CAMINO KLERKEN

Association sans but lucratif


Dénomination : CAMINO KLERKEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.551.027

Publication

23/09/2013
ÿþMCM 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RE~eH B~ONlEN TER C~ ~ ~ VA1V I{ObPI3ANDu

12 SEP. 2013

Vk7URNir

11111131i11111J111

iep

im

Onv¬ nerr,Nsrtr S ~ ~ ~ ~j it

' l eF1zFnll'ig

(valtstt) : Camino Klerken

x rf.cr

E ach $vorm VZW

Zetel DORPSSTRAAT 2 - 8650 KLERKEN

Ond werp akte = OPRICHTING - BENOEMING RAAD VAN BESTUUR - BENOEMING DAGELIJKS BESTUUR

De hiernagenoemde statuten werden unaniem aanvaard op de stichtingsvergadering van 14 juli 2013

Camino Klerken VZW

Dorpsstraat 2

8650 Klerken

Gerechtelijk Arrondissement Veurne

OPRICHTING

Tussen de ondergetekenden :

1. Monika Compernol Gitsbergstraat 17 8830 Hooglede-Gits

geboren te Gits op 7/11/1944

2. Lucrèse Dedene Gitsbergstraat 178830 Hooglede-Gits

geboren te Roeselare op 21/10/1956

3. Marie-José Degroote Priester Coulonstraat 9 8930 Menen-Rekkem geboren te Woumen op 19/01/1941

4. Jeanninne Dewilde Dorpsstraat 2 8650 Klerken

Geboren te Klerken op 01/02/1945

ARTIKEL 1. DE VERENIGING

Art. 1.1. Rechtsvorm

Camino Klerken wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, van 22 december 2003, van 9 juli 2004 en 27 december 2004 (hierna genoemd "V&S-wet").

Art. 1.2. Naam

1.0e vzw draagt de naam Camino Klerken.

Op de laatste blz, van aii BB vermelden . Recto : Naam an hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versa : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

2.0e naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de

vereniging, onmiddellijk gevolgd door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 1.3. Zetel

1.De zetel van de vzw is gevestigd te Klerken, Dorpsstraat 2 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Veurne.

2.0e Raad van Bestuur (RvB) heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats in België binnen het Nederlands taalgebied of Brussels Hoofdstedelijk Gewest en om de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Art. 1.4. Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. DOELSTELLINGEN EN ACTIVITEITEN

Art. 2.1. Doelstellingen & art. 2.2. Activiteiten

Het doel van de vereniging bestaat erin het religieus leven in gemeenschap te bevorderen en te ondersteunen. Hiertoe zal zij ook het levensonderhoud, de medische en andere zorgen van de leden van de congregatie op zich kunnen nemen, alsook andere religieuze verenigingen en bewegingen kunnen steunen. Bovendien beoogt zij het besturen, steunen en in werking houden van de onderwijsinstellingen van allerlei aard, evenals ziekenhuizen, bejaardentehuizen, rust- en verzorgingsinstellingen, tehuizen van bijzondere jeugdzorg, kinderdagverblijven, missionering, hulp aan liefdadige werken en ontwikkelingslanden. In dit kader kunnen ze giften doen, middelen ter beschikking stellen, financiële en materiële ondersteuning bieden enz.

Tot dit doel zal zij alle roerende en onroerende goederen mogen bezitten, hetzij in vruchtgebruik, recht van opstal of erfpacht, hetzij in eigendom, alsook legaten en schenkingen aanvaarden.

Om het doel te bewerkstellen kan de vereniging tot uitvoering van wat hierboven is bepaald, ondermeer eigendommen verwerven, in huur nemen of verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten en fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

In het kader van het realiseren van het maatschappelijke doel kan de vereniging daden van koophandel stellen, rechtsgeldige contracten afsluiten, fondsen inzamelen, personeel aanwerven, kortom alle activiteiten uitoefenen waarvan de inkomsten aangewend kunnen worden of haar in staat stellen haar maatschappelijk dôel te realiseren.

Elke wijziging van dit artikel met betrekking tot de doelstellingen en in het bijzonder betreffende het katholiek karakter van de vereniging brengt van rechtswege de ontbinding van de vereniging mee, die op vordering van elke belanghebbende of derde partij kan doen vastgelegd worden door de rechtbank.

ARTIKEL 3. LIDMAATSCHAP

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Op de zetel van de vereniging wordt er een register bijgehouden. Dit register bevat een ledenlijst met de vermelding van de naam, de voornaam, de woonplaats, de geboorteplaats en de geboortedatum van de leden, van aile beslissingen inzake toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur moeten in dit register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat deze van de beslissing is in kennis gesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 3.1. Effectieve leden

1.Het aantal effectieve leden is onbeperkt, met een minimum getal van drie. Effectieve leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Alleen de effectieve leden beschikken over de volheid van de rechten van het lidmaatschap van de vereniging.

2.De volgende oprichters worden de eerste effectieve leden:

i.Monika Gompernol

ii.Lucrèse Dedène

iii.Marie-José Degroote

iv.Jeanninne Dewilde

3.De Raad van Bestuur geeft een advies over het aanvaarden van nieuwe effectieve leden. Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat men het katholiek karakter van de vereniging onderschrijft.

Nieuwe kandidaten worden door de raad voorgedragen met een schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur op het adres van de zetel.

De Raad van Bestuur is gemachtigd de voorlopige aansluiting toe te staan op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dient de meerderheid van de Raad van Bestuur aanwezig te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van stemmen van de aanwezige leden van de Raad van Bestuur. Deze beslissing moet niet gemotiveerd worden.

4.De aansluiting wordt slechts definitief na goedkeuring door de algemene vergadering die discretionair en zonder verdere motivatie kan beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als effectief lid.

5.1-let lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde of door een reden die het einde van rechtswege met zich meebrengt.

Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald door de wet. De uitsluiting van een lid kan door de algemene vergadering uitgesproken worden overeenkomstig de voorwaarden die in de V&S-wet zijn opgenomen. Om geldig te zijn moet de uitsluiting vermeld staan op de dagorde van de algemene vergadering en minstens twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen uitgesproken worden. De beslissing van de algemene vergadering tot uitsluiting van een effectief lid zal door de Raad van Bestuur binnen de acht dagen aan de belanghebbende betekend worden. Het nemen van ontslag dient te gebeuren bij schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur op het adres van de zetel.

Het lidmaatschap van een effectief lid neemt van rechtswege een einde in geval van overlijden, van faillissement, van onbekwaamheid, van onder voorlopige bewindvoering of van uitsluiting door de algemene vergadering.

6.Een uitgetreden of uitgesloten effectief lid evenals hun rechtsopvolgers of rechthebbenden van een overleden lid, kunnen generlei aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van de gestorte bijdragen, van inbrengen of van andere prestaties vorderen. In geen geval kan het uittredend of uitgesloten effectief lid mededeling krijgen of afschrift van de rekeningen bekomen. Evenmin heeft hij enig recht om de verzegeling van de goederen van de vereniging of boedelbeschrijving le eisen.

7.Effectieve leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten.

8.De effectieve leden zijn niet persoonlijk verantwoordelijk voor de verbintenissen afgesloten in naam van de vereniging ten aanzien van derden. Elk effectief lid heeft geen persoonlijke verplichtingen.

Art. 3.2. Niet-effectieve leden

1.De niet-effectieve leden bestaan uit externen met een degelijke professionele kennis of expertise in bepaalde domeinen. Er kunnen maximaal drie niet-effectieve leden benoemd worden. Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat men het katholiek karakter van de vereniging onderschrijft,

2.De niet-effectieve leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering van de vereniging. Zij hebben enkel een adviserende bevoegdheid aan de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3.Aanvaarding en ontslag van niet-effectieve leden, gebeurt op de Algemene Vergadering met stemming waarbij een tweederdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is vereist.

ARTIKEL4, DE ALGEMENE VERGADERING

Art, 4.1. De Algemene Vergadering

1.De Algemene Vergadering bestaat uit effectieve leden en niet-effectieve leden.

2.AIle effectieve leden hebben gelijk stemrecht, ieder effectief lid beschikt over één stem.

3.De Algemene Vergadering van de leden is het hoogste gezag in de vereniging.

4.De beslissingen van de algemene vergadering verbinden evenzeer de leden die afwezig zijn, als deze die niet of tegenstemmen, of zich onthouden.

Art. 4.2. Bevoegdheden .

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris en liet bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de gcedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

6.de bepaling van de bijdragen te leveren aan de vereniging; "

7.de ontbinding van de vereniging;

8.de aanvaarding van nieuwe leden;

9.de uitsluiting van een lid;

10.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 4.3. Vergaderingen

1.De jaarlijkse bijeenkomst van de gewone algemene vergadering zal tijdens de maand mei gehouden worden op de maatschappelijke zetel of in de uitnodiging vermelde plaats. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle effectieve (eden verstuurd per e-mail (of uitzonderlijk per brief) op.het adres dat het effectief lid daartoe laatst heeft opgegeven.

2.De vergaderingen worden door de raad van bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een agenda toegevoegd, waarbij elk punt, dat door minstens 2 bestuurders of door minstens 1/20 van de effectieve leden ten minste 15 dagen vóór de algemene vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst. De uitnodiging tot deze vergadering moet tevens vermelden: benaming van de vereniging, het feit dat het om een algemene vergadering gaat, evenals plaats, datum, en uur.

3.Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone algemene vergadering moeten worden samengeroepen door de Raad van Bestuur wanneer minstens 115de van de leden dit vraagt alsook wanneer minstens 2 bestuurders hierom verzoeken, onder meer ter vervanging van een opengevallen mandaat overeenkomstig de bepalingen in deze statuten vermeld. Deze aanvraag zal door al deze leden ondertekend en aangetekend aan de Raad van bestuur worden verstuurd. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per é-mail (of uitzonderlijk per brief) op het adres dat het effectief lid daartoe laatst heeft opgegeven,

Art. 4.4. Volmachten

Elk lid heeft het recht zich op de algemene vergadering te doen vertegenwoordigen dooreen ander lid, drager van een schriftelijke volmacht.

h

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Geen mandataris mag meer dan één lid vertegenwoordigen. De Raad van Bestuur mag de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat ze ten minste drie dagen voor de vergadering ten maatschappelijke zetel neergelegd wordt.

Art. 4.5. Samenstelling

De Algemene Vergadering is geldig samengesteld, mits de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Art. 4.6. Quorum en stemming

1.Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet dit anders voorziet.

2.Over de statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer minstens 2/3de van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van 2/3de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.Voor de wijziging van het doel of de doelstellingen waarvoor de vereniging is opgericht, of voor de ontbinding van de vzw, is een meerderheid van 4/5de van de stemmen van aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist. In geval op de eerste vergadering minder dan 213de van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag ten vroegste zestien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

3.De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 3 effectieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming. Geheime stemming is verplicht als het onderwerp over personen handelt.

4.Bij staking van stemmen wordt het voorstel aangenomen.

5.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 (BS 271612003) vastgelegde modaliteiten. De aanwezige leden dienen de aanwezigheidslijst te ondertekenen en zij die het wensen kunnen de notulen van de vergadering mee ondertekenen.

6.De algemene vergadering wordt geleid door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij zijn afwezigheid door het oudste aanwezige lid van de Raad van Bestuur. De voorzitter duidt een ondervoorzitter en een secretaris-penningmeester aan.

ARTIKEL 5. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Art. 5.1. Samenstelling Raad van Bestuur (RvB)

1.De vzw wordt bestuurd door een Raad van bestuur, die, op voorstel van de overste, door de Algemene Vergadering wordt benoemd, en ten allen tijde door deze afzetbaar is. De Raad van Bestuur bestaat enerzijds uit ten minste drie bestuurders  effectieve leden. Het aantal effectieve bestuurders is met voorkeur een oneven aantal, met dien verstande dat het aantal bestuurders altijd lager moet zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging. Deze bestuurders hebben stemrecht. De overste is van ambtswege lid van de Raad van Bestuur.

2.Anderzijds wordt de Raad van Bestuur aangevuld met maximaal twee gecoöpteerde bestuurder, die al dan niet niet-effectief lid is van de vereniging. Effectieve leden van de vereniging kunnen niet gecoöpteerd worden. De gecoöpteerd bestuurder heeft geen stemrecht maar enkel een adviserende bevoegdheid aan de Raad van Bestuur. De gecoöpteerd bestuurder wordt voorgedragen, benoemd en kan ontslagen worden door de effectieve leden van de Raad van Bestuur.

3.De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De gecoöpteerde bestuurders kunnen een zitpenning ontvangen die jaarlijks wordt goedgekeurd op de Algemene Vergadering.

4.Alle bestuurders worden verkozen voor een termijn van vijf jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. De kandidaturen voor het mandaat van bestuurder moeten bij de voorzitter van de vereniging ingediend worden uiterlijk 30 kalenderdagen voorafgaand aan de algemene vergadering. Indien het bestuursmandaat voortijdig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde, wordt door de Algemene Vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn en dit overeenkomstig de procedure zoals beschreven in artikel 4.3.3. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit. De bestuurders die vrijwillig ontslag nemen, doen dit per aangetekende brief aan de voorzitter van de vereniging.

5.0e bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris aan. Bij verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter.

6.Het mandaat van een bestuurder eindigt door:

overlijden;

ontslag door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn

ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in vervanging kan worden voorzien, tenzij de

Raad van Bestuur hier anders over beslist;

I afzetting door de Algemene Vergadering na schorsing door de Raad van bestuur, wegens zwaarwichtige

redenen, die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden;

I verstrijken van de statutaire termijn;

burgerlijke onbekwaamheid;

ontbinding van de vereniging.

Valt een bestuursfunctie open tijdens het lopend mandaat (bv. ontslag, overlijden, ...) dan kan de Raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen voor de benoeming van een nieuwe bestuurder. De bestuurder die dan benoemd wordt zal ter vervanging het mandaat van zijn voorganger vervoleindigen.

Art. 5.2. Vergaderingen, beraadslagingen en beslissingen

1.0e Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter, of bij delegatie door de secretaris, zo dikwijls ais het belang van de vzw het vereist, alsook binnen de 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van minimaal drie bestuurders. Zij vergadert minstens 4 maal per jaar en als het nodig is.

2.De Raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid het oudste lid van de raad van bestuur. De vergaderingen worden gehouden op de plaats, aangewezen in de oproepingsbrief dewelke minstens acht dagen op voorhand wordt verstuurd.

3.De Raad van bestuur beslist bij gewone meerderheid van stemmen. ledere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Eén bestuurder mag echter niet over meer dan twee volmachten beschikken. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter van de vergadering doorslaggevende stem.

4.Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris, bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in art. 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgestelde modaliteiten.

5.0e Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, waaronder de organisatie van de activiteiten bedoeld in art. 2., de organisatie van de vereniging, de benoeming en de bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen.

6.De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in aile gerechtelijke of buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd inzake alle overeenkomsten, verhandelingen en compromissen, inzake verwerven, het vervreemden, en ruilen van alle roerende en onroerende goederen, inzake alle pachten en verhuringen, het aanvaarden van giften, legaten en overdracht van goederen, inzake alle leningen met of zonder hypothecaire waarborg, inzake alle geldbeleggingen, ontvangst van inkomen en daden van beheer; alle verzakingen aan hypotheekrechten of aan voorrecht met handlichting van alle hypotheekinschrijvingen, inzake alle gerechtsvorderingen als eiser of als verweerder, alle aanwervingen en ontslagen van personeelsleden-medewerkers en hun bezoldigingen.

7.De leden van de raad van bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

Art. 5.3. Tegenstrijdig belang

De bestuurder met een rechtstreeks tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Art. 5.4. Intern bestuur - Beperkingen

1.De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van de handelingen waarvoor volgens art. 4 V&S-wet en art. 4.4 van deze statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

2.Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit een collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegenworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder in het gedrang.

Art. 5.5. Externe vertegenwoordigingsmacht

1.De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en/of buitengerechtelijke akte.

2.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders waaronder de voorzitter, en/of de secretaris, en/of de ondervoorzitter.

Art. 5.6. Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 6. TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

Zodra de vzw de in de wetgeving voorziene drempelwaarden overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weergegeven, aan een commissaris opgedragen. Deze is te benoemen door de Algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van 3 jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris. De algemene vergadering is vrij om steeds een commissaris te benoemen.

ARTIKEL 7. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

1.Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2.De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig wat wordt bepaald in artikel 17 van de V&S wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3.Conform de vigerende wetgeving wordt de jaarrekening neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van Koophandel. Voor zover wettelijk van toepassing wordt de jaarrekening eveneens neergelegd bij de Nationale Bank.

4.De Raad van Bestuur is verplicht jaarlijks de rekeningen van het voorbije werkingsjaar en begroting voor het komende werkingsjaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering te onderwerpen. leder jaar, per 31 december, worden de rekeningen van het afgelopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgend jaar opgemaakt.

ARTIKEL 8. ONTBINDING - VEREFFENING MOD22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

1.Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens de bevoegdheid, alsmede de

vereffeningsvoorwaarden.

2.In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan één of meerdere verenigingen dewelke een gelijkaardig doel nastreven of één van de activiteiten, zoals in het doel vermeld, behartigen. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

3.In geval van beslissing tot ontbinding zal de vzw steeds vermelden dat zij "vzw in vereffening" is overeenkomstig de wetgeving.

4.Alle beslissingen betreffende de ontbinding zullen worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van Koophandel en bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad conform de bijhorende uitvoeringsbesluiten.

ARTIKEL 9. NIET VOORZIENE GEVALLEN

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, de wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 en van 22 december 2003 en van 9 juli 2004 en van 27 december 2004 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk evenals de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Opgemaakt te Klerken, 3 september 2013 in zes exemplaren

Monika Compernol Lucrèse Dedène

Marie-José Degroote Jeanninne Dewilde

" Voor-

'behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MDD 2,2

Luik B - Vervolg

Tijdens de stichtingsvergadering van 03/09/2013, gehouden te Klerken werden volgende personen benoemd tot leden van de raad van bestuur.

Monika Compernol, Gitsbergstraat 17, 8830 Hooglede-Gits.

Lucrèse Dedène, Gitsbergstraat 17, 8830 Hooglede-Gits..

-Jeanninne Dewilde, Dorpsstraat 2, 8650 Klerken.

Aansluitend werd er een raad van bestuur georganiseerd waar volgende beslissingen werden genomen :

-benoemd tot voorzitter:

Monika Compernol

- benoemd tot secretaris:

Lucrèse Dedène

- benoemd tot ondervoorzitter:

Jeanninne Dewilde

- benoemd tot gecoöpteerd bestuurder:

Jean-Pierre Dewilde

De statuten werden hierbij ter gelijkertijd neergelegd

getekend

Monika Compernol Lucrèse Dedene

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CAMINO KLERKEN

Adresse
DORPSSTRAAT 2 8650 KLERKEN

Code postal : 8650
Localité : Klerken
Commune : HOUTHULST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande