CLEANINGCOMPANY

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : CLEANINGCOMPANY
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 558.991.501

Publication

14/08/2014
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

VENNOOTSCHAPSCONTRACT CLEANINGCOMPANY V.O.F.

PARTIJEN & NEGOTIUM

Art 1. Uit deze onderhandse akte opgesteld op 12/08/2014, en ter registratie aangeboden, blijkt dat:

Art 2. De Vennootschap vangt aan op de oprichtingsdatum en is opgericht voor onbepaalde duur. De vennootschap zal rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de neerlegging van voorliggend uittreksel van deze akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel voor onbepaalde tijd

Art 3. De vennootschap heeft als doel:

Alle activiteiten dewelke zijn toegelaten en voorzien in de wet tot bevordering van buurtdiensten en  banen van 20/7/2001 en het koninklijk besluit van 12/12/2001 betreffende de dienstencheques, alsmede alle activiteiten ter ondersteuning van de verwezenlijking van deze activiteiten dewelke die wet of andere wet oplegt tot het bekomen, het behouden of het bevorderen van de activiteit.

Aldus bepaalt artikel 1, 2° van kb voornoemd, cfr supra, de activiteit onder andere

thuishulp van huishoudelijke aard : activiteiten ten gunste van particulieren die in België woonachtig zijn, die bestaan uit :

activiteiten verricht in de woonplaats van de gebruiker : schoonmaken van de woning met inbegrip van de ramen, wassen en strijken, kleine occasionele naaiwerken, bereiden van maaltijden. Vormen geen activiteiten verricht in de woonplaats van de gebruiker, de prestaties die worden uitgevoerd voor een particulier die verblijft in een instelling voor collectief verblijf die hem huisvest en die bepaalde diensten voor hem uitvoert, inzonderheid verzorging of begeleiding en de voorziening van maaltijden.

* Mevrouw Dewaele Windy, geboren te leper op 31/01/1977, gehuwd, wonende te Egemsestraat 50.8750 Wingene, RR 770131 048 64, en

* Heer Goethals Nico, geboren te Tielt op 26/09/1976, gehuwd, wonende te Egemsestraat 50, 8750 Wingene, RR 760926 261 36,

een vennootschap hebben opgericht, en meer bepaald een handelsvennootschap, onder de vorm een

vennootschap onder firma, onder opschortende voorwaarde van het vervullen van de vereiste openbaarmaking, met als maatschappelijke benaming kiezend "CleaningCompany V.O.F. . De maatschappelijke zetel is gevestigd te Egemsestraat 50 te 8750 Wingene. Het bedrijf heeft 1 vestigingsplaats, met name Egemsestraat 50, 8750 Wingene.

DOEL

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : CleaningCompany

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Egemsestraat 50

*14307219*

Luik B

8750

België

0558991501

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Wingene

Griffie

Neergelegd

12-08-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

activiteiten verricht buiten de woonplaats van de gebruiker : boodschappen doen, begeleid vervoer van personen met beperkte mobiliteit, strijken (met inbegrip van verstelwerk van het te strijken linnen) de globale activiteiten kan omschreven worden als alle activiteiten in het kader waarvan de gebruiker met een dienstencheque in deze regelgeving kan betalen.

Als omschrijving van het doel van de vennootschap wordt de regelgeving van de dienstencheques aangegeven, zodat deze mogelijks een uitbreiding of inperking mogelijks kan impliceren zo de betrokken wetgeving wijzigt.

De vennootschap kan handelen voor eigen rekening, in commissie, als tussenpersoon, of als vertegenwoordiger. Zij kan ook de functie van zaakvoerder, bestuurder, of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen. De vennootschap wenst de toepassing van art 44, §2, 1° BTW-wet en verwijst BTW-Beslissing nr. E.T.105.675 dd. 30.09.2003. De vennootschap zal onder volledige vrijstelling van BTW werken. De vennootschap heeft geen sui-generis afdeling en werkt volledig en enkel in dienstencheque-omgeving.

INBRENG

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art 4. Het geheel geplaatste volstorte kapitaal van de vennootschap bedraagt honderdduizend euro (100.000 eur), en is verdeeld in 100 aandelen zonder nominale waarde. Dewaele Windy, oprichter voornoemt, tekent in op 50 stemgerechtigde maatschappelijke aandelen van 1000 eur per aandeel. Goethals Nico, oprichter voornoemd, tekent eveneens in op 50 stemgerechtigde maatschappelijke aandelen van 1000 eur per aandeel. De helft van de aandelen van elke oprichter werden volstort in geld, de andere helft van de aandelen zijn de vergoeding voor de gedane inbreng van arbeid, cfr infra.

Art 5. De aandelen zijn steeds op naam. In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, in overeenstemming met de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. Ten aanzien van de ingebrachte gelden of goederen wordt de kapitaalrekening gecrediteerd ten belope van het ingebrachte bedrag of de waarde en geniet van het hem volgens die rekening toekomende een risicorente die in de algemene vergadering wordt gefixeerd.

GOODWILL & OVERNAME EENMANSZAAK

Art 6. Enkel de systeemtechnische programmering van de eenmanszaak Goethals Nico (kbo 0893214897) wordt overgenomen en het concept van exploitatie. Het personeel wordt niet overgenomen. Voor de overname van de programmering en het exploitatieconcept komen comparanten overeen ten titel van royalty de vergoeding van 20% op de verwezenlijkte globale bruto-omzet van de vennootschap per jaar. De begunstigden van de royalty ad globo 20% komen actoren Goethals Nico  Dewaele Windy samen toe, dewelke zullen beslissen en daar vrijheid van hebben op welk vermogen (de een, de andere of aan beide met verdeelsleutel) dient te worden toegekend. Deze vergoeding is opeisbaar eind januari met betrekking tot het afgelopen boekjaar. De vennootschap beslist over de timing van het uit te keren bedrag waarbij in afwachting (risico)intrest wordt uitgekeerd op het verschuldigd resterend saldo van de rekening courant. De vennootschap kan de betaling dus uitstellen mits betaling een (risico)rente. Comparanten fixeren de intrestvoet in de algemene vergadering. Verwijzend cfr supra heeft de onderneming 1 vestiging te Wingene op de maatschappelijke zetel evenwel neemt de vennootschap een werkruimte op de Pittemstraat 106 te Meulebeke in gebruik vanaf de oprichting. Deze locatie brengt geen creatie van een nieuwe vestiging teweeg.

De vennootschap heeft economisch voordeel en hogere rendabiliteit door de studie van de oprichters in het domein van burgerlijk, fiscaal, sociaal en vennootschapsrecht alsmede kennis software te laten inbrengen. De oprichters-vennoten brengen elk een inbreng van gedane betrokken studie-arbeid in, dewelke gevaloriseerd wordt op 25.000 eur per oprichter-vennoot. De vennootschap kent voor de inbreng van arbeid per oprichter 25 aandelen toe waardoor mevrouw Dewaele Windy in totaal 50 stemgerechtigde aandelen bekomt en heer Goethals Nico in totaal 50 stemgerechtigde aandelen.

Elk aandeel heeft recht op één stem. Alle aandelen dewelke in geld impliceren werden volledig onderschreven en volstort in geld. Bij de aandelen die als vergelding dienen voor inbreng van arbeid erkennen betrokken aandeelhouders bevrijdend te zijn vergoed door de vennootschap voor wat de inbreng betreft. Met onderling goedvinden kunnen door de vennoten meer geld en/of goederen in de vennootschap worden ingebracht. Daartoe kan de bankrekening van de vennootschap gebruikt worden.

BEVOEGDHEID

Art 7. Deze vennoten moeten natuurlijke personen zijn.

De opvolging en overdracht van de aandelen worden opgevolgd volgens het Wetboek van Vennootschappen Als zaakvoerders wordt benoemd : Dewaele Windy en Goethals Nico dewelke verklaren hun mandaat te aanvaarden en verklaren tevens dat er geen maatregel bestaat die zich tegen deze aanvaarding verzet. Zij kunnen elk afzonderlijk en autonoom optreden voor de vennootschap.

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, evenwel is de vennootschap in eerste orde gehouden en zo de vennootschap niet in haar verbintenis zou nakomen, dan pas de vennoten. Erga omnes wordt dus gesteld dat aldus eerst de vennootschap dient te worden uitgewonnen en pas laatst de aandeelhouders. De mandaten is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Art 8. De zaakvoerders zijn individueel bevoegd om te besluiten over alle aangelegenheden die de vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

betreffen, mits ze niet behoren tot de specifieke bevoegdheid van de algemene vergadering. Elke zaakvoerder vertegenwoordigt elk afzonderlijk de vennootschap in en buiten rechte.

TOEZICHT

Art 9. Ieder vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en heeft het recht op de informatie bepaald in artikel 166 Wetboek van Vennootschappen, voor zover de vennootschap wettelijk niet verplicht is één of meerdere commissarissen te benoemen.

VERGADERING VAN DE VENNOTEN

Art 10. De algemene vergadering van de vennoten komen bijeen telkens wanneer één der vennoten hierom verzoekt.

Opdat de vergadering rechtsgeldige beslissingen zou kunnen nemen, dient een meerderheid van de vennoten de beslissing goed te keuren. Wijzigingen van het voorliggend vennootschapscontract zijn enkel mogelijk bij eenparig besluit van alle vennoten. De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

BOEKJAAR. BALANS, WINST- EN VERLIESREKENING

Art 11. Het boekjaar van de vennootschap loopt van 1 januari tot 31 december

Op het einde van het boekjaar wordt de boekhouding afgesloten en maken de zaakvoerders de inventaris op van

het vermogen van de vennootschap. Hierbij aansluitend makende zaakvoerders de jaarrekening op over het

afgesloten boekjaar. De jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de toelichting.

Zij vormt een geheel en wordt opgemaakt overeenkomstig de boekhoudwet en het Wetboek van

Vennootschappen.

Zij wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de jaarlijkse algemene vergadering die telkens op de eerste zaterdag

van de maand juni om vijftien uur, op de zetel van de vennootschap zal worden gehouden.

Deze vergadering beslist over de goedkeuring evenals over de kwijting te verlenen aan de zaakvoerders. Het

batig saldo van de resultatenrekening vormt de nettowinst van de vennootschap.

De algemene vergadering beslist, binnen de wettelijke mogelijkheden, over de bestemming van dit batig saldo.

JAARVERGADERING, BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Art 12. Hel eerste boekjaar eindigt pro fisco op 31 december 2015 en begint op de datum van de neerlegging van de statuten. De eerste jaarvergadering wordt bijgevolg gehouden in 2016, behoudens de mogelijkheden van aandeelhouders en zaakvoerders om eerder een buitengewone algemene vergadering te installeren. De algemene vergadering vindt plaats op de eerste zaterdag van de maand juni om 15 uur op de maatschappelijke zetel. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden worden.

De algemene vergadering kan daarenboven in buitengewone zitting worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap zulks vereist.

VOORZETTING, OVERNAME

Art 13. Bij overlijden van een vennoot is er een recht tot voortzetting van het bedrijf van de vennootschap waar het recht toekomt aan de overblijvende vennoten met uitzondering van de erfgenamen. Deze vennootschap wordt bij overlijden dus niet van rechtswege ontbonden.

Het komt aan de overblijvende vennoten toe te beslissen om de erfgenamen te aanvaarden of ze te vergoeden voor de verworven aandelen uit de erfenis.

Ingeval van ontbinding zonder benoeming van de vereffenaars, is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Hij is bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

GESCHILLENREGELING

Art 14. Ingeval van betwisting zijn de rechtbanken van hel arrondissement Brugge of het vrederecht bevoegd

voor gemeente Wingene van toepassing.

Voor ontledend uittreksel

Dewaele Windy Goethals Nico

Zaakvoerder Zaakvoerder

Dit uittreksel is uitgereikt na voorafgaande registratie, met als doel te voldoen aan de openbaarmakingsvereisten. Opgemaakt te Wingene in 5 originelen waarvan iedere oprichter erkent een exemplaar ontvangen te hebben.

~

Coordonnées
CLEANINGCOMPANY

Adresse
EGEMSESTRAAT 50 8750 WINGENE

Code postal : 8750
Localité : WINGENE
Commune : WINGENE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande