CHADRI

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CHADRI
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 554.671.635

Publication

30/07/2014
ÿþMod Word 11.1

w.

In de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van

1111RtUntil

beh

aal

Bel, Staa

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) CHADR1 (verkort):

e

NEE

Griffie Rechtbank Koophandel

2G JUN 2014

D Gent Aftiiirnhs Brugge De " rift'

G735

MONITEUR BELGE

23 -07- 2014

LGISCH STUTSB

Rechtsvorm: Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: 8490 Jabbeke (Zerkegem), Bekegemstraat, 34

(volledig adres)

Onderwerp akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester François-Xavier Willems, notaris met standplaats te Brugge, op 6 juni 2014 :

Hat jaar TWEEDUIZEND EN VEERTIEN, op ZES JUNI.

Te 8000 Brugge, Karel de Stoutelaan, 55.

Voor mij, Meester François-Xavier WILLEMS, notaris met standplaats te Brugge.

ZIJN VERSCHENEN:

De Heer MARTENS André Marcel Cornelius, geboren te Brugge op 18 januari 1954 (identiteitskaartnummer.

591-8150944-39, nationaal nummer 54.01.18-401.06), en zijn echtgenote Mevrouw VIAENE Liliane Clemence,: geboren te Oostende op 8 oktober 1952 (identiteitskaartnummer 591-1168259-84, nationaal nummer 52.10.08298.42), samen wonende te 8490 Jabbeke (Zerkegem), Bekegemstraat, 34.

Gehuwd te Jabbeke op 22 september 1978, ondes het wettelijk stelsel, blijkens huwelijkscontract verleden voor Meester Paul Gerin, destijds notaris met standplaats te Brugge, op 21 september 1978, welk stelsel tot op heden ongewijzigd is gebleven.

Hierna genoemd "de verschijners" of "de oprichters".

OPRICHTING

A. VERKLARING VAN OPRICHTING FINANCIEEL PLAN

De comparanten verzoeken mij, notaris, de authentieke akte te verlijden van een besloten vennootschap

met beperkte aansprakelijkheid, die zij hebben opgericht, onder de naam "CHADRI" met zetel te 8490 Jabbeke (Zerkegem), Bekegemstraat, 34, waarvan het kapitaal tweehonderd zevenenzestigduizend tweehonderd euro 267.200,00) bedraagt, en verdeeld is in tweeduizend zeshonderd tweeënzeventig (2,672) gelijke aandelen. zonder nominale waarde..

Véôr het verlijden van de oprichtingsakte, hebben de oprichters mij een financieel plan overhandigd, opgemaakt op 5 juni 2014 en ondertekend door de oprichters, waarin zij het bedrag van het kapitaal van de op te richten vennootschap, groot tweehonderd zevenenzestigduizend tweehonderd euro (¬ 267.200,00), verantwoorden. Dit stuk wordt door mij, notaris, bewaard, overeenkomstig de voorschriften van artikel 215 Wetboek van vennootschappen.

De oprichters erkennen

- dal ondergetekende notaris hen voorlezing gegeven heeft van artikel 212 van het Wetboek van vennootschappen; luidens dit artikel wordt de natuurlijke persoon die enige vennoot is van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid geacht hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van iedere andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die hij nadien alleen zou oprichten of waarvan hij nadien de enige vennoot zou worden, behalve wanneer de aandelen wegens overlijden aan hem overgaan.

Deze natuurlijke persoon zal niet langer geacht worden hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van de in het eerste lid bedoelde vennootschappen, zodra een nieuwe vennoot erin wordt op opgenomen of zodra, de ontbinding ervan wordt bekend-gemaakt.

- dat ondergetekende notaris hen toelichting verstrekt heeft over de beschikkingen van het Wetboek van vennootschappen betreffende het financieel plan en betreffende de verantwoordelijkheid van de oprichters van. een vennootschap wanneer deze opgericht wordt met een kennelijk ontoereikend kapitaal (artikel 215 van het Wetboek van vennootschappen).

- te weten dat omtrent enig, aan een oprichter, aan een zaakvoerder of aan een vennoot toebehorend vermogensbestanddeel dat de vennootschap zou overwegen binnen twee (2) jaar te rekenen van de oplichting' te verkrijgen tegen een vergoeding van tenminste ééretiende deel van het geplaatst kapitaal, een verslag dient, te worden opgemaakt door een bedrijfsrevisor, die wordt aangewezen door de zaakvoerder, alsmede een.

_

Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

bijzonder verslag door het bestuursorgaan en dat deze verkrijging vooraf de goedkeuring van de algemene

vergadering behoeft (artikels 220, 221 en 222 van het Wetboek van vennootschappen).

De oprichters erkennen dat ondergetekende notaris:

1) hen erop gewezen heeft dat in de door artikel 229, ten vijfde van het Wetboek van vennootschappen bedoeld geval, namelijk bij faillissement binnen drie (3) jaar na de oprichting, het financieel plan moet overhandigd worden aan de rechtbank.

2) hen gewaarschuwd heeft voor de draagwijdte van dit plan, meer bepaald wat betreft de hoofdelijke aansprakelijkheid van de oprichters ingeval het maatschappelijk kapitaal bij de oprichting kennelijk ontoereikend was voor de normale uitoefening van de door de vennootschap voorgenomen bedrijvigheid, zoals bepaald in artikel 212 van het Wetboek van vennootschappen.

Vooraf aan het vedijden der akte, hebben de comparanten, in hun hoedanigheid van oprichters van de vennootschap en overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen aan ondergetekende notaris het financieel plan overhandigd.

B. INBRENG VAN DE ONROERENDE GOEDEREN

I. Beschrijving van de eigendommen die worden ingebracht

De comparanten verklaren nagemelde goederen in de vennootschap in te brengen:

Gemeente JABBEKE  2de afdeling (oud grondgebied ZERKEGEM)

1. Een perceel bouwgrond bestemd voor halfopen bebouwing, gelegen te Jabbeke, langs de Krakkestraat,

met een perceelsbreedte van zestien meter vier centimeter (16,04m), gekadastreerd onder Jabbeke, 2de afdeling (Zerkegem), sectie B, deel van nummer 502 E voor een oppervlakte volgens meting van driehonderd achtennegentig vierkante meter (398m2).

Zijnde lot 3 van de verkaveling aldaar.

2. Een perceel bouwgrond bestemd voor halfopen bebouwing, gelegen te Jab-beke, langs de Krakkestraat, met een perceelsbreedte van veertien meter veertien cen-timeter (14,14m), gekadastreerd onder Jabbeke, 2de afdeling (Zerkegem), sectie B, deel van nummer 502 E voor een oppervlakte volgens meting van vierhonderd dertien vier-kante meter (413m2).

Zijnde lot 4 van de verkaveling aldaar.

Zoals deze loten beschreven staan op het opmetingsplan opgemaakt door de Heer Eric Van Damme, landmeter, te 8490 Jabbeke (Varsenare), Gistelsteenweg, 213, op 13 mei 2014, dat gehecht is gebleven aan hierna gemelde verkavelingsakte.

11. Oorsprong van eigendom

De comparanten zijn eigenaars van voormelde goederen om hen, onder grotere oppervlakte, toegewezen te zijn geweest ingevolge proces-verbaal van toewijs opge-maakt door Meester Patrick Van Hoestenberghe, destijds notaris met standplaats te Jab-beke, op 23 december 1985, overgeschreven op het lste hypotheekkantoor te Brugge op 17 februari 1986, boek 4.569 nummer 14, ten verzoeke van 1. de Heer DE VOGELAERE Camille Basile, en zijn echtgenote Mevrouw POTTIER Bertha Maria, samen te lchtegem (Bekegem), 2. Mevrouw POTTIER Margarita Maria, echtgenote van de Heer DEMUYNCK Valerius Prosperus, te lchtegem (Bekegem), 3. de Heer VERHAEGHE Jérome Joseph, en zijn echtgenote Mevrouw POTTIER Josephine Ma-rie, samen te ichtegem (Bekegem), 4. Mevrouw POTTIER Maria Brigitta, weduwe van de Heer MOYAERT Andreas Paulus, 5. de Heer POTTIER Firmin Joseph, en zijn echt-genote Mevrouw EECKELOO Martha Margareta, samen te Jabbeke, 6. de Heer POTTIER Freddy Edmond, echtgenoot van Mevrouw BENOOT Godelieve Rita Maria, te Oostkamp (Hertsberge), 7, de Heer POTTIER Marcel Pierre, echtgenoot van Me-vrouw STRLIPSTEEN Marie Christine Leonie, te Jabbeke, en 8. de Heer POTTIER Rik Jules, echtgenoot van Mevrouw DEKLERCK Annie Leontine Rachel, te Jabbeke (Var-senare).

Voorwaarden

Tegenwoordige inbreng wordt gedaan en aanvaard onder de volgende voorwaarden: a) Algemene voorwaarden

1. De vennootschap bekomt de eigendom en het genot van de goederen vanaf heden.

De overdracht van het risico aan de vennootschap gebeurt op heden.

De vennootschap draagt er dan ook vanaf heden de onroerende voorheffing en andere belastingen en

lasten van af..

De inbrengers verklaren dat er geen verhaalbelastingen verschuldigd zijn.

2. De vennootschap verklaart te weten dat, indien de ingebrachte goederen zou-den verzekerd zijn tegen brand en andere gevaren, deze verzekering van rechtswege ein-digt drie (3) maanden na de datum van huidige akte, en zelfs vroeger kan eindigen door het verstrijken van de duur of om andere redenen.

De vennootschap verklaart met ingang van heden zelf te zullen instaan voor de afsluiting van een verzekering voor de ingebrachte goederen, en zij is ervan op de hoog-te dat de inbrengers de eventueel bestaande verzekering mogen opzeggen,

3. De goederen worden ingebracht met al hun gekende en ongekende, zichtbare en onzichtbare, voortdurende en niet-voortdurende erfdienstbaarheden en zakelijke rechten en verplichtingen.

De inbrengers verklaren geen weet te hebben dat de goederen bezwaard zijn met onzichtbare erfdienstbaarheden.

De inbrengers verklaren dat hun eigendomstitel geen enkele erfdienstbaarheid of bijzondere voorwaarden bedingt, en dat zij er zelf geen hebben gevestigd.

4. De goederen worden ingebracht in de toestand waarin ze zich bevinden.

De inbrengers zijn niet aansprakelijk voor de zichtbare gebreken die de vennootschap zelf heeft kunnen

vaststellen. Deze zichtbare gebreken worden geacht te zijn gekend door de vennootschap.

t "

Bovendien aanvaardt de vennootschap de goederen zonder enige garantie van zichtbare of verborgen gebreken die de ingebrachte goederen zouden kunnen aantasten en aanvaardt zij de inbrengers vrij te stellen deze te waarborgen in de mate dat de inbrengers deze niet kenden.

De rechten en aanspraken met inbegrip van alle vrijwaringen (waarborgen) en panden van de inbrengers tegenover de aannemer, de onderaannemer, de architect even-ais tegen de promotor worden overgedragen aan de vennootschap.

5. De aangeduide oppervlakte wordt niet gewaarborgd, elk verschil meer of min-der, zelfs één twintigste, is

in het voordeel of in het nadeel van de vennootschap.

De kadastrale beschrijvingen worden louter als inlichting meegedeeld en zonder waarborg.

6. De inbrengers verklaren dat de goederen niet het voorwerp uitmaken van een bedongen recht van

wederinkoop dat het recht van de vennootschap zou kunnen bena-delen.

De inbrengers verklaren dat de goederen geen voorwerp uitmaken van een bedongen voorkooprecht.

7. De vennootschap wordt gesubrogeerd in alle rechten en vorderingen van de inbrengers wat betreft de voormelde goederen en onder meer in de rechten die hen nog zouden kunnen toebehoren tegen iedere ondernemer, architect of installateur en in de-gene die zouden kunnen voortvloeien uit beschadigingen aan de ingebrachte goederen ten gevolge van een mijnexploitatie of industriële exploitatie of andere oorzaken, in het geval vergelijkbare schade zou bestaan.

De inbrengers verklaren bovendien geen enkele overeenkomst te hebben aangegaan waardoor zij geheel of gedeeltelijk afstand zouden hebben gedaan van hun rechten.

8. Zijn niet in de huidige inbreng begrepen de leidingen, tellers en andere Installaties, onder meer van gas, water en elektriciteit, welke mochten toebehoren aan de gemeente, concessiehoudende maatschappijen of andere derden.

9. De goederen worden ingebracht voor vrij en onbelast van enige schuld, hypotheek, inschrijving of overschrijving in het voordeel van derden.

De voorbeschreven goederen maken als "lot 3" en "lot 4e deel uit van de verkaveling, waarvoor de verkavelingsvergunning werd afgeleverd bij Ministerieel Besluit van 4 januari 2010, welke verkavelingsvergunning niet is vervallen.

De instrumenterende notaris heeft aan partijen kennis gegeven van de statuten van de verkaveling verleden voor Meester François-Xavier Willems, notaris met standplaats te Brugge, op heden en voorafgaandelijk aan deze akte.

De vennootschap verklaart een kopie van deze statuten te hebben ontvangen en volledige kennis te hebben van de bedingen en voorwaarden erin opgelegd.

De partijen ontslaan de instrumenterende notaris deze verkaveiingsakte in onderhavige akte op te nemen.

De vennootschap wordt in de plaats gesteld van alle rechten en verplichtingen die eruit voortvloeien en zij zal ertoe gehouden zijn deze op te leggen aan al haar opvolgers, huurders of rechtsopvolgers, uit welke hoofde ook.

Alle akten houdende overdracht of bestatiging van eigendoms- of genotsrechten, daarin begrepen de huurovereenkomsten, zullen uitdrukkelijk melding moeten bevatten dat de nieuwe gegadigden een volledige kennis hebben van hoger bedoelde verkave-lingsakte en dat zij in de plaats gesteld zijn voor al de rechten en verplichtingen die eruit voortvloeien.

IV. Wettelijke en decretale voorschriften

a) Monumenten Landschappen Archeologisch patrimonium

De inbrengers verklaren dat de ingebrachte goederen:

- niet zijn beschermd als monument en niet zijn gelegen In een beschermd stads- of dorpsgezicht, noch

voorkomen op een ontwerp van lijst daartoe.

- niet zijn gelegen in een definitief beschermd landschap, noch in een voorlopig beschermd landschap.

- niet zijn opgenomen op een ontwerp van lijst noch definitief zijn beschermd als archeologisch patrimonium.

b) Duinendecreet Havendecreet

De Inbrengers verklaren dat de ingebrachte goederen:

niet zijn gelegen in een beschermd duingebied of in een ais voor het duingebied belangrijk

landbouwgebied.

- niet zijn gelegen binnen enig havengebied.

- niet zijn gelegen in de perimeter van het voorkooprecht van Waterwegen en Zeekanaal.

c) Gemeentelijke inlichtingen

Betreffende voorbeschreven goed heeft het College van Burgemeester en Schepenen van de Gemeente Jabbeke bij schrijven van 2 mei 2014 het volgende geant-woord:

"ln antwoord op uw schrijven van 8-04-2014 (ontvangen op 9-04-2014) hebben wij de eer u ter kennis te brengen dat aangaande de percelen gelegen te Jabbeke, 2° afdeling Zerkegem, Snellegemstraat, sie B nummers 502E, 502H en 504, het volgende op uw vragen kan geantwoord worden

- vraag 1. : bestemming gewestplan Brugge-Oostkust dd. 7.04.1977, wijz. dd, 19.09, 1995 de Percelen 502E en 502H zijn gelegen in woonuitbreidingsgebied. Het perceel nr. 504 is deels gelegen in een woonuitbreidingdgebied en deels in een woongebied met landelijk karakter.

Nadere bepalingen worden beschreven in de omzendbrief dd. 8.07.1997 (B.S. dd, 23.08. 1997), gewijzigd via omzendbrief dd. 25.01.2002 en gewijzigd bij besluit van de Vlaam-se Gemeenschap dd. 26.10.2002 betreffende de inrichting en de toepassing van de ontwerpgewestplannen en gewestplannen.

- vraag 3 : het perceel met nr. 504 is gelegen in een bijzonder plan van aanleg Centrum Zuid, goedgekeurd bij K.B. el. 1-07-1971.

t.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

- vraag 15: Door het college van burgemeester en schepenen werd in zitting van 17-11-2008 een weigering van de verkavelingsvergunning afgeleverd (zie 21 blz. in bijlage). De Deputatie heeft in zitting van 7-05-2009 het beroep ontvankelijk verklaard onder voorwaarden (zie 9 blz, in bijlage). De verkavelingsvergunning werd bij M.B. dd, 4-01-2010 verleend (zie 9 blz. in bijlage)

- vraag 17 sedert 29 maart 1962 (invoering wet op de Stedenbouw) werden volgende stedenbouwkundige vergunningen afgeleverd: 15-04-2013- vergunning voor het bou-wen van 4 woningen (zie 12 blz, in bijlage).

- vraag 18 of er een bouwovertreding is op het eigendom kan op dit moment moeilijk beoordeeld worden omdat de desbetreffende afgeleverde bouwvergunningen vanaf de straat niet kunnen gecontroleerd worden en het voorwerp dienen uit te maken van een grondige controle op het terrein zelf en dit in samenspraak en mits toelating van de eigenaar betreffende het recht van betreding.

Het bestaan van bouwvergunningen wil niet zeggen dat er geen bouwmisdrijf is want de uitgevoerde bouwwerken kunnen nog altijd afwijken van de goedgekeurde plannen.

- vraag 20 Gelet op de huidige regelgeving dient voorbehoud gemaakt te worden voor de woningen die verwarmd worden met mazout, inzoncier in hoeverre de mazouttank werd onderworpen aan een technisch onderzoek door een erkende installateur en in hoeverre de tank werd voorzien van een lekdetectie- of overvulsysteem, teneinde de ze-kerheid te hebben dat er geen sprake is van bodemverontreiniging.

- vraag 20.9. het eigendom is gelegen in het centrale gebied met een gemengd riole-ringsstelsel waarbij er voor het perceel er 2 huisaansluitingen aanwezig zijn.

- vraag 20.10: het decreet integraal waterbeleid, dat door de Vlaamse Regering werd goedgekeurd op 1807-2003, legt aan elke vergunningsverlenende overheid een water-toets op, waarbij de impact van de betrokken activiteit op het vlak van water dient ge-evaiueerd te worden zodat eventuele negatieve effecten dienen ondervangen te worden,

- vraag 20.11. : het perceel waarop onderhavige aanvraag betrekking heeft is volgens de ons beschikbare gegevens niet gelegen in een risicozone voor overstromingen zodat er mag verwacht worden dat er geen problemen met betrekking tot wateroverlast zich zullen voordoen.

- vraag 30.1,1, ingevolge het besluit van de Vlaamse Regering dd. 7.04.1998 en in na-volging van de goedkeuring van de Vlaamse Wooncode kan gemeld worden dat het ei-gendom is gesitueerd In een woonvemieuwingsgebied.

- vraag 30.4 : vanaf 1 oktober 2012 is het Harmonieringsdecreet in werking en moeten aanbiedingen en uitoefeningen via het e-voorkooploket van de VLM verlopen. Het e-voorkooploket (vvww.vIm.be) is een uniek elektronisch loket voor aile bestaande en toe-komstige Vlaamse decretale voorkooprechten.

Grafisch te bekijken via bekijken>RVV-themabestand (Geografisch themabestand Vlaamse Voorkooprechten)

- overige vragen volgens de gegevens in ons bezit en voor zover ze ons bekend zijn, kan negatief geantwoord worden.

Wij kunnen U tevens melden dat wij heden nog niet beschikken over een plannen- en/of vergunningenregister opgemaakt conform de bepalingen die vermeld zijn in de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.

Mogen wij U ten stelligste verzoeken deze gegevens te willen mededelen aan de koper(s) en ze over te

nemen in de akte.

Tot slot kunnen wij u nog melden dat dit schrijven een louter informatieve waarde heeft zodat het

gemeentebestuur niet verantwoordelijk is voor de juistheid en de volledigheid ervan,"

De comparanten erkennen een kopie van voormeld schrijven te hebben ont-vangen.

d) Vlaamse Wooncode

De comparanten erkennen dat de instrumenterende notaris hen de bepalingen heeft uiteengezet aangaande het wettelijk recht van voorkoop waarover de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, de sociale huisvestingsmaatschappijen, de bevoegde Gemeente en in voorkomend geval het bevoegde Openbaar Centrum voor Maatschap-pelijk Welzijn beschikken, overeenkomstig artikel 85 van het decreet van 15 juli 1997 houdende Vlaamse Wooncode,

De inbrengers verklaren dat de voormelde instanties over geen wettelijk recht van voorkoop beschikken, aangezien:

- a) die instanties geen renovatie-, verbeterings- of aanpassingswerken hebben uitgevoerd aan voormelde goederen.

- b) de burgemeester niet de sloping van de goederen heeft bevolen,

- c) de goederen niet voorkomen op de lijst van de leegstaande, verwaarloosde of onge-schikte/onbewoonbare gebouwen of woningen.

- d) de goederen niet gelegen zijn in een bijzonder erkend woonvemieuwings- of woningbouwgebied.

e) Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

A. Ondergetekende notaris verklaart, bij toepassing van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, dat op

basis van de stedenbouwkundige inlichtingen afgeleverd door de Gemeente Jabbeke op 2 mei 2014, blijkt:

1° dat voor de onroerende goederen door het College van Burgemeester en Schepenen op 15 april 2013

een stedenbouwkundige vergunning is afgeleverd voor het bouwen van 2 woningen.

20 dat de meest recente stedenbouwkundige bestemming van de goederen, is:

- volgens het Gewestplan "Brugge-Oostkust" (Koninklijk Besluit van 7 april 1977) : woonuitbreidingsgebied.

volgens Besluit van de Vlaamse Regering de dato 7 april 1998 : woonvemieuwingsgebied.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

3° dat voor de goederen geen dagvaarding werd uitgebracht overeenkomstig artikel 6,1,1 of 6.1.41 tot en met 6.1.43.

4° dat de goederen niet zijn gelegen in een zone die in een definitief vastgesteld uitvoeringsplan zou zijn aangeduid als een zone met voorkooprecht.

50 dat voor de onroerende goederen een verkavelingsvergunning werd afgeleverd zoals voormeld.

60 dat het krachtens artikel 4.2.12, §2, 2° Vlaamse Codex RO voor de overdracht verplichte "as built"-attest niet is uitgereikt en gevalideerd vermits deze bepaling nog niet In werking is getreden.

In het Belgisch Staatsblad werd nog niet gepubliceerd dat de gemeente waarin voormelde goederen zijn gelegen, beschikt over een goedgekeurd plannenregister en vergunningenregister.

De comparanten erkennen een kopie van voormelde stedenbouwkundige inlichtingen te hebben ontvangen. De notaris verwijst partijen naar artikel 4.2.1 Vlaamse Codex RO. Deze bepaling omschrijft de vergunningsplichtige handelingen.

B. De inbrengers verklaren dat zij voor aile door hen verrichte handelingen de vereiste stedenbouwkundige vergunningen hebben bekomen.

C. De inbrengers verklaren geen kennis te hebben van enige planbatenheffing.

D. De inbrengers verklaren dat zij geen weet hebben dat de goederen deel uitmaken van een vervallen verkavelingsvergunning en dus niet het voorwerp zijn van een voorkooprecht toegekend aan de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen of aan een door haar erkende sociale huisvestingsmaatschappij.

f) Bodemsanering en bodembescherming

1. De comparanten verklaren dat op de gronden, voorwerp van onderhavige akte, geen risico-inrichting is of was gevestigd, zoals bedoeld in artikel 2 van het Decreet van de Vlaamse Gemeenschap betreffende de bodemsanering en bodembescherming van 27 oktober 2006.

2. Met betrekking tot de hierboven beschreven goederen, werd het bodemattest afgeleverd door OVAM op 8

april 2014 (onder referte A: 20140179545- R: 2014 0178440).

De inhoud van die attesten luidt telkens als volgt

"1 Kadastrale gegevens

datum toestand op 01.01.2014

afdeling: 31041 JABBEKE 2 AFD/ZERKEGEM/

straat nr. : Snellegemstraat

sectie: B

nummer ; 0502/00E000

Verder `deze grond' genoemd,

2 Inhoud van het bodemattest

De OVAM beschikt voor deze grand niet over relevante gegevens met betrekking tot de bodemkwaliteit.

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten.

Opmerkingen:

1 Risicogronden kunnen slechts overgedragen worden als er vooraf een oriënterend bodemonderzoek aan de OVAM is bezorgd met melding van de overdracht.

2 Bijkomende informatie over de overdrachtsregeling: www.overdracht.ovam. be.

3 Als er bodem wordt uitgegraven, afgevoerd of ontvangen, gelden de regels van grondverzet. Meer informatie: www.ovam.beigrondverzet.

4 De OVAM staat niet in voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens,"

3. De inbrengers verklaren met betrekking tot de ingebrachte goederen geen weet te hebben van bodemverontreiniging die schade kan berokkenen aan de vennootschap of aan derden, of die aanleiding kan geven tot een saneringsverplichting, tot gebruiksbeperkingen of tot andere maatregelen die de overheid in dit verband kan opleggen.

4. Voer zover voorgaande verklaring door de inbrengers te goeder trouw afgelegd werd, neemt de

vennootschap de risico's voor eventuele bodemverontreiniging en de schade zowel als de kosten die daaruit

kunnen voortvloeien op zich, en zullen de inbrengers hiervoor tot geen vrijwaring zijn gehouden.

6. De instrumenterende notaris bevestigt dat alle bepalingen van "Hoofdstuk VIII ; overdrachten" van het

decreet op bodemsanering en bodembescherming werden toegepast.

De notaris wijst er echter op dat:

- dit geen enkele garantie inhoudt met betrekking tot het al dan niet zuiver zijn van de bodem;

- dit niet verhindert dat de regels met betrekking tot het grondverzet (Hoofdstuk XIII van zelfde decreet)

onverminderd van toepassing blijven.

g) Koninklijk Besluit van 25 januari 2001 be-'treffende de tijdelijke en de mobiele werkplaatsen

Op vraag van de instrumenterende notaris of voor voorbeschreven goed reeds een postinterventiedossier werd opgesteld, antwoorden de inbrengers ontkennend, en bevestigen zij dat er aan dit goed sinds 1 mei 2001 geen werken werden uitgevoerd door één of meerdere aannemers waarvoor een postinterventiedossier moest worden opgesteld,

h) Stookolietanks

De inbrengers verklaren dat op de ingebrachte goederen geen stookolietank aanwezig is.

i) Overstromingsinformatie Watertoets

De inbrengers verklaren dat de ingebrachte goederen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

- in toepassing van artikel 68-7 §4 van de Wet op de Landverzekeringsovereenkomst (ingevoegd bij Wet van 21 mei 2003), naar hun weten, niet gelegen zijn in een risicozone voor overstroming, zoals afgebakend door het Koninklijk Besluit van 28 februari 2007,

- na opzoekingen op de website http://geovlaanderen.agiv.be/geoviaanderen/watertoets

2012 niet overstromingsgevoefig zijn.

- gelegen zijn in het centrale gebied met een gemengd rioleringsstelsel.

- in toepassing van het Decreet van 18 juli 2013 betreffende het integraal waterbeleid, niet gelegen zijn in een mogelijk of effectief overstromingsgevoelig gebied zoals vastgesteld door de Vlaamse Regering, noch in een afgebakend overstromingsgebied of een afgebakende oeverzone.

j) Aanwezigheid van ondergrondse leidingen

De inbrengers verklaren dat zij geen kennis hebben van de aanwezigheid van ondergrondse leidingen in voormelde goederen.

Betreffende voorbeschreven goederen heeft AIR LIQUIDE INDUSTRIES BELGIUM NV, te 2040 Antwerpen, Scheldelaan, 600, bij brief de dato 17 april 2014 het volgende laten weten

"Aansluitend op uw planaanvraag via KLIM van 8 april 2014 met bovenvermelde referentie informeren wij u dat er zich in of in de onmiddellijke omgeving van de door u opgegeven locatie geen installaties van Air Liquide bevinden.

Mocht u nog vragen hebben of in geval van twijfel omtrent de ligging van de leiding(en) kan u ons steeds contacteren op het nummer 03/560.05.04."

C. INBRENG GELD

Voomoemde oprichters hebben tevens op volgende inbrengen in geld ingeschreven

- de Heer MARTENS André, voornoemd :ten belope van tweeënvijftigduizend vijfhonderd euro (¬ 52.500,00), volledig volgestort.

- Mevrouw VIAENE Liliane, voornoemd ten belope van tweeënvijftigduizend vijfhonderd euro (¬ 52.500,00), volledig volgestort.

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE11 1030 3466 8848 bij N.V. CRELAN, zoals blijkt uit een door voormelde .financiële instelling op 4 juni 2014 afgeleverd bankattest, welk attest heden aan de notaris wordt overhandigd.

D. VERGOEDING INBRENG

De totale inbreng wordt gewaardeerd op een bedrag van tweehonderd zevenenzestigduizend tweehonderd euro (¬ 267.200,00).

Tot vergoeding van deze inbrengen, waarvan de oprichters verklaren volledig kennis hebben, wordt aan de inbrengers, aile tweeduizend zeshonderd tweeënzeventig (2.672) aandelen, volledig volgestort, van de onderhavige vennootschap, toegekend.

E. BESLUITEN VAN HET VERSLAG VAN DE BEDRIJFSREVISOR

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BDO BEDRIJFSREVISOREN", vertegenwoordigd door de Heer Peter Vandewalle, bedrijfsrevisor, heeft, overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen, in verband met deze inbreng in natura, een verslag opgesteld dat dateert van 26 mei 2014.

Het besluit van dit verslag luidt letterlijk als volgt:

"5. Besluit

De inbreng in nature door de heer Andre MARTENS en mevrouw Liliane VIAENE wonende te 8490 Zerkegem (Jabbeke), Bekegemstraat 34, tot oprichting van de BVBA CHADRI met zetel te 8490 Zerkegem (Jabbeke), Bekegemstraat 34, bestaat uit de inbreng van een aantal onroerende goederen, voor een inbrengwaarde van 162.200,00 EUR.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij en onder voorbehoud dat de in te brengen bestanddelen niet zijn bezwaard met hypothecaire lasten of pandrechten, van oordeel

a) dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b) dat de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c) dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden, tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is,

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 1.622 aandelen van de BVBA CHADRI, zonder vermelding van nominale waarde.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van de voorgenomen inbreng in natura bij de oprichting van de BVBA CHADR1 en mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt"

F. BIJZONDER VERSLAG VAN DE OPRICHTERS

Overeenkomstig arilkel 219 van het Wetboek van vennootschappen hebben de oprichters een verslag opgesteld, waarbij zij uiteenzetten waarom de inbreng in natura van belang is voor de vennootschap en waarbij zij verklaren akkoord te gaan met de bevindingen van de bedrijfsrevisor.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Dit verslag dateert van 23 mei 2014.

G. BEKENDMAKING

Voormelde verslagen worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel van Brugge,

overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen.

H. VERKLARING

De comparanten verklaren volledig kennis te hebben van de aard, de omvang, de wezenlijkheid en de waarde van de in huidige akte beschreven inbrengen, die zich ter vrije beschikking van de vennootschap bevinden behoudens hetgeen voormeld, en er geen verdere beschrijving van te verlangen, alsmede ondergetekende notaris te ontlasten van aile rechtvaardiging.

I. FISCALE VERKLARINGEN IN VERBAND MET DE INBRENG IN NATURA

1. De inbrengers verklaren dat de totale verkoopswaarde in voile eigendom van de onroerende goederen geschat wordt op honderd tweeënzestigduizend tweehonderd euro 162.200,00).

2. De inbrengers verklaren dat de waarde van de toegekende maatschappelijke rechten tot vergoeding van de inbreng niet de verkoopwaarde van de voile eigendom der ingebrachte goederen overtreft.

3. De inbrengers verklaren dat de ingebrachte onroerende goederen niet voor bewoning worden aangewend of bestemd.

J. PLAATSING KAPITAAL

De comparanten stellen vast dat, ingevolge hetgeen voorafgaat, het kapitaal van de vennootschap volledig

geplaatst en integraal volgestort is.

Het totaal geplaatst kapitaal bedraagt derhalve tweehonderd zevenenzestigduizend tweehonderd euro (¬

267.200,00), waarvoor tweeduizend zeshonderd tweeënzeventig (2.672) aandelen werden toegekend.

De comparanten heeft ons, notaris, in aansluiting met wat voorafgaat, verzocht de statuten van de

vennootschap vast te stellen als volgt:

TITEL Il: STATUTEN

TITEL I : BENAMING ZETEL DOEL DUUR

Artikel t Benaming

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij

draagt de benaming « CFIADRI ».

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken, al dan

niet in elektronische vorm, uitgaande van de vennootschap moeten de volgende gegevens vermelden : 1° de

naam van de vennootschap; 2° de rechtsvorm, voluit ("besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid")

of afge-kort ("BVBA"), leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap; 3° de

nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap; 40 het ondememingsnummer; 5° het woord

"rechtspersonenregister of de afkorting "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van

het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft; 6° in voorkomend geval, het feit dat de

vennootschap in vereffening is.

Artikel 2. Zetel

De zetel is gevestigd te 8490 Jabbeke (Zerkegem), Bekegemstraat, 34.

Het bestuursorgaan kan zonder statutenwijziging de zetel van de vennootschap verplaatsen in België, voor

zover deze zetelverplaatsing geen wijziging veroorzaakt inzake het op de vennootschap toepasselijke

taalregime.

De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennoot-schapsdossier van een door

het bevoegde orgaan van vertegenwoordiging ondertekende verklaring, samen met een afschrift ter

bekendmaking in de bijlage van het Belgisch Staatsblad,

De vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van het bestuursorgaan, in België of in het buitenland

bijkomende administratieve zetels en bedrigszetels vestigen, alsmede kantoren en bijkantoren oprichten.

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel:

I. VOOR EIGEN REKENING, VOOR REKENING VAN DERDEN OF IN DEELNEMING MET DERDEN

1, Projectontwikkeling inzake onroerende goederen. De ontwikkeling van residentiële bouwprojecten en

projectenontwikkeling voor woningbouw. Het bouwen, verbouwen en slopen van onroerende goederen.

2. Het verlenen van diensten en adviezen aan derden,

3. Het verwerven van participaties, in eender welke vorm, in aile bestaande of op te richten rechtspersonen of ondernemingen; het stimuleren, plannen en coördineren van de ontwikkeling van voormelde rechtspersonen of ondernemingen.

4. Het waarnemen van bestuursopdrachten en  mandaten, het uitoefenen van opdrachten en functies.

5. Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten en technologieën en hun toepassingen; het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, know-how en aanverwante immateriële vaste ac-tiva.

6. De aan- en verkoop, evenals de in- en uitvoer van om het even welke goederen.

IL VOOR EIGEN REKENING

1. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; aile verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht, ...), zoals de huurfinanciering van onroerend goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

onroerende goederen, alsmede aile hande-lingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen,

2. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelen-opties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten.

3. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, het verlenen van zakelijke borgen op haar activa, ln de meest ruime zin; aile handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depo-sitobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen.

III. BIJZONDERE BEPALINGEN

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op aile wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar vennoten en haar zaakvoerders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zef zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pend te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Artikel 4. Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Behoudens door de rechter en onverminderd de wettelijke bepalingen ter zake, kan de vennootschap slechts door de wil der vennoten ontbonden worden bij een besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels bepaald in artikel 24 van de statuten; tenzij het netto-actief van de vennootschap is gedaald beneden een vierde van het kapitaal, in welk geval de vergadering tot ontbinding kan besluiten als het voorstel terzake goedgekeurd wordt door een vierde van de op die vergadering uitgebrachte stemmen.

TITEL Il : KAPITAAL AANDELEN AANSPRA-1KELLIKHEID

Artikel 5. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 'TWEEHONDERD ZEVENENZESTIGDUIZEND TWEEHONDERD EURO (¬ 267.200,00).

Het wordt vertegenwoordigd door tweeduizend zeshonderd tweeënzeventig (2.672) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/tweeduizend zeshonderd tweeënzeventigste (1/2.672ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6. Winstbewijzen, warrants, converteerbare obligaties en certificaten

De vennootschap kan geen winstbewijzen, die het kapitaal niet vertegenwoordigen, warrants of converteerbare obligaties, uitgeven.

De vennootschap kan, in het belang van de vennootschap, haar medewerking verlenen aan een derde voor de uitgifte door deze derde van certificaten die de effecten van de vennootschap vertegenwoordigen overeenkomstig de bepalingen van artikel 242 van het Wetboek van vennootschappen. De vennootschap kan besluiten de kosten verbonden aan de certificering en aan de oprichting en werking van de emittent van de certificaten ten laste te nemen. De certificaathouders, de emittent van de certificaten of derden kun-nen zich enkel beroepen op de medewerking van de vennootschap voor de uitgifte van de certificaten, indien de vennootschap haar medewerking schriftelijk aan de emit-tent heeft bevestigd. De emittent van de certificaten, moet zich aan de vennootschap in die hoedanigheid bekendmaken. De vennootschap neemt die vermelding op in het betrokken effectenregister.

Artikel 7. Kapitaalverhoging

Artikel 7.1, Voorkeurrecht

Behoudens hetgeen bepaald is Titel VI van de statuten, in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels:

Ingeval van kapitaalverhoging door inbrengen in geld, hebben de vennoten de voorkeur in te schrijven naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, conform artikel 309 van het Wetboek van vennootschap-pen.

De termijn waarin dit voorkeurrecht wordt uitgeoefend zal door de algemene vergadering worden bepaald, maar mag niet lager zijn dan vijftien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De datum van de openstelling voor de inschrijving alsook de tijdspanne waarin dat kan worden uitgeoefend wordt aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in de voorafgaande alinea's, kan slechts worden ingeschreven door de in artikel 249, tweede lid van het Wetboek van vennootschappen genoemde personen, behoudens instemming van tenminste de helft van de vennoten die ten minste drie vierde van het kapitaal bezitten.

Artikel 7.2. Uitgiftepremie

Indien er bij een kapitaalverhoging een uitgiftepremie wordt gecreëerd, dan zal die uitgiftepremie bij haar ontstaan ln het maatschappelijk kapitaal worden opgenomen of op een onbeschikbare rekening worden geboekt, die evenals het kapitaal de waarborg van derden vomit en slechts kan worden verminderd of weggeboekt bij een nieuwe beslissing van de algemene vergadering, getroffen op de wijze welke vereist is voor de wijziging van de statuten.

Artikel 8. Overdracht of overgang van de aandelen

Behoudens hetgeen bepaald is in Tite! VI van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels.

Artikel 8.1. Goedkeuring overdracht

De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan met de goedkeuring van ten minste de helft van de vennoten, in het bezit van ten minste drie/vierde van het kapitaal, na aftrek van de rechten waarvan de afstand is voorgesteld.

Deze toestemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen worden overgedragen of overgaan aan een vennoot. In afwijking van artikel 249, tweede lid van het Wetboek van vennootschappen is deze toestemming wel vereist voor overdrachten aan andere personen.

Artikel 8.2. Overdracht van aandelen onder de levenden

De regels inzake overdracht onder de levenden zijn eveneens van toepassing bij de overdracht door of ten voordele van een rechtspersoon.

In geval van overdracht onder de levenden, waarvoor voormelde toestemming vereist is, zal de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen een voorstel tot overdracht bij aangetekende brief richten tot het bestuursorgaan. Bij dit voorstel zal een ont-werp van koopovereenkomst (waarin de identiteit van de overnemer, de prijs en de voor-waarden voor de overdracht vermeld zijn) gevoegd worden. Het bestuursorgaan zal vervolgens binnen de twintig dagen nadat zij kennis heeft gekregen van voormeld voorstel, de bijzondere algemene vergadering bijeenroepen met als agendapunt de goedkeuring van de voorgestelde overdracht.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, zullen zij geacht worden zich niet te ver-zetten tegen de overdracht.

In afwijking van artikel 251 van het Wetboek van vennootschap kunnen de belanghebbenden tegen de weigering van de toelating van een overdracht onder levenden niet opkomen voor de bevoegde rechtbank. De vennoot die de toestemming voor de overdracht niet heeft bekomen, kan noch de aankoop van zijn aandelen, noch de ont-binding van de vennootschap eisen.

Een eventuele aankoop door de andere vennoten van de aandelen waarvan de afstand wordt voorgesteld zal pas geschieden wanneer een akkoord wordt gevonden over de prijs en de modaliteiten van overname of nadat de rechter in toepassing van artikel 341 van het Wetboek van vennootschappen de vennoot of vennoten, op wie de in artikel 340 van hetzelfde wetboek bedoelde gegronde reden betrekking heeft, veroordeeld heeft de aandelen over te nemen (de zogenaamde "uittreding").

De ontbinding zal enkel in rechte gevorderd kunnen worden om wettige redenen, zoals voorzien door artikel 343, derde lid van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 8.3. Weigering erfgenamen als vennoot bij overgang ten gevolge van overlijden

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten bij aangetekend schrijven binnen een maand te rekenen vanaf het overlijden van een vennoot aan de overblijvende venno(o)t(en) nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectievelijke erfrechten opgeven en mededelen hoe de aandelen tussen hen zullen worden verdeeld.

De overblijvende venno(o)t(en) moeten binnen de drie maand na de datum van voormeld aangetekend schrijven de erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden per aangetekend schrijven meedelen of zij met de overdracht instemmen dan wel of zij de overdracht weigeren en zelf de aandelen inkopen, dan wel een koper voor de aandelen hebben gevonden. Bij gebreke van antwoord binnen voormelde termijn worden de desbetreffende overblijvende venno(o)t(en) geacht de overdracht te hebben geweigerd en zelf de aandelen in te kopen. In voorkomend geval wordt de afkoop geacht te zijn tot stand gekomen, hetzij op de datum van het aangetekend schrijven waaruit de weigering van de overdracht blijkt, hetzij op de laatste dag van de termijn van drie maand bij gebreke van antwoord.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden, omdat de overdracht werd of geacht werd geweigerd te zijn en bijgevolg niet als vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen. Deze waarde wordt vastgesteld zoals hierna bepaald. Worden de overgegane aandelen weder-verkocht binnen het jaar, dan is aan de erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden in voorkomend geval het positief verschil verschuldigd tussen de hoogste prijs bekomen bij de wederverkoop enerzijds en de waarde bekomen zoals hierna bepaald, anderzijds.

Voormelde waarde is betaalbaar binnen de zes maanden nadat de afkoop tot stand is gekomen of geacht is tot stand te zijn gekomen. Op het openstaande saldo wordt geen interest toegekend. Zolang de waarde niet volledig is betaald, zijn de aandelen niet vatbaar voor overdracht. De andere venno(o)t(en) kan(kunnen) evenwel besluiten de waarde vervroegd te betalen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8.4. Waardebepaling

De waarde van cie aandelen is gelijk aan het aandeel dat die aandelen vertegenwoordigen in het gecorrigeerd eigen vermogen.

Het gecorrigeerd eigen vermogen wordt bekomen door het eigen vermogen, zoals dit blijkt uit de laatst goedgekeurde jaarrekening, in voorkomend geval te vermeerderen of te verminderen met latente meerwaarden respectievelijk latente minderwaarden op ac-tiva en/of te vermeerderen of te verminderen met overwaarderingen van schulden respectievelijk onderwaarderingen van schulden, en na aftrek van de nog niet geboekte, doch noodzakelijke voorzieningen voor risico's en kosten en waardeverminderingen.

Bij het bepalen van meer- of minderwaarden zal in ieder geval rekening gehouden worden met het belastingeffect (in de veronderstelling dat de belasting onmiddellijk verschuldigd zou zijn).

Voor het bepalen van de meer- of minderwaarden op onroerende goederen, zal uitgegaan worden van de gedwongen verkoopwaarde. Voor het bepalen van de meer- of minderwaarde op de voorraden en goederen in bewerking zal de voorraad grond- en hulpstoffen en de voorraad handelsgoederen gewaardeerd worden tegen historische aan-schaffingswaarde of lagere marktwaarde; de goederen in bewerking en het gereed product zullen gewaardeerd worden tegen integrale vervaardigingsprijs (exclusief financiële lasten); voor bestellingen in uitvoering zal uitgegaan worden van de percentage of completion-methode; dit alles in voorkomend geval te verminderen met de vereiste waardeverminderingen. Voor het bepalen van de meer- of minderwaarden op de overige activa zal uitgegaan worden van hun realisatiewaarde onder vigerende marktcondities.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen over de manier waarop voormelde prijs moet worden vastgesteld, zal deze op bindende wijze vastgesteld worden door een onafhankelijk deskundige, aan te wijzen door partijen in gemeen overleg, of bij gebrek aan overeenstemming over de deskundige, door een deskundige aan te stellen door de bevoegde gerechtelijke instantie op verzoek van de meest gerede partij.

De deskundige zal de waarde van de aandelen bepalen rekening houdend met voormelde principes. De deskundige mag desgewenst de goodwill in rekening brengen. Hij zal zich daarvoor baseren op de historische winst en cash flow (al dan niet na bedrijfseconomische correcties). Met gebudgetteerde cijfers zal enkel rekening gehou-den mogen worden wanneer zij gestoeld zijn op een voldoende lange traditie binnen de vennootschap inzake budgettering (met budgetcontrole). Voor het bepalen van de parameters zal de deskundige zich laten leiden door de principes van de voorzichtigheid en zal hij rekening houden met de activiteit van de vennootschap, haar positie in de markt en de economische conjunctuur.

Artikel 9. Rechten erfgenamen en rechthebbenden van een overleden vennoot

De erfgenamen en rechthebbenden van een overleden vennoot, mogen om geen enkele reden zegels doen leggen op de goederen en documenten van de vennootschap, noch inventaris doen opmaken.

Voor de uitvoering van hun rechten, zullen zij zich moeten houden aan de inven-tarissen, rekeningen en documenten van de vennootschap, en aan de regelmatig genomen beslissingen van de algemene vergadering. Artikel 10. Aandelen in onverdeeldheid

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars, moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is, worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Artikel 11. Aandelen bezwaard met vruchtgebruik

Wanneer de blote eigendom en het vruchtgebruik van een aandeel toebehoort aan twee onderscheiden personen, worden de rechten verbonden aan dit aandeel behoudens andersluidende overeenkomst tussen de blote eigenaar en de vruchtgebruiker - ais volgt verdeeld tussen de blote eigenaar en de vruchtgebruiker;

Het voorkeurrecht bedoeld in artikel 309 en 310 van het Wetboek van vennootschappen komt toe aan de blote eigenaar. De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelf-de vruchtgebruik bezwaard als de oude. Laat de blote eigenaar het voorkeurrecht onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen, die deze laatste op die ma-nier alleen verkrijgt, komen hem toe in voile eigendom.

Het recht de uitsluiting te vorderen bij toepassing van artikel 334 tot 339 van het Wetboek van vennootschappen komt toe aan de blote eigenaar.

Het stemrecht op de gewone algemene vergadering, bedoeld in artikel 282 tot 285 van het Wetboek van vennootschappen evenals op de bijzondere algemene vergadering, komt toe aan de vruchtgebruiker. De blote eigenaar heeft evenwel het recht de alge-mene vergadering bij te wonen en heeft louter een adviserende stem.

De andere rechten verbonden aan de aandelen (met inbegrip van het stemrecht op de in artikel 286 en 287 van het Wetboek van vennootschappen bedoelde buitengewone algemene vergadering), komen eveneens toe aan de vruchtgebruiker, behoudens verzet van de blote eigenaar, in welk geval deze rechten zullen zijn geschorst tot na akkoord van de belanghebbenden of gerechtelijke uitspraak. Voormeld verzet zal evenwel enkel rechtsgeldig kunnen warden gedaan wanneer het desbetreffende recht tot gevolg kan hebben dat de substantie van de aandelen erdoor wordt aangetast. De blote eigenaar heeft steeds het recht de algemene vergadering bij te wonen. Behoudens andersluidend akkoord of gerechtelijke uitspraak zal hij Jouter een adviserende stem hebben.

Artikel 12. Register van aandelen

Een register van aandelen wordt op de zetel gehouden.

In het register van aandelen wordt aangetekend:

1 ° de nauwkeurige gegevens van de persoon van elke vennoot alsmede het aantal van de hen toebehorende aandelen;

2° de gedane stortingen;

es

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

3° de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden en door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van de effecten wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten. De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

TITEL III : ORGANEN VAN DE VENNOOTSCHAP

AFDELING 1 - ALGEMENE VERGADERING

Behoudens hetgeen bepaald is in Titel VI van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, zijn de hiernavolgende bepalingen van toepassing op de algemene vergadering.

Artikel 13. Jaarvergadering - buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand september om 10 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 25

van deze statuten, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door aile vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief medegedeeld.

Artikel 14. Oproepingen

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen.

Zij worden vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris(sen).

De oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Artikel 15. Ter beschikking stellen van stukken

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de ven-noten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 25 van deze statuten, dan zal het bestuursorgaan, samen met haar rondschrijven waarvan sprake in voormeld artikel, aan de vennoten en aan de eventuele commissarissen, een afschrift toezenden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Artikel 16. Vertegenwoordiging

Elke vennoot kan zich op de algemene vennotenvergadering doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet vennoot. De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek),

Oe volmachten dienen schrifteliik ter kennis te vlorden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de zaakvoerder eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Artikel 17. Aanwezigheidsliist

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)rn(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de vennoten en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Artikel 18. Samenstelling van het bureau - notulen

De algemene vergaderingen van vennoten worden voorgezeten door de zaakvoerder of voorzitter van het bestuursorgaan of, in geval van afwezigheid van deze laatste, door zijn plaatsvervanger of door een lid van de vergadering door deze laatste aangeduid. Indien het aantal aanwezige personen het toelaat, duidt de voorzitter van de vergadering een secretaris aan en duidt de vergadering twee stemopnemers aan op voorstel van de

" j Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge voorzitter. De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die erom verzoeken. Deze notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

Artikel 19. Antwoordplicht zaakvoerders/commissarissen

De zaakvoerder(s) geeft(geven) antwoord op de vragen die hem(n) worden gesteld door de vennoten met betrekking tot zijn(hun) verslag of tot de agendapunten voor zover de mededeling van de gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap

De commissaris(sen) geeft(geven) antwoord op de vragen die hem(n) worden gesteld door de vennoten met betrekking tot zijn(hun) verslag.

Artikel 20. Verdaging van de jaarvergadering

Flet bestuursorgaan heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing van de jaarvergadering zoals bedoeld in artikel 13 van deze statuten met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent

Het bestuursorgaan moet de algemene vergadering opnieuw bijeenroepen, met dezelfde agenda binnen de termijn van drie weken.

De formaliteiten die vervuld werden om aan de eerste vergadering deel te nemen, blijven geldig voor de tweede vergadering. Nieuwe neerieggingen zullen toegestaan worden binnen de termijnen en op de voorwaarden vermeld in de statuten.

Artikel 21, Beraadslaging aanwezigheidsquorum

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering elle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene vennotenvergadering kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

Artikel 22. Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. ln dit gavai vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Artikel 23. Meerderheid

Behalve in de bil wet bepaalde gevallen en de in artikel 24 opgenomen beslissingen die enkel bij buitengewone vergadering kunnen genomen worden, worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt niet meegerekend bij het tellen van de stemmen.

Artikel 24. Buitengewone algemene vergadering

De buitengewone algemene vergadering kan over de hierna vermelde beslissingen alleen dan geldig beraadslagen en besluiten, wanneer de voorgestelde wijzigingen bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproeping en wanneer de aanwezigen ten minste de helft van het maatschappelijke kapitaal vertegenwoordigen, is deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan moet een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen, die op geldige wijze beslist, ongeacht het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen.

Volgende beslissingen kunnen slechts rechtsgeldig genomen worden met eenparigheid van de ter vergadering uitgebrachte stemmen:

- de wijziging van het doel;

- benoeming van een zaakvoerder (al dan niet statutair);

- ontslag van een statutaire zaakvoerder;

- de omzetting van de rechtsvorm;

- een fusie of splitsing van de vennootschap;

- de ontbinding van de vennootschap, behoudens in geval van verlies van drie kwart van het maatschappelijk kapitaal. In dit laatste geval kan krachtens artikel 332 van het Wetboek van vennootschappen tot de ontbinding besloten worden door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen;

- de wijziging van dit artikel 24 van de statuten.

Onverminderd strengere wettelijke meerderheidsvereisten, kunnen volgende beslissingen slechts geldig genomen worden met een meerderheid van drie vierden van de ter vergadering uitgebrachte stemmen:

een verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal;

- de uitgifte van aandelen beneden de fractiewaarde;

- de afschaffing of beperking van het voorkeurrecht tot inschrijving;

- enige andere wijziging van de statuten.

Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd.

Artikel 25. Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door het bestuursorgaan, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar aile vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed

, N te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte

" ' manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het

rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot aile agendapunten en de

schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn.

De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de

vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de

genomen beslissingen.

Artikel 26. Afschriften en uittreksels van notulen

De afschriften en/of uittreksels van de notulen van de algemene vergaderingen bestemd voor derden

worden ondertekend door één of meer zaakvoerders.

AFDELING 2- BESTUUR

Behoudens hetgeen bepaald is in Titel VI van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot

telt, gelden de hiernavolgende regels.

Artikel 27. Bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet

vennoten.

Worden aangesteld als statutaire zaakvoerders van de vennootschap:

1. de Heer MARTENS André.

2. Mevrouw VIAENE Liliane.

Beiden voornoemd.

De duurtijd van het mandaat van deze zaakvoerders is onbeperkt, en hun afzetting zal slechts uitgesproken worden hetzij met eenparigheid van stemmen van alle vennoten, hetzij om gewichtige redenen, wanneer de algemene vergadering hiertoe besluit met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Telkens wanneer een rechtspersoon wordt voorgedragen voor een mandaat als zaakvoerder, moet een document aan de algemene vergadering worden voorgelegd waaruit zowel de identiteit van voormelde vaste vertegenwoordiger blijkt evenals de bevestiging dat deze laatste bereid is de functie van vaste vertegenwoordiger waar te nemen. De rechtspersoon is maar benoemd als zaakvoerder, nadat de algemene vergadering de vaste vertegenwoordiger heeft aanvaard. Bij het terugtreden van de vaste vertegenwoordiger neemt het mandaat van zaakvoerder van rechtswege een einde, tenzij de algemene vergadering voorafgaand aan de terugtreding een nieuwe vaste vertegenwoordiger heeft aanvaard.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Artikel 28. Interne bestuursbevoegdheid

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Artikel 29. Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid

Indien er slechts één zaakvoerder is, vertegenwoordigt hij alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij gezamenlijk de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of ais verweerder. Ongeacht het aantal zaakvoerders, kan een statutaire zaakvoerder steeds alleen optredend de vennootschap jegens derden en in rechte ais eiser of als verweerder vertegenwoordigen.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanwijzen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht. Ten aanzien van derden zef de gevolmachtigde het bewijs van zijn aanstelling kunnen leveren door een exemplaar voor te leggen van de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad waarin zijn aanstelling werd bekendgemaakt.

AFDELING 3- CONTROLE

Artikel 30. Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen



,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

+. "

worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het instituut der Bedrilfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hemieuw-bare termijn van drie jaar. Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheld van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan ledere vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten leste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. in deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

TITEL IV BOEKJAAR JAARREKENINGEN - WINSTVERDELING

Artikel 31, Boekjaar jaarrekening -jaarverslag

Het boekjaar begint op 1 april en eindigt op 31 maart van het volgende kalenderjaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neeriegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van vennootschappen. Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 1 ° van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 32. Winstverdeling

Van de jaarlijkse winst wordt, volgens de vigerende wettelijke verplichtingen terzake, de dotatie aan de wettelijke reserve voorafgenomen.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

TITEL V : ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 33. Voorstel tot ontbinding

Het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht in een verslag dat door het bestuursorgaan wordt opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken Bij dat verslag wordt een staat van activa en passive gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld.

De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een externe accountant die door het bestuursorgaan wordt aangewezen, brengt over deze staat ver-slag uit en vermeldt inzonderheid of daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste wijze is weergegeven.

Een afschrift van voormelde verslagen en de staat van activa en passive wordt aan de vennoten verzonden.

Artikel 34. Beslissing tot ontbinding

Onverminderd de mogelijkheid tot gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels bepaald in artikel 24 van de statuten.

De vennoten en de rechthebbenden of de rechtverkrijgenden kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op eender welke wijze ook tussenkomen in het bestuur van de vennootschap. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en geschriften en aan de beslissingen van het bestuursorgaan en de algemene vergadering.

Artikel 35. Vereffening

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel ter bevestiging voorgelegd worden.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van vennoten bijeenroepen wanneer vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningsteIling een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vennootschapsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de

O

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris dan wel een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift overeenkomstig de artikelen 1025 en volgende van het Gerechtelijk Wet-boek het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van het arrondissement waarbinnen de vennootschap op het ogenblik van de indiening van dit eenzijdig verzoekschrift haar zetel heeft Voormeld verzoekschrift mag worden ondertekend door de vereffenaar(s), door een advocaat, door een notaris dan wel door een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te vol-doen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

Mits voldaan is aan de voorwaarden van artikel 184, §5 van het Wetboek van vennootschappen kan de vennootschap ontbonden worden en haar vereffening gesloten worden in één akte. In dit geval zijn artikel 189bis en artikel 190 Wetboek van vennoot-schappen niet van toepassing.

TITEL VI BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT

Artikel 36. Algemene bepaling

Aile bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn niet de hierna gestelde regels betreffende de eenhoofdigheid.

Artikel 37. Overdracht van aandelen onder levenden

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Artikel 38. Overtilden van de enige vennoot zonder erfgerechtigden

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344 van het Wetboek van vennootschappen toegepast.

Artikel 39. Overlijden van de enige vennoot met erfgerechtigden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Ingeval van overlijden van de enige vennoot worden de aan de aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid van hun rechten in de nalatenschap, en dit op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen.

De rechten en plichten met betrekking tot de aandelen worden tussen blote eigenaar en vruchtgebruiker verdeeld, zoals beschreven onder artikel 11.

Artikel 40. Kapitaalverhoging - voorkeurrecht

Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld is artikel 7 van deze statuten niet van toepassing.

Artikel 41. Zaakvoerder - benoeming

Indien geen zaakvoerder benoemd is, heeft de enige vennoot van rechtswege aile rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Artikel 42. Ontslag

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Artikel 43, Controle

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 30 van de statuten.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd bestaat geen controle in de vennootschap.

Artikel 44. Algemene vergadering

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen, behalve voor welbepaalde doeleinden. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig artikel 268 van het Wetboek van vennootschappen doch dienen deze formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft,

TITEL Vil ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 45. Woonstkeuze

Elke zaakvoerder, commissaris of vereffenaar met buitenlandse woonplaats moet woonst kiezen in België, bij gebreke waarvan hij geacht zal worden woonst te hebben gekozen in de maatschappelijke zetel.

Artikel 46. Hernummering

Ingeval een hemummering van de artikelen van het Wetboek van vennootschappen zou geschieden, dan zullen de in deze statuten aangehaalde artikelnummers moeten gelezen worden als de nieuwe artikelnummers ingevolge hemummering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artiket 47. Wetswijziging

Alle bepalingen in deze statuten die herhalingen zijn van wat vermeld staat in het Wetboek van vennootschappen worden bij een wetswijziging vervangen door de nieuwe bepalingen van het Wetboek van vennootschappen. In deze herhalingen dienen de erin vervatte verplichtingen niet ais statutaire, doch louter als wettelijke verplichtingen aanzien te worden. Bijgevolg kunnen de zaakvoerders enkel aansprakelijk gesteld warden wegens schending van statutaire bepalingen in de mate dat verplichtingen geschonden worden waarbij van de wet wordt afgeweken of aan de wet wordt toegevoegd.

TITEL III : SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

De vennootschap zef ln toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neeriegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde recht-bank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen,

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De comparanten nemen de volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet,

1. Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar vangt aan op de datum van neerlegging van het ulttreksel uit onderhavige akte op de

Griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van

Vennootschappen en zal warden afgesloten op 31 maart 2016.

De eerste algemene vergadering heeft plaats in het jaar 2016.

2. Commissaris

De oprichters verklaren ons dat volgens ter goede trouw verrichte schattingen die overgenomen werden in het financieel plan, de vennootschap voldoet aan de criteria vermeid in artikel 16 van het Wetboek van vennootschappen, zodat, bij toepassing van artikel 141 2° van het Wetboek van Vennootschappen, het voorlopig niet nodig is een commissaris te benoemen.

3. Overneming van de verbintenissen namens de vennootschap in oprichting

De vennootschap neemt de verbintenissen over die door de oprichters zijn aangegaan voor de

vennootschap in oprichting sedert 1 oktober 2013, en dit onder de opschortende voorwaarde van de

neeriegging overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Deze verbintenissen worden geacht van het begin af door de vennootschap te zijn aangegaan.

4. Kosten

De comparanten verklaren te weten dat het bedrag van alle kosten, vergoedingen en lasten, BTW

inbegrepen, uit hoofde van huidige oprichting, ten leste vallen van de vennootschap.

De comparanten machtigen de instrumenterende notaris deze som vooraf te nemen op het ogenblik van

het vrijgeven van de bij de bank gedeponeerde gelden.

5. Toelatingen en vergunningen

De comparanten erkennen dat ondergetekende notaris hun aandacht heeft gevestigd op het feit dat de vennootschap, in uitvoering van haar maatschappelijk doel, kan verplicht zijn de nodige voorafgaande toelatingen of vergunningen te bekomen of bepaalde voorwaarden te vervullen, gelet op in werking zijnde reglementeringen inzake de toegang tot het beroep, en meer in het bijzonder de Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten en de distributie van financiële instrumenten, en het Koninklijk Besluit van 1 juli 2006 tot invoering van de Wet van 22 maart 2006.

6. Volmachten

De comparanten verlenen bijzondere volmacht voor het vervullen van alle formaliteiten inzake het rechtspersonenregister, BTW-administratie, sociaal verzekeringsfonds, sociale secretariaten en andere fiscale-en diverse administraties, aan de BVBA KANTOOR LUT & PARTNERS BOEKHOUDINGEN, te 8490 Jabbeke, Gistelsteenweg, 92, en alle aangestelden, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling. Deze machten hebben betrekking op alle mogelijke wijzigingen, inschrijvingen, doorhalingen en andere formaliteiten en dit voor alle beslissingen die ooit genomen werden of zullen genomen warden.

ONTSLAG

De Heer Hypotheekbewaarder wordt uitdrukkelijk ontslagen ambtshalve inschrijving te nemen bij het overschrijven dezer, om welke reden ook.

GETUIGSCHRIFT

De instrumenterende notaris bevestigt

a) dat de identiteit van de natuurlijke personen hem werd aangetoond aan de hand van hoger vermelde bewijskrachtige identiteitsbewijzen.

b) om te voldoen aan de verplichtingen opgelegd door de Hypotheekwet, en op zicht van uittreksels uit de registers van de burgerlijke stand dat de namen, voornamen, datum en plaats van geboorte van de natuurlijke personen overeenkomen met onder-havige vermelding.

BELASTING OVER DE TOEGEVOEGDE WAARDE

Overeenkomstig artikel 93ter B1W-Wetboek leest de notaris artikelen 62 paragraaf 2 en 73 van het BTW-Wetboek voor.

- Artikel 62 paragraaf 2 luidt als volgt : ledere belastingplichtige of lid van een BTW-eenheid in de zin van artikel 4, § 2, eigenaar of houder van een zakelijk recht op een voor hypotheek vatbaar goed, is gehouden, op verzoek van de notaris die belast is met het opmaken van de akte houdende vervreemding of hypotheekstelling

p.

t

g

e.I I,

Voorbehouden ri aandiet

" 04 Belgisch ' Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

betreffende dat goed, aan deze laatste zijn hoedanigheid van belastingplichtige of lid van een BTW-eenheid in de zin van artikel 4, § 2, kenbaar te maken?'

- Artikel 73 luidt als volgt "Onverminderd de fiscale geldboeten, wordt hij die met bedrieglijk opzet of met het oogmerk om te schaden, de bepalingen van dit Wetboek of van de ter uitvoering ervan genomen besluiten overtreedt, gestraft met gevangenisstraf van acht dagen tot twee jaar en met een geldboete van 250 tot 12.500 euro of met één van die straffen alleen."

Hierop hebben de inbrengers verklaard niet de hoedanigheid van BTW-plichtige te hebben en evenmin binnen 5 jaar voorafgaandelijk aan deze akte een gebouw met toepassing van de Belasting over de Toegevoegde Waarde te hebben vervreemd over-eenkomstig artikel 8 BTW-Wetboek noch deel uit te maken van een BTW-plichtige feitelijke vereniging of tijdelijke vereniging.

FISCALE VERKLARINGEN

De comparanten erkennen dat de instrumenterende notaris lezing heeft gegeven van het artikel 203 van het Wetboek van Registratie-, Hypotheek- en Griffierechten, luidend als volgt In geval van bewimpeling aangaande de prijs en lasten of overeengekomen waarde, is elk der contacterende partijen een boete verschuldigd gelijk aan het ontdoken recht. Dit recht is ondeelbaar door elle partijen verschuldigd."

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

François-Xavier Willems notaris

Terzelfdertijd neergelegd ; - afschrift van de akte..

- bijzonder verslag van de oprichters.

- bijzonder verslag van de bedrijfsrevisor

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CHADRI

Adresse
BEKEGEMSTRAAT 34 8490 ZERKEGEM

Code postal : 8490
Localité : Zerkegem
Commune : JABBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande