CENTRUM VOOR NASCHOLING EN POSTHOGESCHOOLVORMING, AFGEKORT : C.N.P.V.

Association sans but lucratif


Dénomination : CENTRUM VOOR NASCHOLING EN POSTHOGESCHOOLVORMING, AFGEKORT : C.N.P.V.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 476.268.515

Publication

27/05/2011
ÿþRechtsvorm : VZW

Zetel : Koning Albert I Laan 6 - 8200 Brugge

Ondernemingsnr : 0476.268.515 "

Voorwerp akte : GEWIJZIGDE EN GECOORDINEERDE STATUTEN

De algemene vergadering die rechtsgeldig is samengekomen op 07 mei 201 I heeft de gewijzigde en gecoordineerde statuten eenparig goedgekeurd

Hoofdstuk I. Benaming: zetel, doel

Art. I. De vereniging wordt genoemd : " Centrum voor Nascholing en Posthogeschoolvorming ", afgekort : C.N.P.V. ", en heeft haar maatschappelijke zetel te Koning Albert I laan 6, 8200 Brugge; Gerechtelijk arrondissement Brugge. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij beslissing met 2/3 de aanwezigheid en 2/3 de meerderheid van de algemene vergadering

Art. 2. De vereniging heeft tot doel de kennis en de kunde van verpleegkundigen, paramedici, medici en anderen te bevorderen. Zij kan dit doen door het organiseren van onderwijs en scholing en het nemen van initiatieven die rechtstreeks of onrechtstreeks daarmee verband kunnen houden.

Daarnaast heeft de vereniging tot doel het bestuderen, beschermen en bevorderen van de professionele en interprofessionele belangen van de leden.

De vereniging heeft tot doel het verstrekken en verlenen van thuiszorg en thuisverpleging in zijn ruimste betekenis. " .

Zij heeft tot doel kwalitatieve vakantie en vrijetijdsbeleving te organiseren en te bevorderen in het kader van het sociaal toerisme met extra aandacht voor jeugd en jongerenverenigingen, personen met een handicap en kansarmen.

Zij heeft tot doel het nemen van alle initiatieven die rechtstreeks of onrechtstreeks met hogervermelde doelen verband kunnen houden. De vereniging mag deze doelen autonoom of in samenwerking met derden nastreven en uitvoeren. Zij zal alle roerende en onroerende goederen die tot het verwezenlijken van haar doel nuttig of nodig zijn, mogen bezitten, hetzij in vruchtgebruik hetzij in eigendom. Zij zal ook alle rechtshandelingen mogen stellen welke rechtstreeks of onrechtstreeks met de beoogde doelen in verband staan.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

Hoofdstuk II. Leden

Art. 4.1 De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. Zowel het aantal werkende als toegetreden leden is onbeperkt, De vereniging telt minstens drie werkende leden.

Art. 4.2 Minimum 4/5 van zowel de werkende als 4/5 van de toegetreden leden moet de titel dragen van verpleegkundige of vroedvrouw .

Art. 4.3 Rechtspersonen kunnen werkend lid warden van de vereniging. Zij dienen vertegenwoordigd te zijn door één, steeds hetzelfde, lid van hun raad van bestuur. Dit lid treedt op als vertegenwoordiger van deze rechtspersoon gedurende het volledige kalenderjaar, de naam van dit lid dient jaarlijks aan de raad van bestuur schriftelijk meegedeeld te worden voor de algemene vergadering wordt bijeengeroepen.

Art. 5. Werkende leden kunnen aanvaard worden op hun eenvoudig schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist in unanimiteit en zonder verhaal voor de kandidaten over de toetreding en zonder gehouden te zijn de beslissing te motiveren. Na aanvaarding door de Raad van Bestuur en betaling van de bijdrage die jaarlijks door de Raad van Bestuur wordt bepaald wordt men werkend lid.

Wil een rechtspersoon werkend lid zijn vertegenwoordiger binnen CNPV vzw door een andere vervangen, dan dient dit door de raad van bestuur van CNPV vzw in unanimiteit goedgekeurd te worden.

Werkende leden hebben aile bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921, aangevuld door de wet van 2 mei 2002 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Op Ce laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de nerso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

nnon 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

..r,3.r

tll~ II I III 1M 11 I IH1 IWIIVMI

*11080686*

rÉ0gLtiGU

RÉç}.1T8ANKVA t KOOP

ktA%O ét l.

GE %Aftleiing Bi'ug9e~

-10,111

B~~G l7 MEI

taij ei.t

Griffie

Benaming

(voluit# : Centrum voor Nascholing en Posthogeschoolvorming

-27W/2011- Aüüéxës dü Móüitëür 6élgë

MOD ZO

Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

Art. 6. De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen: het bekwaamheidsbewijs van verpleegkundige of vroedvrouw bezitten of een bijzondere interesse hebben in deze beroepsgroepen. Toegetreden leden moeten een jaarlijks lidgeld betalen. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de

lidmaatschapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Art. 7.

Een bijzondere groep toegetreden leden zijn de student leden en de ereleden. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten. Zij hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Art. 8. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de werkende leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 500 euro.

Art. 9. De ontslagneming en uitsluitingen van leden geschieden op de wijze door artikel twaalf van de wet van 27 juni 1921, aangevuld door de wet van 2 mei 2002.

bepaald, en met inachtneming van hetgeen in wat volgt bepaald is.

Men houdt op werkend lid te zijn:

1.Door vrijwillig ontslag, dat geacht wordt schriftelijk gegeven te zijn t.a.v. de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in de eerste dag van de tweede kalendermaand volgend op het betekenen van het ontslag.

t:e 2.Bij niet betaling van het jaarlijks lidgeld. Dit ontslag gaat in vanaf de eerste dag van de maand februari van het kalenderjaar dat tevens het werkjaar is. Deze uitsluiting gebeurt automatisch.

3.Na uitsluiting door de algemene vergadering. Voor het uitsluiten van leden is een twee derde meerderheid van de aanwezige stemmen en een twee derde aanwezigheid van de werkende leden vereist.

- Werkende leden wiens aanwezigheid op de vergaderingen geringer is dan 50% kunnen door de algemene vergadering uitgesloten worden.

- Werkende leden en toegetreden leden kunnen uitgesloten worden uit de vereniging indien het lid handelt in strijd met de statuten, de reglementen of de besluiten van de vereniging, of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt. ln deze gevallen wordt het werkend dan wel toegetreden lid op de eerstvolgende algemene vergadering uitgenodigd om gehoord te worden. De algemene vergadering beslist dan over de uitsluiting van het lid waarbij een twee derde meerderheid van de aanwezige stemmen en een twee derde aanwezigheid van de werkende leden noodzakelijk is om het lid uit te sluiten.

De eventuele geschillen en betwistingen met betrekking tot de toepassing van deze bepalingen worden door de algemene vergadering beslecht.

NDe ontslaggevende, uitgesloten of uittredende leden, evenals de erfgenamen van het overleden lid, hebben geen enkel recht op het kapitaal van de vereniging. Zij kunnen de lidmaatschapsbijdrage van het lopende werkjaar niet terugeisen, deze blijft eigendom van de VZW. Zij kunnen noch opgave, overlegging, afschrift van

N rekening; noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen en vorderen.

Hoofdstuk 111. Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is het opperste gezag. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende

leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

Gd de wijziging van de statuten;

Gd

de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

d1D de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

de goedkeuring van de begroting en van de rekening:

de ontbinding van de vereniging;

de uitsluiting van een werkend lid;

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 11. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of

de secretaris en dit na beslissing ban de raad van bestuur. Deze A.V. komt samen in het eerste semester en dit

in de zetel van de vereniging of op elke andere op de uitnodiging vermeldde plaats. De leden worden minstens

10 dagen voor de algemene vergadering schriftelijk, via gewone brief , fax of via e-mail uitgenodigd. De

datum, plaats en agenda wordt op de uitnodiging vermeld.

" Art. 12. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een verslag getekend door de voorzitter en de secretaris. Dit verslag wordt toegevoegd aan een register. De in rechte of elders voor te brengen uittreksels daaruit worden getekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of twee bestuurders. De Uittreksels worden gegeven aan de werkende leden en aan elke derde die het aanvraagt mits deze zijn wettig belang laat blijken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2011- Annexes du Moniteur belge M00 2.0

Art. 13. Een buitengewone algemene vergadering moet steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de werkende leden.

Art. 14. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij ontstentenis door de ondervoorzitter of een plaatsvervanger. De secretaris van de Raad van Bestuur treedt op als secretaris van de algemene vergadering.

Art. 15. De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging gelden de bijzondere voorwaarden tot aanwezigheid zoals vernield in de wet op de vzw's. De algemene vergadering dient de agenda te volgen. ln unaniem akkoord van alle werkende leden kunnen tijdens de vergadering er op geldige wijze punten toegevoegd worden aan de agenda en dus deel uitmaken van te behandelen punten op de vergadering voor zover deze behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering en niet in strijd zijn met artikel 8 van de wet van 2 mei 2002. leder voorstel , ondertekend door minstens één twintigste van de werkende leden moet aan de dagorde van de algemene vergadering worden toegevoegd. Dit kan tot één week voor de algemene vergadering.

Art. 16. Elk werkend lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Elk werkend lid kan hoogstens één volmacht

vertegenwoordigen.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 17. De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit tenminste drie leden. Zij moeten werkend lid zijn van de vereniging en worden benoemd door de algemene vergadering. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. Het mandaat van de leden ván de Raad van Bestuur is van onbepaalde duur. Het eindigt bij overlijden, ontslag of door afzetting door de algemene vergadering. Een lid van de raad van bestuur die ontslag wenst te nemen deelt dit schriftelijk mee aan hetzij de voorzitter dan wel de secretaris van de vereniging.

Vertegenwoordigers van rechtspersonen kunnen enkel adviserend lid zijn van de Raad van Bestuur. Zij kunnen geen specifieke taak toegewezen krijgen. Zij beschikken over geen stemrecht binnen de Raad van Bestuur. De leden worden benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering indien het aantal leden onder drie is gedaald. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd. Een bestuurder kan afgezet worden door de algemene vergadering van zodra hij niet meer beantwoordt aan de regels van het lidmaatschap zoals omschreven binnen art. 9.2 en art 9.3.

Art.18. De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester

en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden. De Raad van Bestuur kan onder zijn leden al dan niet een afgevaardigd bestuurder aanduiden.

Art.19 Elke Raad van Bestuur wordt voorbereid door het bureau. Het bureau wordt samengesteld uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester van de Raad van Bestuur.

Art.20 De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, niet een minimum van eenmaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen ver& de raad van bestuur verstuurd. De Raad van Bestuur kan geldig vergaderen indien de helft plus een van de leden aanwezig is en met een minimum van drie leden. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend. Ingeval niet de helft plus één van de leden aanwezig is, roept de voorzitter of zijn plaatsvervanger binnen de maand de Raad van Bestuur opnieuw bijeen, waarop geldig kan gestemd worden met de meerderheid van de aanwezige stemmen. De raad van bestuur oefent ten allen tijde haar bevoegdheden uit als college

Het verslag van de bijeenkomst wordt aan een register toegevoegd. Dit verslag wordt getekend door de secretaris. De uittreksels die men eruit moet geven, hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de secretaris of door twee bestuurders. De werkende leden van de vereniging kunnen deze raadplegen op de zetel van de vereniging.

Art.21 De Raad van Bestuur leidt de zaken der vereniging en vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van bestuur mag alle nodige verbintenissen aangaan om het maatschappelijke doe! van de vereniging te realiseren. De Raad van bestuur oefent alle machten uit behalve deze door de wet aan de algemene vergadering voorbehouden.

Art.22 De Raad van Bestuur hetzij zelf, hetzij bij opdracht benoemt de leden van het personeel van de vereniging, stelt ze af, bepaalt hun werkzaamheden en bezoldiging.

art.23 De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging in opdracht gevén, met het gebruik van de maat-'schappelijke handtekening, aan een afgevaardigd bestuurder en/of een bestuurder en waarvan hij de bevoegdheid en de eventuele bezoldiging vaststelt.

Hij kan evenzo alle bijzondere bevoegdheden aan gelijk welke mandataris van zijn keuze opdragen.

Voor al de andere akten dan diegene die ressorteren onder het gezag van het dagelijks bestuur of waarvoor bijzondere opdracht wordt gegeven, volstaan, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn tegenover

MOD 2

" I Voor. Luik 1 - Veivo¬ n

r. e

behoudn ... - -- ___-- - _....---. :---_--..----

eh de , derden, de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurde 'rs- zander dat deze enige beraadslaging of

Betgiscít i " machtiging moeten voorleggen.

Staatsblad ' Bij gebreke aan een bijzondere bepaling in het proces verbaal van de Raad van Bestuur, tekent elke bestuurder geldig de stukken, houdende regelmatig genomen beslissingen van de Raad van Bestuur.

De raad van bestuur kan de dagelijks bestuurder of elke mandataris ten allen tijde afzetten. Een mandataris of de dagelijks bestuurder kan steeds Ontslag nemen door dit schriftelijk mee te delen aan de raad van bestuur. De afgevaardigd bestuurder en de mandatarissen kunnen hun bevoegdheden uitoefenen zoals omschreven door de raad van bestuur bij de aanstelling.

Art.24 De rechtsvorderingen, en als eiser en ais verweerder, worden ingesteld of verdedigd, uit naam van de vereniging, door de Raad van Bestuur, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter of de afgevaardigd beheerder; zij zullen de vereniging vertegenwoordigen voor het gerecht.

" Art25 De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op, waarbij alles kan geregeld worden dat niet in de statuten voorzien is. Het reglement kan door de Raad van Bestuur steeds gewijzigd worden. Het reglement en alle wijzigingen wordt aan de leden ter kennis gebracht.

Art. 26. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de de wet van 27juni 1921, aangevuld door de wet van 2 mei 2002.

Hoofdstuk V. Begroting, rekeningen.

Art 27 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar bereidt de Raad van Bestuur vanafjanuari de rekeningen van het verlopen dienstjaar en de begroting voor het nieuwe jaar voor en legt deze bij de eerstvolgende jaarlijkse statutaire vergadering ter goedkeuring Stan de algemene vergadering voor. De algemene vergadering geeft dan ontlasting aan de bestuurders. ;Hoofdstuk VI. Ontbinding , vereffening.

Art.28 De algemene vergadering kan tot ontbinding besluiten indien twee derde van de werkende leden op de vergadering aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier vijfde meerderheid akkoord is de

" vereniging vrijwillig te ontbinden.

Is geen twee derde van de leden op deze algemene vergadering aanwezig, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, niet binnen de eerste vijftien dagen na de respectievelijk eerste vergadering Deze tweede algemene vergadering beraadslaagt geldig ongeacht het aantal aanwezige leden. Mits er een vier vijfde meerderheid wordt akkoord gevonden, wordt de vereniging vrijwillig ontbonden. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheid en wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen.

Art.29 In geval van ontbinding, hetzij vrijwillige, hetzij gerechtelijke of andere, op welk ogenblik en voor

: welke oorzaak zij zich voordoet, zal het netto overblijvende maatschappelijke actief , na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, besteed worden door de algemene vergadering aan een werk met gelijkaardig sociaal doel.

Art. 30 Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, aangevuld door de : wet van 2 mei 2002.

Art. 31. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, aangevuld door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Gedaan te Brugge op 7 mei 2011

Luc Gryson

Voorzitter

Hierbij neergelegd de gecoordineerde tekst

Op do laatste blz. van Luik B vermelder ; Recto : Naam en hoedaMgheid van de lnstrumenierende notaris, heizij van de perse(o)níen) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van oerden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en zandtekening

Coordonnées
CENTRUM VOOR NASCHOLING EN POSTHOGESCHOOLVOR…

Adresse
KONING ALBERT I-LAAN 6 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande