CEDEL

Association sans but lucratif


Dénomination : CEDEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.931.674

Publication

28/11/2013
ÿþr N MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





Hill 11,11Miioii I lli

ECFI

~



1 B. 11. 2013

RECHT B KORTR KORTRIJK

Ondernemingsnr: ,OS4-4 , 93J1 . 0.4

Benaming

(voluit) : CeDeL

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : MARIA YSSERSSTRAAT 22 - 8800 RUMBEKE

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit de onderhandse oprichtingsakte van 2januari tweeduizend en dertien (02/01/2013) blijkt dat:

1. De Heer Lagacie Pieter, geboren te Brugge op 24/03/1982, van Belgische nationaliteit, ongehuwd, gedomicilieerd te 8800 Rumbeke, Maria Yssersstraat 22, NN. 82.0324-093-57

2. Mevrouw Coopman Jitse, geboren te Roeselare op 04/04/1987, van Belgische nationaliteit, ongehuwd, gedomicilieerd te 8800 Rumbeke, Maria Yssersstraat 22, NN. 87.04.04-194-86

3. De Heer Cverle Peter, geboren te Mechelen op 25/06/1984, van Belgische nationaliteit, ongehuwd , gedomicilieerd te 2800 Mechelen, De Noterstraat 15, NN. 84.06.25-029-57

4. Mevrouw De Keyser Lieve, geboren te Leuven op 04/04/1985, van Belgische nationaliteit, ongehuwd, gedomicilieerd te 3040, Jan van der Vorstlaan 65a, NN. 85.04.04-374-58

verklaren een vereniging zonder winstoogmerk op te richten (per 02101/2013), overeenkomstig de wet van 27/06/1921 en gewijzigd bij de wetten van 02/05/2002, 16/01/2006 en 26/06/2003.

De statuten worden als volgt vastgesteld:

Artikel 1: Benaming

De naam van de vereniging zonder winstoogmerk luidt CeDel_. Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en aile andere stukken uitgaande van de V.Z.W. moeten de maatschappelijke benaming vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de volgende leesbaar geschreven woorden: "Vereniging zonder Winstoogmerk" of afgekort "V.Z.W' en van de aanduiding van de zetel.

Artikel 2

De zetel is gevestigd te 8800 Rumbeke, Maria Yssersstraat 22 in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. Hij kan worden overgebracht naar elke andere plaats in het Nederlandstalig of tweetalig landsgedeelte van België bij beslissing door de raad van bestuur. iedere verandering van zetel moet worden bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel het organiseren en de praktische uitvoering van muzikale optredens en

muziekprojecten, alsook het organiseren en de praktische uitvoering van evenementen en het

verzorgen van bijeenkomsten voor mensen van alle leeftijden.

De vereniging heeft tevens tot doel het organiseren en de praktische uitvoering van pedagogische projecten

(zoals bvb, kampen), en dit voor mensen van alle leeftijden.

De vereniging heeft eveneens tot doel het stimuleren van het maken van muziek, alsook muziekbeleving in

het algemeen.

Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, zoals de organisatie van

randactiviteiten. Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel

voor zover de opbrengsten hiervan uitsluitend worden besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

In verband met het doel, zelfs onrechtstreeks, mag de vereniging roerende en onroerende goederen

bezitten, hetzij in eigendom, hetzij in vruchtgebruik, en aile sommen en waarden in ontvangst nemen,

Op de iaatsle blz. von Luik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende nators, hetzij van de perno(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

beheren en toekennen.

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit leden. Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Het

minimum aantal leden wordt vastgesteld op drie. De leden zijn onder andere de ondergetekende oprichters.

Artikel 6

teder die wenst lid te worden moet een schriftelijke aanvraag indienen bij de raad van bestuur.

De raad van bestuur zal de kandidatuur van elk nieuw lid onderzoeken en erover beslissen. Tegen haar

beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk.

Artikel 7

Het ontslag, de schorsing en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald door de

toepasselijke wet en door deze statuten.

Artikel 8

Op voorstel van de raad van bestuur kan de algemene vergadering een lid uitsluiten uit de vereniging, die

(a) zich gedraagt op een manier die onverenigbaar is met de realisatie van het doet van de vereniging,

(b) zwaar tekort komt in zijn verplichtingen ten aanzien van de vereniging,

(c) de voorwaarden zoals voorzien in zijn toelating tot de vereniging niet naleeft en/of die het doel van de vereniging niet behartigt.

Artikel 9

De raad van bestuur stelt het lid in kennis van het voorstel van uitsluiting via aangetekende brief. Het lid, dat het voorwerp uitmaakt van een uitsluiting, heeft het recht om de middelen voor zijn verdediging aan te brengen voor de algemene vergadering. Dit kan gebeuren via een geschrift, vooraleer de algemene vergadering samenkomt om deze uitsluiting vast te stellen, of mondeling op de algemene vergadering zelf. De algemene vergadering beslist over de uitsluiting van een lid volgens de vormen en voorwaarden voorzien in de wet.

Het lid dat het voorwerp uitmaakt om uitgesloten te worden mag niet deelnemen aan de stemming met betrekking tot zijn uitsluiting en zijn aanwezigheid wordt niet in aanmerking genomen voor de berekening van het quorum.

De beslissing van de algemene vergadering met betrekking tot de uitsluiting van een lid is definitief en moet niet gemotiveerd zijn.

De beslissing wordt gemeld aan het lid via een aangetekende brief met een gecertificeerde kopie van de beslissing als inhoud.

De uitsluiting is effectief op de datum aangeduid in de kennisgeving.

Noch het uitgesloten lid zelf, noch zijn rechthebbenden of erfgenamen, hebben enig recht op de activa van de vereniging en kunnen onder geen enkel beding terugbetaling eisen van de betaalde lidgelden of van enige andere sommen betaald aan de vereniging.

Artikel 10

De raad van bestuur kan een lid schorsen voor alle redenen vermeld in Artikel 8 of voor een ander motief. De schorsing wordt beslist via een twee derden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De beslissing van de raad van bestuur over de schorsing van een lid, wordt ter kennis gegeven aan het lid via een aangetekende brief met een gecertificeerde kopie van de beslissing als inhoud.

De schorsing is effectief op de datum aangeduid in de kennisgeving.

Vanaf het moment dat de raad van bestuur een lid geschorst heeft, roept ze de algemene vergadering bijeen die de handhaving van de schorsing vaststelt.

Het geschorste lid, heeft het recht om de middelen voor zijn verdediging aan te brengen voor de algemene vergadering. Dit kan gebeuren, via een geschrift, vooraleer de algemene vergadering samenkomt om deze schorsing vast te stellen, of mondeling op de algemene vergadering zelf.

De beslissing van de algemene vergadering met betrekking tot de schorsing van een lid is definitief en moet niet gemotiveerd zijn.

De beslissing wordt gemeld aan het lid via een aangetekende brief met een gecertificeerde kopie van de beslissing als inhoud.

De raad van bestuur kan op elk moment de schorsing opheffen, waarvan de algemene vergadering het behoud had beslist. In dit geval, roept zij de algemene vergadering samen, opdat deze de opheffing van de schorsing bevestigt, indien haar dat opportuun lijkt.

Artikel 11

Elk lid van de vereniging is vrij om op elk moment zijn ontslag in te dienen, via een brief (of mail) aan de

raad van bestuur,

MOD 2.2

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Deze brief (of mail) moet ten minste één maand voor het einde van het boekjaar van de vereniging ontvangen warden. Het ontslag wordt effectief op het einde van het boekjaar.

Noch het lid dat ontslag genomen heeft uit de vereniging, noch zijn rechthebbenden of erfgenamen, hebben enig recht op de activa van de vereniging en kunnen onder geen enkel beding terugbetaling eisen van de betaalde lidgelden aan de vereniging of van enige andere sommen betaald aan de vereniging. Wanneer een lid weigert om zijn lidgeld te betalen, dan heeft de raad van bestuur het recht om deze weigering als een ontslag van het lid te beschouwen.

Artikel 12

De jaarlijkse bijdrage door de leden te betalen wordt jaarlijks door de algemene vergadering vastgesteld.

Het maximumbedrag van de jaarlijkse bijdrage wordt vastgesteld op 250,00 euro, Wanneer er geen bijdrage wordt gevraagd aan de leden, stemt dit overeen met een jaarbijdrage van 0,00 euro.

Artikel 13

De raad van bestuur houdt op de zetel van de vereniging een register van de [eden bij. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door toedoen van de raad van bestuur in dit register ingeschreven binnen de acht dagen nadat deze in kennis gesteld werd van de beslissing.

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld tilt alle leden.

Artikel 15

De algemene vergadering bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door de

onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1) de wijzigingen van de statuten;

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3) de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4) kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5) de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

6) de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7) de uitsluiting van leden;

8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9) alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 16

De algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de leden. iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle leden moeten er op worden uitgenodigd.

Artikel 17

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief (of indien de leden hiermee hebben ingestemd, via mail), ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht behalve in de bij de wet voorziene gevallen, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 18

Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een ander

lid van de vereniging. Ieder lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 19

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij afwezigheid of ontstentenis van deze laatste door de ondervoorzitter, bij afwezigheid of ontstentenis van deze laatste door de oudste der aanwezige bestuurders.

Artikel 20

In de algemene vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht en ieder lid beschikt over één stem.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in deze statuten.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vernield in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering warden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag.

Artikel 21

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of wijziging van

de statuten indien de wettelijke bepalingen ter zake worden nageleefd.

Artikel 22

De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen,

De beslissingen van de algemene vergadering zijn bindend voor alle leden, zelfs voor de afwezigen of zij die tegenstemden.

Alle leden of derden die van een belang doen blijken kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

Iedere wijziging van de statuten moet worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Artikel 23

De vereniging wordt beheerd door een raad samengesteld uit ten minste drie bestuurders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet leden van de vereniging. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders kan in geen geval groter zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De leden van de raad worden gekozen door de algemene vergadering, voor een termijn bepaald door de algemene vergadering, die steeds door haar afzetbaar zijn. Indien geen termijn werd bepaald worden de leden geacht te zijn verkozen voor een onbepaalde duur,

Artikel 24

In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder door de raad van bestuur benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar,

Artikel 25

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Een lid van de raad kan één of meer van deze functies vervullen. In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste der aanwezige bestuurders.

Artikel 26

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris, zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen en minstens éénmaal per jaar. De vergaderingen worden gehouden op de plaats die in de oproepingsbrieven (of indien de andere leden van de raad hiermee hebben ingestemd, via oproepingsmail) wordt vermeld. Hij kan slechts beslissen indien de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Iedere verhinderde of afwezige bestuurder kan schriftelijk volmacht verlenen aan een andere bestuurder om hem op de vergadering te vertegenwoordigen en in zijn plaats rechtsgeldig te stemmen, De opdrachtgever wordt in dit geval geacht aanwezig te zijn.

Met een besluit van de raad van bestuur wordt gelijkgesteld een gedagtekend stuk dat door alle bestuurders is ondertekend en waarvan melding is gemaakt in het notulen register.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag. Van de beslissingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een speciaal register. De notulen worden aan alle bestuurders toegezonden. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend. ingeval van verhindering van de voorzitter, door twee leden van de raad van bestuur.

Artikel 27

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer en het bestuur van de vereniging. De raad van bestuur legt binnen de zes maand na het afsluiten van het boekjaar de rekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting voor het komende boekjaar voor ter goedkeuring aan de algemene vergadering.

Enkel de handelingen die krachtens de wet of deze statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, zijn uit de bevoegdheid van de raad van bestuur gesloten.

Artikel 28

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging wat dat bestuur aangaat, opdragen aan één of meer afgevaardigd bestuurder(s) of gevolmachtigde(n) inzake het dagelijks bestuur en waarvan hij de machten en gebeurlijk het safaris of bezoldiging vaststelt. De raad van bestuur kan te allen tijde de afgevaardigd bestuurder(s) afzetten en/of vervangen.

Artikel 29

De raad van bestuur treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder, op vraag van de voorzitter of van de afgevaardigd bestuurder.

De handelingen die de vereniging verbinden, andere dan deze betreffende het dagelijks bestuur, worden, behoudens bijzondere delegatie door de raad van bestuur, ondertekend door twee bestuurders die ten overstaan van derden geen staving van hun machten dienen te geven.

Artikel 30

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie, hun

aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht.

Artikel 31

De secretaris, en bij diens afwezigheid de voorzitter, is gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel, de vrijgevig heden te aanvaarden die aan de vereniging worden gedaan en alle nodige formaliteiten te vervullen voor de verkrijging ervan.

Artikel 32

Overeenkomstig artikel 17 paragraaf 5 van de wet op de vereniging zonder winstoogmerk en zolang de verenging beantwoordt aan de criteria van de "kleine vereniging" zoals bepaald in voormeld artikel, dient geen commissaris aangeduid te worden.

Wanneer de vereniging echter niet meer beantwoordt aan voormelde criteria, dient de controle toevertrouwd te worden aan één of meer commissarissen, benoemd door de algemene vergadering.

Artikel 33

De raad van bestuur kan aan de algemene vergadering een reglement van inwendige orde voorstellen. Dit reglement kan door de algemene vergadering worden gewijzigd bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Artikel 34

Het boekjaar van de vereniging vangt aan op 01/01 en eindigt op 31112 van ieder jaar,

Artikel 35

De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgende jaar zullen jaarlijks onderworpen

worden aan de goedkeuring van de jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 36

In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan de nette-activa van het patrimonium moet worden gegeven.

Deze bestemming moet zoveel mogelijk overeenkomen met het doel waarvoor de vereniging zonder winstoogmerk werd opgericht.

Deze beslissingen en de naam, het beroep en het adres van deze vereffenaar(s) worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

v

~{ ,411,

Voorbehouden aan het Belgisch 5tiat,hlad

ivr0D 2 2

Luik B - Vervolq

Artikel 37

Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk voorzien, werd zal worden geregeld volgens de toepasselijke

wet.

OVERGANGSBEPALINGEN

Bij uitzondering begint het eerste boekjaar bij de oprichting op 02/01/2013, en eindigt het op

eenendertig december tweeduizend en dertien. (31/12/2013)

Er werd beslist om alle verbintenissen en/of handelingen sinds 01/11/2012 welke werden aangegaan voor de vereniging in oprichting over te nemen, als zijnde verbintenissen en/of handelingen van de vereniging.

De algemene vergadering gehouden op heden heeft tot eerste bestuurders benoemd, onder de

opschortende voorwaarde van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid:

Dhr. Lagacie Pieter, voornoemd.

- Dhr. Cverle Peter, voornoemd.

Mevr. Coopman Jitse, voornoemd.

- Mevr. De Keyser Lieve, voornoemd.

Er werd tevens beslist om:

- Dhr, Cverfe Peter te benoemen tot Voorzitter.

- Mevr. De Keyser Lieve te benoemen tot Ondervoorzitter.

- Dhr. Lagacie Pieter te benoemen tot Penningmeester.

- Mevr. Coopman Jitse te benoemen tot Secretaris.

De voornoemde bestuurders zullen hun mandaat gratis uitoefenen,

HOOFDSTUK III  VOLMACHTEN

De comparanten, tegenwoordig of vertegenwoordigd als gezegd, beslissen ais bijzondere gevolmachtigden, met macht van indeplaatsstelling en subdelegatie, aan te stellen, Kantoor De Vlieger bv ow bvba, met maatschappelijke zetel te 9880 Aalter, Sterrewijk 36 aan wie de macht verleend wordt om de nodige formaliteiten te vervullen voor de oprichting, de inschrijving van de vereniging bij de Krufspuntbank van Ondernemingen en om de nodige formaliteiten te vervullen om de lijst met de namen van alle leden, de jaarlijkse afgesloten rekeningen en de begroting voor het komende jaar neer te leggen op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Getekend,

Lagacie Pieter

Bestuurder

Hierbij neergelegd:

- statuten

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te veitegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CEDEL

Adresse
MARIA YSSERSSTRAAT 22 8800 RUMBEKE

Code postal : 8800
Localité : Rumbeke
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande