CHIRO WAWW

Association sans but lucratif


Dénomination : CHIRO WAWW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 411.523.290

Publication

24/05/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*iaovas~s

NEERGELEGD tor rir:ii-i~W dai

RECHTBANK VAN YOOPHANr)BL Tr.

BRUGGE (Aïdffiing BruNc.,

op: i 1 ME1-..201a

Cfa c,reer

Griffie

Ondernemingsnr : 411.523.290

Benaming

(voluit) : CHIRO WAWW

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Edgar Tinelstraat 3 , 8200 St Andries

Onderwerp akte : wijziging der statuten

Op voorstel van de Raad van Bestuur, genomen bij eenparig besluit op de vergadering van maandag 20 februari 2012, heeft de Algemene Vergadering op vrijdag 30 maart 2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, zoals bepaald bij art. 13 van de statuten van de verenging, besloten deze statuten te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst, opgenomen in deze gecoördineerde integrale versie van de statuten en geldig vanaf datum van goedkeuring.

TTITEL I: Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam: Chiro WAWW, vzw

Artikel 2:

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Sint-Adries, Brugge, Edgar Tinelstraat 3, 8200 Sint-Adries,

gerechterlijk arrondissement Brugge

Hij kan slechts worden overgebracht naar een andere plaats na beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel morele, logistieke en financiële steun te bieden aan de jeugdorganisatie Chiro WAWW, met uitsluiting van enig winstoogmerk. De vereniging heeft als bijkomend specifiek doel het bestuur van de lokalen die gebruikt worden door de jeugdorganisatie Chiro WAWW. De vereniging kan daartoe aile initiatieven nemen en daden stellen die de jeugdorganisatie ten goede komen. In die zin mag zij, op bijkomstige wijze, sommige economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. De vereniging mag tevens alle goederen, zowel roerende als onroerende, aankopen, bezitten, verkopen en contracten afsluiten.

Artikel 4:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il Lidmaatschap  toetreding  bijdrage - uittreding of ontslag

Artikel 5:

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt maar het minimum aantal leden is vastgesteld op drie.

Kunnen lid worden van de vereniging:

a) De personen die voorkomen op de ledenlijst van de jeugdorganisatie Chiro WAWW als leidster of leider bij aanvang van elk werkjaar(september augustus),dit vanaf het ogenblik dat deze de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto - Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso . Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

b) De personen die sympathiseren met Chiro WAWW en die door de Raad van Bestuur worden voorgedragen en door de Algemene Vergadering als [id worden aanvaard .

Artikel 6 :

Het lidmaatschap van de vereniging is kosteloos.

Artikel 7 :

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter

kennis worden gebracht.

Voldoet een lid, niet langer aan de voorwaarden van art 5 a, dan eindigt dit lidmaatschap van rechtswege bij het einde van het lopend werkjaar. In voorkomend geval kan betrokken lid altijd en onbeperkt in de tijd worden aanvaard als lid onder de voorwaarden van art. 5 b.

De Raad van Bestuur kan als ontslagnemend beschouwen het lid dat, zonder gegronde motieven, stelselmatig nagelaten heeft deel te nemen aan de werkzaamheden van de vereniging. Dit ontslag dient te worden bevestigd door de Algemene Vergadering.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.

TITEL Ill: De Algemene Vergadering

Artikel 8 :

De Algemene Vergadering is samengesteld uit

a)alle leden bedoeld in art 5 a, dit van rechtswege tot aanvang van het werkjaar waarbij ze niet meer voldoen aan de voorwaarden van art. 5 a

b)alle leden bedoeld in art 5 b, behoudens deze die zich geen kandidaat wensen te stellen als lid van de Algemene Vergadering en dit kenbaar maken aan de voorzitter van de Raad van Bestuur voor aanvang van het nieuwe werkjaar.

Het mandaat als stemgerechtigd lid geldt steeds tot aanvang van het volgend werkjaar van Chiro WAWW en wordt jaarlijks automatisch verlengd voor de leden van cat 5 a, wanneer deze verder voldoen aan de gestelde voorwaarden.

Het mandaat als stemgerechtigd lid voor de leden van cat 5 b wordt automatisch jaarlijks bij aanvang van het werkjaar verlengd, behoudens wanneer 2/3 van de leden van cat 5a zich daartegen zouden verzetten, ten laatste 1 maand na aanvang van hei nieuwe werkjaar en daartoe een bijzondere Algemene Vergadering bijeenroepen, conform de bepalingen van art. 10-2 .

Het aantal stemgerechtigde leden van cat b mag nooit het aantal van cat a evenaren. In voorkomend geval zullen de [eden van cal a bij gewone meerderheid van stemmen binnen de maand na aanvang van het werkjaar de leden van cat b verkiezen voor de duur het volgend werkjaar, dit conform de bepalingen van art 10-2.

Artikel 9 :

De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

1, de wijziging van de statuten

2, de benoeming of afzetting van de bestuurders

3, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval

een bezoldiging wordt toegekend

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5.de goedkeuring van het bedrag van het jaarlijks lidgeld, de begroting en rekeningen

6, de ontbinding van de vereniging

7, de aanvaarding van nieuwe leden cfr art 5b

8. de uitsluiting of vrijwillig ontslag van een lid, cfr art 7

9. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

10, alle andere bevoegdheden die door de Wet van 27 juni 1921 en 2 mei 2002 werden toegewezen aan

de Algemene Vergadering

Alles wat in de Wet of in de statuten niet is toegekend aan de Algemene Vergadering ressorteert onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2,2

Art 10 :

Bijeenroeping van de Algemene Vergadering:

1 .De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar. Deze vergadering heeft in principe plaats in de loop van de eerste helft van het jaar dat volgt op het einde van het boekjaar, zoals bepaald in art.17-7.

2.De Raad Van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer een vijfde van de stemgerechtigde leden daarom verzoekt, een bijzondere Algemene Vergadering bijeen te roepen.

3. De oproeping tot de Algemene Vergadering moet minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de vergadering worden bezorgd aan alle effectieve en in de loop van het werkjaar toegetreden leden , per e-mail of per gewone brief en dient te worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders. Per gezin dient maar één uitnodiging te worden verstuurd.

4. De oproeping, die dag, plaats en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur, Elk onderwerp dat schriftelijk ten laatste twee dagen voor de Algemene Vergadering wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van de stemgerechtigde leden moet eveneens op de agenda van de vergadering worden gezet . Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen worden behandeld wanneer hierom wordt verzocht door één van de leden, doch enkel als variapunt na afhandeling van alle onderwerpen die op de agenda stonden.

5. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

Art 11 : Stemrecht  Aanwezigheid  Volmacht - Meerderheid

1. De besluiten op de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in die gevallen waarin de Wet of de statuten anders bepalen_

Elk stemgerechtigd lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering en kan zich door een ander stemgerechtigd lid,laten vertegenwoordigen.

Elk aanwezig stemgerechtigd lid kan meerdere stemgerechtigde leden vertegenwoordigen na het voorleggen van een schriftelijke volmacht, welke ten laatste tegen het begin van de vergadering aan de voorzitter muet worden overhandigd.

2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit quorum niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

3. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van tweederden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook indien een tweede vergadering noodzakelijk is.

4. Tot wijziging van het doel van de vereniging is een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden vereist. Hetzelfde aantal is vereist in geval van ontbinding van de vereniging.

5. Een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is vereist voor het uitsluiten van een lid, ongeacht het aantal aanwezigen.

6. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of door geheime stemming, verplicht indien dit wordt gevraagd door minstens % van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

7. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend.

Art 12 : Bekendmaking van de besluiten van de Algemene Vergadering

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en op de volgende Algemene Vergadering ter goedkeuring aan de leden warden voorgelegd. Een kopie van deze notulen wordt bewaard op de zetel van de vereniging waar ze kunnen worden geraadpleegd door de leden en belanghebbende derden, dit door middel van een schriftelijk verzoek aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

TITEL. IV : Raad van Bestuur

Art 13 : Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van 6 leden, respectievelijk 3 behorend tot de stemgerechtigde leden van cat 8 a en 3 leden behorend tot cat 8 b.

Art 14 : Benoeming bij de Raad van Bestuur.

1. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid

ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, De duur van het mandaat bedraagt

drie jaar en elke bestuurder is onbeperkt herverkiesbaar, dit binnen de voorwaarden van art. 13.

Het mandaat kan eindigen door vrijwillig ontslag bij gewone brief aan de voorzitter van de Raad van

Bestuur, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden, afzetting of wettelijke onbekwaamheid.

2. De Algemene Vergadering kan te allen tijde een einde stelten aan hun mandaat doch enkel bij tweederde meerderheid der stemmen .

3. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Benoeming, herverkiezing, ontslag en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij de griffie van de rechtbank van koophandel.

Art 15 : Vervanging van een bestuurder.

In geval van een vacature van bestuurder tijdens een mandaat, wordt diens functie tijdelijk overgenomen door de andere bestuurders tot de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Zo door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan wordt er door de Algemene Vergadering, bijeengeroepen binnen een termijn van twee maand(cfr art 10-2), in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in deze vervanging niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

Art 16 : Werking van de Raad van Bestuur

1. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris

De voorzitter, de secretaris of twee bestuurders roepen de Raad bijeen die wordt voorgezeten door de voorzitter. Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste aanwezige bestuurder.

2. De Raad vergadert pas geldig indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is en elke categorie der bestuurders (cfr art 13) vertegenwoordigd is.

Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad met dezelfde agenda worden bijeengeroepen die geldig zat beraadslagen en beslissen indien ten minste 2 bestuurders (één van elke categorie) aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

3. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen

Iedere bestuurder beschikt over één stem. Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter, of

degene die hem vervangt, de doorslag.

4. Iedere bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen na het voorleggen van een schriftelijke volmacht, die in het begin van de vergadering aan de voorzitter moet worden overhandigd. Niemand mag meer dan één volmacht dragen en enkel voor de categorie van bestuurder waartoe hij behoort..

5. Wanneer ten aanzien van één van de leden van de Raad van Bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering die een ander persoon dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

6. Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris(of twee bestuurders) en aan de bestuurders wordt overgemaakt uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering, waar het ter goedkeuring moet worden voorgelegd.

Art 17 : Bevoegdheden in de Raad van Bestuur.

1. De Raad van Bestuur bestuurt ,vertegenwoordigt en verbindt de vereniging zonder bijkomende

machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buiten gerechtelijke handelingen.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die hetzij door de Wet, hetzij

door de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad kan ook personen

voordragen als lid, dit in uitvoering van art. 5-b.

2, De Raad van Bestuur kan uit zijn leden één afgevaardigde bestuurder benoemen die met

de dagdagelijkse leiding wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

tekent geldig namens de vereniging tegenover( Bank van de) Post, banken , spaarkassen en andere financiële instellingen. Deze delegatie is op elk moment herroepbaar bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

3. Om de vereniging tegenover derden te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de handtekening van twee bestuurders, één van elke categorie. De Raad van Bestuur kan bepaalde materies aanwijzen waarvoor de handtekening van meer bestuursleden is vereist

4. De Raad van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit indien dit nodig wordt geacht.

5. De Raad van Bestuur vergadert minstens 1 keer per jaar en wordt bijeengeroepen door de voorzitter, secretaris of door minstens twee andere bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk per gewone brief of per e-mail, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda van de vergadering.

6. De Raad van Bestuur kan andere leden van de vereniging toelaten de vergaderingen bij te wonen, behoudens verzet van 2 vertegenwoordigers van één van de categorieën

7. De Raad van Bestuur houdt de rekeningen bij, bereidt de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. in die begroting wordt altijd een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid ten gunste van de leden van de Raad van Bestuur opgenomen, tenzij hun activiteit wordt verzekerd door de algemene leden verzekering van Chiro WAWW..

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Art. 18 : Aansprakelijkheid van de Bestuurders

Door de bestuurders worden er geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging, noch kunnen ze er persoonlijk aansprakelijk voor worden gesteld.

TITEL 5 : Ontbinding en Vereffening

Art 19 : Ontbinding van de VZW

1. De Algemene Vergadering kan de vereniging slechts ontbinden wanneer tweederde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dit niet het geval is, kan een nieuwe Algemene Vergadering worden bijeengeroepen, die niet binnen een termijn van vijftien dagen mag worden gehouden. Deze tweede vergadering kan een beslissing nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

2 .De beslissing van de Algemene Vergadering moet worden genomen met vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

3. In geval van vrijwillige ontbinding worden door de Algemene Vergadering of bij gebrek daarvan door de rechtbank, één of meerdere vereffenaar(s) benoemd. Deze hebben tot taak het passief van de VZW aan te zuiveren en het actief ervan te gelde te maken.

Art. 20 : Bestemming van het vermogen in geval van vereffening

Ingeval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan Chiro WAWW of in voorkomend geval, mocht er geen Chiro activiteit meer zijn op de parochie St. Baafs-Brugge aan Chiro Nationaal om te worden voorbehouden als reserve voor de opstart van een nieuwe Chiro activiteit in Sint Andries, Brugge.

Aldus aangenomen met éénparigheid van stemmen bij beslissing van de Algemene Vergadering op vrijdag 30 maart 2012

en in drie oorspronkelijke exemplaren ondertekend door

Deblaere Jacques Eggermont Geert

Voorzitter Secretaris

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

In de Algemene Vergadering van 30 maart 2012 worden in uitvoering van art, 14 van deze statuten de de volgende leden verkozen als bestuurder :

-Deblaere Jacques,Edgard Tinelstraat 3, 8200 Sint Andries, geboren 14/07/1947 te Brugge -Le Comte Kurt, Zandstraat 164, 8200 Sint Andries, geboren 7/11/1971 te Brugge

-Eggermont Geert, Diksmuidse Heerweg 94 8200 Brugge, geboren 04.02.56 te Kortrijk,

-Leluyse Pauline, Manitobalaan 33, 8200 Sint Andries , geboren 6/04/1992 te Brugge

-Lemahieu Rupert, Diksmuidse Heerweg 164, 8200 Sint Andries, geboren 30/06/1993 te Brugge

-UytterhoevenSam, Legeweg 116, 8200 Sint Andries, geboren 11/12/1992 te Brugge

Volgende bestuuders nemen ontslag als bestuurder

-Vanhollemeersch Klaas, n- n° 851224-137-42

-Bonduel Kristiaan, rr n° 580520-447-12

-Beheydt Saaitje, rr n° 870723-298-15

-Vanroose Jana, rr n° 850528-114-14

-Verschoren Chris, rr n° 640315-037-05

-Pauwels Wouter, rr n° 760210-041-08

-Le Comte Marcel, rr n° 440518-153-72

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden de volgende functies verdeeld en in die functies benoemd met onmiddellijke ingang :

-voorzitter :

-Deblaere Jacques,Edgard Tinelstraat 3, 8200 Sint Andries, geboren 14/07/1947 te Brugge. -penningmeester

 Le Comte Kurt, Zandstraat 164, 8200 Sint Andries, geboren 7/11/1971 te Brugge

-secretaris

-Eggermont Geert, Diksmuidse Heerweg 94 8200 Brugge, geboren 04.02.56 te Kortrijk,

De Raad van Bestuur heeft eveneens besloten dat ingeval de voorzitter verhinderd is, alle taken die statutair aan de voorzitter zijn toegewezen aan de secretaris worden overgedragen.

De Raad van Bestuur heeft eveneens besloten dat alle geldafnemingen en bankverrichtingen nodig voor de dagdagelijkse werking of organisatie van activiteiten door de penningmeester of secretaris kunnen worden uitgevoerd.

Gedaan te Brugge op 30 maart 2012

en in drie oorspronkelijke exemplaren ondertekend door

Deblaere Jacques Eggermont Geert

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij iët Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

12/05/2015
ÿþMI 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter _griffie

NEEfIGELEGD

lit1,11111quli

MONITEUR E

0 5 -05- 2015 BELGISCH STAATSBLAC

Griffie Rechtbank Koophandel

2 4 APR 2015

Gent etlklg Brugge

De iriffior

ELLE

Ondernemingsnr : 411.523.290

Benaming

(voluit) : CH1R0 WAWW

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Edgar Tinelstraat 3 , 8200 St Andries

Onderwerp akte : wijziging der statuten

Op voorstel van de Raad van Bestuur, genomen bij eenparig besluit op de vergadering van maandag 26 januari 2015, heeft de Algemene Vergadering op vrijdag 3 april 2015, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, zoals bepaald bij art, 13 van de statuten van de verenging, besloten deze statuten te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst,

opgenomen in deze gecoordineerde integrale versie van de statuten en geldig vanaf datum van

goedkeuring,

T1TEL 1: Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam: Chiro WAWW, vzw

Artikel 2:

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Sint-Adries, Brugge, Edgar Tinelstraat 3, 8200 Sint-Adries,

gerechterlijk arrondissement Brugge

Hij kan slechts worden overgebracht naar een andere plaats na beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel morele, logistieke en financiële steun te bieden aan de jeugdorganisatie Chiro WAWW, met uitsluiting van enig winstoogmerk. De vereniging heeft als bijkomend specifiek doel het bestuur van de lokalen die gebruikt worden door de jeugdorganisatie Chiro WAWW. De vereniging kan daartoe alle initiatieven nemen en daden stellen die de jeugdorganisatie ten goede komen, ln die zin mag zij, op bijkomstige wijze, sommige economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. De vereniging mag tevens alle goederen, zowel roerende als onroerende, aankopen, bezitten, verkopen en contracten afsluiten.

Artikel 4:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il Lidmaatschap -- toetreding  bijdrage - uittreding of ontslag

Artikel 5~

Met aantal leden van de vereniging is onbeperkt maar het minimum aantal leden is vastgesteld op drie.

Kunnen lid worden van de vereniging:

a) De personen die voorkomen op de ledenlijst van de jeugdorganisatie Chiro WAWW als leidster of !eider bij aanvang van elk werkjaar(september  augustus),dit vanaf het ogenblik dat deze de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

b) De pers4znen die sympathiseren met Chiro WAWW en die door de Raad van Bestuur worden voorgedragen.en.door da Algemene-Vergadering_als.lidwordenaanvnard_,

Artikel 6 :

Het lidmaatschap van de vereniging is kosteloos.

Artikel 7 :

Elk lid kan te allen tijde-uit-de vereniging treden Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter

kennis worden gebracht.

Voldoet een lid, niet langer aan de voorwaarden van art 5 a, dan eindigt dit lidmaatschap van rechtswege bij het einde van het lopend werkjaar. In voorkomend geval kan betrokken lid altijd en onbeperkt in de tijd worden aanvaard als lid onder de voorwaarden van art. 5 b.

De Raad varrBestuurkan als ontslagnemend beschouwen het lid dat, zonder gegronde motieven, stelselmatig nagelaten heeft deel te nemen aan de werkzaamheden van de vereniging. Dit ontslag dient te worden bevestigd door de Algemene Vergadering.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.

TITEL III: De Algemene Vergadering

Artikel 8 :

De Algemene-Vergadering- is-samengesteld uit

a)alle leden bedoeld in art 5 a, dit van rechtswege tot aanvang van het werkjaar waarbij ze niet mee voldoen aan de voorwaarden van art, 5 a

b)alle leden bedoeld-irt_artS br hehaudens.dP7e die zich geer.kandidn"t wensen_te stallen. als.lid_van de Algemene Vergadering en dit kenbaar maken aan de voorzitter van de Raad van Bestuur voor aanvang van het nieuwe werkjaar.

Het mandaat ais stemgerechtigd lid geldt steeds tot aanvang van het volgend werkjaar van Chiro WAWW

en wordt jaaflijks_automatisnh verlengrt voor de_leden- at.5.arwauneer rie'e verder_vnleloen aan.de_ gestelde voorwaarden.

Het mandaat als stemgerechtigd lid voor de leden van cat 5 b wordt automatisch jaarlijks bij aanvang van het werkjaar verlengd, behoudens wanneer 2/3 van de leden van cat 5a zich daartegen zouden verzetten, ten laatste 1 maand na aanvang van het nieuwe werkjaar en daartoe een bijzondere Algemene Vergadering bijeenroepen ronform ri he,aringPn van ne in-2

Het aantal stemgerechtigde leden van .cat b mag nooithet.aantal van cat-a-evenaren. tn voorkomend-geval zullen de leden van cat a bij gewone meerderheid van stemmen binnen de maand na aanvang van het werkjaar de leden van cat b verkiezen voor de duur het volgend werkjaar, dit conform de bepalingen van art 10-2.

Artikel 9 :

De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

1. de wijziging van de statuten

2. de benoeming of afzetting van de bestuurders

3, de benoeming en de afzettingvan de commissarissen-en-de-bepaling van-hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

4, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5.de goedkeuring van het bedrag van het jaarlijks lidgeld, de begroting en rekeningen

6. de ontbinding van de vereniging

7. de aanvaarding van nieuwe leden cfr art 5b

8, de uitsluiting of vrijwillig ontslag van een lid, cfr art 7

9. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

10, alle andere bevoegdheden die door de Wet van 27 juni 1921 en 2 mei 2002 werden toegewezen aan

de Algemene Vergadering

Alles,wat In de Wet of in de statuten niet is toegekend aan de Algemene Vergadering ressorteert onder de -bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 10 :

Bijeenroeping van de Algemene Vergadering:

1 .De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van.het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar. Deze vergadering heeft in principe plaats in de loop van de eerste helft van het jaar dat volgt op het einde van het boekjaar, zoals bepaald in art.17-7.

2.De Raad Van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer een vijfde van destemgerechtigde leden daarom verzoekt, eert bijzondere Algemene Vergadering bijeen te roepen.

3. De oproeping tot de Algemene Vergadering moet minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de vergadering worden bezorgd aan alle effectieve en in de loop van het werkjaar toegetreden leden , per e-mail of per gewone brief en dient te worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders, -Per gezin dient maar één uitnodiging te worden verstuurd.

4. De oproeping, die dag, plaats en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk ten laatste twee dagen voor de Algemene Vergadering wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van de stemgerechtigde leden moet eveneens-op de-agenda van de vergadering worden gezet. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen worden behandeld wanneer hierom wordt verzocht door één van de leden, doch enkel als variapunt na afhandeling van alle onderwerpen die op de agenda stonden.

5. De Algemene Vergadering.wordt voorgezeten door devnorzitfer van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

Art 11 : Stemrecht  Aanwezigheid  Volmacht - Meerderheid

1. De besluitenap de Algemene Vergadering worden genomen bij_ gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in die gevallen waarin de Wet of de statuten anders bepalen,

Elk stemgerechtigd lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering en kan zich door een ander stemgerechtigdlid,laten vertegenwoordigen.

Elk aanwezig stemgerechtigd lid kan meerdere stemgerechtigde leden vertegenwoordigen na het voorleggen van een schriftelijke volmacht, welke ten laatste tegen het begin van de vergadering aan de voorzitter moet worden overhandigd.

2. Tot wijziging van da statuten kan slechts.worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of- vertegenwoordigd zijn. Wordt dit quorum niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15_ dagen volgend op de.eerstavergadering worden gehouden.

3. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van tweederden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook indien een tweede vergadering noodzakelijk is.

4. Tot wijziging van het doel van de vereniging is een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige-en.vertegenwoordigde leden vereist Hetzelfde aantal is vereist in geval van ontbinding van de vereniging.

5. Een meerderheid vaniveederde.van cdestemmen ven_deaanwezige of vertegenwoordigde leden is vereist voor het uitsluiten van een lid, ongeacht het aantal aanwezigen.

6. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of door geheime stemming, verplicht indien dit wordt gevraagd door minstens'/ van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

7. Bij staking van stemmen is de stem vande voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend.

Art 12 Bekendmakingvan de_besluitenvan de Algemene Vergadering

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en op_davalgende Algemeae_Vergadering ter goedkeuring aan de leden worden voorgelegd. Een kopie van deze notulen wordt bewaard op de zetel van de verapiging waar ze kunnen worden geraadpleegd door de leden en belanghebbende derden, dit door middel van een schriftelijk verzoek aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

TITEL IV : Raad van Bestuur

Art 13 : Raad van Bestuur,

J

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 3 leden.

Art 14 : Benoeming bij de Raad van Bestuur,

1. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De duur van het mandaat bedraagt drie jaar en elke bestuurder is onbeperkt herverkiesbaar,

Het mandaat kan eindigen door vrijwillig ontslag bij gewone brief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden, afzetting of wettelijke onbekwaamheid.

2. De Algemene-Vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat doch enkel bij tweederde meerderheid der stemmen

3. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Benoeming, herverkiezing, ontslag en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur worden binnen de maand nedat hiertoe is besloten, ingediend bij de griffie van de rechtbank van koophandel.

Art 15 : Vervanging van een bestuurder.

In geval van een vacature van bestuurder tijdens een mandaat, wordt diens functie tijdelijk overgenomen door de andere bestuurders tot de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Zo door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan wordt er door de Algemene Vergadering, bijeengeroepen binnen een termijn van twee maand(cfr art 10-2), in -de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in deze vervanging niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

Art 16 : werking van de Raad van Bestuur

1. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris

De voorzitter, de secretaris of twee bestuurders roepen de Raad bijeen die wordt voorgezeten door de voorzitter. Ingevalde voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste aanwezige bestuurder.

2. De Raad vergadert pas geldig indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is

Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad met dezelfde agenda worden bijeengeroepen die

geldig zal beraadslagen en beslissers indien ten minste 2bestuurders aanwezig of

vertegenwoordigd zijn.

3, De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen

ledere bestuurder beschikt over één stem, Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter, of

degene die hem-vervangt, de doorslag.

4. Iedere bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen na het voorleggen van een schriftelijke volmacht, die in het begin van de vergadering aan de voorzitter moet worden overhandigd. Niemand mag meer dan één volmacht dragen

5. Wanneer-ten aanzien van één van de leden van de Raad van Bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal dege zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering die een ander persoon dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

6. Van elke.vergadering wordt een verslag gemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris(of twee bestuurders) en aan de bestuurders wordt overgemaakt uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering, waar het ter goedkeuring moet worden voorgelegd.

Art 17 : Elevoegdheden in de Raad van Bestuur.

1. De Raad van Bestuur bestuurt ,vertegenwoordigt en verbindt de vereniging zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buiten gerechtelijke handelingen. Hij is bevoegd-voor elleaangelegenheden, met uitzondering van degene die hetzij door de Wet, hetzij door dp statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, De Raad kan ook personen voordragen als lid

2, De Raad van Bestuur kan uit zijn leden één afgevaardigde bestuurder benoemen die met

de dagdagelijkse leiding wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover( Bank van de) Post, banken , spaarkassen en andere financiële instellingen. Deze delegatie is op elk moment herroepbaar bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

3. Om de vereniging tegenover derden te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de

à

MOn 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

handtekening van twee bestuurders. De Raad van Bestuur kan bepaalde materies aanwijzen waarvoor de handtekening van meer bestuursleden is vereist

4. De Raad van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit indien dit nodig wordt geacht.

5. De Raad van Bestuur vergadert minstens 1 keer per jaar en wordt bijeengeroepen door de voorzitter, secretaris of door minstens twee andere bestuurders, De oproeping gebeurt schriftelijk per gewone brief of per e-mail, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda van de vergadering.

6. De Raad van Bestuur kan andere leden van de vereniging toelaten de vergaderingen bij te wonen, behoudens verzet van de helft van de bestuurders

7. De Raad van Bestuur houdt de rekeningen bij, bereidt de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. In die begroting wordt altijd een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid ten gunste van de leden van de Raad van Bestuur opgenomen, tenzij hun activiteit wordt verzekerd door de algemene leden verzekering van Chiro WAWW.,

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Art. 18 : Aansprakelijkheid van de Bestuurders

Door de bestuurders worden er geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging, noch kunnen ze er persoonlijk aansprakelijk voor worden gesteld.

TITEL 5 : Ontbinding en Vereffening

Art 19 : Ontbinding van de VZW

1, De Algemene Vergadering kan de vereniging slechts ontbinden wanneer tweederde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dit niet het geval is, kan een nieuwe Algemene Vergadering worden bijeengeroepen, die niet binnen een termijn van vijftien dagen mag worden gehouden. Deze tweede vergadering kan een beslissing nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

2 .De beslissing van de Algemene Vergadering moet worden genomen met vier vijfde van de stemmen van

de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

3. In geval van vrijwillige ontbinding worden door de Algemene Vergadering of bij gebrek daarvan door de

rechtbank, één of meerdere vereffenaar(s) benoemd. Deze hebben tot taak het passief van de

VZW aan te zuiveren en het actief ervan te gelde te maken,

Art. 20 : Bestemming van het vermogen in geval van vereffening

Ingeval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan Chiro WAWW of in voorkomend geval, mocht er geen Chiro activiteit meerzijn op de parochie St. Baafs-Brugge aan Chiro Nationaal om te worden voorbehouden als reserve voor de opstart van een nieuwe Chiro activiteit in Sint Andries, Brugge.

Aldus aangenomen met twee derden van de stemmen bij beslissing van de Algemene Vergadering op

3 april 2015 en in drie oorspronkelijke exemplaren ondertekend door

Deblaere Jacques Eggermont Geert

Voorzitter Secretaris

" " l MOD 2.2



Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

In de Algemene Vergadering van 3 april 2015 worden in uitvoering van art. 14 van deze statuten de de volgende leden verkozen als bestuurder :

-Debfaere Jacques,Edgard Tinelstraat 3, 8200 Sint Andries, geboren 14107/1947 te Brugge

-Le Comte Kurt, Zandstraat 164, 8200 Sint Andries, geboren 7/11/1971 te Brugge

-Eggermont Geert, Diksmuidse Heerweg 94 8200 Brugge, geboren 04.02.56 te Kortrijk,

-Bonduel Kristiaan, Gistelse Steenweg 175, 8200 Sint Andries, geboren 20/05/1958 te Varsenare

-Le Comte Marcel, Steentje 25, 8200 Sint Andries,geboren 18/05/1944 te Brugge

Volgende bestuuders nemen ontslag als bestuurder

-Leluyse Pauline, Manitobalaan 33, 8200 Sint Andries , geboren 6/04/1992 te Brugge -Lemahieu Rupert, Diksmuidse Heerweg 164, 8200 Sint Andries, geboren 30/06/1993 te Brugge

-UytterhoevenSam, Legeweg 116, 8200 Sint Andries, geboren 11/12/1992 te Brugge

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden de volgende functies verdeeld en in die functies benoemd met onmiddellijke ingang

-voorzitter

-Deblaere Jacques,Edgard Tinelstraat 3, 8200 Sint Andries, geboren 14/07/1947 te Brugge.

-penningmeester

-Le Comte Kurt, Zandstraat 164, 8200 Sint Andries, geboren 7/11/1971 te Brugge

-secretaris

-Eggermont Geert, Diksmuidse Heerweg 94 8200 Brugge, geboren 04.02.56 te Kortrijk,

De Raad van Bestuur heeft eveneens besloten dat ingeval de voorzitter verhinderd is, aile taken die statutair aan de voorzitter zijn toegewezen aan de secretaris worden overgedragen.

De Raad van Bestuur heeft eveneens besloten dat aile geldafnemingen en bankverrichtingen nodig voor de dagdagelijkse werking of organisatie van activiteiten door de penningmeester of secretaris kunnen worden uitgevoerd.

Gedaan te Brugge op 3 april 2015

en in drie oorspronkelijke exemplaren ondertekend door

Deblaere Jacques Eggermont Geert

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
CHIRO WAWW

Adresse
EDGAR TINELSTRAAT 3 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande