedkeuren van de begroting en de rekeningen;

- de benoeming en afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de uitsluiting van de leden;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art. 12 - De algemene vergadering vergadert minstens één maal per jaar. Alle effectieve leden worden minstens acht dagen voor de vergadering per gewone brief of e-mail opgeroepen. De oproeping maakt melding van de agenda.

Art. 13 - Een bijzondere algemene vergadering kan worden samengeroepen, hetzij door de raad van bestuur, hetzij wanneer één vijfde van de effectieve leden er schriftelijk om verzoeken.

Art. 14 - Alle beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen, behalve in de gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of onderhavige statuten. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend. De wijze van stemmen wordt bepaald door de voorzitter.

Art. 15 - De algemene vergadering kan slechts over een wijziging van de statuten beraadslagen indien deze

wijziging op de agenda wordt vermeld.

Over het wijzigen van de statuten en het doel van de vereniging kan de algemene vergadering slechts

geldig beraadslagen wanneer tweederde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig is.

Voor het wijzigen van de statuten is steeds een tweederde meerderheid van de stemmen vereist.

Voor het wijzigen van het doel is steeds een viervijfde meerderheid van de stemmen vereist.

Art, 16 - Het verslag van elke algemene vergadering wordt ondertekend door de voorzitter en een bestuurder en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De leden, evenals derden die van een belang doen blijken, kunnen, op de maatschappelijke zetel, kennis nemen van de verslagen van de algemene vergadering.

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

Art. 17 - De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden. Het aantal bestuurders zal steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. Ais de vereniging maar drie effectieve leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee leden,

De bestuurders worden voor onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering. Bestuurders zijn steeds herbenoembaar.

Iedere bestuurder kan ontslag indienen bij gewone brief of e-mail gericht aan de voorzitter. Iedere bestuurder kan te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Benoeming, ontslag, aftreden of afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Art. 18 - De raad van bestuur vergadert minstens tweemaal per jaar en moet bijeengeroepen worden wanneer twee van zijn leden erom vragen.

Art. 19 - De bevoegdheden van de raad van bestuur worden uitgeoefend als college. De raad kan slechts geldig stemmen indien minstens de helft van de leden aanwezig is. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Het verslag van elke raad van bestuur wordt ondertekend door de voorzitter en een bestuurder en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Art. 20 -- Bij beraadslaging over een punt waarbij een bestuurder een tegenstrijdig belang heeft, maakt de betrokken bestuurder dit spontaan bekend en mag hij niet deelnemen aan de beraadslaging en de stemming over dat punt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 21 - De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden met uitzondering van deze die door de wet of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn toegekend. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, De raad van bestuur mag aile nodige verbintenissen aangaan ten einde het maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren, Alle handelingen die de vereniging verbinden worden getekend door de voorzitter en een andere bestuurder.

Art. 22  De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op die hij nodig acht en nuttig oordeelt. Hij kan er eventuele wijzigingen aan doorvoeren, maar moet ervoor zorgen dat hij geen bepalingen mag bevatten strijdig met de statuten,

TITEL V - DIVERSE BEPALINGEN

Art. 23 - Het boekjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december. Het eerste boekjaar loopt van oprichting tot 31 december 2013. De rekeningen van het eerste boekjaar worden in 2014 voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art. 24 - De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het lopende boekjaar zullen ter goedkeuring worden voorgelegd op de gewone algemene vergadering.

Art. 25 - Bij ontbinding van de vereniging zullen de bezittingen worden toegewezen aan een vereniging van soortgelijk doel, aan te wijzen door de algemene vergadering.

Art. 26 - Alles waarin onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien, wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 27  Tot bestuurder worden benoemd:

1. CALLEBOUT Tommy, Noord-Edestraat 50, 8450 Bredene, geboren op 13 december 1976 te Oostende ;

2. VERBURGH Eddy, L. Dujardinstraat 13 / 202, 8370 Blankenberge, geboren op 29 december 1969 te Blankenberge;

3. POIGNIE Christoph, Louis Vansluisstraat 7, 8370 Blankenberge, geboren op 17 juni, 1968 te Kortrijk.

Gedaan te Blankenberge in 5 exemplaren op vrijdag 27 april 2012, waarvan iedere partij verklaart een origineel te hebben ontvangen en waarvan twee exemplaren bestemd zijn voor de wettelijke registratie en publicatie,

Blankenberge, 27 april 2012

VERBURGH Eddy

Voorzitter

CALLEBOUT Ellen

POIGNIE Christoph

DEMUNCK Sharon

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
C & E

Adresse
ZEEDIJK 245 8370 BLANKENBERGE

Code postal : 8370
Localité : BLANKENBERGE
Commune : BLANKENBERGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande