CHIRO-INVEST-WIJNENDALE

Association sans but lucratif


Dénomination : CHIRO-INVEST-WIJNENDALE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 468.187.425

Publication

19/04/2011
ÿþVoos behoui

aan h

Belgio Staatst

MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I iIIIi 11111 llhI 11111 IM 11111 I1I II1i 1111 III

*11060011*

Ondernemingsnr : 468.187.425

Benaming

(voluit) : Chiro-Invest-Wijnendale

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Esenweg 17 - 8600 Diksmuide

Onderwerp akte : wijziging statuten

Statuten van de vzw Chiro-Invest-Wijnendale

Publicatie : 1999-12-23 N. 018311

Nummer van de vereniging : 1831199 Nr BTW of ondememingsnr.: 468187425

Wijziging statuten goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 2011-02-04

De ondergetekenden :

Hendrik Bonny, Wijnendalestraat 13, 8820 Torhout

Ruben Christiaen, Putstraat 8, 8820 Torhout

Joke Denolf, Wijnendale-stationsstraat 22, 8820 Torhout

Pieter Rondelez, Baarsstraat 15, 8820 Torhout

Jan Bonny, Wijnendalestraat 13, 8820 Torhout

Guy Vanhulle, A. Deleustraat 29, 8820 Torhout

Thomas Declerck, Hoefijzerstraat 3, 8480 lchtegem

Fien Bonny, Wijnendalestraat 13, 8820 Torhout

Lander Bonte, Wijnendalestraat 67b, 8820 Torhout

Freddy Nauwynck, C. Meysmanstraat 8, 8820 Torhout

Rita Naert, Processieweg 19, 8820 Torhout

verklaren bij deze tussen hen en al degenen die later tot de vereniging zullen toetreden, wat volgt overeen te komen.

HOOFDSTUK I  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. Onder de benaming "Chiro-Invest-Wijnendale° wordt voor onbepaalde duur een vereniging zonder winstoogmerk opgericht, beheerd door de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de Wet van 2 mei 2002.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd op het adres Wijnendale-stationsstraat 22, 8820 Torhout, in het gerechtelijk arrondissement Bruggge.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het bouwen, verbouwen én onderhouden van gebouwen hoofdzakelijk: gebruikt door Chiro Jomada Wijnendale (CJW), alsook het bevorderen en/of organiseren van acties om dit doel te bereiken.

De gebouwen zijn gelegen in de Stad Torhout, vierde afdeling, voorheen Torhout : een perceel grond: gelegen aan de Alberic Deleustraat +21, 8820 TORHOUT, zijnde lot 4 en 5, bekend bij het kadaster in sectie D, deel van nummers 1756 F3, 1756 G3, met een oppervlakte van 23 are 19 centiare, onder verleende recht van erfpacht van de Kerkfabriek van de Parochie Sint Jozef en Gelukzalige Karel de Goede.

De uitbating van de gebouwen, alsook de gepaard gaande inkomsten/uitgaven, zijn voor rekening van de vzw.

HOOFDSTUK li  Lidmaatschap en verplichtingen

NEERGELEGD TER Ghliarrs

gg,CBTSANIC VAN KOOPHANDEL

- 7 APR. 2011

Griffie

v

"

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n:;en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

Art. 4. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum aantal wordt vastgesteld op zes (6). De vzw heeft een Algemene Vergadering en een Raad van Bestuur. In de Raad van Bestuur is steeds iemand vertegenwoordigd van Chiro Jomada Wijnendale (CJW). De Raad van Bestuur bestaat uit minstens 3 leden, maar altijd uit 1 persoon minder dan de Algemene Vergadering.

Art. 5. De bevoegdheid om nieuwe leden aan te werven komt uitsluitend toe aan de Raad van Bestuur. De leden vertonen daarenboven voldoende interesse in de Chiro-werking alsook wordt winst- of eigen belang uitgesloten.

Art. 6. Elk lid van de vzw is vrij om uit te treden, door het indienen van een schriftelijk ontslag bij de Raad van Bestuur.

De uitsluiting van een lid kan slechts door een beslissing van de Algemene Vergadering worden uitgesproken  én dit met een meerderheid van twee derde (2/3) van de stemmen.

Art. 7. Bestuurders en toegetreden leden, ontslagnemende of uitgesloten leden, en de erfgenamen of rechthebbenden van overleden leden hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging, noch tijdens het bestaan, noch bij ontbinding ervan. Zij kunnen het bedrag van hun bijdrage niet terugeisen.

Art. 8. Alle leden van de vereniging zijn verplicht een eenmalige toetredingsbijdrage te betalen. Het bedrag van deze bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering en kan maximaal ¬ 250,00 bedragen.

HOOFDSTUK Ill  Algemene Vergadering

Art. 9. De Algemene Vergadering moet één maal per jaar worden bijeengeroepen. Op ieder ogenblik kan een Algemene Vergadering worden samengeroepen door de Raad van Bestuur of door minstens één vierde (1/4) van de leden. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen indien de helft + 1 van de leden aanwezig zijn. Een buitengewone vergadering kan gehouden worden telkens ais het belang van de vereniging het eist, en wanneer ten minste één derde (1/3) van de leden het aanvraagt.

Art. 10. De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter en/of secretaris van de Algemene Vergadering, per brief, fax of e-mail, verzonden minstens acht dagen voor de vergadering.

Art. 11. Elk lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, maar alleen via een geschreven volmacht. Niemand mag meer dan één volmacht hebben. De Algemene Vergadering wordt bijgewoond door de goepsleider en/of groepsleidster van CJW van het lopend werkjaar.

Art. 12. De besluiten worden genomen door een meerderheid van de helft plus één van de aanwezige stemmen, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet. Om geldig te besluiten, moet minstens de helft van de stemmen aanwezig zijn, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet. Als dit niet het geval is, kan een volgende Algemene Vergadering ten vroegste na 15 dagen, ongeacht het aantal aanwezige stemmen, uitspraak doen.

Als voor de wijzigingen van de statuten of vrijwillige ôntbinding van de vereniging op de Algemene Vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Die tweede vergadering kan dan geldige beslissingen nemen met een 2/3 meerderheid, ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden. Tussen de eerste en de tweede vergadering moeten er minstens 15 dagen verlopen zijn.

Voor het wijzigen van het doel onder art. 3. is een 4/5-meerderheid vereist van de aanwezige of vertegenwoordigde leden op een buitengewone Algemene Vergadering.

Art. 13. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij afwezigheid door de secretaris. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de processen-verbaal, getekend door de voorzitter en een bestuurder én door de leden die het vragen, en in een bijzonder register ingeschreven. De in rechte of elders voor te leggen uittreksels daarvan worden getekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders. Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of een afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen.

Alle leden kunnen op de maatschappelijke zetel de volgende stukken raadplegen :

-het ledenregister ;

-alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuurderfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden ;

-alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Art. 14. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

a)het controleren en nastreven van het doel onder art 3 ;

b)algemene coördinatie van bouw- en onderhoudswerken aan de gebouwen onder art 3 ;

c)het wijzigen van de statuten ;

d)het benoemen en afzetten van de bestuurders ;

e)het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen ;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

f)het vrijwillig ontbinden van de vereniging ;

g)het uitsluiten van een lid ;

h)alle gevallen waar deze statuten dat vereisen.

HOOFDSTUK IV  Raad van Bestuur

Art. 15. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, die door de Algemene Vergadering voor een termijn van vijf jaar verkozen worden. Uittredende leden zijn herkiesbaar. Bestuurders kunnen altijd ontslagen worden door de Algemene Vergadering. Iedere bestuurder kan zelf ontslag nemen per brief, gericht aan de voorzitter of secretaris van de Raad van Bestuur. Elke bestuurder die benoemd wordt in een tijdens het mandaat opengekomen plaats, is slechts benoemd voor de tijd dat dit mandaat nog duurt. De bestuurders worden niet bezoldigd ais bestuurder.

Art. 16. De Raad van Bestuur kiest voor volgende functies onder zijn leden een bestuurder aan :

-voorzitter : zit vergaderingen voor, alsook algemeen beleid ;

-secretaris en penningmeester : volledig administratief, financieel en boekhoudkundig verantwoordelijk ;

-vertegenwoordiger CJW: vertegenwoordigt Chiro Jomada Wijnendale en zorgt voor de communicatie tussen de vzw en Chiro Jomada Wijnendale. De vertegenwoordiger CJW moet lid zijn van Chiro Jomada Wijnendale. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de groepsleider en/of groepsleidster van CJW met een geldige volmacht van de vertegenwoordiger CJW.

Art. 17. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de secretaris. De Raad van Bestuur kan maar geldig beslissen als minstens twee derden (2/3) van de leden aanwezig is. De bestuurders handelen als een college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het punt verdaagd naar de volgende vergadering. Bij herhaalde staking van stemmen over dit agendapunt in deze vergadering is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend. Bij een hoogdringendheid kan de voorzitter en/of secretaris in overleg met de voorzitter beslissingen nemen met financiële gevolgen tot een bedrag van maximaal ¬ 500,00. De beslissingen worden opgenomen in processen-verbaal, ondertekend door de voorzitter van de vergadering en door minstens één bestuurder, en in een bijzonder register ingeschreven. De uittreksels die men ervan moet geven, hetzij in rechte, hetzij eiders, worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 18. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen die behoren tot het bestuur van de

vereniging.

Hij kan onbeperkt:

- alle betalingen doen en ontvangen, en daarvan kwijting eisen of geven;

- alle private en officiële subsidies, tegemoetkomingen, legaten en giften aanvaarden en ontvangen;

- alle subrogaties en borgstellingen aanvaarden;

- handlichting geven na betaling van beletselen;

- pleiten voor alle rechtbanken, als eiser of ais verweerder; en

- alle vonnissen uitvoeren of doen uitvoeren.

Art 19. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon die al dan niet lid is van de vereniging. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs moet leveren van een voorafgaand besluit onder hen.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, die desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

HOOFDSTUK V - Begrotingen en rekeningen

Art. 20. Elk jaar, op 31 december, worden de rekeningen van het verlopen jaar vastgesteld en wordt de begroting opgemaakt voor het volgend jaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK VI - Ontbinding

Art. 21. In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of rechterlijk, op welk ogenblik en door welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en de

"

MOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan het aanzuivering van de lasten, besteed aan een werk met een soortgelijk doel buiten schoolverband. De Ï~jgemena

Belgisch Vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt Staatsblad j ° overgedragen. Chiro Jomada Wijnendale wordt altijd als eerste vereniging aangeduid die het doel meest

1 benaderd.

Art. 22. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, worden toegepast:

- de Wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging;

- de algemene wettelijke bepalingen;

- het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.(Get.) (alle stichtende leden zoals in de aanhef

vermeld).

Benoeming van de Raad van Bestuur :

De leden van de vzw Chiro-Invest-Wijnendale samen in de Algemene Vergadering op 04 februari 2011 te Torhout hebben tot leden van de Raad van Bestuur benoemd :

Naam en voornaam geboorteplaats geboortedatum adres

Hendrik Bonny Torhout 30/04/1957 Wijnendalestraat 13, 8820 Torhout

Joke Denolf Brugge 17/03/1979 Wijnendale-stationsstraat 22, 8820 Torhout

Ruben Christiaen Torhout 14/01/1981 Putstraat 8, 8820 Torhout

Zij hebben aangesteld als :

Voorzitter: Hendrik Bonny

Secretaris en penningmeester: Joke Denolf

Vertegenwoordiger CJW: Ruben Christiaen

Leden van de vzw Chiro-Invest-Wijnendale :

Hendrik Bonny, Wijnendalestraat 13, 8820 Torhout

(rijksregistemummer: 570430-267.58)

Joke Denolf, Wijnendale-stationsstraat 22, 8820 Torhout

(rijksregistemummer: 790317-188.12)

Ruben Christiaen, Putstraat 8, 8820 Torhout

(rijksregistemummer: 810114-221.97)

Pieter Rondelez, Baarsstraat 15, 8820 Torhout

(rijksregistemummer: 870623-389.14)

Jan Bonny, Wijnendalestraat 13, 8820 Torhout

(rijksregistemummer: 830921-085.24)

Guy Vanhulle, A. Deleustraat 29, 8820 Torhout

(rijksregistemummer: 830830-135.85)

Thomas Declerck, Hoefijzerstraat 3, 8480 Ichtegem

(rijksregisternummer: 901109-171.71)

Fien Bonny, Wijnendalestraat 13, 8820 Torhout

(rijksregisternummer: 911115-388.83)

Lander Bonte, Wijnendalestraat 67b, 8820 Torhout

(rijksregistemummer: 890712-273.24)

Freddy Nauwynck, C. Meysmanstraat 8, 8820 Torhout

(rijksregisternummer : 49 10 29 259 67)

Rita Naert, Processieweg 19, 8820 Torhout

(rijksregistemummer.:-56.05.05 230 55)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CHIRO-INVEST-WIJNENDALE

Adresse
ESENWEG 17 8600 DIKSMUIDE

Code postal : 8600
Localité : Esen
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande