CENTRUMMANAGEMENT POPERINGE

Association sans but lucratif


Dénomination : CENTRUMMANAGEMENT POPERINGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 820.653.751

Publication

12/06/2013
ÿþ MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

A. Statutenwijziging voor het gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm vzw Centrummanagement Poperinge

Gelet op de oprichting van het extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, genaamd vzw Centrummanagement Poperinge bij gemeenteraadsbesluit d.d. 30 april 2009 en de goedkeuring van de oprichting bij ministerieel besluit d.d. 20 augustus 2009;

Gelet op de nieuwe samenstelling van de gemeenteraad naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012;

Gelet op het besluit van de algemene vergadering van de vzw Centrummanagement Poperinge d.d. 10 december 2012 houdende goedkeuring van een statutenwijziging voor het agentschap;

Gelet op artikel 14 van de statuten van de vzw Centrummanagement Poperinge dat bepaalt dat statutenwijzigingen, na goedkeuring door de algemene vergadering, ter goedkeuring dienen te worden voorgelegd aan de gemeenteraad;

Gelet op het Gemeentedecreet;

De volgende statutenwijziging voor de vzw Centrummanagement Poperinge door te voeren:

vanaf 25/02/2013

" artikel 13 wordt als volgt gewijzigd:

De leden worden, voor zover het om rechtspersonen gaat, ais volgt vertegenwoordigd in de algemene vergadering:

Voor de stad Poperinge;

De gemeenteraad duidt 14 vertegenwoordigers aan, waaronder minstens 3 vertegenwoordigers vanuit het college van burgemeester en schepenen. Het lid van het college bevoegd voor het beleidsdomein Lokale economie maakt ambtshalve deel van uit de vertegenwoordigers vanuit het college van burgemeester en schepenen.

Een fractie binnen de gemeenteraad kan afzien van het recht om een vertegenwoordiger af te vaardigen. Die vertegenwoordiger wordt vervolgens toegewezen aan een andere fractie, Maximum twee derden van de vertegenwoordigers van de stad Poperinge mogen van hetzelfde geslacht zijn. Elke fractie doet hierin binnen de mogelijkheden een evenredige inspanning.

De gemeenteraad kan te allen tijde de aanwijzing van de vertegenwoordigers herroepen, waardoor zij van rechtswege ontslagnemend zijn tot in hun vervanging is voorzien. De vervanging dient te gebeuren in de eerstvolgende zitting van de gemeenteraad, Een vertegenwoordiger kan ook zelf verzaken aan zijn aanwijzing, waarbij de vervanging eveneens in de eerstvolgende zitting van de gemeenteraad dient te gebeuren.

ri (~ 1cn1SlE ~lZ iC.tl 11,A- B " , L<< i RçÇto , t'.Fekr,ll} Cil r ttl `<' i:ktF r =-I s' flt Ilt(rlléTEr¬ tle oC1i'lr;, ,i,,!zlj 1-¬ ¬ ri. 1" .2 I' t'It'lI

het'oegd de vYgre¬ }'CIIliS, c!tl1 IL i f .." - I+^;è1e5Sert A,--tl}Ztt3rl Gr.FI tiC¬ dr¬ I it '.S^11" . }l' Yd 'L11;1Ç3f1}

Verso ' Waar} en

Ondernemingsnr : 0820.653.751

Benaming

(volut: Centrummanagement vzw

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Markt 1, 8970 Poperinge

Onderwerp akte

Bijlagen bij-het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het mandaat van de vertegenwoordigers van de stad Poperinge loopt in elk geval ten einde 6 maanden na de installatie van de nieuwe gemeenteraad.

De vertegenwoordigers handelen binnen de vereniging overeenkomstig de instructies hen door de gemeenteraad gegeven.

Het stemrecht binnen de groep van vertegenwoordigers van de gemeenteraad wordt uitgeoefend volgens het principe van het meervoudig stemrecht. Elk lid van de vertegenwoordigde gemeenteraadsfracties in de algemene vergadering beschikt over drie stemmen.

Voor de andere rechtspersonen, die lid zijn van de vereniging:

6 vertegenwoordigers, waarvan en tot zolang zij lid zijn van de vereniging 4 vertegenwoordigers namens de vzw Unizo Handelsforum en 2 vertegenwoordigers namens de vzw Horeca Federatie Poperinge-Heuvelland.

De vertegenwoordigers van de privaatrechtelijke rechtspersonen alsook de natuurlijke personen die lid zijn van de vereniging beschikken elk over één stem.

" artikel 20 wordt als volgt gewijzigd:

De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Er moeten steeds meer leden in de algemene vergadering dan bestuurders zijn.

De eerste bestuurders bij de oprichting zijn:

-de Stad Poperinge.

-de vzw Unizo Handelsforum.

-de vzw Horeca Federatie Poperinge-Heuvelland.

De bestuurders worden als volgt vertegenwoordigd in de raad van bestuur:

-de Stad Poperinge door 11 vertegenwoordigers in de raad van bestuur, aangeduid door de gemeenteraad en waaronder in elk geval het lid van het college van burgemeester en schepenen bevoegd voor lokale economie. De voordracht waarborgt de vertegenwoordiging van elke fractie in de gemeenteraad overeenkomstig de bepalingen van het gemeentedecreet. Minimum een derde van de vertegenwoordigers aangeduid door de gemeenteraad is van een ander geslacht. Elke vertegenwoordiger beschikt over drie stemmen in de raad van bestuur.

-de vzw Unizo Handelsforum door 4 vertegenwoordigers. Elke vertegenwoordiger beschikt over 1 stem in de raad van bestuur.

-de vzw Horeca Federatie Poperinge-Heuvelland door 1 vertegenwoordiger. Elke vertegenwoordiger beschikt over 1 stem in de raad van bestuur.

" artikel 25 wordt als volgt gewijzigd:

De raad van bestuur kan alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de helft van de stemgerechtigden op de vergadering aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd zijn. Indien op de eerste vergadering minder dan het vereiste aantal stemgerechtigden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten met de meerderheden bepaald in de statuten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden. De tweede vergadering mag niet binnen drie dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Alle besluiten worden genomen bij een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden mits minstens de helft van hen aanwezig of vertegenwoordigd is. De vertegenwoordigers van de gemeenteraad in de raad van bestuur beschikken over drie stemmen. Ter zitting kan een punt aan de agenda worden toegevoegd indien tweederde van de stemgerechtigden hiermee akkoord gaat.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend, tenzij bij geheime stemming in welk geval het voorstel dan verworpen is.

De vertegenwoordigers in de raad van bestuur oefenen hun bevoegdheden uit als college. Raad van bestuur van de vzw Centrummangement

i

MOE} 2.2

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Namens Stad Poperinge

Uittredend:

Loes Vandromme, vertegenwoordiger

Jurgen Vanlerberghe, vertegenwoordiger

Hilde Marchand, vertegenwoordiger

Els Dequecker, vertegenwoordiger

Eric Butaye, vertegenwoordiger

Nieuwe benoemingen;

Els Sticker, vertegenwoordiger

Stéphanier De Maesschalck, vertegenwoordiger

Sabien Lahaye-Battheu, vertegenwoordiger

Martin Dewulf, vertegenwoordiger

Marjan Chapelle, vertegenwoordiger

Marie-Claire Tylleman, vertegenwoordiger

Martine Vanbrabant, vertegenwoordiger

Worden herbenoemd:

Christof Dejaegher, vertegenwoordiger

Pieter Marchand, vertegenwoordiger

Marc Devos, penningmeester

Marleen 13aelde, vertegenwoordiger

Namens Unizo Handelsforum

Uittredend:

Leen Bouwen, vertegenwoordiger

Paul Delbaere, vertegenwoordiger

Nieuwe benoemigen:

Wieland De Grendel, vertegenwoordiger

Martine Vandenbussche, vertegenwoordiger

Worden herbenoemd:

Gilbert Orbie, secretaris

Hermine spenen, vertegenwoordiger

Namens de Horeca federatie Poperinge

De volgende persoon wordt herbenoemd:

Guy Osteux, vertegenwoordiger

Christof Dejaegher Gilbert Orbie

Voorzitter Secretaris

Coordonnées
CENTRUMMANAGEMENT POPERINGE

Adresse
GROTE MARKT 1 8970 POPERINGE

Code postal : 8970
Localité : POPERINGE
Commune : POPERINGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande