CASTERMANS ADVOCATEN

Divers


Dénomination : CASTERMANS ADVOCATEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 844.011.549

Publication

20/03/2012
ÿþMOd Woel 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD ter GR1Cf b d RECHTBANK VAN KOOPHANDEL 1`F

MONITEUR BELGE B

U GE 2 ~AJ 1 $ruige, op;

1 2 -03- 2012 2012 BELGISCH S AATSBLADo

,

!:" 144e.:

InbeinMer

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : CASTERMANS ADVOCATEN

(verkort)

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma

Zetel : Houtkaai 15102, 8000 Brugge

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Op 20 februari 2012 werd door de BVBA Yves Castermans, met zetel te 8000 Brugge, Leopold 11-laan 31/301 met ondernemingsnummer 0470.933.020 en de BVBA Marc Castermans, met zetel te 8000 Brugge, Witteleertouwersstraat 45 met ondememingsnummer 0894.710.083 een onderhandse overeenkomst gesloten met volgende inhoud :

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

111111111111111111111111

*12059651*

bel a:

Bk

Sta

DEEL 1 OPRICHTING

A. PRINCIPE VAN DE OPRICHTING

Partijen verklaren bij deze een burgerlijke vennootschap op te richten in de vorm van een vennootschap onder firma.

Deze vennootschap is genaamd "CASTERMANS ADVOCATEN" en de maatschappelijke zetel wordt gevestigd te 8000 Brugge, Houtkaai 15/02.

De vennootschap zal rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de in artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen bedoelde neerlegging.

Zij begint te werken vanaf de dag van de in artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen bedoelde neerlegging en haar statuten zijn door de oprichters bepaald zoals hierna opgegeven wordt.

B. ONDERSCHRIJVING - VOLSTORTING KAPITAAL

De oprichters verklaren en erkennen dat het maatschappelijk kapitaal van zesduizend euro (¬ 6.000,00) volledig geplaatst is; het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van waarde.

Het maatschappelijk kapitaal is volledig volstort, waarbij elk aandeel werd onderschreven door inbrengen in geld als volgt :

-Door de BVBA Yves Castermans , voornoemd, ten belope van drieduizend zeshonderd euro (¬ 3.000,00) in contanten, in ruil waarvoor zij vijftig (50) aandelen zonder vermelding van waarde als vergoeding ontvangt ;

-Door de BVBA Marc Castermans, voornoemd, ten belope van drieduizend zeshonderd euro (¬ 3.000,00) in; contanten, in ruil waarvoor zij vijftig (50) aandelen zonder vermelding van waarde ais vergoeding ontvangt.

De genoemde bedragen werden gedeponeerd op een bijzondere rekening ten name van de vennootschap in oprichting geopend bij ING bank met nr. 630-1518604-31, zoals blijkt uit het bewijs van deponering,' afgeleverd door voornoemde bank op 17 februari 2012.

Over die rekening kan alleen worden beschikt nadat de oprichtingsakte werd neergelegd conform art. 68 van het Wetboek der vennootschappen.

C. OVERNAME VERBINTENISSEN

De oprichters verklaren bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting, zijn aangegaan.

Op de laatste biz van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

p

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

DEEL il. STATUTEN

HOOFDSTUK I: RECHTSVORM - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

Artikel 1.- RECHTSVORM - NAAM.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een

vennootschap onder firma. Zij draagt de benaming "CASTERMANS ADVOCATEN`VOF,

Artikel 2.- ZETEL.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8000 Brugge, Houtkaai 15/02.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten. Dergelijke beslissingen behoeven het akkoord van de Raad van de Orde van Advocaten van de plaats waar de vennootschap haar laatste matschappelijke zetel houdt.

Artikel 3.- DOEL.

De vennootschap is van burgerlijke aard. Zij heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat, alsook alle activiteiten die verenigbaar zijn met de hoedanigheid van advocaat, zoals (zonder dat deze opsomming beperkend is) het uitoefenen van mandaten als bestuurder of vereffenaar van vennootschappen, het aanvaarden van aanstellingen als curator, het aanvaarden van onderwijsopdrachten, het verzorgen van publicaties en het optreden als scheidsman.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de professionele en deontologische regels en richtlijnen eerbiedigen die opgelegd worden door de locale Orde van Advocaten en door de Orde van Vlaamse Balies. Onderhavige statuten zijn ondergeschikt aan deze deontologische regels en richtfijnen en moeten daarmee overeenstemmend worden geïnterpreteerd.

De vennootschap zal zich inspannen om haar patrimonium op zo efficiënt mogelijk wijze te beheren en haar actiefbestanddelen optimaal te rendabiliseren; daartoe mag zij alle mogelijke investeringen en beleggingen verrichten, zowel roerende ais onroerende, zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap mag ook alle handelingen verrichten van burgerlijke en financiële aard, die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, zelfs indien ze er niet rechtstreeks in verband mee staan.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doet of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

Artikel 4.- DUUR.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II: KAPITAAL EN AANDELEN.

Artikel 5.- KAPITAAL.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt zesduizend euro (¬ r 6.000,00).

Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder

één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6.- AANDEELHOUDERS

Aandelen kunnen slechts geldig onderschreven worden door en uitgegeven warden aan advocaten

opgenomen op de tableau van de Orde van Advocaten.

Artikel 7.- REGISTER VAN AANDELEN.

Een register van aandelen wordt op de zetel gehouden.

In het register van aandelen wordt aangetekend : 1° de nauwkeurige gegevens van de persoon van elke vennoot alsmede het aantal van de hen toebehorende aandelen; 2° de gedane stortingen; 3' de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in gevat van overdracht onder levenden en door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8.- VOORKEURRECHT BIJ KAPITAALVERHOGING.

Ingeval van kapitaalverhoging door inbrengen in geld, hebben de vennoten de voorkeur in te schrijven naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. De termijn waarin dit voorkeurrecht wordt uitgeoefend zal door de algemene vergadering worden bepaald, maar mag niet lager zijn dan vijftien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

De datum van de openstelling voor de inschrijving alsook de tijdspanne waarin dat kan worden uitgeoefend wordt aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in de voorafgaande alinea's, kan slechts worden ingeschreven door de personen, aan wie de aandelen vrij mogen overgedragen worden overeenkomstig artikel 9 van de statuten.

Artikel 9.- OVERDRACHT OF OVERGANG VAN DE AANDELEN.

Paragraaf 1 Overdracht - Algemeen

De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden dan aan een

advocaat en/of professionele burgerlijke vennootschap van een advocaten, opgenomen op het tableau van

advocaten van de Balie te Brugge, dit mits eenparige instemming van alle andere vennoten.

Iedere vennotenwissel dient bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Paragraaf 2 Overdracht onder levenden

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen moet van zijn voornemen aan de andere vennoot of vennoten kennis geven bij een aangetekende brief waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs en met verzoek in te stemmen met de voorgenomen overdracht.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek ter goedkeuring van de overdracht, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

Tegen de weigering van goedkeuring van de overdrachtstaat geen beroep bij de rechter open. Nochtans, in geval van weigering van de gcedkeuring, dienen de vennoten die zich verzet hebben binnen de zes maanden de aandelen waarvan de overdracht of overgang is geweigerd zelf in te kopen hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomst toepassing.

In dit geval wordt de afkoopprijs vastgesteld op de werkelijke waarde van de aandelen op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen, zal de werkelijke waarde vastgesteld worden door een college van deskundigen, één door elk daar partijen te benoemen. Het college van deskundigen zal rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap.

De aankoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen de zes maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven omschreven wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle midden van het recht.

De bepalingen inzake de overdracht onder levenden zijn van toepassing bij de overdracht door en ten voordele van een rechtspersoon.

Elke toetreding van een nieuwe vennoot wordt onderworpen aan de goedkeuring van de raad van Orde van Advocaten.

Paragraaf 3 Overdracht bij overlijden

Bij overlijden van één van de vennoten blijft de vennootschap bestaan en wordt zij niet ontbonden.

In geval van overlijden dienen de erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden binnen het jaar na het overlijden van de vennoot een nauwkeurige opgave doen aan de andere vennoten hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectievelijke erfrechten opgeven.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden of die niet als vennoot worden toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen. Deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals in artikel 9 paragraaf 2 van huidige statuten voorzien. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap die aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

Bij overgang door erfenis van de aandelen op twee of meer rechtverkrijgenden moeten deze binnen de drie maanden aan de vennootschap meedelen welke erfgenaam als eigenaar of als gevolmachtigde zal optreden. Zolang aan dit voorschrift niet is voldaan, zijn alle aan deze aandelen verbonden rechten geschorst.

Paragraaf 4 Overdracht bij uitsluiting of verlies hoedanigheid

Indien één van de vennoten, of in geval de vennoten uit rechtspersonen bestaan indien de advocaat-bestuurder/zaakvoerder een duidelijke aanwijsbare zwaarwichtige inbreuk pleegt op de bepalingen van de deze statuten of op de regels van de deontologie of een strafrechtelijke veroordeling oploopt met weerslag op de beroepsactiviteit zal dit voor de andere vennoot of vennoten een gegronde reden zijn om de uitsluiting van de betrokken vennoot te vorderen.

Ook bij verlies van hoedanigheid van advocaat, of in geval de vennoten uit rechtspersonen bestaan bij verlies van hoedanigheid van advocaat van de bestuurder/zaakvoerder van de rechtspersoon, kunnen de vennoten geen vennoot meer zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

J In dergelijk geval zal de betrokken vennoot verplicht zijn om zijn aandelen over te dragen aan de andere vennoot of de andere vennoten naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd,

De verkoopprijs wordt bepaald volgens hetgeen bepaald werd in artikel 9 paragraaf 2 van huidige statuten.

In tussentijd worden zijn rechten als aandeelhouder geschorst.

Elke vennoot is verplicht de andere vennoten in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de beroepsactiviteit.

Bij uitsluiting van één van de vennoten of bij verlies van hoedanigheid van advocaat, blijft de vennootschap bestaan en wordt zij niet ontbonden,

Artikel 10.- Aansprakelijkheid

Elk der vennoten zal te allen tijde en zonder dat hieraan beperkingen kunnen worden opgelegd, hoofdelijk

gehouden zijn tot de verbintenissen die door de vennootschap werden aangegaan.

HOOFDSTUK III. ORGANEN VAN DE VENNOOTSCHAP.

Artikel 11.- bestuur en controle

De bestuurs- en controleorganen van de vennootschap zijn de volgende :

1. de algemene vergadering der vennoten ; en

2. het college van zaakvoerders

AFDELING 1: Algemene vergadering.

Artikel 12.- BEVOEGDHEDEN

De Algemene vergadering der vennoten heeft de volgende bevoegdheden :

-de wijziging van de statuten

-het opstellen en wijzigen van een reglement van inwendige orde

-het benoemen en ontslaan van het college van zaakvoerders

-het ontbinden van de vennootschap

-het toelaten van vennoten

-het goedkeuren van de jaarrekeningen en het beslissen over de verdeling van het resultaat

-het beslissen omtrent een kapitaalsverhoging of -verlaging

Artikel 13.- JAARVERGADERING  BUITENGEWONE EN BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand juni om tien uur, op de maatschappelijke zetel, behoudens andersluidende bijeenroeping.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief medegedeeld.

Artikel 14.- OPROEPINGEN

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de volledige agenda met de te behandelen onderwerpen. Nochtans mag de vergadering over aangelegenheden, die niet op de de agenda voorkomen, geldig beraadslagen en stemmen wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn en hiermee akkoord gaan.

De oproepingen worden vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld aan de vennoten.

De oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De vennoten die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Artikel 15.- VERTEGENWOORDIGING

Elke vennoot kan zich op de algemene aandeelhoudersvergadering doen vertegenwoordigen door een

bijzondere volmachtdrager, al dan niet vennoot.

Artikel 16. AANWEZIGHEIDSLIJST.

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de

aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de vooma(a)rn(en) en de woonplaats of de maatschappelijke

" " benaming en de statutaire zetel van de vennoten en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te

ondertekenen.

Artikel 17.- SAMENSTELLING VAN HET BUREAU - NOTULEN.

Elke vergadering van vennoten zal voorgezeten worden door één van de vennoten, daartoe aangeduid door

de vergadering. Iedere vergadering duidt een secretaris aan.

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze

notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

Artikel 18.- ANTWOORDPLICHT ZAAKVOERDERS

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten voor zover de mededeling van de gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

Artikel 19.- STEMRECHT - MEERDERHEID.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de

vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee

aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt niet meegerekend bij het tellen van de stemmen.

Volgende beslissingen mogen evenwel slechts genomen worden op voorwaarde dat zij goedgekeurd zijn

door alle vennoten met algemeenheid van stemmen

- wijziging van onderhavige statuten ;

- aanvaarding en wijziging van een intern reglement ;

- ontbinding van de vennootschap ;

- aanvaarding van nieuwe vennoten.

AFDELING 2.- Bestuur

Artikel 20,- BESTUURSORGAAN  COLLEGE VAN ZAAKVOERDERS

De vennootschap wordt bestuurd door een college van zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten, doch voor zover zij advocaat zijn aan de Balie van Brugge en werkzaam zijn binnen de vennootschap of binnen verbonden advocatenvennootschappen in de zin van artikel 11 van het Wetboek van vennootschappen.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, moet diens statutair hoofddoel het uitoefenen van het beroep van advocaat zijn. Verder is deze rechtspersoon verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.Deze vast vertegenwoordiger dient steeds advocaat te zijn aan de Balie van Brugge,

Wanneer de zaakvoerder de hoedanigheid van zaakvoerder verliest, kan hij geen zaakvoerder meer zijn en moet hij verplicht terugtreden als zaakvoerder.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering. Zij worden benoemd voor onbepaalde duur.

Het college van zaakvoeders is gelast met het algemeen bestuur van de vennootschap en met het bepalen van haar beleid.

Daartoe behoren ondermeer

- de oprichting en sluiting van bijhuizen goedkeuren ;

- de algemene vergadering bijeenroepen en de beslissing van deze vergadering uitvoeren ; een interim-dividend declareren

Een schriftelijke kennisgeving van de plaats, de datum en het uur van elke vergadering, zal aan elk lid van het college worden afgegeven, ten minste vijf dagen voor de datum van de bijeenkomst. Deze kennisgeving zal persoonlijk worden afgegeven, ofwel verzonden per gewone post, of per email. Door de zaakvoerders kan echter afstand gedaan worden van deze oproeping door persoonlijk aanwezig te zijn op de vergadering waarvoor opgeroepen wordt.

De vennootschap wordt ten opzichte van derden geldig vertegenwoordigd door om het even welke van de zaakvoerders die jegens derden niet verplicht zijn het bewijs te leveren van een voorafgaandelijke beslissing van het college van zaakvoerders, hetzij door een ander persoon, voor de handelingen waarvoor hij een bijzondere machtiging van het college van zaakvoerders heeft ontvangen. Elk der vennoten heeft echter de bevoegdheid de vennootschap onder zijn enkele handtekening te vertegenwoordigen in de dossiers die hij behandelt.

Elke zaakvoerder afzonderlijk mag de vennootschap vertegenwoordigen teneinde volgende documenten te ondertekenen :

- elke overeenkomst met de cliënt in verband met professionele opdrachten ;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

° - elk professioneel advies of verslag, onder welke vorm ook, met inbegrip van de briefwisseling die hiermee

in verband staat.

HOOFDSTUK IV. BOEKJAAR - JAARREKENINGEN - WINSTVERDELING.

Artikel 21.- BOEKJAAR - JAARREKENING - JAARVERSLAG.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening

bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig

de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Artikel 22.- WINSTVERDELING.

De winsten van de vennootschap zullen aan de vennoten worden toegekend in evenredigheid met hun

aandeel in het maatschappelijk kapitaal in de vennootschap.

HOOFDSTUK V. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 23.- ONTBINDING.

De vennootschap kan ten alle tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering in overeenstemming met de bepalingen van artikel 12 en 19 van huidige statuten.

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars bij ontbinding met vereffening. Indien de vennoten beroep wensen te doen op een externe vereffenaar, kan uitsluitend een advocaat ais vereffenaar aangesteld worden.

De vereffening van de vennootschap zal geschieden overeenkomstig de bepalingen van artikel 181 en volgende Wetboek van Vennootschappen.

Indien de vennoten er niet in slagen overeenstemming te bereiken omtrent de persoon van de vereffenaar, zullen de vennoten de Stafhouder van de Orde van Advocaten te Brugge verzoeken een vereffenaar aan te stellen. De keuze van de Stathouder omtrent de identiteit van de vereffenaar zal voor de vennoten bindend zijn.

Alle overige geschillen nopens de vereffening en verdeling van vennootschap zullen aan de Stafhouder van de Orde van Advocaten te Brugge worden voorgelegd ter minnelijke regeling, Zo deze daar niet in slaagt, wordt het geschil beslecht door een college van arbiters, aan te duiden uit de leden van de Raad van Orde, waarbij iedere vennoot één arbiter zal kiezen, die vervolgens samen een bijkomende arbiter zullen aanduiden.

Artikel 24.- VERDELING VAN DE DOSSIERS BIJ ONTBINDING OF UITTREDING OF OVERLIJDEN

In geval van ontbinding van de vennootschap of bij uittreding van één van de vennoten uit de vennootschap zal de verdeling van de dossiers uitsluitend geregeld worden naar de wens van de cliënten.

In geval van overlijden van één van de vennoten zullen de dossiers van deze overleden vennoot door de vennootschap verder behartigd worden, onverminderd het recht van de cliënt om te allen tijde zijn dossier aan een andere advocaat toe te vertrouwen.

HOOFDSTUK VI: ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 25.- WOONSTKEUZE.

Elke zaakvoerder of vereffenaar met buitenlandse woonplaats moet woonst kiezen in België, bij gebreke

waarvan hij geacht zal worden woonst te hebben gekozen in de maatschappelijke zetel.

Artikel 26. - ARBITRAGE

Alle geschillen met betrekking tot de vennootschap of die uit of met betrekking tot het vennootschapscontract (met inbegrip van huishoudelijke reglementen) mochten ontstaan, zullen definitief worden beslecht door middel van arbitrage. Enkel advocaten kunnen arbiter zijn. Elke betrokken partij kan een arbiter aanstellen. Deze arbiters kunnen dan een derde arbiter aanstellen die als voorzitter zal optreden, Zijn de arbiters het niet eens over de keuze van de derde arbiter, dan benoemt de stafhouder van het rechtsgebied van de zetel van de vennootschap op verzoek van de meest gerede partij de derde scheidsrechter. Bij het beslechten van geschillen zullen zowel de vennoten ais arbiters het beroepsgeheim respecteren.

Artikel 27. - DIVERSEN

De vennoten zullen zich er van onthouden tussen te komen voor een partij wier belangen strijdig zijn met

deze van een cliënt van de vennootschap of van een vennoot,

De vennoten zullen evenmin in rechte optreden als advocaat van de associatie of als raadsman van de

andere vennoot,

Nadat de statuten aldus zijn vastgesteld treffen de oprichters in uitvoering van de wettelijke en statutaire voorschriften met betrekking tot de oprichting en met het oog op de effectieve inwerkingstelling van de. vennootschap in een eerste algemene vergadering van vennoten de volgende beslissingen

voor-

be o4den aan het Belgisch Staatsblad

BENOEMING COLLEGEVAN ZAAKVOERDERS

Met eenparigheid van stemmen worden als leden van het college van zaakvoerders benoemd voor onbepaalde duur

1.de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Yves CASTERMANS, met zetel te 8000 Brugge, Leopold II laan 31/301 en met ondernemingsnummer 0470.933.020

2. de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Marc CASTERMANS, met zetel te 8000 Brugge, Witteleertouwersstraat 45 en met ondernemingsnummer 0894.710.083

Zij verklaren hun mandaat te aanvaarden.

De BVBA Yves Castermans verklaart dat zij voor de uitoefening van het haar toegekende mandaat haar zaakvoerder, de Heer Yves Castermans, aanduidt als haar vaste vertegenwoordiger.

De BVBA Marc Castermans Marc Castermans verklaart dat zij voor de uitoefening van het haar toegekende mandaat haar zaakvoerder, de Heer Marc Castermans aanduidt als haar vaste vertegenwoordiger.

AANVANG EN EINDE VAN HET EERSTE BOEKJAAR I EERSTE JAARVERGADERING

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op

éénendertig december tweeduizend en twaalf. (3111212012),

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend en dertien (2013).

Get.

BVBA Yves Castermans, zaakvoerder

Yves Castermans

Vast vertegenwoordiger BVBA Marc Castermans, zaakvoerder

Marc Castermans

vast vertegenwoordiger

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CASTERMANS ADVOCATEN

Adresse
HOUTKAAI 15, BUS 02 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande