CAUWELIER

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : CAUWELIER
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 503.914.208

Publication

19/02/2013
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondememingsnr Benaming

(voluit) : CAUWELIER

(verkort)

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : SINT ANDRIESHOF 37 - 8970 POPERINGE

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

De ondergetekenden :

-de heer Jeroen CAUWELIER , geboren te leper op 12 juni 1978 (NN 78.08,12-175,78), wonende te 8970 Poperinge, Sint-Andrieshof 37 [en gehuwd met mevrouw Eveline VAN DEN BERGHE , wonende te 8970 Poperinge, Sint-Andrieshof 37];

-mevrouw Eveline VAN DEN BERGHE, geboren te Veurne op 23 juli 1978 (NN 78.07.23-130.91), wonende te 8970 Poperinge, Sint-Andrieshof 37 [en gehuwd met de heer Jeroen CAUWELIER , wonende te 8970 Poperinge, Sint-Andrieshof 37];

zijn overeengekomen om onder elkaar een Vennootschap Onder Firma op te richten, waarvan zij de statuten als volgt hebben vastgesteld

tilM

Vol behoi III

aan

Belg Staat:





I. Benaming -- Zetel  Doel - Duur

Artikel 1

De vennootschap is een handelsvennootschap in de rechtsvorm van een Vennootschap Onder Firma met als benaming "CAUWELIER".

Artikel 2

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8970 Poperinge, Sint-Andrieshof 37.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders overgeplaatst worden naar om het even welke plaats in België.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel:

-Tour operating; reisbureau; organisatie van reizen, voornamelijk op maat, voor individuele reizigers,

families, verenigingen, organisaties, bedrijven, diverse groeperingen; Business travel diensten; Ontwerp,

verkoop, begeleiding en uitvoering van wereldwijde incentive reizen; Organisatie van shore-excursions voor

cruiseschepen;

-Evenementenbureau; organisatie en begeleiding van evenementen, congressen, meetings, socio-culturele

manifestaties; Organisatie en begeleiding van sportactiviteiten, recreatie en ontspanning;

-Consultancy op het vlak van travel management: Incoming services;

-Catering en horeca-services;

-Het verlenen van alle ondersteunende diensten in verband met de reizen, toerisme, sport en recreatie;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

-Vervoer van personen; taxi- en shuttlediensten; luchthavenvervoer; busvervoer;

-Advies- en dienstverlening inzake algemeen management, bedrijfsvoering en beheer.

-Het uitvoeren van technische studies, audits en expertises inzake voormelde activiteiten.

-Het geven van seminaries, opleidingen en presentaties. Het schrijven, verzorgen, begeleiden en uitgeven van literaire werken en bijdragen, handboeken, van diverse bijdragen in diverse vormen.

-Het verlenen van diverse administratieve en zakelijke ondersteuning.

-Groot- en kleinhandel en handelsbemiddeling in menigvuldige goederen.

-Het verrichten van alle handelsbemiddeling, het optreden als agent en zelfstandig vertegenwoordiger in diverse sectoren en voor diverse producten en diensten.

-De uitbouw van één of meerdere organisaties inzake verkoop en dienstverlening; verkoop en dienstverlening via internet en via diverse kanalen.

-Het ontwikkelen, kopen, verkopen, beheren, in waarde stellen, in licentie nemen of geven van licenties, brevetten, octrooien, know-how en andere intellectuele rechten.

-Het vervaardigen, ontwikkelen en commercialiseren van diverse toepassingen, diensten en producten in verband met voormelde activiteiten.

-Het verwerven en beheren voor eigen rekening van een onroerend patrimonium; het stellen van alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; het optreden als bouwpromotor; projectontwikking en handel in onroerend goed; het ontwerpen en realiseren van diverse vastgoedprojecten; de activiteiten van vastgoedmakelaar en bemiddeling in vastgoed voor rekening van derden.

-Het verwerven en beheren voor eigen rekening van roerend patrimonium; het stellen van aile verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen. De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de reglementering op de financiële transacties en de financiële markten en voor het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

Aldus zijn uitdrukkelijk uitgesloten alle handelingen en activiteiten onderworpen aan een voorafgaande goedkeuring of vergunning van de Commissie voor het Bank- en Financiewezen of andere overheidsinstanties. De vennootschap kan in het algemeen alle burgerlijke, commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan onder eender welke vorm participaties verwerven enfof aanhouden in bestaande of nog op te richten maatschappijen. Zij kan deze participaties beheren, te gelde maken en valoriseren, onder meer door deel te nemen aan het bestuur van de ondememing(en) waarin zij participeert en door ze bijstand te verlenen. De vennootschap beoogt de verdere gunstige ontwikkeling van de vennootschappen waarin zij participeert te stimuleren, te plannen en te coördineren.

De vennootschap kan de functies van bestuurder, zaakvoerder, directeur of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen. Zij kan optreden als managementvennootschap en instaan voor het beheer van vennootschappen, optreden als holding, instaan voor alle managementactiviteiten van holding; zij kan deelnemen, onder gelijk welke vorm, aan de oprichting, uitbreiding, omzetting, fusie, opslorping, het bestuur en de controle van ondernemingen.

De vennootschap kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar aandeelhcuders en haar bestuurders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap kan leningen en kredietopeningen toestaan aan rechtspersonen, ondernemingen en particulieren, in eender welke vorm. De vennootschap kan zich, zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden, borg stellen, tevens kan zij hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Dit alles in de ruimste zij, met inbegrip van aanverwante activiteiten. Deze bepalingen zijn niet beperkend, doch opsommend, zodat de vennootschap aile daden kan stellen, behalve deze verboden door de wetgeving terzake.

AI deze werkzaamheden kunnen worden uitgeoefend, zowel in België ais in het buitenland. De vennootschap kan al deze activiteiten uitoefenen voor eigen rekening ais voor rekening van derden, alleen of in deelneming en samenwerking met derden.

Artikel 4

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur, welke aanvangt op datum van ondertekening van onderhavige overeenkomst.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

li. Maatschappelijk kapitaal

Artikel 5

De inbreng van de vennoten is bepaald op 1000 EUR (duizend euro).

De inbreng van de heer Jeroen CAUWELIER bedraagt 500 EUR (vijfhonderd euro) en de inbreng van mevrouw Eveline VAN DEN BERGHE bedraagt 500 EUR (vijfhonderd euro),

Het kapitaal wordt gevormd door creatie van 100 aandelen op naam en zonder nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen, waartoe de vennoten zich als volgt hebben verbonden

-de heer Jeroen CAUWELIER schrijft in op 50 aandelen;

-mevrouw Eveline VAN DEN BERGHE schrijft in op 50 aandelen.

Het gehele kapitaal is volledig onderschreven.

III. Vennoten

Artikel 6

Alle oprichters zijn vennoten. Zij zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen die namens de vennootschap zijn aangegaan.

Nieuwe vennoten kunnen slechts toetreden tot de vennootschap na voorafgaandelijk akkoord van alle vennoten.

Artikel 7

De overdracht van aandelen onder de levenden is slechts toegelaten met de uitdrukkelijke en geschreven toestemming van de andere vennoten.

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden worden maar voortgezet worden door de overlevende vennoot en, desnoods mits aanpassing van de statuten, de erfgenamen van de overleden vennoot. In voorkomend geval zal het aandeel van de overleden vennoot aanwassen in hoofde van diens wettelijke erfgenamen, voor gelijke delen.

IV. Bestuur- Controle

Artikel 8

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere zaakvoerders die in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

De zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering,

ledere zaakvoerder, afzonderlijk optredend ook al zijn er meerdere, kan de vennootschap in en buiten rechte vertegenwoordigen en beschikt over de handtekeningsbevoegdheid om de vennootschap te verbinden.

Artikel 9

Tot statutaire zaakvoerder wordt benoemd, en dit voor onbepaalde duur, de heer Jeroen CAUWELIER,

voornoemd.

Artikel 10

Aan de zaakvoerders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een bezoldiging worden toegekend, waarvan het bedrag door de algemene vergadering van de vennoten elk jaar wordt vastgesteld en bekrachtigd en welke ten laste komt van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11

Iedere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoeksbevoegdheid en controlebevoegdheid waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van alle documenten en bescheiden van de vennootschap.

V, Algemene vergadering Artikel 12

De algemene vergadering van de vennoten zat ieder jaar gehouden worden op de eerste zaterdag van de maand juni om 15 uur, op de zetel van de vennootschap.

Bovendien zal telkens wanneer dit nodig blijkt een bijzondere of buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen op schriftelijk en aangetekend verzoek van één van de vennoten.

De vennoten moeten minstens veertien dagen op voorhand bij aangetekende brief tot de algemene vergadering worden opgeroepen. De oproeping vermeldt de agenda.

De beraadslaging van de algemene vergadering wordt vastgelegd in notulen die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond.

Artikel 13

Elk aandeel geeft recht op één stem.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. Wijzigingen van de statuten, met inbegrip van de afzetting van de zaakvoerder, kunnen evenwel slechts met éénparigheid van stemmen van de aanwezige vennoten worden goedgekeurd.

De resultaatverwerking en de winstverdeling zullen vrij beslist worden door de algemene vergadering.

VI. Boekjaar

Artikel 14

Het maatschappelijk boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

VII. Ontbinding Artikel 15

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, een verbod op beroepsuitoefening, de opzegging, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid of de onbekwaamverklaring van een vennoot.

De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van tweederden van de aanwezige stemmen.

In geval van ontbinding zal de vereffening van de vennootschap plaatshebben op de wijze door de algemene vergadering aangeduid. Deze zal de vereffenaar(s) aanduiden bij gewone meerderheid van stemmen. Zij bepaalt de bevoegdheden en de vergoedingen, evenals de wijze van vereffening.

VIII, Slotbepalingen Artikel 16

Het eerste boekjaar van de vennootschap vangt aan bij ondertekening van deze onderhandse akte en eindigt op 31 december van 2013,

C , "

Voor-

sbehoruden

aan het

Belgisch

Staatsblad

"



De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2014.





IX. Verbintenissen namens de vennootschap in oprichting

Artikel 17

Ondergetekenden verklaren dat de vennootschap de verbintenissen overneemt die voor haar rekening en in haar naam zijn aangegaan vanaf 1 januari 2013.

Opgemaakt te Poperinge op 19 januari 2013 in drie exemplaren, Iedere partij verklaart een door alle partijen ondertekend exemplaar te hebben ontvangen. Het derde exemplaar is bedoeld voor de registratie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge De heer Jeroen CAUWELIER, Zaakvoerder



Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CAUWELIER

Adresse
SINT-ANDRIESHOF 37 8970 POPERINGE

Code postal : 8970
Localité : POPERINGE
Commune : POPERINGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande