CLAUDE VANWELDEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CLAUDE VANWELDEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 502.614.507

Publication

26/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 17.05.2014, NGL 17.06.2014 14201-0041-009
30/01/2013
ÿþ"

©~ Ondernemingsnr; S

of .-

Benaming (voluit) : CLAUDE VANWELDEN

(verkort) :

Rechtsvorm : BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Onderwerp akte :

OPRICHTING  BENOEMING ZAAKVOERDER

Uit een akte verleden voor het ambt van Notaris PASCAL DENYS te Zwevegem de& dato 04/01/2013 blijkt dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van eeni besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht als volgt : Vennoot:

Meester VANWELDEN Claude Victor Gabriel Ghislain, geboren te Deerlijk op : veertien februari negentienhonderd vijftig (identiteitskaart nummer 591-4203075-70 - rijksregisternummer 50.02.14-361.89), advocaat, echtgenoot van mevrouw Deboiserie Magda Magdalena Georgette, wonende te 8550 Zwevegem,'' Bellegemstraat, 124.

BENAMING.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een? besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

il Haar naam luidt: "CLAUDE VANWELDEN".

ZETEL.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8550 Zwevegem, Leopoldstraat, 34 bus 4.

DOEL.

De vennootschap heeft tot doel:

-de uitoefening in haar naam en voor haar rekening van het beroep van advocaat,. scheidsrechter, jurisconsulent, gerechtelijke mandataris alsmede van alle activitei ten die deontologisch verenigbaar zijn met het beroep van advocaat;

-het nemen van participaties in een professionele advocatenvennootschap;

- het beheer, de instandhouding en valorisatie van haar onroerend patrimonium met inbegrip van het onderhoud, de verbouwing, de bebouwing en verhuring ervan,, alsook de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden en andere, overeenkomsten met derden in verband met hun gebruik, genot en opbrengst. Het beheer, de instandhouding en de valorisatie van haar roerend patrimonium. Zij mag alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichtingen die rechtstreeks of, onrechtstreeks in verband staan met haar doel. Zij kan ook participeren in of op enige andere wijze deelnemen in of samenwerken met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze bevorderen. Zij kan ook opdrachten uitoefenen in andere vennootschappen, zoals opdrachten van'' bestuurder of vereffenaar.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg: ;van verbintenissen van derden, borg stellen, onder meer door haar goederen in,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITE[.

2 2 -0

ELGISCH

R BELGE

- 2013

TA^.TfiOLAr

NEERGELEGD

- 7.01.2013

RECHTBANK KOOPHANDEL 03£iPtTeiiJK

IflIIl IlVllblllllll

" 13017656*

IN

II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zetei : Leopoldstraat 34 B4

8550 Zwevegem

mod 11.1

hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap mag al deze verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, in de meest ruime zin,

De vennootschap is verbonden door de rechtshandelingen verricht door de organen van vertegenwoordiging, zelfs indien die handelingen buiten haar doel liggen, tenzij zij bewijst dat de derde ervan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn; openbaarmaking van de statuten alleen is echter geen voldoende bewijs.

DUUR.

De duur van de vennootschap is onbepaald.

KAPITAAL.

Het geplaatst kapitaal is vastgesteld op achttien duizend zeshonderd euro (18.600 EUR) en is vertegenwoordigd door 186 aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/honderd zes en tachtigste deel (11186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen, onderschreven in geld en volstort ten belope van 12.400 euro. Het bankattest inzake de deponering der gelden werd aan de notaris overhandigd teneinde bewaring in het vennootschapsdossier.

De aandelen zijn op naam.

Wanneer effecten in onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehoren, kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten worden geschorst totdat één enkele persoon daartoe schriftelijk is aangewezen. Hij oefent ten aanzien van de vennootschap die rechten uit.

De rechten verbonden aan de effecten die met vruchtgebruik zijn bezwaard, worden - door de vruchtgebruiker uitgeoefend, behoudens andersluidend schriftelijk akkoord tussen vruchtgebruiker en naakte eigenaar.

BESTUUR.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders. Dit zaakvoerderschap wordt waargenomen door één of meer vennoten die advocaat zijn.

Wordt voor de duur van de vennootschap als zaakvoerder benoemd, Meester Claude Vanwelden, voornoemd, die aanvaardt.

Andere zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering der vennoten bij gewone meerderheid, die hun bevoegdheid en de duur van hun : mandaat zal bepalen.

De vennoot belast met een dossier, is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap tegenover de cliënt.

De beroepsaansprakelijkheid van de vennootschap zowel als deze van de vennoten dient te worden verzekerd.

De advocaat-vennoot blijft onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. De advocaat die een cliënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als advocaat, persoonlijk verantwoordelijk blijven.

De zaakvoerder kan alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel.

De zaakvoerder kan voor één of meerdere handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij specifieke en " herroepbare volmacht. Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de : perken van de hem verleende volmacht.

Indien er tegenstrijdigheid van belangen ontstaat bij de uitvoering van een verrichting of een beslissing, moet men zich schikken naar de bepalingen van : artikel 259 en volgende van het wetboek vennootschappen.

De vennootschap is verbonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerders worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten haar doel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn. Bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs, ALGEMENE VERGADERING,

De jaarvergadering zal jaarlijks gehouden worden op de derde zaterdag van mei om tien uur, in de zetel van de vennootschap of elke andere overeen te komen

plaats.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

r

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden worden.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Iedere vennoot mag in persoon stemmen of zijn stem schriftelijk uitbrengen. Hij mag zich ook door een andere vennoot laten vertegenwoordigen.

Nochtans kunnen gehuwde personen elkander vertegenwoordigen, zelfs zonder schriftelijke volmacht en kunnen minderjarigen en andere onbekwamen worden bijgestaan of vertegenwoordigd door hun wettelijke vertegenwoordigers, zonder dat die vertegenwoordigers de hoedanigheid van vennoot moeten bezitten.

BOEKJAAR.

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op één en dertig december van hetzelfde jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder een inventaris opgemaakt, alsmede de jaarrekening. Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel. Deze stukken worden opgemaakt overeenkomstig de wet van zeventien juli negentien honderd vijf en : zeventig op de boekhouding van de ondernemingen en de besluiten ter uitvoering ervan, voor zover de vennootschap daaraan is onderworpen en overeenkomstig de bijzondere wettelijke en bestuursrechterlijke bepalingen die op haar toepasselijk zijn.

Wat de vennootschappen betreft die niet aan de voorgaande bepalingen onderworpen zijn, moeten de afschrijvingen, waardeverminderingen en dekkingen voor risico's en lasten, worden uitgevoerd volgens de door de zaakvoerder vastgestelde raming regels.

De jaarrekening moet binnen dertig dagen nadat zij door de algemene vergadering is goedgekeurd, door toedoen van de zaakvoerder bij de Nationale Bank van België worden neergelegd.

WINSTVERDELING.

Het batig saldo van de jaarrekening, na aftrek van de lasten, de algemene onkosten en de noodzakelijke afschrijvingen, is de nettowinst van de vennootschap.

Van deze winst wordt jaarlijks ten minste één/twintigste voorafgenomen voor het aanleggen van een wettelijk reservefonds. Die voorafneming is niet meer vereist wanneer de wettelijke reserve het tiende van het kapitaal van de vennootschap bereikt.

Het overschot van de winst zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aantal van hun aandelen, mits toekenning aan ieder aandeel van een gelijkwaardig recht. Evenwel, mogen de vennoten in algemene vergadering beslissen dat geheel of een deel van het overschot van de winst op het volgend boekjaar zal worden overgedragen of dienen zal voor het aanleggen van een buitengewoon reservefonds of bij wijze van extrabezoldiging aan de zaakvoerders zal worden uitbetaald.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van : het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaart: het geheel van het actief zoals het blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

ONTBINDING.

Het in één hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege of gerechtelijk wordt ontbonden.

Wanneer de enige vennoot een rechtspersoon is en indien binnen een jaar geen nieuwe aandeelhouder in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige aandeelhouder geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in : zijn hand, tot een nieuwe aandeelhouder in de vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

w Voor-

" behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Behoudens de gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Indien het netto-actief van de vennootschap als gevolg van geleden verliezen gedaald is tot minder dan de helft van het kapitaal, moeten de zaakvoerders de vraag of de vennootschap zal worden ontbonden, in voorkomend geval samen niet voorstellen tot sanering, voorleggen aan de bijzondere of buitengewone algemene vergadering; en beraadslagen en besluiten overeenkomstig de regels gesteld voor de wijziging van statuten. Deze algemene vergadering moet gehouden worden binnen de twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of had moeten vastgesteld zijn.

Wanneer het netto-actief van de vennootschap gedaald is beneden één/vierde van het kapitaal kan tot ontbinding door de algemene vergadering besloten worden mits goedkeuring door één/vierde gedeelte van de op die vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is beneden het wettelijk voorzien minimum kapitaal, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

in geval van ontbinding zal de vereffening door de zaakvoerders verwezenlijkt worden, ten ware de algemene vergadering der vennoten een of meer vereffenaars benoemt, met vaststelling van hun machten en van hun bezoldiging. Het batig saldo van de vereffening, na betaling van de schulden en lasten van de vennootschap, zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aantal van hun respectievelijke aandelen.

In geval van ontbinding van de vennootschap worden één of meer vereffenaars desgevallend aangeduid in gemeenschappelijk overleg door de stafhouders van de betreffende Orden, of ingeval van meningsverschil, door de deken van de Nationale Orde.

WOONSTKEUZE.

Voor de uitvoering van onderhavige statuten, wordt ieder in het buitenland verblijvend vennoot of lasthebber van de vennootschap geacht keuze van woonplaats gedaan te hebben in de zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, aanmaningen en dagvaardingen geldig kunnen geschieden. BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT.

Artikel negentien: ALGEMENE BEPALING.

ZAAKVOERDER.

Indien geen zaakvoerder benoemd is, heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Indien er tegenstrijdigheid van belangen ontstaat bij de uitvoering van een verrichting of een beslissing, moet men zich schikken naar artikel 260 en 261 van het wetboek vennootschappen.

ALGEMENE VERGADERING.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot, worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor de bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

,staatsblad



ls er een externe zaakvoerder benoemd, dan neemt deze deel aan alle algemene vergaderingen, zelfs wanneer hij ze zelf niet heeft bijeengeroepen. Te dien einde is de enige vennoot verplicht de zaakvoerder met aangetekende brief op te roepen met opgave van de agenda. Laatstgenoemde formaliteit moet niet vervuld worden wanneer de zaakvoerder bereid is aan de vergadering deel te nemen. Van deze instemming wordt melding gemaakt in de notulen. In ieder geval wordt de vergadering voorgezeten door de enige vennoot.

KWIJTING.

Zelfs wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is, kan hem kwijting verleend worden.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT.

Hierbij wordt tevens het huishoudelijk reglement van de vennootschap vastgelegd als volgt:

"Als enige vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, verbindt Meester Vanwelden Claude er zich uitdrukkelijk toe de gedragsregels van de Orde van Advocaten strikt na te leven.

"De vennootschap, die de verschuldigde honoraria rechtstreeks ontvangt, zal de advocaat-vennoot een normale vergoeding uitkeren in verhouding tot zijn geleverde prestaties."

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Eerste algemene vergadering - eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van een uittreksel van de oprichtingsakte en zal eindigen op 31 december 2013.

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en veertien.

2. Commissaris.

De comparant stelt vast dat de vennootschap niet onderworpen is aan de

verplichting één of meer commissarissen aan te stellen, daar zij de bij de wet

gestelde criteria niet overschreden heeft.

Hij gaat bijgevolg niet over tot de aanstelling van een commissaris.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL afgeleverd voor

registratie teneinde neerlegging op de rechtbank van koophandel te Kortrijk



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge



Tegelijk hiermee neergelegd : expeditie van de oprichtingsakte de dato 04/01/2013



Notaris PACAL DENYS

Avelgemstraat, 59/B

8550 ZWEVEGEM





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

23/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 16.05.2015, NGL 18.06.2015 15188-0032-009

Coordonnées
CLAUDE VANWELDEN

Adresse
LEOPOLDSTRAAT 34, BUS 4 8550 ZWEVEGEM

Code postal : 8550
Localité : ZWEVEGEM
Commune : ZWEVEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande