CF COMPANY

Société en commandite simple


Dénomination : CF COMPANY
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 550.426.696

Publication

17/04/2014
ÿþVoorbehouden aan hot Belgisch Staatsbiai

Mod2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*14083881 *

Ondernemingsnr oso.14%,«

Benaming

(voluit) CF COMPANY

Rechtsvorm GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel DOORNKOUTERSTRAAT 2, 8980 PASSENDALE

Onderwerp akte OPRICHTING

Heden, op 17 maart 2014, zijn samengekomen te Passendale

1. Verschijning van de partijen

1.0e Heer Filip Claeys, geboren te Roeselare op 7 december 1966, rijksregisternummer 66.12.07-359.28, identiteitskaartnummer 590-7331555-30, wonende te Doomkouterstraat 2, 8980 Passendale

2.0e Heer Georges André Claeys, geboren te Passendale op 04/10/1938, rijksregistemummer 38.10.04279.81, identiteitskaartnummer 591-4576551-96, wonende te Westrozebekestraat 43, 8980 Passendale.

De partijen richten hierbij bij onderhandse akte een gewone commanditaire vennootschap, afgekort GCV, op

onder de naam "CF Company", met maatschappelijke zetel gevestigd te

Doorn kouterstraat 2, 8980 Zonnebeke - Passendale.

2. Vermogen eigen middelen inbreng

De partijen verklaren en erkennen dat een vermogen van 1.000,00 EUR werd ingebracht en volledig volgestort.

De volstorting gebeurde bij middel van een som geld van 1.000,00 EUR in speciën zonder verdere niet - geldelijke inbrengen.

De inbreng in geld, voor een bedrag van 1.000,00 EUR wordt gedaan door:

1.0e Heer Filip Claeys 950,00 EUR 95 % 950 aandelen

2.De Heer Georges Claeys 50,00 EUR 5 % 50 aandelen

TOTAAL 1.000,00 EUR 100% 1000 aandelen

3. Verdeling van de participatie in het vermogen van de vennootschap

De partijen verklaren en erkennen dat een kapitaal van 1.000,00 EUR volledig geplaatst is. Het is verdeeld in

duizend aandelen, zonder nominale waarde. Het kapitaal is volgestort,

4. Beherende vennoot  Stille vennoot

De Heer Filip Claeys (950 aandelen) neemt deel aan de oprichting van de vennootschap als beherend vennoot voor de duur van de vennootschap.

De Heer Georges Claeys (50 aandelen) neemt deel aan de oprichting van de vennootschap als stille vennoot.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste brz, van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

5, Overname verbintenissen

De partijen verklaren bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor de rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 februari 2014.

De comparanten besluiten vervolgens tot voorstelling van de statuten van deze vennootschap zoals ze hierna in extenso worden weergegeven.

TITEL I : VORM - NAAM - ZETEL - DOEL DUUR

Artikel 1

De vennootschap is opgericht als een gewone commanditaire vennootschap onder de naam:

"CF Company".

Artikel 2

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8980 Passendale, Doomkouterstraat 2, en mag zonder statutenwijziging verplaatst worden in België bij besluit van de zaakvoerder naar een andere stad of gemeente in België.

Elke verandering van zetel zal bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel:

1.Het uitwerken van bouwprojecten omvattende de aankoop van gronden, het bekomen van bouwvergunningen, het contracteren van aannemers van bouwwerken, de coördinatie, de promotie en verkoop hiervan.

2.Diverse activiteiteiten in de bouwsector, o.a. werfopvolging, meewerken op diverse bouwwerven in aanneming of in onderaanneming

3. Alle handelingen in verband met het beheer van vennootschappen en natuurlijke personen, het advies en de opleiding van vennootschappen en natuurlijke personen op het vlak van marketing, management, verkoopspolitiek, administratie en secretariaat. Het verlenen van secretariaatsdiensten, het verstrekken van allerhande diensten met uitzondering van de gereglementeerde diensten.

4. Assistentie op het gebied van management en het voeren van consultingactiviteiten omvattende onder meer de uitvoering, studie, organisatie en het verlenen van advies inzake bedrijfseconomische-en financiële, sociale, juridische, fiscale, boekhoudkundige, informatica-, wetenschappelijke, en aanverwante aangelegenheden en meer in het bijzonder; het verrichten van marktstudies, het geven van marketingadvies, het doen aan productie en voorraadbeheer, het doorlichten van administratieve organisatie, de beheerscontrole en het financieel beheer.

5. Het uitvoeren van alle studies en onderzoek; het verrichten van marktonderzoek, promotie, raadgeving, prospectie, marketing, technoconsult, assistentie op het gebied van management, engineering en consulting; het verlenen van advies op technisch, commercieel, administratief, financieel en juridisch vlak.

6. Het aanbieden en verrichten van voornoemde activiteiten via het internet en meer in het algemeen door het gebruik van alle mogelijke vormen van digitale communicatie

7. Het uivoeren van zowel technische als bedrijfskundige opdrachten bij derden, in de meest brede zin van het woord, inclusief operationele opdrachten ad interim. Het voeren van consultingactiviteiten, omvattende onder meer de uitvoering, de studie, de organisatie en het verlenen van advies inzake bedrijfseconomische en financiële aangelegenheden.

8. Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging, of commercialisering van nieuwe of bestaande producten, technologieën en hun toepassingen in de meest brede zin van het woord. Het ontwikkelen, kopen, verkopen, beheren, in waarde stellen, in licentie nemen of geven van brevetten, octrooien, know how, auteursrechten en andere intellectuele rechten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

9.Het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen ook indien het doel van deze totaal afwijkt van het eigen doel. Het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt.

10. Het verrichten van alle handelingen van roerende en onroerende aard, in de meest ruime zin, zowel rechtstreeks als in de hoedanigheid van tussenpersoon, dit omvat het aankopen en verkopen, het huren, het verhuren en onderverhuren, het bouwen en verbouwen, het uitrusten, valoriseren en het uitbaten onder aile vormen van alle roerende en onroerende goederen; het beheer, het verwerven, het instandhouden en de valorisatie van het roerend en onroerend vermogen, de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van onroerende goederen te vorderen, zoals het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing en de verhuring van deze goederen, alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

11.de leasing of huurfinanciering van onroerende goederen aan derden enfof vennootschappen van dezelfde groep.

12. Het besturen van vennootschappen, ongeacht hun doel, het deelnemen in en het directie voeren over ondernemingen, vennootschappen en andere rechtspersonen; alsook de aankoop, verkoop en ruiling van effecten. Het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participaties of investering.

13.Het toestaan van leningen en kredieten aan vennootschappen of particulieren onder om het even welke vorm. De vennootschap kan zich in dit kader borg stellen of haar aval verlenen. De vennootschap kan elle handels- en financiële operaties verrichten, dit in de meest ruime zin.

14.Managementactiviteiten van holdings:: het tussenkomen in het dagelijks bestuur, het vertegenwoordigen van bedrijven op grond van het bezit van of controle over het maatschappelijk kapitaal en andere middelen.

15. Het ontwikkelen, kopen, verkopen, beheren, in waarde stellen, in licentie nemen of geven van brevetten, fabrieksmerken, vergunningen, patenten, octrooien, knowhow en andere intellectuele rechten.

16.Het beheren en het oordeelkundig uitbreiden van het roerend en onroerend patrimonium van de vennootschap, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving, of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng, overname of elke andere wijze ln aile vennootschappen, ondernemingen, syndicaten of groeperingen, bestaande of nog op te richten, zo in België ais in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

Alle bovenvermelde activiteiten kunnen warden uitgevoerd voor eigen rekening of door onderaannemers.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel. In het algemeen zef de vennootschap alle commerciële, industriële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks en onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te bevorderen of te vergemakkelijken. De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng, overname of elke andere wijze in alle vennootschappen, ondernemingen, syndicaten of groeperingen, bestaande of nog op te richten, zo ln België als in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zo in België ais in het buitenland op aile wijzen en manieren die zij het best geschikt acht.

De vennootschap mag geenszins aan verrnogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in art 157 van de wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en het Koninklijk Besluit over het vermogensbeheer en het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd een en negentig.

Behoren ook niet tot de activiteiten van de vennootschap, deze die zij niet zou mogen doen zonder erkenning als vastgoedmakelaar overeenkomstig het Koninklijk Besluit van zes september negentienhonderd drieënnegentig tot bescherming van de beroepstitel en van de uitoefening van het beroep van vastgoedmakelaar.

Handelingen waarvoor de goedkeuring of het toezicht van de commissie voor Bank- en Financiewezen vereist is worden evenwel uitgesloten.

Artikel 4

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur met ingang vanaf heden.

De artikelen 39, 50 en 43W. Ven n. betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschap zijn niet van toepassing.

Behoudens door de Rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

TITEL Il : KAPITAAL - AANDELEN - VENNOTEN

Artikel 5

Het kapitaal bedraagt duizend euro (1.000,00 euro), vertegenwcordigd door duizend aandelen op naam zonder nominale waarde.

Artikel 6

Een participatie in de vennootschap van een beherend vennoot mag, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden dan met goedvinden van aile beherende vennoten en met éénparige goedkeuring van de stille vennoten. Een participatie in de vennootschap van een stille vennoot daarentegen moet eerst aangeboden worden aan de beherende vennoten, die gedurende een termijn van één maand een voorkooprecht genieten.

Oefenen zij dit niet uit, dan kan de participatie vrij overgedragen worden of overgaan aan een stille vennoot, aan zijn echtgenoot of erfgenaam in de rechte lijn. In andere gevallen is het eenparig goedvinden vereist van de beherende vennoten en unanimiteit van de stille vennoten. Bij weigering, zijn de weigerende vennoten zelf verplicht de participatie in te kopen.. De overgang of overdracht gebeurt bij toepassing van het artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van de participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke aan overeenstemming tussen de partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige. De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen de zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

TITEL BESTUUR

Artikel 7

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder, die geen stille vennoot mag zijn. Tot zaakvoerder  beherend vennoot wordt voor de duur van de vennootschap benoemd de Heer Filip Claeys.

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden. Hij kan slechts warden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de algemene vergadering met unanimiteit van de beherende en stille vennoten.

Artikel 8

De zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de Algemene Vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien de vennootschap slechts één beherende vennoot telt, dan heeft deze de doorslaggevende stem en de mogelijkheid om alleen de beslissing te nemen.

Indien de beherende vennoot een vennootschap is, dient deze vertegenwoordigd te zijn door haar zaakvoerder/vaste vertegenwoordiger.

Artikel 9

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de Algemene Vergadering anders beslist.

Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap, worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt verklaarde staat. Kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten.

Artikel 10

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks rechtshandelingen zijn geoorloofd. Aan een stille vennoot mag geen volmacht gegeven worden.

Artikel 11

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoten staan in voor de schulden en de verliezen van de vennootschap tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

Artikel 12

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.. Hij kan ter plaatse inzage nemen in de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. ledere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een extern IAB-accountant, ingeschreven op het tableau van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten of haar rechtsopvolgers,

TITEL IV BOEKJAAR - ALGEMENE VERGADERING - RESULTAAT

Artikel 13

Het boekjaar loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening indien deze noodzakelijk is.

Artikel 14

Het batig saldo van de resultatenrekening, nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

De vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de verdere bestemming van dit saldo van de winst. Zo kan zij besluiten dit geheel of gedeeltelijk te reserveren.

De eventuele verliezen zullen gedragen worden door de vennoten in verhouding tot hun aandelenbezit. Zij kunnen door derden worden verplicht de hen uitgekeerde rente en dividenden terug te betalen, indien zij niet genomen zijn uit de werkelijke winst van de vennootschap. Is er in dat geval bedrog, kwade trouw of grove nalatigheid van de zaakvoerder, dan kan de vennoot hem vervolgen tot betaling van wat hij heeft moeten teruggeven.

Artikel 15

De Algemene Vergadering wordt jaarlijks op de zetel van de vennootschap gehouden de derde vrijdag van de maand juni om twintig uur, tenzij anders bepaald in de oproepingsbrieven. Wanneer op de Algemene Vergadering alle vennoten/aandeelhouders vertegenwoordigd zijn, moet er geen verantwoording van de oproepingsformaliteiten gegeven warden.

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten. De vergaderingen van de vennoten worden gehouden in de zetel van de vennootschap. De oproeping gebeurt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 16

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen als aile stille en aile beherende vennoten aanwezig zijn.

Elk aandeel geeft recht op één stem. De besluiten worden genomen bij unanimiteit van stemmen. Bij staking van stemmen worden de voorstellen verworpen.

Voor het wijzigen van de statuten is vereist dat alle vennoten aanwezig zijn en dat de besluiten worden

genomen met eenparigheid van de beherende en de stille vennoten.

Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt.

Artikel 17

De Algemene Vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van:

- de vaststelling van de jaarrekening indien deze noodzakelijk is;

- de besternming van de beschikbare winst;

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en het ontslag van de zaakvoerder, de vaststelling van zijn

salaris, het instellen van een vennootschapsvordering tegen hem en het

verlenen van kwijting.

Artikel 18

Zijn er geen vereffenaars benoemd door de Algemene Vergadering, dan zijn de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars. De vereffenaars zijn bevoegd tot aile verrichtingen vermeld in de artikelen 182,183 en 184 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 19

Ingeval van overlijden van een vennoot, zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch voortgezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, samen in voortkomend geval met de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot. Zijn er minderjarige erfgenamen, dan zullen deze van rechtswege de hoedanigheid van stille vennoot hebben.

TITEL V : ALGEMEEN

Artikel 20

De vennoten verklaren zich uitdrukkelijk en geheel te schikken naar het Wetboek van Vennootschappen. De bepalingen die met deze wetten of gebiedende beschikkingen zouden tegenstrijdig zijn, zullen aanzien worden als hier niet meer geschreven zonder dat daartoe deze akte als nietig kan worden aanzien.

Artikel 21

Alle vennoten en zaakvoerders wier woonplaats onbekend is, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

1 "

Artikel 21: Bijzondere volmacht

De comparanten geven hierbij volmacht aan AD FISC BVBA, kantoorhoudend te Kwadestraat 20 c, 8800 Roeselare, om in naam van de vennootschap alle stukken te tekenen inzake het ondernemingsloket (zowel de inschrijving, wijziging als schrapping), inzake de inschrijving van deze vennootschap in de Kruispuntbank van ondernemingen, inzake de aanvraag en schrapping van het BTW-nummer, inzake de Directe Belastingen en inzake de BTW alsmede om alle aangifte en formaliteiten terzake te vervullen en alle besprekingen en briefwisseling dienaangaande te voeren.

Overgangsbepalingen

1.Eerste boekjaar  eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar loopt vanaf 1 februari 2014 tot en met 31 december 2015.

De eerste Algemene Vergadering zal gehouden worden in tweeduizend en zestien.

, 2.0verneming van verbintenissen

De partijen verklaren bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor de rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 februari 2014.

Alle partijen hebben onderhandse overeenkomst, opgemaakt in zoveel exemplaren als er partijen zijn, ondertekend,

Passendale, 17 maart 2014

Beherend Vennoot

Dhr. Filip Claeys

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-&houden

aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)Men) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Coordonnées
CF COMPANY

Adresse
DOORNKOUTERSTRAAT 2 8980 PASSENDALE

Code postal : 8980
Localité : Passendale
Commune : ZONNEBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande