CLAEYS RENE ZAKENKANTOOR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CLAEYS RENE ZAKENKANTOOR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 442.785.105

Publication

15/07/2014
ÿþMod Worrl 11.1

(PD

Litt71

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

08 -07- 2014

BELGISCH TAATSBLAD

----- --- ------ ----- -----

ondemerningsnr 0442.785.105

Benaming

(voluit) RENE CLAEYS ZAKENKANTOOR

(verkort) :

N EEIR-t7-74ELEG

Griffie Rechtbank Koophandel

30 JUN 2814

eGmiffigcleling Brugge

Pgmtter

MONITEL R BELGE

1111IIMMII

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm cctiperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: 8750 VVingene, Vrijgeweldstraat 49A

(volledig adres)

Onderwerp akte: statutenwijziging

Uittreksel uit een akte, verleden voor notaris Karel Vanbeylen te Zwevezele op 25 juni 2014, neergelegd v(56r registratie, inhoudende de buitengewone algemene vergadering der vennoten van de coöperatievei vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "RENE CLAEYS ZAKENKANTOOR", gevestigd te 8750: Wingene, Vrijgeweidstraat 49A, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent (afdeling Brugge), met' ondernemingsnummer 0442.785,105.

Met eenparigheid van stemmen heeft de algemene vergadering ondermeer het volgende beslist:

1. Vaststelling dat het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (18.592,01 EUR) bedraagt in plaats van zevenhonderd vijftig duizend Belgische frank (750.000 BEF).

2. Verwijzing naar de notulen van de bijzondere algemene vergadering de dato 15 juni 2014, onder meer letterlijk luidend als volgt:

"Deze Buitengewone Algemene Vergadering beslist, met algemeenheid van stemmen

1.de uitkering van een tussentijds dividend naar aanleiding van de invoering van art. 537 van het Wetboek Inkomstenbelastingen, ten gevolge van artikel 6 van de programmawet van 28 juni 2013, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 2013, inzake het verlaagd tarief van de roerende voorheffing bij omzetting van: belaste reserves in het kapitaal,

2.en om het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap te verhogen van 18.592,01¬ tot een bedrag van 181.950,00E, door inbreng in speciën ten belope van het netto-dividendbedrag (163.350,00E) en door incorporatie van belaste reserves tbv 7.99E"

3. in toepassing van artikel 537 Wetboek van Inkomstenbelastingen ingevoerd krachtens artikel 6 van de Programmawet van 28 juni 2013, verhoging van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal met honderd drieënzestig duizend driehonderd vijftig euro (163.350,00 EUR) door inbreng in speciën om het te brengen van achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (18.592,01 EUR) op honderd eenentachtig duizend negenhonderd tweeënveertig euro één cent (181.942,01 EUR), zonder creatie van nieuwe aandelen.

Bevestiging dat de inbreng in speciën afkomstig is van uitgekeerde belaste reserves waarop 10% roerende voorheffing werd afgehouden.

4. Vaststelling realisatie kapitaalverhoging ten belope van in totaal honderd drieënzestig duizend driehonderd vijftig euro (163.350,00 EUR) door inbreng in speciën door:

- de heer CLAEYS René, wonende te 8750 VVingene, Vijfwegenstraat 12, voor een bedrag van honderd vierenvijftig duizend vierhonderd veertig euro (154.440,00 EUR);

- mevrouw BUYSE Valérie, wonende te 8000 Brugge, Ezelstraat 141/0002, voor een bedrag van vierduizend vierhonderd vijfenvijftig euro (4.455,00 EUR);

- de heer BUYSE Christoph, wonende te 8000 Brugge, Scheepsdalelaan 19, voor een bedrag van vierduizend vierhonderd vijfenvijftig euro (4.455,00 EUR).

5. Verhoging van het maatschappelijk kapitaal met zeven euro negenennegentig cent (7,99 EUR) om het te brengen van honderd eenentachtig duizend negenhonderd tweeënveertig euro één cent (181,942,01 EUR) op honderd eenentachtig duizend negenhonderd vijftig euro (181.950,00 EUR) door incorporatie van beschikbare reserves, zonder creatie van nieuwe aandelen,

6. Vaststelling realisatie kapitaalverhoging ten belope van zeven euro negenennegentig cent (7,99 EUR) door incorporatie van beschikbare reserves, zonder creatie van nieuwe aandelen.

7. Wijziging van het artikel 5 van de statuten, als volgt:

"Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd eenentachtig duizend negenhonderd vijftig euro (181.950,00 EUR). Het wordt vertegenwoordigd door honderd en tien (110) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Het vast gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst en volstort.

Het vaste gedeelte van het kapitaal kan enkel verhoogd of verminderd worden krachtens een besluit van de algemene vergadering op de wijze als vereist voor een statutenwijziging.

Het veranderlijk gedeelte van het kapitaal wordt verhoogd respectievelijk verminderd door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Deze verrichtingen geschieden zonder dat de statuten gewijzigd hoeven te worden.

IJe aandelen zijn op naam."

8. Hernummering van de maatschappelijke zetel van de vennootschap naar 8750 Wingene, Vrijgeweidstraat 49/0000.

9. Integrale vernieuwing van de statuten, aangepast aan het Wetboek van Vennootschappen, aan de

"corporate governance" Wet en aan de hiervoor vermelde agendapunten en aanvaarding van deze nieuwe

statuten, waarbij ondermeer het volgende ongewijzigd blijft: de rechtsvorm, de naam, de duur, het doel, de

datum van de algemene vergadering en het boekjaar.

Deze nieuwe statuten luiden als volgt:

RECHTSVORM-NAAM

De vennootschap heeft de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en

draagt de naam "RENE CLAEYS ZAKENKANTOOR", afgekort "R.C.".

ZETEL

8750 Wingene, Vrijgeweidstraat 49/0000.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

a) het afsluiten, beheren, voor om het even welk risiko, van allerhande verzekeringskontrakten en aanverwante verbintenissen, in de hoedanigheid van verzekeringsmakelaar op commissie of anderzins, alsmede aile verrichtingen zoals bemiddeling en tussenkomst in financiële en hypothecaire verrichtingen, die zich rechtstreeks of onrechtstreeks bij het maatschappelijk doel aansluiten of daarop betrekking hebben,

b) aankoop, de verkoop, de ruiling, het bouwen, het huren, het verhuren, pachten, verpachten, het verkavelen van onroerende goederen, het exploiteren en het beheren ervan, de bemiddeling hierbij; de verzekering- en hypotheekverzorging. Een en ander hetzij voor eigen rekening of voor rekening van derden, als mandataris of tussenpersoon.

C) makelaar in kredieten, spaargelden, bankverrichtingen;

d) de studie het onderzoek, het verwerven, het verbeteren, het in waarde stellen van concessie en afstand van alle brevetten; licenties en fabrieksmerken;

e) expertise, schattingen, waardebepalingen in roerende en onroerende goederen, voor private of openbare opdrachtgevers;

f) de uitbating van een werkplaats voor het herstellen en of ombouwen van personen- vrachtwagens, grondverzetmachines dit voor eigen rekening en voor derden alsmede het huren, verhuren, kopen, verkopen, ruilen van voormelde voorwerpen en zaken, alsmede klein- en groothandel.

AI deze opsommingen zijn enkel verklarend en niet beperkend.

De vennootschap mag door middel van inbreng, versmelting, inschrijving of om het even welke andere wijze deelnemen in aile ondernemingen, en aile vennootschappen, hebbende een gelijkaardig of daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdend voorwerp.

KAPITAAL

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd eenentachtig duizend negenhonderd vijftig euro (181.950,00 EUR). Het wordt vertegenwoordigd door honderd en tien (110) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Het vast gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst en volstort.

Het vaste gedeelte van het kapitaal kan enkel verhoogd of verminderd worden krachtens een besluit van de algemene vergadering op de wijze als vereist voor een statutenwijziging.

Het veranderlijk gedeelte van het kapitaal wordt verhoogd respectievelijk verminderd door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Deze verrichtingen geschieden zonder dat de statuten gewijzigd hoeven te worden.

De aandelen zijn op naam.

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door hetzij de enige bestuurder, hetzij een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste twee leden, verkozen onder de vennoten door de algemene vergadering, voor een duur bepaald door de algemene vergadering. De bestuurder is na het verstrijken van het mandaat herkiesbaar.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan,

:s4

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De enige bestuurder dan wel de raad van bestuur is bevoe6d--Orn--ilié- h-ande-linâêïi' van beheer en beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onafgezlen van de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg, leiding en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Is er slechts een bestuurder aangesteld dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in aile handelingen in en buiten rechte.

Zijn er twee bestuurders aangesteld dan dienen zij gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte, met uitzondering van de voorzitter van de raad van bestuur, die de macht heeft alleen te handelen in en buiten rechte;

Zijn er drie of meer bestuurders aangesteld dan vertegenwoordigt de raad van bestuur als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte; hij handelt door de meerderheid van zijn leden, met uitzondering van de voorzitter van de raad van bestuur, die de macht heeft alleen te handelen in en buiten rechte.

De bestuurders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

ALGEMENE VERGADERING

De gewone algemene vergadering van de vennoten, 'jaarvergadering' genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste vrijdag van de maand december om 18.00 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden,

ledere algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op de plaats binnen het Vlaams gewest, aangewezen in de oproeping.

TOELATING TOT DE ALGEMENE VERGADERING-STEMRECHT

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde die zelf geen vennoot moet zijn. Sterknnaking voor een afwezige vennoot en handelen bij wijze van zaakwaarneming of naamlening zijn niet geoorloofd.

Elke vennoot is stemgerechtigd op de algemene vergadering. Elk aandeel geeft recht op één stem.

Wanneer één of meer aandelen op naam toebehoren aan verscheidene personen, dan kunnen de daaraan 1 verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dit aandeel verbonden stemrecht ; uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 juli en eindigt op 30 juni van het daaropvolgend jaar, AANLEGGEN VAN RESERVES-WINSTVERDELING

Jaarlijks wordt ten minste vijf ten honderd van de nettowinst, na aftrek van de gebeurlijk overgedragen verliezen, voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve en dit tot zolang als, en in de mate waarin, dit wettelijk verplicht is,

De algemene vergadering beslist over de uitkering en de verdeling van de winst.

De betaling van dividenden geschiedt op het tijdstip dat de raad van bestuur aanduidt. Er mogen door de raad van bestuur tussentijdse dividenden worden uitbetaald.

VERDELING VAN HET NA VEREFFENING OVERBLIJVENDE SALDO

Na betaling van de schulden en de lasten van de vennootschap, wordt het saldo verdeeld onder de vennoten naar evenredigheid van hun aandelenbezit.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

(Get.) Karel Vanbeylen, notaris te Zwevezele.

Tegelijk hiermede neergelegd: afschrift van de akte en gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

07/03/2014 : BG079254
05/03/2013 : BG079254
18/04/2012 : BG079254
06/04/2011 : BG079254
17/03/2010 : BG079254
03/04/2008 : BG079254
02/02/2007 : BG079254
03/02/2006 : BG079254
08/02/2005 : BG079254
28/01/2004 : BG079254
29/01/2003 : BG079254
09/01/2003 : BG079254
25/03/2002 : BG079254
24/03/2001 : BG079254
24/03/2001 : BG079254
08/03/2001 : BG079254
25/11/1993 : KO122750
10/02/2016 : BG079254
24/04/2018 : BG079254

Coordonnées
CLAEYS RENE ZAKENKANTOOR

Adresse
VRIJGEWEIDSESTRAAT 49A 8750 WINGENE

Code postal : 8750
Localité : WINGENE
Commune : WINGENE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande