CLABER

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CLABER
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 890.373.490

Publication

26/06/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 23.05.2013, NGL 19.06.2013 13200-0268-013
02/04/2012 : ME. - JAARREKENING 30.09.2011, GGK 15.03.2012, NGL 21.03.2012 12070-0345-012
23/05/2011 : ME. - JAARREKENING 30.09.2010, GGK 03.05.2011, NGL 13.05.2011 11113-0268-013
25/03/2015
ÿþ mod 11.1

~~~ë~ ~;. .~` ~

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





1509

NEERGELEGD

1 3 2015

Rechtbank van KOOPHANDEL

Gent, afd. KORTRIJK

rittie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr: 0890.373.490

Benaming (voluit) : DR. CLAES NELE

(verkort) :

Rechtsvorm : BV ovv BVBA

Zetel : Lekkensstraat 18

8800 Roeselare (Rumbeke)

Onderwerp akte : BVBA: naamswijziging -- doeluitbreiding - kapitaalverhoging  wijziging datum afsluiting boekjaar  wijziging datum jaarvergadering  herformulering statutaire bepalingen  aanneming nieuwe statuten 



Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door Meester Kathleen Van den Eynde, notaris te Roeselare; (standplaats Rumbeke), op 24 september 2014, houdend de buitengewone algemene vergadering van de: vennoten van de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte! aansprakelijkheid "DR. CLAES NELE, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is ïn het gerechtelijk; arrondissement West-Vlaanderen te 8800 Roeselare/Rumbeke, Lekkensstraat 18, dat volgende besluiten; genomen werden met algemeenheid van stemmen:

Eerste besluit

De vergadering besluit de naam van de vennootschap te wijzigen in "CLABER'

Aldus luidt artikel 1 der statuten voortaan ais volgt: "De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de; rechtsvorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. De; ,; vennootschap draagt de naam "CLABER"Y"

Tweede besluit

De vergadering neemt kennis van het vereiste verslag van het bestuursorgaan, inhoudend een omstandige! ~1 verantwoording van de geplande doeluitbreiding en van de staat van activa en passiva die niet meer dan driej ji maand voordien werd opgemaakt.

;l De vergadering aanvaardt het verslag van de zaakvoerder en sluit zich aan bij de hierin vervatte verantwoording.

De vergadering besluit dienvolgens het doel van de vennootschap te wijzigen, uit te breiden en te herformuleren door vervanging van de huidige tekst van artikel 2 der statuten door de in het tweede agendapunt vermelde, tekst.

Derde besluit

De vergadering beslist het maatschappelijk kapitaal te verhogen met een bedrag van honderd veertig duizend;

;l euro (¬ 140.000,00) om het te brengen van twintig duizend euro (¬ 20.000,00) op honderd zestig duizend euro:

;; (¬ 160.000,00). De vergadering beslist dat deze kapitaalverhoging zal verwezenlijkt worden door inbreng in geld en dat zij zal: gepaard gaan met de uitgifte van honderd veertig (140) nieuwe aandelen van dezelfde aard en die dezelfde; rechten en voordelen bieden als de bestaande aandelen, en die in de winsten zullen delen pro rata temporis; vanaf de inschrijving. Er zal onmiddellijk tegen pari in geld ingeschreven worden op de nieuwe aandelen tegen:

;; de globale prijs van honderd veertig duizend euro (¬ 140.000,00)  hetzij duizend euro (¬ 1.000,00) per aandeel;

I! - en elk aandeel zal onmiddellijk volledig volgestort worden.

Vierde besluit

?; Nadat de enige vennoot, met name voornoemde mevrouw CLAES Nele:

heeft vastgesteld dat het, zowel statutair als wettelijk voorziene voorkeurrecht in casu niet van toepassing; is;

 en verklaard heeft volledig op de hoogte te zijn van de statuten en de financiële toestand van onderhavige;

vennootschap,

beslist zij uitdrukkelijk om, samen met haar alhier persoonlijk tussenkomende echtgenoot, te weten: de heer BERTRAND Philippe Marie Madeleine Jean (nummer identiteitskaart: 591-7241937-19 - rijksregisternummer:l

52.10.26-353.29), arts-specialist, geboren te Kortrijk op 26 oktober 1952 en met haar wonende:

,;  deel te nemen aan deze kapitaalverhoging;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

ontslag & (her)benoeming zaakvoerders

mod 11.1

- en derhalve samen met haar voornoemde echtgenoot in te schrijven op alle honderd veertig (140) nieuwe' aandelen van onderhavige vennootschap tegen de globale prijs van honderd veertig duizend euro (¬ 140.000,00) en onder de hoger gestelde voorwaarden; al hetgeen alhier door voomoemde, persoonlijk tussenkomende heer BERTRAND Philippe uitdrukkelijk erkend en bevestigd wordt, nà zelf verklaard te hebben volledig op de hoogte te zijn van de statuten en de financiële toestand van onderhavige vennootschap.

De voorzitter verklaart en alle aanwezigen op de vergadering erkennen samen de tussenkomende partij dat elk aandeel waarop aldus werd ingeschreven, volledig volgestort is,

Voormelde inbreng in geld werd overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen gestort op een bijzondere rekening met nummer BE48 3631 3921 3127 op naam van de vennootschap bij de naamloze vennootschap "ING België", met zetel te Brussel, zoals blijkt uit een attest afgeleverd door deze financiële instelling op 24 september 2014, dat mij, ondergetekende notaris, door voornoemde comparant overhandigd is met het verzoek het te willen bewaren in haar dossier. Over die rekening kan alleen worden beschikt nadat de werkende notaris aan genoemde bankinstelling het verlijden van onderhavige akte heeft gemeld,

Toekenning lidmaatschapsrechten

Voornoemde echtgenoten Philippe BERTRAND-CLAES Nele verklaren uitdrukkelijk en elk afzonderlijk dat:

- de hiervoor beschreven honderd veertig (140) nieuwe aandelen werden volgestort door inbreng van gelden afkomstig van de tussen hen bestaande huwgemeenschap;

- de vermogenswaarde dezer honderd veertig (140) nieuwe aandelen aldus, net zoals de vermogenswaarde der twintig (20) reeds bestaande aandelen, toekomt aan het tussen hen bestaande gemeenschappelijk vermogen;

- doch dat de lidmaatschapsrechten die aan zelfde honderd veertig (140) nieuwe aandelen verbonden zijn en die, conform artikel 1401, 5° van het Burgerlijk Wetboek, eigen zijn, als volgt toebedeeld worden:

o aan voornoemde mevrouw CLAES Nele; de lidmaatschapsrechten van zestig (60) van de honderd veertig (140) nieuwe aandelen;

o aan voornoemde heer BERTRAND Philippe: de lidmaatschapsrechten van tachtig (80) van de honderd veertig (140) nieuwe aandelen,

derwijze dat zij van het, nà onderhavige kapitaalverhoging, totale aantal aandelen, in casu honderd zestig (160), elk de helft van de lidmaatschapsrechten zullen bezitten.

Vijfde besluit

De vergadering stelt de effectieve verwezenlijking van voormelde kapitaalverhoging vast en besluit dan ook tot aanpassing van artikel 5 der statuten door vervanging van de bestaande tekst ervan door de hierna volgende tekst: "Net geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt honderd zestig duizend euro (¬ 160.000,00), vertegenwoordigd door honderd zestig (160) aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen?

Zesde besluit

De vergadering besluit dat het boekjaar voortaan zal beginnen op 01 januari van elk jaar om te eindigen op 31 december van hetzelfde jaar.

Bij wijze van overgangsmaatregel besluit de vergadering het lopend boekjaar, aangevangen op 01 oktober 2013, te laten eindigen op 31 december 2014.

Dienvolgens beslist de vergadering het bestaande artikel 23 der statuten te wijzigen om het in overeenstemming te brengen met onderhavig besluit, door vervanging van de bestaande tekst van de eerste alinea ervan door de hierna volgende tekst: "Het boekjaar begint op 01 januari van ieder jaar en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar?

Zevende besluit

De vergadering besluit de datum van de jaarvergadering aan te passen aan het gewijzigd boekjaar zodat deze voortaan zal gehouden worden op de derde woensdag van de maand juni om twintig uur.

Dienvolgens beslist de vergadering de eerste zin van de eerste alinea van het bestaande artikel 15 der statuten te wijzigen om het in overeenstemming te brengen met onderhavig besluit, door vervanging van de bestaande tekst ervan door de hierna volgende tekst: "De jaarvergadering zal steeds gehouden worden op de derde woensdag van de maand juni om twintig uur, op de zetel van de vennootschap?

Bij wijze van overgangsmaatregel besluit de vergadering dat de jaarvergadering welke dient te beraadslagen en te besluiten over het lopende boekjaar zal gehouden worden op de derde woensdag van de maand juni van het jaar 2015 te twintig uur.

Achtste besluit

De vergadering besluit, met eenparigheid van stemmen, de modaliteiten van: uitoefening van voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld, overdracht van aandelen onder levenden en bij overlijden, ondeelbaarheid, volstorting en uitgifte van effecten, beslag, beëindiging mandaat, benoeming, bevoegdheid en bezoldiging van zaakvoerder(s) en commissaris(sen), bijeenkomst, werking van en toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering, winstverdeling, ontbinding, vereffening, omzetting en geschillenbeslechting te (her)formuleren en dit zoals bepaald in het hierna volgende besluit.

Negende besluit

De vergadering besluit, met eenparigheid van stemmen, tot de aanneming van een volledige nieuwe tekst van de statuten met behoud van de kenmerken van de vennootschap en onder meer rekening gehouden met:

" de genomen besluiten en hun gevolgen;

" de thans vigerende wetgeving, zijnde de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, ingevoerd door de wet van 07 mei 1999 houdende het Wetboek van vennootschappen, zoals laatst gewijzigd door de Wet van 19 maart 2012 tot wijziging van het Wetboek van vennootschappen wat de vereffeningsprocedure betreft;

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2015 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

" de nieuwe, door de Provinciale Raad van de Orde der geneesheren West-Vlaanderen opgemaakte' modelstatuten.

Deze tekst zal tevens gelden als coördinatie van de statuten. Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten van de vennootschap voortaan zullen luiden als volgt:

Uittreksel statuten:

Artikel 1 Aard -- Rechtsvorm - Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. De vennootschap draagt de naam "CIABER".

Artikel 2 - Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is voor het eerst gevestigd te 8800 Roeselare/Rumbeke, Lekkensstraat 18.

Hij mag, mits mededeling aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, in elk ander gedeelte van het Nederlandstalig gebied of het tweetalig gebied Brussel hoofdstad worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder. Deze laatste zal zorgen voor de bekendmaking ervan in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. De overbrenging van de zetel naar een andere plaats in België, welke eveneens dient meegedeeld te worden aan de bevoegde provinciale Raad, valt onder de beslissingsbevoegdheid van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten.

De arts-vennoot mag, mits naleving van de Code van de Medische Plichtenleer en voorafgaande goedkeuring door de bevoegde provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, een bijkomende praktijk vestigen. Na het bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij beslissing van het bevoegd orgaan, hiertoe overgaan. Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft tot doel, in binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

" het uitoefenen van de geneeskunde door het organiseren, bevorderen en structureren van alle beroepsactiviteiten van de arts-vennoot of arts-vennoten en in het bijzonder op het gebied van de oncologie, de pneumologie en de inwendige geneeskunde; dit in al zijn facetten en rekening houdend met de regelen van de Medische Plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunde. De geneeskunde wordt evenwel enkel uitgeoefend door de arts-vennoot of arts-vennoten, die voor de geneeskundige prestaties persoonlijk instaa(t)(n) en dit in naam en voor rekening van de vennootschap, en geenszins door de vennootschap zelf,

" het zetelen in commissies en organen waar het wettelijk diploma van arts of een bijzondere beroepstitel vereist is;

 % het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, welke nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

" het verwerven, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen en transportmiddelen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de arts-venno(o)t(en);

" het aanleggen van reserves, nodig tot het aanschaffen van alle dienstige apparatuur, gebouwen en transportmiddelen noodzakelijk en bevorderlijk voor het uitoefenen van alle bovenvermelde beroepsactiviteiten;

k het scheppen van de mogelijkheden om de arts-venno(o)t(en) toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken;

" het verstrekken van informatie en/of onderricht, het organiseren van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en lessencycli in verband met voormelde beroepsactiviteit en dit in de breedste betekenis van het woord; zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, beleggen in roerende en onroerende goederen, deze goederen verwerven en beheren, alsmede alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks hiermee in verband staan of die van aard zijn om de opbrengst van de goederen die haar toebehoren te bevorderen, onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze noch het burgerlijk karakter van de vennootschap noch haar prioritair medisch oogmerk wijzigen en dat deze handelingen geen aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met de unanimiteit van de stemmen.

De vennootschap mag voor de verwezenlijking van haar doel alle financiële, roerende of onroerende verrichtingen stellen die rechtstreeks in verband staan met dit doel of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken, voor zover ze echter niet strijdig zijn met de burgerlijke aard, noch met het prioritair medisch oogmerk van de vennootschap.

Alle uit de ingebrachte medische activiteiten voortvloeiende inkomsten worden rechtstreeks voor en door de vennootschap geïnd, zoals alle uit voormelde medische activiteiten vocrtvloeiende uitgaven en onkosten door de vennootschap worden vereffend.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening.

Zij mag deelnemen in alle verenigingen, associaties en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven, of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel, maar overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van artsen. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

Behoudens door de rechter en onverminderd de wettelijke bepalingen ter zake, kan de vennootschap slechts door de wil der vennoten ontbonden worden bij een besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging der statuten zijn gesteld; tenzij het netto-actief van de vennootschap is gedaald beneden een vierde van het kapitaal, in welk geval de vergadering tot ontbinding kan besluiten als het voorstel terzake goedgekeurd wordt door een vierde van de op die vergadering uitgebrachte stemmen.

Artikel 5 - Kapitaal

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt honderd zestig duizend euro (g 160.000,00), vertegenwoordigd door honderd zestig (160) aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 1Q - De Algemene Vergadering

Naast de hierna vermelde algemene jaarvergadering, mag een bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist, Deze vergaderingen mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissaris(sen) en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief meegedeeld. Voor zover wettelijk toegelaten kunnen de algemene vergaderingen eveneens worden gehouden bij middel van tele- of videoconferentie.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan, wanneer de vennootschap meer dan één vennoot telt, zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een bijzondere volmachtdrager op voorwaarde dat deze zelf vennoot met stemrecht is en op voorwaarde dat de voorwaarden voor toelating tot de algemene vergadering door beiden vervuld zijn. De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het burgerlijk wetboek) en dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, email of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het burgerlijk wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam en de voorna(a)m(en) of de maatschappelijke benaming van de vennoten en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene vergadering van vennoten kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen, ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt ais een negatieve stem beschouwd.

Indien er slechts één vennoot is, oefent deze alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaarde

Artikel 15 -- Jaarvergadering

De jaarvergadering van de vennootschap gaat door op de derde woensdag van de maand juni van ieder jaar om twintig uur, op de zetel van de vennootschap.

Indien de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag,

Artikel 16 - Bevoegdheid van de algemene vergadering

A. De gewone en de bijzondere algemene vergadering zijn bevoegd om te beraadslagen en te besluiten terzake van:

- de vaststelling van de jaarrekening;

- bestemming van de beschikbare winst;

- benoeming van commissaris (commissarissen);

- vaststelling van salaris van de commissaris;

- bepalen van de vergoeding aan de arts-venno(o)t(en) dit voor zijn(hun) professionele activiteit, waarmee deze vergoeding in verhouding moet zijn;

- het verlenen van kwijting aan de zaakvoerder(s).

B. De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten, om tot vervroegde ontbinding van de vennootschap te besluiten, om tot verhoging of tot vermindering van het kapitaal te besluiten, om over overdracht van aandelen onder levenden te beslissen.

Artikel 18 - Het bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten. De duur van het mandaat is:

-- in geval van één enkele zaakvoerder(-arts) beperkt tot de duur van diens medische activiteiten;

- in geval van meerdere zaakvoerders of zaakvoerder-niet-artsen beperkt tot een (hernieuwbare) periode van zes jaar.

Elke zaakvoerder-vennoot kan alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met dien verstande dat in geval van een zaakvoerder-niet arts deze laatste zich geenszins met medische aangelegenheden inlaten kan,

Elke zaakvoerder kan voor één of meerdere handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht. Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hem verleende volmacht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Voor- mod 11.1

behouden

" aan het

" Belgisch Staatsblad



Artikel 19 - Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te

geven in de jaarrekening, wordt uitgevoerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van

vennootschappen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot het recht onbeperkt toezicht en controle uit te

oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan zich daartoe laten bijstaan of vertegenwoordigen

door een accountant,

Artikel 22 - Vertegenwoordi ring

Elke zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte ais eiser of als verweerder. De

vennootschap wordt rechtsgeldig verbonden door de bovenvermelde vertegenwoordiger.

Artikel 23 -- Boekjaar en jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 01 januari van ieder jaar en eindigt op 31 december van hetzelfde

jaar.

Het bestuursorgaan maakt de inventaris, de jaarrekening en het jaarverslag op overeenkomstig de wet.

De jaarrekening, het jaarverslag en het verslag van de commissaris-revisor, indien van toepassing, liggen ter

inzage van de vennoten in de zetel van de vennootschap, vijftien dagen voor de algemene vergadering.

Artikel 24  Winstverdeling - Reserve

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en

afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van de nettowinst wordt ten minste 1/205t° voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, tot dat zij 1/10ea

van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting

van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening is gedaald of ten gevolge van de

uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens

de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden,

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans,

verminderd met de voorzieningen en schulden.

Het saldo van de nettowinst zal aangewend worden:

1) voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's.

2) tot het uitkeren van een redelijk dividend.

Artikel 25 - Ontbinding

De vennootschap mag te allen tijde ontbonden worden door besluit van de bijzondere algemene vergadering. Wanneer ten gevolge van een geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering binnen een termijn van ten hoogste twee maand nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, besluiten over de ontbinding van de vennootschap.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in een verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Artikel 26 - 9enoeminq van vereffenaar-verdeling

Bij ontbinding met vereffening van de vennootschap worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Zij kunnen pas in functie treden nadat de voorzitter van de bevoegde rechtbank hun benoeming heeft bevestigd. Als de rechter de benoeming van een vereffenaar niet wil bevestigen of homologeren, stelt hij zelf een vereffenaar aan, tenzij de algemene vergadering in het benoemingsbesluit van de vereffenaar in alternatieve kandidaat-vereffenaars heeft voorzien,

De vereffenaar(s) beschik(t)(ken) over alle machten genoemd in het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzonder machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstel(t)(len) de vereffenaar(s) het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Tenzij de vereffening eerder plaatsvindt, zenden de vereffenaars in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, over aan de rechtbank van koophandel. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden. Voor zij de vereffeningen afsluiten, moet(en) de vereffenaar(s) een plan met de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voorleggen aan de rechtbank die uitdrukkelijk zijn instemming moet betuigen met dit plan. Het batig saldo van de vereffening wordt verdeeld onder de aandeelhouders a rato van hun aandelenbezit.

In de gevallen bepaald door het Wetboek van vennootschappen kan de vereenvoudigde vereffeningsprocedure gevolgd worden waarbij de vennootschap wordt ontbonden en de vereffening wordt gesloten in dezelfde akte. Alsdan dient geen vereffenaar benoemd te worden.

Bij de ontbinding dient er een beroep gedaan te worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of beroepsgeheim van de vennoten.

Artikel 27 - Kennisgeving van wijzigingen

Ieder wijziging aan onderhavige statuten zowel wat betreft het doel, welkdanige uitbreiding, of stopzetting dient te worden medegedeeld aan de Provinciale Raad, met dien verstande dat in geval van uitbreiding de kennisgeving voorafgaandelijk moet gebeuren.

Artikel 29 - Deontologie



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2015 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De arts-vennoot is verder onderworpen aan al de regels van de Code van Geneeskundige Plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde der Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

Artikel 30 - Aansprakelijkheid van arts-vennoot

Elke arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn.

De arts die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, ais arts, persoonlijk verantwoordelijk blijven.

Tiende besluit

De vergadering beslist, rekening houdend met de nieuwe bepalingen inzake de duur van het mandaat van een zaakvoerder zoals opgenomen in artikel 18 der hiervoor nieuw aanvaarde statuten, met eenparigheid van stemmen:

- om in te stemmen met het vrijwillig ontslag van en door mevrouw CLAES Note, voornoemd, als statutair zaakvoerder van de vennootschap;

- om te benoemen tot zaakvoerder van de vennootschap voor een duur van zes jaar, met ingang van heden;

1) mevrouw CLAES Nele, voornoemd;

2) de heer BERTRAND Philippe, voornoemd,

beide alhier persoonlijk aanwezig zoals voormeld, en elk afzonderlijk uitdrukkelijk verklarend dit mandaat te

aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor de uitoefening van dit mandaat.

Elfde en laatste besluit

De vergadering geeft:

- opdracht en volmacht aan de zaakvoerders tot uitvoering van de genomen besluiten;

- volmacht aan de ondergetekende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel van het uittreksel van onderhavig proces-verbaal, alsmede van de gecoördineerde tekst der statuten;

- bijzondere volmacht aan de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "NAUSIKAA" met zetel te 8800 Roeselare, Mariastraat 16, RPR Kortrijk, ondememings- en BTW-nummer BE 0444.872.088, vertegenwoordigd door de door haar aangewezen persoon, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle noodzakelijke formaliteiten bij om het even welke administratieve diensten en overheden (waaronder de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de ondernemingsloketten en desgevallend de diensten van de BTW) te verzekeren.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL.

afgeleverd om te dienen voor bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De ondergetekende, Notaris Kathleen Van den Eynde.

Tegelijk hiermee neergelegd:

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie proces-verbaal der buitengewone algemene vergadering;

- verslag van het bestuursorgaan omtrent de geplande doeluitbreiding (art. 287 Wb, Venn.) met bijgevoegde

staat van activa en passiva per 30/06/2014;

-

gecoördineerde statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

" aan het

Belgisch

Staatsblad

29/04/2010 : ME. - JAARREKENING 30.09.2009, GGK 21.04.2010, NGL 21.04.2010 10097-0191-013
14/05/2009 : ME. - JAARREKENING 30.09.2008, GGK 25.04.2009, NGL 08.05.2009 09138-0021-013
07/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 22.09.2015, NGL 28.09.2015 15626-0548-012

Coordonnées
CLABER

Adresse
LEKKENSSTRAAT 18 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande