CENTRIMO CONSTRUCT

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : CENTRIMO CONSTRUCT
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 536.534.120

Publication

11/07/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13304003*

Neergelegd

09-07-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0536534120

Benaming (voluit): Centrimo Construct (verkort):

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 8800 Roeselare, Kruisboommolenstraat 30

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Ten jare tweeduizend dertien, op acht juli.

Voor ons, Meester Eric HIMPE, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke maatschap  Eric

HIMPE  Annelies HIMPE, Geassocieerde Notarissen met zetel te Ieper.

ZIJN VERSCHENEN :

1. De naamloze vennootschap  CENTRIMO , met maatschappelijke zetel te 8800 Roeselare, Schaapbruggestraat 46, ingeschreven in het Rechtspersonenregister onder nummer 0413.457.055, bevoegde Rechtbank van Koophandel te Kortrijk.

Hier vertegenwoordigd door haar gedelegeerd bestuurder, de naamloze vennootschap  Het Kapittelhof , met zetel te 8400 Oostende, Sportstraat 48, ingeschreven in het Rechtspersonenregister onder nummer 0471.411.288, bevoegde Rechtbank van Koophandel te Brugge, met als vaste vertegenwoordger de Heer Jean-Luc Desmet, geboren te Waregem op eenentwintig december negentienhonderd acht en zestig, wonende te 8540 Deerlijk, Desselgemknokstraat 68.

2. De naamloze vennootschap  FIVANCO , met maatschappelijke zetel te 8980 Zonnebeke, Ieperstraat 188, ingeschreven in het Rechtspersonenregister onder nummer 0407.099.793, bevoegde Rechtbank van Koophandel te Ieper.

Hier vertegenwoordigd door de Heer Jean-Luc Desmet, voornoemd, krachtens alhier aangehechte onderhandse volmacht.

3. De besloten vennootschap met beperkte aansprake-lijkheid  NIRVANA CAPITAL, met maatschappelijke zetel te 8800 Roeselare, Schaapbruggestraat 46, ingeschreven in het Rechtspersonenregister onder nummer 0885.625.836, bevoegde Rechtbank van Koophandel te Kortrijk.

Hier vertegenwoordigd door de Heer Jean-Luc Desmet, voornoemd, krachtens alhier aangehechte onderhandse volmacht.

Die een vennootschap hebben opgericht met volgende statuten:

1) RECHTSVORM: Naamloze vennootschap

2) NAAM:  Centrimo Construct

3) ZETEL: 8800 Roeselare, Kruisboommolenstraat 30

4) DOEL: De vennootschap heeft tot doel, in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden en/of tussenpersonen :

Alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen en verbouwen, onder-houden, verhuren, huren, verkavelen, de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het verwerven van vruchtgebruik en het in vruchtgebruik geven, het verwerven en verlenen van overige zakelijke rechten, prospecteren, beheren, verfraaien, opschikken en uitbaten van onroerende goederen.

Projectontwikkeling en bouwpromotie van zowel residentiële als niet-residentiële gebouwen, appartementsgebouwen, woningen of kantoorgebouwen, zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, al dan niet volgens de formule  sleutel op de deur .

Het verlenen van advies, bijstand en hulp onder alle mogelijke vormen aan derden met betrekking tot alle voormelde activiteiten.

Het uitoefenen van de functie van bestuurder, zaakvoerder, vereffenaar, gevolmachtigde en/of vertegenwoordiger in en/of van vennootschappen en verenigingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bovendien zal de vennootschap alle mogelijke financiële operaties kunnen doen teneinde de verrichtingen vallende binnen haar maatschappelijk doel te vergemakkelijken, zelfs in voordeel of voor rekening van derden-opdrachtgevers.

De vennootschap zal haar maatschappelijk doel kunnen realiseren op alle mogelijke wijzen, welke haar het meest geschikt of nuttig zullen lijken. Zij zal zelf of door tussenkomst van derden alle mogelijke handelingen van commerciële, industriële, roerende, onroerende of financiële aard uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar maatschappelijk doel of er de verwezenlijking van zouden kunnen vergemakkelijken.

Zij zal alle onroerende goederen of handelsfondsen kunnen verkrijgen, huren of verhuren; zij zal bij middel van inbrengsten, onderschrijvingen, financiële tussen-komsten of op gelijk welke andere wijze kunnen deelnemen in alle vennootschappen of ondernemingen die geheel of gedeeltelijk een gelijkaardig of gelijklopend voorwerp hebben als zijzelf of van dien aard zijn om de uitbreiding en ontwikkeling ervan te bevorderen; en dit zowel in België als in het buitenland. De algemene vergadering van de aandeelhouders heeft alleen de bevoegdheid om dit voorwerp te verklaren en toe te lichten.

5) MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL : Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt eenenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500 EUR). Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen. De verschijners verklaren en erkennen dat het gehele kapitaal is geplaatst en onderschreven en op de aandelen is gestort als volgt :

1. Door de naamloze vennootschap  Centrimo , voornoemd, vertegenwoordigd als voormeld, wordt ingeschreven tot beloop van achtennegentig procent (98%) van het kapitaal en waarvan zij zestigduizend tweehonderd zeventig euro (¬ 60.270,00) onmiddellijk volstort in geldspeciën. Als vergelding voor deze inbreng worden haar achtennegentig (98) aandelen toegekend. Ieder aandeel is volledig volstort.

2. Door de naamloze vennootschap  Fivanco , voornoemd, vertegenwoordigd als voormeld, wordt ingeschreven tot beloop van één procent (1%) van het kapitaal en waarvan zij zeshonderd vijftien euro (¬ 615,00) onmiddellijk volstort in geldspeciën. Als vergelding voor deze inbreng wordt haar één (1) aandeel toegekend. Dit aandeel is volledig volstort.

3. Door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Nirvana Capital , voornoemd, vertegenwoordigd als voormeld, wordt ingeschreven tot beloop van één procent (1%) van het kapitaal en waarvan zij zeshonderd vijftien euro (¬ 615,00) onmiddellijk volstort in geldspeciën. Als vergelding voor deze inbreng wordt haar één (1) aandeel toegekend. Dit aandeel is volledig volstort.

Ondergetekende notaris bevestigt dat in overeenstemming met artikel 449 van het Wetboek van Vennootschappen een bedrag, groot één en zestigduizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00) vóór de oprichting van de vennootschap gedeponeerd werd bij storting op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting bij BNP Paribas Fortis te Roeselare, en dit op zicht van een attest van deponering van deze gelden afgeleverd door voormelde bank op vijf juli tweeduizend en dertien.

6) DUUR: De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.

7) BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP:

De vennootschap wordt bestuurd door de raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden of ten minste twee leden indien wettelijk toegelaten, al dan niet aandeelhouders, welke benoemd en ontslagen worden door de algemene vergadering, die hun aantal en de duur van hun mandaat vaststelt; zij zijn herbenoembaar.

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten, alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Directiecomité.

De raad van bestuur kan zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. Wanneer een directiecomité wordt ingesteld is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité.

Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

Dagelijks bestuur.

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap en de vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur aangaat, opdragen aan één of meer van zijn leden genaamd, gedelegeerd bestuurder of aan één of meer directeurs.

Bijzondere volmachten.

De vennootschap, vertegenwoordigd zoals hierna gezegd, kan gemachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gemachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever(s) in geval van overdreven volmacht.

Vertegenwoordiging van de vennootschap bij haar handelingen en in rechte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Hij handelt door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, wordt de vennootschap in haar handelingen en in rechte vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk optreden of één gedelegeerd bestuurder, die alleen optreedt.

Besluit de raad van bestuur tot het instellen van een directiecomité, dan zal de vennootschap bovendien geldig vertegenwoordigd worden in haar handelingen en in rechte, door twee leden van het directiecomité, die samen optreden.

Binnen de grenzen van het dagelijks bestuur wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de gedelegeerde voor dit bestuur indien er slechts één benoemd werd en door ieder gedelegeerde indien er meerdere zijn.

Zij wordt bovendien geldig vertegenwoordigd door de bijzondere gevolmachtigden binnen de grenzen van hun volmacht.

Ondertekening van akten.

Alle akten die de vennootschap verbinden, andere dan deze welke betrekking hebben op het dagelijks bestuur, moeten behoudens uitdrukkelijke delegatie, ondertekend worden door twee bestuurders of door een gedelegeerd bestuurder. Deze zullen ten opzichte van derden geen bewijs moeten leveren van een voorafgaand besluit van de raad van bestuur.

Uitgifte van obligaties.

De raad van bestuur kan bij eenvoudige beslissing obligatie- of andere leningen, hypothecaire of andere schuldbrieven, kasbons of obligaties uitgeven. De raad van bestuur bepaalt alsdan het type, de uitgiftevoorwaarden, de interestvoet, de delgings- en terugbetalingsvoorwaarden en alle andere bijzondere voorwaarden.

8) BEPALINGEN BETREFFENDE :

a) Het aanleggen van reserves en de verdeling van de winst: : Het batig saldo dat de balans aanwijst, na aftrek van alle lasten, algemene kosten, afschrijvingen, alle fiscale en andere provisies, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst, wordt jaarlijks vijf ten honderd voorafgenomen voor het wettelijk reservefonds. Deze voorafneming houdt op verplicht te zijn wanneer de wettelijke reserve één/tiende bereikt van het maatschappelijk kapitaal. De vergadering beslist op voorstel van de raad van bestuur over de aanwending van het saldo.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1° het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding.

2° behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

De raad van bestuur bepaalt het tijdstip en de plaats waarop de dividenden zullen uitbetaald worden.

Aan de raad van bestuur wordt de bevoegdheid verleend om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits naleving van de voorschriften van de toepasselijke bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Elke uitkering die in strijd is met voorgaande bepalingen moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

b) de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo: Na delging van al de schulden en lasten en van de kosten van vereffening, dient het netto-actief eerst tot de terugbetaling van het uitgedrukte kapitaal aan de maatschappelijke aandelen. Indien de aandelen niet alle in dezelfde verhouding zijn volgestort, moeten de vereffenaars alvorens tot de terugbetaling over te gaan, rekening houden met dit verschil van toestand en de gelijkheid van al de maatschappelijke aandelen herstellen, hetzij door aanvullende fondseninvorderingen ten laste van de aandelen die in onvoldoende mate werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in het voordeel van de aandelen die voor een hoger bedrag worden volgestort. Het beschikbare saldo wordt in gelijke delen onder alle aandelen verdeeld.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde Rechtbank van Koophandel, zolang dit wettelijk vereist is.

9) BEGIN EN EINDE VAN HET BOEKJAAR: Het maatschappelijk boekjaar gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar zal eindigen op eenendertig december tweeduizend veertien.

10) a) JAARVERGADERING VAN DE AANDEELHOUDERS: Ieder jaar, de tweede zaterdag van de maand mei om zestien uur heeft de gewone jaarlijkse algemene vergadering plaats in de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats aangeduid in het bericht van bijeenroeping. Indien deze dag een wettelijke

Luik B - Vervolg

feestdag is, heeft de vergadering plaats op de daaropvolgende werkdag op hetzelfde uur. De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in tweeduizend vijftien.

b) VOORWAARDEN VOOR TOELATING : De eigenaars van aandelen op naam moeten, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, tenminste vijf vrije werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering de raad van bestuur schriftelijk inlichten van hun intentie aan de algemene vergadering deel te nemen, alsook het aantal aandelen meedelen waarmee zij aan de stemming wensen deel te nemen.

De eigenaars van gedematerialiseerde aandelen moeten, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, tenminste vijf vrije werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering, op de zetel van de vennootschap of op de plaatsen aangegeven in de oproeping een door de erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling opgesteld attest neerleggen waarbij de onbeschikbaarheid van de gedematerialiseerde aandelen tot op de datum van de algemene vergadering wordt vastgesteld.

Een aanwezigheidslijst met opgave van de naam en de voornaam of de maatschappelijke benaming van de aandeelhouders en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, moet door iedere aandeelhouder of lasthebber ondertekend worden vooraleer tot de vergadering toegelaten te worden.

Elke overdracht van aandelen op naam in het register der aandeelhouders wordt gedurende een periode van vijf dagen voor de algemene vergadering geschorst.

De obligatiehouders mogen aan de algemene vergadering deelnemen, doch slechts met raadgevende stem, indien zij de kennisgeving hebben gedaan zoals voorzien in de eerste paragraaf.

c) VOORWAARDEN VOOR DE UITOEFENING VAN HET STEMRECHT : Ieder maatschappelijk aandeel geeft recht op één stem.

Benoeming bestuurders, voorzitter van de raad van bestuur en gedelegeerd bestuurders.

De aandeelhouders van de hierboven opgerichte naamloze vennootschap zijn onmiddellijk verenigd in een algemene vergadering en beslissen het aantal bestuurders op drie (3) vast te stellen en tot deze functie te benoemen:

1. de naamloze vennootschap  Centrimo , voornoemd, met als vaste vertegenwoordiger de Heer Jean-Luc Desmet, voornoemd;

2. de naamloze vennootschap  Fivanco , voornoemd, met als vaste vertegenwoordiger de Heer David Vanbiervliet, geboren te Kortrijk op achttien mei negentienhonderd twee en zeventig, wonende te 8500 Kortrijk, Groeningestraat 30;

3. de besloten vennootschap met beperkte aansprake-lijkheid  Nirvana Capital , voornoemd, met als vaste vertegenwoordiger de Heer Marc Verstraete, geboren te Roeselare op zeventien juli negentienhonderd zevenenvijftig, wonende te 8670 Koksijde-Oostduinkerke, A. Degreeflaan 8 bus 0201..

Hun mandaat zal een einde nemen met de gewone algemene vergadering van het jaar tweeduizend en negentien.

En onmiddellijk zijn voornoemde bestuurders samengekomen in een vergadering van de raad van bestuur en hebben met eenparigheid van stemmen beslist:

a) te benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Nirvana Capital , voornoemd, met als vaste vertegenwoordiger de Heer Marc Verstraete, voornoemd;

b) te benoemen tot gedelegeerd bestuurder: de naamloze vennootschap  Centrimo , voornoemd, met

als vaste vertegenwoordiger de Heer Jean-Luc Desmet, voornoemd.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd:

- expeditie van de akte-oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

22/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 14.05.2016, NGL 15.07.2016 16323-0264-024

Coordonnées
CENTRIMO CONSTRUCT

Adresse
IEPERSTRAAT 188 8980 ZONNEBEKE

Code postal : 8980
Localité : ZONNEBEKE
Commune : ZONNEBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande