CABLECO

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CABLECO
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 631.913.428

Publication

12/06/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

10-06-2015

Griffie

*15309703*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0631913428

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Cableco

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

~~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden door Meester Paul Maselis, Notaris te Schaarbeek-Brussel, op 9 juni 2015 vóór registratie dat :

1) De naamloze vennootschap naar Belgisch recht  Parkwind , met maatschappelijke zetel te Sint-Maartenstraat 5, 3000 Leuven, en geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0844.796.259;

2) De naamloze vennootschap naar Belgisch recht  Aspiravi Offshore , met maatschappelijke zetel te Vaarnewijkstraat 17, 8530 Harelbeke, en geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0477.948.593;

3) De vennootschap naar Engels recht  Summit Renewable Energy Northwind Ltd. , met maatschappelijke zetel te Vintners Place, 68 Upper Thames Street, London EC4V 3 BJ, Verenigd Koninkrijk, en geregistreerd bij de Companies House onder het nummer 8543940.

een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht, met de volgende bepalingen :

ARTIKEL 1. RECHTSVORM - NAAM

De vennootschap neemt de vorm aan van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam is  Cableco .

ARTIKEL 2. ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Vaarnewijkstraat 17, 8530 Harelbeke.

De vennootschap mag, bij beslissing van de raad van bestuur, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

ARTIKEL 3. DOEL

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden:

Het geheel of gedeeltelijk bestuderen, ontwikkelen, bouwen, bezitten, beheren, exploiteren, onderhouden, laten onderhouden, verkopen, met persoonlijke of zakelijke (gebruiks- en zekerheids-)rechten bezwaren, ter beschikking stellen of anderzijds vervreemden en verwijderen van onderzeese en ondergrondse kabels, transformatiestations (of onderdelen daarvan) op land of op zee en alle andere substantiële en / of accessoire onderdelen en uitrusting (waar ook in België of daarbuiten gelegen) nuttig voor het vervoer of de overbrenging naar het Belgische transmissienet en/of de Belgische distributienetten van elektriciteit geproduceerd door windturbines welke gelegen zijn of zullen zijn in de Belgische Exclusieve Economische Zone.

De vennootschap zal door middel van inbreng, fusie, inschrijving of op om het even welke andere wijze, mogen deelnemen in ondernemingen, verenigingen, vennootschappen, die een gelijksoortig of bijhorend doel nastreven, of die nuttig zijn tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan leningen verstrekken aan groepsvennootschappen en derden en kan zowel tot

Onderwerp akte :

Vaarnewijkstraat(Har) 17 8530 Harelbeke

Oprichting

Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

waarborg van haar eigen verbintenissen, de verbintenissen van groepsvennootschappen,

bestuurders, aandeelhouders als tot waarborg van de verbintenissen van derden, zich borg stellen, zich garant stellen of eender welke andere persoonlijke of zakelijke zekerheid verschaffen, ondermeer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven (inclusief de eigen handelszaak) of een mandaat daartoe.

De vennootschap kan eveneens optreden als agent, bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in of voor andere vennootschappen en ondernemingen.

Verder kan de vennootschap alle industriële, commerciële, handels-, burgerlijke, financiële en/of financieringsoperaties alsook roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren, in België en in het buitenland, die zowel rechtstreeks als onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel of van aard zijn het doel rechtstreeks of onrechtstreeks te begunstigen. Het doel van de vennootschap dient bovendien in zijn meest ruime betekenis geïnterpreteerd te worden en bovendien is het bestuur bevoegd om de aard en de reikwijdte van het maatschappelijk doel te interpreteren. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten.

ARTIKEL 4. DUUR.

De vennootschap wordt voor een onbeperkte duur opgericht.

HOOFDSTUK II. KAPITAAL  AANDELEN

ARTIKEL 5. KAPITAAL

Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt.

Het aanvangskapitaal bij oprichting bedraagt achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (18.550 EUR). Het vaste gedeelte van het kapitaal is gelijk aan acthttienduizend vijfhonderd vijftig euro (18.550 EUR).

De comparanten, vertegenwoordigd zoals gezegd, verzoeken Ons, Notaris, in een authentieke akte vast te stellen dat zij onder hen een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid oprichten, onder de naam  Cableco , met eerste maatschappelijke zetel te 8530 Harelbeke, Vaarnewijkstraat 17, waarvan het maatschappelijk kapitaal achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (¬ 18.550,00) bedraagt en volledig is geplaatst, vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen zonder nominale waarde.

Het vast gedeelte van het kapitaal bedraagt achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (¬ 18.550,00). Op deze duizend (1.000) aandelen wordt als volgt ingeschreven in geld :

1. De naamloze vennootschap naar Belgisch recht  Parkwind , voornoemd;

Dewelke verklaart in te schrijven op driehonderd (300) aandelen, klasse  A .

2. De naamloze vennootschap naar Belgisch recht  Aspiravi Offshore ,voornoemd; Dewelke verklaart in te schrijven op vierhonderd (400) aandelen, klasse  B .

3. De vennootschap naar Engels recht  Summit Renewable Energy Northwind Ltd. , voornoemd; Dewelke verklaart in te schrijven op driehonderd (300) aandelen, klasse  C

TOTAAL: duizend (1.000) aandelen.

- De aandelen werden volgestort ten belope van achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (¬ 18.550,00). ARTIKEL 6. DE AANDELEN

Het maatschappelijke kapitaal is verdeeld in duizend (1.000) aandelen, zonder vermelding van waarde, die ieder één / duizendste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Er zijn drie Klassen van aandelen: Klasse A, Klasse B, en Klasse C.

Elk aandeel moet minstens voor één vierde worden volgestort.

Buiten de aandelen die een inbreng vertegenwoordigen, mag geen enkele andere soort effecten, ongeacht hun naam, worden uitgegeven die maatschappelijke rechten vertegenwoordigen of recht geven op een deel van de winst.

Een aantal aandelen overeenstemmend met het vaste kapitaal moet steeds onderschreven zijn; het gedeelte van het kapitaal moet volgestort zijn ten belope van zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR).

Buiten de aandelen van de vennootschap waarop werd ingeschreven ter gelegenheid van de oprichting, mogen tijdens haar bestaan andere aandelen worden uitgegeven, onder meer in het kader van de opneming van nieuwe vennoten of van een verhoging van inschrijvingen. De algemene vergadering van vennoten bepaalt de uitgifteprijs, het bij de inschrijving te storten bedrag en, in voorkomend geval, de tijdstippen voor de opvraging van de nog te storten bedragen en de rente verschuldigd op die bedragen.

Van de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort zolang de regelmatig opgevraagde en eisbare stortingen niet hebben plaatsgevonden.

ARTIKEL 7. AANSPRAKELIJKHEID

De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot het bedrag van hun inschrijving. Onder de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

vennoten bestaat er geen solidariteit, noch onverdeeldheid.

ARTIKEL 8. VORM VAN DE AANDELEN

De aandelen zijn op naam; ten opzichte van de vennootschap zijn ze ondeelbaar. Deze laatste heeft

het recht in geval van onverdeeldheid de rechten verbonden aan de aandelen op te schorten tot de

erkenning van één enkele mede-eigenaar als de eigenaar ten opzichte van de vennootschap.

Zijn de aandelen bezwaard met een vruchtgebruik, dan bezit de vruchtgebruiker het stemrecht,

behoudens verzet vanwege de blote eigenaar; in dat geval wordt het stemrecht opgeschort.

ARTIKEL 9. OVERDRACHT VAN AANDELEN

De aandelen zijn behoudens unanieme andersluidende beslissing van de algemene vergadering niet

vrij overdraagbaar, noch onder levenden en/of bij overlijden aan medevennoten.

Deze instemming is evenwel niet vereist, wanneer de aandelen overgedragen worden aan een

pandhouder of derde koper in het kader van een uitwinning van een pandrecht op de aandelen of

een toe-eigening van de aandelen.

HOOFDSTUK III. VENNOTEN

ARTIKEL 10. DE VENNOTEN

Zijn vennoot:

1. de ondertekenaars van deze akte, hierna "oprichters" genoemd,

2. de natuurlijke of rechtspersonen als vennoot aanvaard.

Wordt de aanvaarding geweigerd, dan hoeft de algemene vergadering van vennoten haar beslissing

niet te verantwoorden.

Om als vennoot te worden aanvaard, moet de aanvrager bij toepassing van artikel 6 ten minste op

één aandeel inschrijven tegen de voorwaarden vastgesteld door het orgaan dat instaat voor het

bestuur en op elk aandeel ten minste één vierde storten. De aanvaarding houdt in dat de vennoot

instemt met de statuten en in voorkomend geval met de huishoudelijke reglementen.

De vaststelling van de aanvaarding van een vennoot geschiedt door een inschrijving in het register

van aandelen, zoals bepaald in artikel 357 van het Wetboek van vennootschappen.

ARTIKEL 11. REGISTER VAN AANDELEN

De vennootschap moet in haar zetel een register bijhouden, waarvan de vennoten ter plaatse inzage

kunnen nemen en waarin voor ieder van hen wordt aangetekend:

1° de naam, de voornamen en de woonplaats van elke vennoot dan wel de maatschappelijke

benaming, de maatschappelijke zetel en het ondernemingsnummer van de vennoot / rechtspersoon;

2° het aantal aandelen dat elke vennoot bezit, alsmede de inschrijvingen op nieuwe aandelen en de

terugbetalingen, met opgave van de datum;

3° de overgangen en overdrachten van aandelen, met hun datum;

4° de datum van toetreding, uittreding of uitsluiting van elke vennoot;

5° de gedane stortingen;

6° de opgave van de bedragen die voor de uittreding, voor de gedeeltelijke terugneming van

aandelen en voor de terugneming van stortingen worden aangewend.

Het orgaan dat instaat voor het bestuur wordt met de inschrijvingen belast.

De inschrijvingen geschieden op grond van bewijskrachtige, gedateerde en ondertekende

documenten.

Ze vinden plaats in de volgorde van hun datum van voorlegging.

Op schriftelijk verzoek gericht aan het orgaan dat instaat voor het bestuur kunnen de vennoten van

de inschrijvingen in het register die op hen betrekking hebben, een afschrift verkrijgen.

De afschriften kunnen niet worden aangewend als bewijs tegen de vermeldingen in het register van

aandelen.

De uittreding van een vennoot wordt vastgesteld door een vermelding in het register.

ARTIKEL 12. UITTREDING OF TERUGNEMING VAN AANDELEN

Uittreding of terugname van aandelen of stortingen is niet mogelijk.

ARTIKEL 13. UITSLUITING VAN VENNOTEN.

Uitsluiting van vennoten is niet mogelijk.

ARTIKEL 14. RECHTEN VAN DE VENNOTEN

De vennoten en de rechthebbenden of rechtverkrijgenden van een vennoot kunnen geenszins de

vereffening van de vennootschap eisen, noch de zegels laten leggen op het vermogen van de

vennootschap of daarvan een inventaris vorderen. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij

zich houden aan de boeken en aan de beslissingen van de algemene vergaderingen.

HOOFDSTUK IV. BESTUUR

ARTIKEL 15. BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap wordt bestuurd door meerdere bestuurders gelijk aan het aantal vennoten, door

deze statuten of door de algemene vergadering van de vennoten benoemd, waarbij:

- één (1) bestuurder wordt benoemd onder de kandidaten voorgedragen door de houder(s) van

Klasse A-aandelen, de  A-bestuurder ;

- één (1) bestuurder wordt benoemd onder de kandidaten voorgedragen door de houder(s) van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Klasse B-aandelen, de  B-bestuurder ;

- één (1) bestuurder wordt benoemd onder de kandidaten voorgedragen door de houder(s) van Klasse C-aandelen, de  C-bestuurder ;

De aandeelhouders die een bestuurder kunnen voordragen, zullen een lijst van minstens twee kandidaten voorleggen.

De lijsten dienen uiterlijk bij het begin van de vergadering die over een benoeming dient te besluiten, te worden voorgelegd op het bureau.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. De algemene vergadering mag hen met inachtneming van de in deze statuten voorziene meerderheden op elk tijdstip zonder reden of vooropzegging ontslaan.

Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Binnen acht dagen na hun benoeming/ontslag moeten de bestuurders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoemings- of ontslagakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel.

ARTIKEL 16. RAAD VAN BESTUUR

Zijn er meer dan twee bestuurders, dan vormen zij een Raad van Bestuur dat een college uitmaakt en op een collegiale wijze handelt en beslist.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter.

De raad komt bijeen na oproeping door de voorzitter of de ondervoorzitter evenals zo dikwijls als het belang van de vennootschap dat vergt. Hij moet ook worden samengeroepen wanneer één bestuurder daarom verzoekt.

De raad komt bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

Behoudens in dringende gevallen te verantwoorden in de notulen van de bijeenkomst, geschieden oproepingen per gewone brief of per e-mail, met opgave van de agenda, ten minste vijf werkdagen vóór de vergadering. De Raad van Bestuur kan alleen geldig beraadslagen als ten minste één A-bestuurder, één B-bestuurder en één C-bestuurder aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Als echter een eerste bijeenkomst van de raad niet in aantal is, mag een nieuwe bijeenkomst met dezelfde agenda worden opgeroepen, per e-mail of per aangetekende brief, ten minste tien werkdagen vóór de vergadering, behoudens in geval van hoogdringendheid, waarbij de oproepingstermijn mag worden verkort tot drie werkdagen na de eerste vergadering. Deze nieuwe vergadering zal dan geldig kunnen beraadslagen onder dezelfde voorwaarden als voorzien in het vijfde lid van dit artikel.

De beslissingen worden genomen bij unanimiteit onder de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Een bestuurder mag, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een andere bestuurder opdracht geven hem op de bijeenkomst te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen.

De beraadslagingen en stemmingen van de raad worden genotuleerd en getekend door elk van de aanwezige bestuurders.

De afschriften of uittreksels van die notulen worden getekend door de voorzitter of door de ondervoorzitter.

ARTIKEL 17. OPENVALLEN VAN EEN BESTUURDERSMANDAAT

Ingeval een plaats van bestuurder vacant wordt, mogen de overblijvende bestuurders, wanneer er een Raad van Bestuur bestaat, een voorlopige vervanger benoemen op voordracht van de vennoot die de uittredende bestuurder heeft voorgedragen.

De benoeming moet aan de eerstvolgende algemene vergadering ter bekrachtiging worden voorgelegd.

ARTIKEL 18. BEVOEGHEDEN

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap en beschikt over alle bevoegdheden behoudens de bevoegdheden die uit hoofde van het Wetboek van Vennootschappen op dwingende wijze en deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De raad mag onder meer alle roerende en onroerende goederen huren of verhuren, aankopen of vervreemden; leningen aangaan behoudens bij uitgifte van obligaties; alle goederen van de vennootschap in pand geven of hypothekeren; met afstand van alle hypothecaire rechten, voorrechten en het recht de ontbinding te eisen, zelfs zonder verantwoording van betaling, handlichting geven van alle hypothecaire en andere inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en andere beletselen van gelijk welke aard; de vennootschap als eiser of verdediger voor de rechtbanken vertegenwoordigen; schikkingen treffen en in ieder geval een scheidsrechterlijke beslissing in verband met alle belangen van de vennootschap inroepen.

ARTIKEL 19. BEVOEGDHEDEN TOT DELEGEREN

De Raad van Bestuur mag, onder meer in het kader van het dagelijkse bestuur van de vennootschap, volmachten toekennen aan derden.

De Raad van Bestuur zal de emolumenten vaststellen die gehecht zijn aan de toegekende delegaties.

ARTIKEL 20. VERTEGENWOORDIGING VAN DE VENNOOTSCHAP

Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door alle bestuurders, gezamenlijk handelend.

ARTIKEL 21. CONTROLE

Indien wettelijk vereist of indien de algemene vergadering hiertoe beslist, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarre¬ke¬ning en op de regelmatig¬heid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer com¬missa¬rissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergade¬ring van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechts¬personen, van het Instituut der Bedrijfsreviso¬¬ren. De commissaris¬sen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schade¬ver¬goeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergade¬ring worden ontslagen. Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uit¬zonderings¬bepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onder¬zoeks- en contro¬lebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoe¬men en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten bijstaan of vertegenwoordi¬gen door een accountant. De vergoe¬ding van de accountant komt ten laste van de ven¬noot¬schap indien hij met haar toestemming wordt be¬noemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rech¬ter¬lijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkin¬gen van de accountant medege¬deeld aan de vennoot¬schap.

TITEL V. ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22. SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEID

De regelmatig samengestelde vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. Haar beslissingen zijn bindend voor allen, ook voor de afwezigen of dissidenten.

Ze bezit de bevoegdheden die de wet en deze statuten haar toekennen.

Ze mag de statuten aanvullen en hun toepassing regelen door middel van huishoudelijke reglementen waaraan de vennoten, louter door het feit van hun toetreding tot de vennootschap, zijn onderworpen.

De algemene vergadering kan deze reglementen evenwel alleen invoeren, wijzigen of opheffen met inachtneming van de voorwaarden van aanwezigheid voorgeschreven voor wijzigingen in de statuten.

ARTIKEL 23. OPROEPING

De algemene vergadering wordt opgeroepen door het orgaan dat instaat voor het bestuur. Dat moet geschieden door middel van een aangetekende brief met opgave van de agenda, ten minste vijftien dagen voor de datum van de bijeenkomst aan de vennoten verstuurd.

De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden opgeroepen binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, meer bepaald iedere derde vrijdag van de maand mei om 15.00 uur, om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de decharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoten belast met de controle.

Als die dag een feestdag is, komt de vergadering bijeen op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals hierna uiteengezet in deze statuten, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

De vergadering kan ook in buitengewone zitting worden opgeroepen. Dat moet geschieden op verzoek van vennoten met ten minste een vijfde van alle aandelen in hun bezit of in voorkomend

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

geval van een commissaris. Ze moet dan binnen de maand na het verzoek worden bijeengeroepen. De algemene vergaderingen komen bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

De algemene vergadering wordt naargelang van het geval voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur en zoniet door de bestuurder daartoe door de raad aangewezen.

ARTIKEL 24. VOLMACHTEN

Een vennoot mag, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een ander persoon, al dan niet vennoot, volmacht geven hem op een algemene vergadering te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen.

ARTIKEL 25. BESLISSINGEN

Behoudens de uitzonderingen voorzien door de wet of door deze statuten beslist de vergadering met een aanwezigheidsquorum van 75 % en met een meerderheid van 75 % (vijfenzeventig procent) van de stemmen, zonder rekening te houden met de onthoudingen en ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

De stemming geschiedt bij handopsteken of naamafroeping, tenzij de vergadering daarover anders beslist.

De verkiezing van bestuurders en commissarissen geschiedt principieel bij geheime stemming. Wanneer de vergadering zich dient uit te spreken over een wijziging in de statuten of het opmaken of de wijziging van een huishoudelijk reglement moeten opdat ze geldig zou kunnen beraadslagen de oproepingen het voorwerp van de beraadslagingen vermelden en moet ten minste de helft van de aandelen met stemrecht op de vergadering vertegenwoordigd zijn.

Wordt deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden bijeengeroepen. Deze zal dan geldig beraadslagen ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. Een beslissing is pas geldig als ze met drie vierden van de geldig uitgebrachte stemmen wordt goedgekeurd.

Een en ander onder voorbehoud van de toepassing van de bijzondere wettelijke bepalingen met betrekking tot de wijziging van de vorm van de coöperatieve vennootschap en de omzetting van vennootschappen.

Behoudens in verantwoorde dringende gevallen zal de algemene vergadering alleen over de agendapunten geldig kunnen beraadslagen.

ARTIKEL 26. STEMRECHT

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

ARTIKEL 27. SCHRIFTELIJKE BESLUITVORMING

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de raad van bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn. ARTIKEL 28. NOTULEN

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die zulks wensen.

De afschriften en uittreksels van die notulen worden door de voorzitter of de ondervoorzitter getekend.

HOOFDSTUK VI. BALANS B WINSTVERDELING

ARTIKEL 29. BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op één en dertig december van het daaropvolgend jaar. ARTIKEL 30. JAARVERSLAG

Aan het eind van elk boekjaar stelt het orgaan dat instaat voor het bestuur waarvan sprake in artikel 21, overeenkomstig de bepalingen toepasselijk ter zake, de inventaris en de jaarrekening op die aan de algemene vergadering moeten worden overgelegd.

Eén maand vóór de algemene vergadering overhandigt dit orgaan de documenten, samen met een verslag, aan de commissaris(sen) of de vennoot (vennoten) belast met de controle.

Hij (zij) zal (zullen) een verslag over hun controleopdracht opstellen. Vijftien dagen vóór de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

vergadering worden de jaarrekening, bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de

toelichting, de verslagen van de bestuurders en commissarissen (of vennoten belast met de controle) ter beschikking van de vennoten neergelegd op de zetel van de vennootschap.

ARTIKEL 31. WINSTVERDELING

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten¬minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wet¬telijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het vast gedeelte van het maat¬schappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algeme¬ne vergadering over de bestemming van het saldo van de netto¬winst.

HOOFDSTUK VII. ONTBINDING - VEREFFENING

ARTIKEL 32. VEREFFENING

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffe¬naars benoemd door de algemene vergadering.

De benoeming van de vereffenaar(s) met aan de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel ter bevestiging worden voorgelegd overeenkomstig artikel 184, §2 van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden toegekend door de artikels 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 33. SLOTAFREKENING

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen.

Als op alle aandelen niet in eenzelfde mate stortingen werden uitgevoerd, zullen de vereffenaars het evenwicht onder de aandelen vanuit het standpunt van de volstorting herstellen hetzij door een opvraging, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen.

De resterende activabestanddelen worden in gelijke mate onder de aandelen verdeeld. HOOFDSTUK VIII. DIVERSE BEPALINGEN

ARTIKEL 34. KEUZE VAN WOONPLAATS

Iedere vennoot of bestuurder, die in het buitenland woont en geen woonplaats in België heeft gekozen, wordt voor de toepassing van deze statuten verondersteld woonplaats te hebben gekozen in de zetel van de vennootschap, waar hem alle officiële kennisgevingen, mededelingen en aanmaningen geldig kunnen bezorgd worden.

ARTIKEL 35. ALGEMENE BEPALING

De bepalingen van deze statuten die een dwingende wettelijke regel zouden schenden, worden als nietgeschreven beschouwd zonder dat die onregelmatigheid invloed heeft op de overige statutaire bepalingen.

DEEL III.: OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang op heden en zal worden afgesloten op 31 december 2016.

2. De eerste gewone algemene vergadering

De eerste gewone algemene vergadering zal worden gehouden in 2017.

DEEL IV : BENOEMINGEN

1. Benoeming van de bestuurders

De comparanten verklaren dat de ondergetekende notaris hun aandacht gevestigd heeft op :

a) de beschikkingen van de wet van 19 februari 1965 met betrekking tot de uitoefening door

vreemdelingen van onafhankelijke beroepsactiviteiten, zoals gewijzigd door de wet van 10 januari

1977.

c) de verschillende onverenigbaarheden met de uitoefening van opdrachten in

handelsvennootschappen.

Onmiddellijk hierna hebben de oprichters besloten het aantal bestuurders vast te stellen op drie (3)

en tot die functie te benoemen:

1. De heer Wim Biesemans (klasse  A )  Bestuurder  A wonende te Gent, Sint-Denijslaan 467, rijksregister 61.06.26-349.97.

2. De heer Rik Van De Walle (klasse  B )  Bestuurder  B wonende te Harelbeke, Vaarnewijkstraat, 14, rijksregister 61.06.25-229.53.

3. De heer Yoichi Sakai, (klasse  C)  Bestuurder  C wonende te Marc-Chagall-str 94, 40477

Dusseldorf Bis rijksregister 62.46.18-167.44.

De oprichters verklaren in het bezit te zijn van een geschrift waarbij voornoemde personen verklaard

hebben dit mandaat te aanvaarden.

Het mandaat van de bestuurders geldt voor onbepaalde duur.

Hun opdracht wordt niet vergoed.

2. Benoeming van de commissaris(sen)

Gezien er uit ter goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap voor het eerste

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

boekjaar zal voldoen van de criteria, opgesomd in artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, besluiten de oprichters om geen commissaris te benoemen

DEEL V : VERBINTENISSEN TEN NAME VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING Ondergetekende notaris wijst erop dat de bestuurders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, overneemt. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld vóór de ondertekening van de oprichtingsakte.

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die door hen of één van hen voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

DEEL VI : BIJZONDERE VOLMACHT

Een bijzondere volmacht wordt verleend - onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel - aan de heer Johan Lagae en/of mevrouw Els Bruls, die te dien einde allen woonstkeuze doen te 1200 Brussel, Neerveldstraat 101-103, evenals aan hun bedienden, aangestelden en lasthebbers, elk van hen kan afzonderlijk en alleen optreden en elk met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om de nodige formaliteiten te vervullen tot inschrijving van de vennootschap bij de ondernemingsloketten en bij de diensten van de belasting op de toegevoegde waarde.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Paul Maselis, Notaris.

GELIJKTIJDIGE NEERLEGGING:

de uitgifte van de oprichtingsakte; volmachten

Coordonnées
CABLECO

Adresse
VAARNEWIJKSTRAAT 17 8530 HARELBEKE

Code postal : 8530
Localité : HARELBEKE
Commune : HARELBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande