CIRCUSCLUB KORTRIJK

Association sans but lucratif


Dénomination : CIRCUSCLUB KORTRIJK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.581.025

Publication

06/10/2011
ÿþ" MOD 2.2

" ___-~S._~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondememingsnr : SV. oJS

Benaming

(voluit) : Circusclub Kortrijk vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vereninging zonder winstoogmerk

Zetel : Plataanstraat 16 8560 Wevelgem België

Onderwerp akte : Statuten Kuurnsestraat 109 8531 Bavikhove

De ondergetekenden Tuighuisstraat 4 8500 Kortrijk

Piet George Verfaillie Doorniksesteenweg 44 8500 Kortrijk

Kris Maurits Vandamme Plataanstraat 16 8560 Wevelgem

Kasper Devroe

Dimitri Francine Dekyvere

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel :

Art. 1 De vereniging draagt de naam 'circusclub Kortrijk' vereniging zonder winstoogmerk. In alle stukken, briefwisseling en andere mededelingen moet de naam voorafgegaan of gevolgd worden door de uitdrukking 'vereniging zonder winstoogmerk of door de kernletters 'VZW. Als artistieke benaming gebruikt de vereniging °De Skjève Smeete". De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden word en.

Art. 2 De maatschappelijke zetel hiervan is gevestigd te Plataanstraat 16 8560 Wevelgem en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk Zij kan bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur naar een andere plaats in België worden overgebracht. Iedere verandering wordt door toedoen van de algemene vergadering, in de bijlage tot het Belgisch staatsblad bekend gemaakt.

Art. 3 De vereniging heeft als doel mensen in staat te stellen hun creatieve, artistieke, motorische, sociale, cognitieve, affectieve en emotionele vaardigheden verder te ontwikkelen door circuskunsten in de brede zin van het woord. Dit zowel op een actieve als een passieve manier.

Op bijkomstige wijze kan de VZW alle activiteiten ontplooien en handelsdaden stellen die bijdragen tot de verwezenlijking van de doelen van de vereniging met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging .

Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van de doelstelling nodig heeft verwerven of bezitten én er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij Kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten tekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kart. subsidies verwerven, zowel van overheden als van private personen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Hoofdstuk ll. De leden

Art. 4 Het aantal leden is onbeperkt maar minimum drie. De vereniging bestaat uit effectieve leden en

toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

E NEERGELEGD

2 l -09- 2011 j 4. 09, 2011

BELGISCH S AATSBL glei-rigAtiStqOUIPleiaNIDÏL BESTUURol~Tl~l~~

~_-~- - -

MONITEUR BELG. DIRECTION

111* 11 11151105 IW ~I I IAlllll " iM

bat ai Be Sta.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art. 5 Beslissingen over de toetreding van effectieve leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Een effectief lid is wie zich door engagement in de vereniging inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het huishoudelijk reglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement.

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. De leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Wie lid wil worden stelt zich mondeling of schriftelijk kandidaat bij een bestuurslid van de vereniging. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.'

De stichters van de vereniging zijn de eerste effectieve bestuurders en nemen binnen de VZW de functie op

van :

Voorzitter : Kasper Devroe, Doorniksesteenweg 44, 8500 Kortrijk,

Ondervoorzitter : Dimitri Francine Dekyvere, Plataanstraat 16, 8560 Wevelgem,

Secretaris : Piet George Verfaillie, Kuumsestraat 109, 8531 Bavikhove,

Penningmeester : Kris Maurits Vandamme, Tuighuisstraat 4, 8500 Kortrijk,

Art. 6 De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen :

-De minimumleeftijd van 10 jaar bereikt hebben

-Een jaarlijks lidgeld van 1 euro betalen. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden, worden ze als van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuis reglement.

Art. 7 De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art. 8 Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Het maximale van deze bijdrage is vastgesteld op 50 euro.

Hoofdstuk III Algemene vergadering

Art. 9 De algemene vergadering bestaat uit effectieve leden en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel

4 van de wet van 27 juni 1921

" De wijziging van de statuten

" De benoeming en de afzetting van de bestuurders

" De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

" De benoeming en de uitsluiting van een effectief lid.

" De kwijting aan de bestuurders (en de commissarissen)

" De goedkeuring van de begroting en van de rekening

" De ontbinding van de vereniging

" De uitstuiting van een effectief lid

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

" Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10 De algemene vergadering komt minstens 1x per jaar samen op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Deze algemene vergadering komt samen in het eerste semester.

Art. 11 De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden en derden bekendgemaakt. Het verslag is ter inzage op de maatschappelijke zetel. De voorzitter ondertekent het verslag.

Art 12 Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden. De uitnodiging bevat de te behandelen agendapunten en wordt minimaal 8 kalenderdagen voor de vergadering verstuurd.

Art. 13 De uitnodiging voor de algemene vergadering vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. Bijkomend Kan de uitnodiging in de open-oefenruimte worden opgehangen. De uitnodigingen worden minimaal 8 kalenderdagen voor de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

,11_ " >

* ~ ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

eaoo 2.2

Art. 14 De vergadering is geldig samengesteld indien minstens de helft van de leden aanwezig of

vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een effectief lid en de ontbinding van de VZW geldt de wet op de VZW's.

Art. 15 Elk lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk 1V. De raad van bestuur

Art 16 De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste vier leden en max. 10. De raad van bestuur moet minstens 1 lid minder tellen dan het aantal effectieve leden van de vereniging. De leden worden voor een periode van 4 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij een eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat dient 4jaarlijks door de A.V. herbevestigd te worden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger (binnen een termijn van twee maanden) aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en / of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Art. 17 De raad ven bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter een

penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art 18. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad is onder meer bevoegd voor het oprichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van effectieve

leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van

rechtsvorderingen.

Art. 19 De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één of meerdere leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 20 Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de

gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 21 De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van 4 maal per jaar. De uitnodiging komt per mail. Deze vermeldt de datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodiging wordt minstens 8 kalenderdagen voor de raad van bestuur verstuurd.

Art. 22 De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bijgelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bij beslissingen i.v.m. het aanwerven/ontslaan van personeel is wel een 213e aanwezigheid vereist. Deze beslissingen warden genomen bij een 2/3e meerderheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Art. 23 De besluiten van de raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen die op het secretariaat te inzage liggen van de leden. De besluiten van de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en neergeschreven in een daartoe bestemd register.

T.a.v. derden liggen enkel de beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art. 24 De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 25 Elk jaar stelt de raad van bestuur de rekening en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend jaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die kwijting verleent aan de bestuurders.

Art. 26 Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

M00 2.2

Luik B - Vervolg

Art 27 Bij ontbinding vare de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging met belangeloze doelstellingen, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

u Voor-bëhduden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 28 Vooral wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Kortrijk Op 30 augustus 2011 in 2 originele exemplaren.

Ondertekend door alle stichtende leden als in de aanhef vermeld :

Piet Verfaillie Kris Vandamme Kasper Devroe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Dimitri Dekyvere

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CIRCUSCLUB KORTRIJK

Adresse
PLATAANSTRAAT 16 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande