CARNAVALVERENIGING DE 'TJOEPTJES

Association sans but lucratif


Dénomination : CARNAVALVERENIGING DE 'TJOEPTJES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.921.038

Publication

19/03/2014
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Sint Clarastraat 163 - 8000 Brugge

Onderwerp akte :

De ondergetekenden, allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk te stichten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de vereniging zonder winstoogmerk en de instellingen van openbaar nut, waarvan zij de statuten als volgt hebben vastgelegd:

VERHAERT, Olivier, arbeider, wonende te Knokke Helst, Heistlaan 221, van Belgische nationaliteit BAUWENS, Ilse,bediende, wonende te Lissewege, W. Romboudtstraat 15, van Belgische nationaliteit VAN MALDEGEM, Andy, arbeider, wonende te Koekelare, Moervijverweg 20, van Belgische nationaliteit SYS, Marina, bediende, wonende te Koekelare, Moervijverweg 20, van Belgische nationaliteit. SYS, Sabrina, arbeider, wonende te Zwankendamme, Lisseweegse stnw. 226, van Belgische nationaliteit. DE PRINCE, Marc, gepensioneerd, wonende te Dudzele,Watergang 20, van Belgische nationaliteit. DESCHRYVER, Andy, arbeider, wonende te Zeebrugge, Vissersstraat 56, van Belgische nationaliteit. VANDENBERGHE, Jos, bediende,wonende te Heist, Westkapellestraat 72, van Belgische nationaliteit.

HOOFDSTUK I Rechtsvorm, naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "De tjoeptjes", vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Sint Clarastraat 163  8000 Brugge in De Kalvarieberg. Hij kan worden verplaatst door de algemene vergadering mits bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, het bouwen van een praalwagen om deel te nemen aan diverse stoeten. Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doet. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt,

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK lI Leden, toetredingen, ontslagen en uitsluitingen

Op de laatste biz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MtlD 2.2

In de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MONITEUR BE' ERGEr' EGDTER GRIFFIEVAN DE

11 -03- 20 RECHTBANKVAN KOOPHANDELTE BRUGGE(AFDELINGBRUGGE)

LGISCH S1A AD g ; FEB, 2014

Griffie Degtiff r

-- - , ----- ----- ^ ^

_. .._

Carnavalvereniging De 'tJoeptjes

~ w s

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) :

B

I !jIagen lij flet $elgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt. Het minimum aantal leden is drie. De vereniging is samengesteld uit twee soorten leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, die belang hebben in het door de vereniging nagestreefde doel: namelijk

1)De actieve leden: te weten bij oprichting, de ondergetekende stichtende leden. Een actief lid neemt actief deel aan de vereniging,

2)De toetredende leden: te weten leden die niet actief deelnemen aan de vereniging. Men wordt toetredend lid van "De tjoeptjes", v.z.w., door het betalen van lidgeld die één jaar geldig blijft.

Door het betalen van het lidgeld verklaart men zich akkoord met de statuten. Met lid wordt steeds een actief lid bedoeld.

Art, 6. De aanvraag tot toetreding ais lid, die het onvoorwaardelijk akkoord met de statuten en reglementen van de vereniging impliceert, moet schriftelijk gericht worden aan de raad van beheer die bij meerderheid van stemmen van de aanwezgie of vertegenwoordigde leden beslist. De beslissing van de raad van beheer moet niet gemotiveerd worden. Tegen de beslissing staat geen beroep open.

Art. 7. Elk lid mag zich terugtrekken uit de vereniging door zijn ontslag per aangetekend schrijven te verzenden aan de raad van beheer, op voorwaarde al zijn verbintenissen jegens de vereniging te hebben uitgevoerd en mits een vooropzeggingstermijn van 2 maanden.

Art. 8. Elk lid Kan, hetzij wegens overtreding van de statuten of van het reglement, hetzij voor welke daad of onthouding ook die het voorwerp van de vereniging schaadt of voor welke dringende reden ook, worden uitgesloten. De uitsluiting wordt door de algemene vergadering uitgesproken met de meerderheid van twee derde van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde actieve leden, nadat de betrokkene geldig opgeroepen geweest is en de gelegenheid heeft gekregen zicht te verdedigen. De beslissing wordt schriftelijk aan de betrokkene bekendgemaakt en treedt in vanaf het moment dat ze wordt genomen. De beslissing tot uitsluiting van een lid door de algemene vergadering dient niet gemotiveerd te zijn. Een actief lid dat tijdens de duur van zijn lidmaatschap overlijdt, ontslag neemt, zijn lidmaatschap verliest of uitgesloten wordt kan vervangen worden door een actief lid op eenvoudig voorstel van de raad van beheer. Van dan af loopt het mandaat van het nieuwe lid om te eindigen bij het einde van het mandaat, zals dit zou voltooid geweest zijn door het vroegere actief lid.

HOOFDSTUK 111 Bijdrage

Art, 9. De actieve leden betalen geen lidgeld. Zij zetten zich in voor de vereniging met hun bekwaamheid en toewijding.

HOOFDSTUK IV Algemene vergadering

Art. 10. De Algemene vergadering is samengesteld uit alle actieve leden. Zij wordt voortgezet door de voorzitter van de raad van beheer.

Art, 11. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging, Zij bezit de machten die haar

uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar

bevoegdheid:

1° de wijzigingen van de statuten

2°de benoeming en afzetting van de bestuurders

3° de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen

4° de vrijwillige ontbinding van de vereniging

5° de uitsluiting van leden

Art. 12. De buitengewone algemene vergadering komt éénmaal per jaar bijeen na het einde van het vorige carnavalseizoen en uiterlijk in de loop van de maand september en dit op de plaats vermeld in de oproeping. Een bijzondere vergadering kan worden bijeengeroepen telkens het verenigingsbelang dit wettigt. De aanleiding hiervoor kan zijn een beslissing van de raad van beheer of op vraag van minstens één vijfde van de leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle actieve leden moeten erop worden uitgenodigd.

Art. 13. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van beheer bij gewone mail, gericht aan ieder actief lid minstens acht dagen voor de vergadering. De agenda wordt eveneens vermeld in het oproepingsbericht.

Art 14. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer of bij zijn afwezighéid, in degressieve volgorde, door de ondervoorzitter.

" iNOC12.2

+ ~ .

Art. 15. Elk lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, met dien verstande dat eik lid slechts houder mag zijn van één enkele volmacht,

Art. 16. Alle leden hebben gelijk stemrecht: ieder lid, beschikt over één stem. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in de onderhavige statuten. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van de bestuurder die hem vervangt, de doorslag. De beslissingen van de algemene vergadering, genomen in overeenstemming met de wet en de statuten, zijn uitdrukkelijk bindend voor alle, zelfs afwezige of andersdenkende leden.

Art. 17, Van alke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De leden, beheerders en in voorkomend geval, de commissaris, zullen er kennis kunnen van nemen ten zetel van de vereniging. Afschriften of uitreksels van deze notulen, met bewijskracht onder handtekening van de voorzitter of van twee beheerders, kunnen afgeleverd worden aan de belanghebbende derden,

Art. 18. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleeerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden anweezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten zal door de burgerlijke rechtbank moeten worden bekrachtigd. Voor elke statuutwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemen vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een eenparigheid van stemmen worden besloten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge HOOFDSTUK V  Raad van beheer

Art. 19. De vereniging wordt bestuurd door een raad van beheer, samengesteld uit ten minste vier leden, benoemd door de algemen vergadering. De duur van het mandaat van beheerder is bepaald op vijf jaar, dit mandaat is hernieuwbaar. De functies van beheerder worden Kosteloos waargenomen. Ingeval een mandaat van beheerder ten gevolgde van overlijden, ontslagname of hoe dan ook vrijkomt, heeft de algemene vergadering het recht tijdelijk in de vacature te voorzien. ln dit geval zat bij de eerstvolgende ledenvergadering worden overgegaan tot een definitieve verkiezing.

Art. 20, De beheerders zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de uitvoering van hun mandaat.

Art. 21. De algemene vergadering kiest uit zijn midden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secratis en en penningmeester. Bij afwezigheid of belet van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter,

Art. 22. De raad, opgeroepen door de voorzitter, komt zo dikwijls bijéén ais nodig blijkt. De vergaderingen worden gehouden op de plaats aangeduid in de oproeping. De raad kan slecht geldig beraadslagen en beslissen indien een meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Art. 23. De raad van beheer is bevoegd om aile handelingen te stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging. Af wat niet uitdrukkelijk voorbehouden is aan de algemeen vergadering door de statuten of door de wet, behoort tot de bevoegdheid van de raad van beheers

Art. 24. De raad van beheer mag bijzondere en bepaalde volmachten verlenen aan personen van hun keuze, zo onder meer met betrekking tot handtekeningenbevoegdheid op bank- en postchequeverrichtingen.

Art. 25, De vereniging zal geldig vertegenwoordigd zijn in en buiten recht door gezamenlijke handtekeningen van twee beheerders. De bijzondere gevolmachtigden vertegenwoordigen geldig de vereniging binnen de perken van hun volmacht, De beheerders die de vereniging krachtens dit artikel met hun handtekening verbinden, dienen ten overstaan van derden geen staving te geven van hun machten.

HOOFDSTUK VI Rekeningen en begrotingen

Art. 26. Elk jaar wordt de rekening van het afgesloten dienstjaar opgesteld door de raad van beheer alsmede de begroting voor het volgend dienstjaar. Een dienstjaar komt overeen met een carnavalseizoen en loopt van september tot augustus In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar vanaf de dag van de oprichting tot 31 augustus 2014.

Art. 27. De raad van beheer is ertoe gehouden elk jaar de rekeningen van het afgelopen boekjaar evenals de begroting voor het volgend boekjaar aan de gewone algemene vergadering ter geodkeuring voor te leggen. Het goedkeuren van de rekeningen geldt als verlenging van kwijting aan de beheerders.

L (

ko

k , I>

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

HOOFDSTUK VII Reglement van inwendige orde

Art. 28. Een reglement van inwendige orde kan door de raad van beheer aan de algemene vergadering worden voorgelegd. De raad van beheer stemt over dit reglement van inwendige orde, evenals over de wijzigingen, met meerderheid der aanwezige stemmen,

HOOFDSTUK VIII Ontbinding en vereffening

Art. 29. De vereniging kan op elk ogenblik worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering

Art. 30. In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan de netto activa van de ontbonden vereniging moet worden gegeven. De bestemming moet zoveel mogelijk het doel benaderen met het oog waarop de vereniging werd opgericht.

HOOFDSTUK IX Algemene schikkingen

Art. 31, Al wat niet in deze statuten voorzien werd, zal geregeld worden overeenkomstig de bepaling en van de wet van 27 juni 1921, waarbij de verenigingen zonder winstgevend doel rechtspersoonlijkheid wordt verleend.

BENOEMINGEN RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering gehouden op heden 28 januari 2014, heeft tot bestuurders benoemd:

VERHAERT, Olivier, arbeider, wonende te Knokke Reist, Reistlaan 221, van Belgische nationaliteit BAUWENS, Ilse,bediende, wonende te Lissewege, W. Romboudtstraat 15, van Belgische nationaliteit VAN MALDEGEM, Andy, arbeider, wonende te Koekelare, Moervijverweg 20, van Belgische nationaliteit SYS, Marina, bediende, wonende te Koekelare, Moervijverweg 20, van Belgische nationaliteit. SYS, Sabrina, arbeider, wonende te Zwankendamme, Lisseweegse stnw. 226, van Belgische nationaliteit. DE PRINCE, Marc,gepensioneerd, wonende te Dudzele,Watergang 20, van Belgische nationaliteit. DESCHRYVER, Andy, arbeider, wonende te Zeebrugge, Vissersstraat 56, van Belgische nationaliteit. VANDENBERGHE, Jos, bediende,wonende te Helst, Westkapellestraat 72, van Belgische nationaliteit.

Hun mandaten zullen eindigen na de algemene vergadering van 2018 en worden kosteloos uitgeoefend. Alle voornoemde personen hierbij aanwezig en uitdrukkelijk aanvaardend hun bovenvermeld mandaat. Het eerste werkingsjaar zal aanvangen op datum van ondertekening van huidige statuten en lopen tot 31 augustus 2014.

De voornoemde beheerders hebben onmiddellijk de eerste raad van beheer samengesteld:

Voorzitter: Olivier Verhaert

Ondervoorzitters: Sys Marina / Ilse Bauwens

Secretaris-penningmeester: Sys Marina / Marc Deprince

Verdere taakverdeling;

Muziek + opmaak affiches e.d Aankoop "food"+ tombolaprijzen Ronddeling flyers + affiches Opbouw kar + aankoop werkmaterialen Aankoop kostuums + drukwerk Andy Van Maldegem

Sys Sabrina I lise Bauwens

Andy Deschryver

Jos Vandenberghe 1 Olivier Verhaert / Marc De Prince

Sys Marina

Allen hun kosteloos mandaat utidrukkelijk aanvaardend.

Brugge, 28 januari 2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CARNAVALVERENIGING DE 'TJOEPTJES

Adresse
SINT CLARASTRAAT 163 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande