CALADRIUS

Association sans but lucratif


Dénomination : CALADRIUS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.342.709

Publication

17/06/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 0502.342.709

Benaming

(vole): Caladrius

(verkort) : Caladrius

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Stroelputstraat 74, 8210 Veldegem

Onderwerp akte beslissing van de Algemene Vergadering op 0610412014: wijziging Raad van Bestuur

14!111.11J011

V

beh aa Bel

Staa

II

I I .

NEERGtLLGD

Griffie Rechtbank Koophandel

5 JUN 2014

t AfdeliGgiffiOstende

gfflibt

Benoeming nieuwe bestuurder:

De Waele Heidi (rijksregisternummer: 75.01.09-202.43)

Ontslag als bestuurder:

Fabienne Ceeriaerne (rijksregisternummer: 81.06,18-042.94)

Stefaan Deolerck Fabienne Ceenaeme

bestuurder bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

23/01/2013
ÿþ MOD 2.2

rp In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



lNeaergeiega ter griffie van r6 rechtbank van kooi " .11£4;d Brugge  af * - ng te Costemm

oQ 1 0 + N. Z013

Griffie0e anfriA'r

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : ~p ,2 , 3 Li j

Benaming

(voluit) : Caladrius

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Stroelputstraat 74, 8210 Veldegem

Onderwerp akte : statuten

Tekst

Statuten vzw Caladrius  goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 11-12-2012

vzw Caladrius

Ondememingsnummer xx

Maatschappelijke zetel: Stroelputstraat 74, 8210 Veldegem

De vzw Caladrius wordt op 09/12/2012 opgericht door de volgende 'stichtende leden':

Declerck, Stefaan, Weverijstraat 35, 8800 Roeselare, Belg

Ceenaeme, Fabienne, Stroelputstraat 74, 8210 Veldegem, Belg

- Declerck, Renaat, Reigersvliet 11, 8500 Kortrijk, Belg

Statuten:

1.Naam, zetel, doel, activiteiten en duur van de vzw

1.1De naam van de vzw is 'Caladrius'.

1.2.De maatschappelijke zetel is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge en gevestigd op het volgende adres: Stroelputstraat 74, 8210 Veldegem.

1.3.Het doel van de vereniging is het bevorderen van de spirituele en mentale gezondheid van de mensen en het helpen van hoogsensitieve personen.

1.4.De vzw wil dit doel realiseren door het organiseren van de volgende activiteiten:

(a) praatavonden of individuele sessies waarop aan mensen met problemen een luisterend oor wordt geboden, zodat ze zich opnieuw beter voelen in hun vel.

.(b) knutsel-workshops (tekenen, schilderen) waardoor mensen kunnen ontspannen en tot rust komen.

1.5.Daamaast mag de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voornoemde doelstelling. Zo mag ze (onder meer) eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen en/of verhuren, alsook jobstudenten of personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die kaderen in het doel van de vzw. De vzw mag zelfs daden van koophandel stellen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het doel van de vzw.

1.6.De vzw is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op ieder moment ontbonden worden.

2.De leden van de vzw

2.1 vzw Caladrius telt enkel natuurlijke personen als leden. Met `leden' wordt uitsluitend 'werkende' leden

bedoeld, d.w.z. mensen die een of andere taak uitoefenen binnen de vereniging.

2.2.Alle leden van de vzw zijn 'vaste leden', zoals in de wet gedefinieerd. Er zijn geen 'toegetreden leden'. De vaste leden verbinden zich ertoe de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering bij te wonen en er hun stemrecht uit te oefenen.

2.3.Bij de oprichting telt de vzw drie leden. Het is de exclusieve bevoegdheid van de Raad van Bestuur te bepalen of er al dan niet bijkomende leden aanvaard worden.

2.4.Indien, om welke reden ook, het aantal leden tot minder dan drie gedaald is, moet de Algemene Vergadering binnen de twee weken samenkomen om een nieuw lid in de vereniging op te nemend In afwachting

-i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

van deze beslissing oefenen de resterende leden van de Algemene Vergadering zelf de volle bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

2.5.De leden zijn niet tot een bijdrage verplicht, maar kunnen wel vrijwillig iets inbrengen. Een lid kan ook voor een beperkte periode een goed ter beschikking stellen van de vzw (met de bedoeling het na verloop van tijd terug te krijgen). In dat geval wordt dat in een schriftelijk contract vastgelegd en wordt het goed niet beschouwd als eigendom van de vzw.

2.6.De afzonderlijke leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor verbintenissen aangegaan door de vzw in haar geheel.

2.7.Het lidmaatschap eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of uitsluiting.

(a) Elk lid kan uit de vzw treden door schriftelijk (= per brief of e-mail) zijn ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur.

(b) De uitsluiting van een lid gebeurt door de Algemene Vergadering. Hiertoe is een meerderheid vereist van twee derden van de stemmen van de leden. Bovendien moet het uitsluiten van het lid op de agenda staan op het moment dat deze samen met de uitnodiging verstuurd wordt.

2.8.Van de [eden wordt een register opgesteld, dat wordt bijgehouden op de zetel van de vzw. Dit register is een chronologische lijst met de naam, voornamen en woonplaats van de leden.

2.9.AI[e leden hebben inzage in dit register alsook in de andere documenten die worden bijgehouden op de zetel van de vereniging, met name de beslissingen van de Algemene Vergadering, de notulen en beslissingen van de Raad van Bestuur en de boekhoudkundige stukken van de vereniging.

2.10.Noch de leden van de vzw, noch de ontslagnemende leden, noch de uitgesloten leden, noch de rechtsopvolgers van gewezen leden, hebben enig recht op het vermogen van de vzw. Ze kunnen wat ze vrijwillig hebben ingebracht niet terugvorderen.

3.De Algemene Vergadering

3.1.De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vzw.

3.2.De bijeenkomsten van de Algemene Vergadering worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad

van Bestuur zijnde Stefaan Declerck en Fabienne Ceenaeme.

3.3.De Algemene Vergadering vergadert in principe slechts geldig als alle leden aanwezig zijn.

(a) Indien één van de drie [eden een geplande bijeenkomst van de Algemene Vergadering niet kan bijwonen, dan wordt deze uitgesteld tot alle leden aanwezig kunnen zijn.

(b) Indien een van de leden de Algemene Vergadering boycot, kan deze toch geldig vergaderen indien de andere leden aanwezig zijn.

3.4.De Algemene Vergadering van de vzw Caladrius heeft geen andere bevoegdheden dan degene die de wet exclusief voor de Algemene Vergadering van een vzw voorbehoudt: (a) wijzigen van de statuten; (b) benoemen en afzetten van bestuurders; (c) goedkeuren van de begroting en van de jaarrekening; (d) kwijting geven aan de bestuurders; (e) ontbinden van de vereniging; (f) uitsluiten van een lid; (g) de vereniging omzetten in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Alle andere bevoegdheden komen toe aan de Raad van Bestuur.

3.5.Elk jaar wordt na het afsluiten van het boekjaar en váór het einde van juni een 'statutaire' bijeenkomst van de Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het lopende jaar.

3.6.Bijzondere bijeenkomsten van de Algemene Vergadering kunnen gehouden worden, op schriftelijk verzoek van een of twee van de leden.

3.7.Een bijeenkomst van de Algemene Vergadering wordt georganiseerd door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders. De uitnodiging wordt minstens tien dagen op voorhand per e-mail (of brief) verstuurd. Zij vermeldt dag, uur en plaats van de bijeenkomst, evenals de agenda en alle noodzakelijke stukken. Alle leden van de Algemene Vergadering moeten opgeroepen worden.

3.8.Een onderwerp moet op de agenda worden geplaatst indien tenminste één lid van de Algemene Vergadering dit ten laatste één week voor de bijeenkomst per e-mail of brief aan de voorzitter vraagt.

3.9.De Algemene Vergadering beslist bij meerderheid van stemmen, onthoudingen inbegrepen. (M.a.w. een voorstel is aangenomen indien het aantal stemmen váór hoger is dan de som van de stemmen tegen plus de onthoudingen.) Elk lid beschikt over één stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

3.10.De Algemene Vergadering kan geen geldige beslissingen nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan, tenzij alle aanwezige leden het hierover eens zijn, Over de volgende punten kan echter nooit een geldige beslissing genomen worden indien ze niet vooraf op de agenda staan: (a) wijzigen van de statuten; (b) afzetten van een bestuurder; (c) ontbinden van de vzw; (d) uitsluiten van een lid.

3.11.Van elke bijeenkomst wordt binnen de twee weken een verslag opgesteld, dat meteen ter goedkeuring naar alle leden van de Algemene Vergadering gestuurd wordt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de leden van de Raad van Bestuur en in een register bewaard dat op de zetel ter inzage is van de leden van de vzw.

3.12.De wettelijke bepalingen I.v.m. het bekend maken van sommige beslissingen (bv. statutenwijziging) via neerlegging op de griffie en/of publicatie in het Staatsblad dienen te worden gevolgd.

4.De Raad van Bestuur

4.1.Zolang de vzw drie leden telt bestaat de Raad van Bestuur uit twee `bestuurders'. Dit is het minimum

opdat de vzw zou kunnen blijven bestaan.

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

4.2.De bestuurders zijnde Stefaan Declerck en Fabienne Ceenaeme worden door de Algemene Vergadering benoemd voor een termijn van 5 jaar. Het aantal opeenvolgende termijnen is onbeperkt.

4.3.De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Raad van Bestuur unaniem anders zou beslissen.

4.4.Een bestuurder kan op ieder moment door de Algemene Vergadering uit zijn functie ontheven worden. Een bestuurder kan op ieder moment ook zelf ontslag nemen uit de Raad van Bestuur (door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur). In beide gevallen moet de Algemene Vergadering meteen een ander lid tot bestuurder benoemen.

4.5.0e Raad van Bestuur vergadert geldig na bijeenroeping door een van de bestuurders. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda en de noodzakelijke stukken.

4.6.De Raad van l3estuur vergadert slechts geldig als beide bestuurders aanwezig zijn.

4.7.De bestuurders oefenen hun bevoegdheden 'gezamenlijk' uit (d.w.z. niet 'alleen' of 'als college'). Indien de bestuurders het over een bepaalde beslissing niet eens zijn, moeten zij de knoop door de Algemene Vergadering laten doorhakken.

4.8.Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering dient goedgekeurd te worden, indien nodig na aanpassing van de tekst. Het goedgekeurde verslag wordt door beide bestuurders ondertekend en in een register bewaard dat op de zetel ter inzage is van alle leden van de vzw.

4.9.Het staat de Raad van Bestuur vrij een huishoudelijk reglement enfof andere reglementen of afsprakennota's op te stellen.

4.10.De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vzw in alle handelingen in en buiten rechte, Daarbij wordt de vzw t.o.v. derden geldig gebonden door de handtekening van één bestuurder, op voorwaarde dat de andere bestuurder van de zaak op de hoogte is.

4.11,De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

4.12.Geen van beide bestuurders kan op zijn eentje een beleidsbeslissing nemen of een belangrijke bestuurshandeling stellen,

5.Rekening en begroting

5.1.Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december,

5.2.Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering rekenschap geven over het beleid

van het afgelopen boekjaar, Dit gebeurt op de 'statutaire vergadering', die plaats vindt vóór 30 juni (zie artikel

3.5 hierboven).

Meer specifiek: de Raad van Bestuur stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor

het volgend jaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

5.3.De Raad van Bestuur zorgt ervoor dat de goedgekeurde jaarrekening en de andere in de wet vermelde

stukken tijdig worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel,

6.Ontbinding en vereffening van de vzw

6,1.Behalve in het geval van gerechtelijke ontbinding, kan alleen de Algemene Vergadering de vzw ontbinden, Bij het nemen van zo'n besluit tot vrijwillige ontbinding worden de wettelijke bepalingen gevolgd. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid en wordt bepaald wat de bevoegdheid is van deze(n), alsook de vereffeningsvoorwaarden.

6.2.In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijke actief, na vereffening der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een organisatie met een liefdadig doel. Deze organisatie wordt aangeduid door de Algemene Vergadering.

6.3.Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vzw, van toepassing, alsook de algemene wettelijke bepalingen, het eventuele huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Aldus opgemaakt in twee exemplaren op 09/12/2012 te Veldegem en goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 11/12/2012.

Alle leden van de Algemene Vergadering hebben deze statuten ondertekend en krijgen er een kopie van. De twee ondertekende exemplaren worden op de zetel ter inzage bewaard.

De bestuurders die de vzw ten aanzien van derden zullen vertegenwoordigen zijn:

- Stefaan Declerck

- Fabienne Ceenaeme

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/04/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1111.11110111

im

Ondememingsnr : 0502.342.709 Benaming

(voluit) : Caladrius

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Stroelputstraat 74, 8210 Veldegem / nieuwe Tiensesteenweg 242 A, 3381 Kapellen

Onderwerp akte : Beslissing van de Algemene Vergadering op 28103/2075: wijziging statuten: wijziging adres maatschappelijke zetel

Wijziging statuten:

De nieuwe maatschappelijke zetel is Tiensesteenweg 242 A, 3381 Kapellen (Glabbeek), gerechtelijk

arrondissement Leuven.

Stefaan Declerck Heidi De Waele

bestuurder bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
CALADRIUS

Adresse
STROELPUTSTRAAT 74 8210 VELDEGEM

Code postal : 8210
Localité : Veldegem
Commune : ZEDELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande